LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kwik-fit apk

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
de auto
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 jun 2009 14:25

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door de auto » 27 jun 2009 21:04

Ook wilde ik u vertellen dat deze bedrijf uit veel bedrijven bestaan door heel Nederland als het slecht zal zijn waren deze bedrijven ook in de recessie onder uit gegaan. Maar ze bestaan nu nog steeds. Niet dat ik weet is er een weg dus mensen gaan er heen en zijn tevreden ik kom langs verschilde filialen maar altijd druk. Dus negatief ervaring is mondje vol denk ik groeten aan trouw blijvende kwik fit fan :!: o ja vraag meer bedrijven wat die onderdeel kost en daar reparatie met arbeidsloon kost inclusief dus en vergelijk herkeuring is binnen 2 weken nog geldig vraag er wel om bij de filiaalmanager. {Ook kunt u zegen dat bij die andere bedrijf goed koper is en kunt u er over praten.Tevens zullen ze allen advies aan u door geven om te maken u kunt deze reparatie nog elders vragen of het klopt die garage wil dan even kijken of het moet vervangen worden of niet} dus meer advies kan ik u niet geven u moet zelf denken u krijgt 2 weken de tijd} :idea:

de auto
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 jun 2009 14:25

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door de auto » 27 jun 2009 22:12

Mallemalle ik heb je een tijdje gevolgd. ik mij af vraagt waarom je zo opgefokt ben en niet luister naar de mensen die je wat vraagt je geeft allen jou mening.je bent zeer woest ik begrijp dat je een probleem heb maar dat hoef je niet aldoor te vertellen u kunt ook met de mevrouw van kwik fit te praten ze heeft de telefoon er op gezet maar je schreeuw allen maar geen touw aan vast te knopen.je heeft gedaan wat jij wil en dat is voldoende .ik hoop geen kwade aarde te stellen om dat kwik fit ook geen zin in je heb te beantwoordend zo krijg je niets in deze wereld voor mekaar
zelfde als noord Korea je word af gezonder van de buiten wereld.los het wat sportiever op. anders wordt ik bang van je en dat is ook niet de bedoeling we blijven en moeten met elkaar de wereld te laten draaien en laat je frustratie maar op video spelen achter en sorry dat ik dit moet schrijven

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door Mallemalle » 28 jun 2009 12:13

Ik voel me vereerd;)

ik ben niet opgefokt, niet woest, heb geen probleem, ik luister wel naar anderen, Korea , zowel zuid als noord staat geheel los van dit alles, tenzij men daar ook een kwik fit heeft, met een benaming,iets in de trant van kwiek fiet, en men in noord koreaanse gevangenissen materialen laat vervaardigen bestemd voor kwiek fiet, maar dat lijkt me uitgesloten want geen commerciele ontwikkeling in noord korea, en de kans dat kwiek fiet in handen van overheid ligt lijkt me uiterst nihiel

zo, je dag weer en beetje goed?

:wink:

patjuh83
Berichten: 29
Lid geworden op: 26 aug 2009 20:02

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door patjuh83 » 26 aug 2009 20:28

Ik wil graag even reageren op al deze aantijgingen/klachten e.d.

Ik ben zelf Eerste autotechnicus APK Keurmeester lichte voertuigen (APK2), ik werk op dit moment bij een universeel autobedrijf dat zowel keurt als repareert.
Ook wij zijn bekend met klachten van mensen over bedrijven als Kwik Fit, De Sprint e.d. sommige van deze klachten zullen gegrond zijn, maar ik denk de meeste niet, veel klachten komen namelijk voort uit de onwetendheid van de mensen zelf.

Ook wij hebben wel eens een klant die zich genaaid voelt, soms zijn deze mensen niet voor rede vatbaar, zelfs niet als je de oude onderdelen laat zien, deze mensen lopen dan kwaad de zaak uit, dit gebeurd misschien 4 á 5 keer per jaar.
Als een bedrijf als Kwik Fit, dat landelijk 180 filialen heeft nu ook eens 4 á 5 van dit soort gevallen heeft betekent dit dus 900 klachten op jaarbasis.
Dit is helemaal niet zo'n schrikbarend hoog getal ga maar eens na wat er bij een dealerbedrijf voor klachten zijn dit zullen er naar verhouding ook komen op misschien 4 á 5 klachten per jaar. (dan heb ik het over mensen die kwaad weglopen terecht of onterecht dat maakt in deze even niet uit)

Kwik Fit is bij iedereen bekend en dat is de enige reden waarom het lijkt alsof er zoveel klachten zijn.
De meeste mensen die klagen over een gebrek aan kwaliteit en een gebrek aan geschoold personeel weten helemaal niet waar ze over praten, de mensen die dit wijten aan een lage prijs vergeten wel dat ze zelf ook alleen maar die lage prijs zagen toen ze daar naar binnen stapte, dit noemt men voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten.

Niet ieder filiaal zal hetzelfde zijn, zoals ook niet alle mensen hetzelfde zijn.
Klachten moeten ten alle tijden afgehandeld worden alleen valt dit niet altijd in het voordeel van de klant uit, en dan gaan ze razen op internet, en lees je hier een hoop (en ik zeg niet; alleen maar) aangedikte onzin.

De groeten van een Keurmeester.
Laatst gewijzigd door patjuh83 op 27 aug 2009 18:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door Mallemalle » 26 aug 2009 21:19

dit topic heet gaat nu eenmaal over kwik fit en dus vind je hier reacties over kwik fit

zou je een topic maken over garages algemeen en daar de klachten bundelen zou je idd ook een heel end komen

patjuh83
Berichten: 29
Lid geworden op: 26 aug 2009 20:02

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door patjuh83 » 26 aug 2009 22:50

Ik heb het ook over Kwik Fit, die andere garages haal ik er bij om het hele gebeuren hier op dit forum te relativeren.

Als mensen hun conclusies alleen maar zouden trekken uit hetgeen wat op dit soort forums te lezen is, zou het gauw gedaan zijn met onze economie, dit soort klachten zijn namelijk niet aleen maar in de automotive branche een vaker voorkomend iets, maar in alle andere sectoren waar onze economie op draait.

Nog even een voorbeeld;
Tros Radar is een welbekend programma, zo ook dit forum, als je bekijkt hoeveel mensen dit topic gelezen hebben en hoeveel mensen hier wat hebben achter gelaten, kun je ook zien dat dit om een heel laag percentage gaat en het percentage dat dan ook daadwerkelijk een klacht voorlegt is nog een stuk kleiner, oftewel er wordt van een hele kleine mug een HELE GROTE olifant gemaakt.

Slechte reclame gaat nou eenmaal stukken sneller dan goede reclame.

de groeten van een Keurmeester.

troubleshooter
Berichten: 471
Lid geworden op: 08 mar 2008 07:39

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door troubleshooter » 27 aug 2009 07:54

Omdat mijn uitlaat het tijden een rit in Tilburg vorig jaar begaf dacht ik: "Ach, laat ik langs KwikFit gaan om er een nieuw deel onder te laten zetten. De "monteur" bekeek de uitlaat, waarvan ik had aangegeven dat alleen de achterdemper met tussen buis vernieuwd moesten worden omdat deze lek waren geslagen door die *** drempels, en sloef fors met een bankhamer tegen de cat waardoor deze defect raakte. Ik vroeg hem wat of hij deed en of hij wist dat hij dat nooit mocht doen waarop hij antwoorde: "Hoe moet ik anders controleren of de cat nog goed is?" Ik gaf aan dat hij daartoe helemaal geen opdracht had maar slechts de tussenpijp en de einddemper moest vernieuwen en zei hem dat ik de cat thuis (in de garage) zou nazien en dat, wanneer deze stuk was, ik deschade op hen zou verhalen. In de garage bleek het gevoelige binnenwerk compleet aan gortgeslagen. Naar de centen kan ik fluiten omdat ik niet kan aantonen dat de schade door de wijze van handelen defect is geraakt. Het tussenstuk en de einddemper werden vernieuwd waarbij de klem op de koppeling met de draadeinden omhoog werd gemonteerd omdat ze deze op de grond in elkaar hebben gezet en de klem daarbij verkeerd om draaiden met als gevolg dat de klem forse schade heeft toegebracht aan het daarboven gelegen hitteschild. Kwik-Fit? Nooit meer. Het betreffen geen vakmensen maar klungels.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door Mallemalle » 27 aug 2009 09:23

note: over het algemeen zet je een klem met de moeren naar boven,of tenminste met de moeren naar de zijkant, juist omdat ze dan minder snel een drempel raken, en zo kan er ook geen troep achter blijven hangen

patjuh83
Berichten: 29
Lid geworden op: 26 aug 2009 20:02

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door patjuh83 » 27 aug 2009 18:39

Mallemalle schreef:note: over het algemeen zet je een klem met de moeren naar boven,of tenminste met de moeren naar de zijkant, juist omdat ze dan minder snel een drempel raken, en zo kan er ook geen troep achter blijven hangen
Dit bedoel ik dus, bij de meeste auto's is er niet eens ruimte om een klem met de moeren naar boven te monteren omdat deze dan tegen de bodem van de auto gaan tikken, dit geldt meestal ook voor de zijkant.(onbegrip en klachten worden meestal veroorzaakt door de onwetendheid van de mensen zelf)

@troubleshooter,
Inderdaad a-sociaal zoals die monteur met een bankhamer tegen de katalysator beukt, wat ik alleen niet begrijp is dat je zegt geen bewijs te hebben dat je katalysator hierdoor defect is geraakt, dit terwijl je zegt dat je er bij stond, dus er moet dan ook aan de buitenkant zichtbare schade ontstaan zijn als hij zo hard heeft geslagen.
Als er geen zichtbare schade aan de buitenkant van de kat zit zal hij wel niet zo hard geslagen hebben als dat je beweert en zal de kat misschien inderdaad niet helemaal 100% zijn geweest.
Het testen van een kat gaat overigens normaal d.m.v. een uitlaatgastest waarbij gelet wordt op het lambda getal en de uitstoot van CO.
Je kunt wel horen of een kat rammelt als je er tegenaan slaat, maar dit doe je doorgaans niet met een bankhamer maar met je gebalde hand.
Als je dan toch een hamer wilt gebruiken neem dan een kunstof of rubber hamer en sla niet direct op de katalysator zelf maar er naast.

Bij uitlaten spreek je doorgaans niet over buizen maar over pijpen gezien je er zoveel verstand van hebt vindt ik deze bewoording vreemd.

De vriendelijke groeten van een Keurmeester.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door Mallemalle » 27 aug 2009 19:50

Bij de meeste autos is er meer dan genoeg ruimte om ene uitlaat zonder bonken te monteren, ook met de klemmen naar boven, maar heb het al vaker gezegd, je herkent een door kwik fit gemonteerde uitlaat bij een auto als ie er schots en scheef onder hangt

patjuh83
Berichten: 29
Lid geworden op: 26 aug 2009 20:02

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door patjuh83 » 27 aug 2009 21:09

Een hoop bla bla, maar je weet echt van toeten nog blazen.

Je doet je naam wel eer aan volgens mij = Malle Malle zoiets als Gekke Gek?
Als de moeren de grond of iets dergelijks zou kunnen raken heb je het over wel hele lage auto's en/of auto's waarvan de uitlaat heel laag bij de grond hangt, wel of niet door verkeerde montage en ik kan je uit ervaring melden dat ik die auto's zelden tot nooit tref.

Nu jij er toch zoveel verstand van blijkt te hebben, mag ik vragen wat voor werk je zelf doet?

De vriendelijke groeten van een Keurmeester.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door Mallemalle » 27 aug 2009 21:33

en als je de klemmen gewoon monteert met de moeren naar boven scheelt dat al snel een centimeter of 2

nee het is niet gangbaar dat een wagen van normale hoogte een drempel raakt , e doch, iedereen vervoert wel eens wat, en een auto met 4 mensen erin hangt een stuk lager dan alleen de bestuurder

waarom kat op het spek binden en de moeren naar beneden zetten?

persoonlijke aanvallen mag je achterwege laten, het voegt niets toe en het komt nogal gefrustreerd en sneu over

patjuh83
Berichten: 29
Lid geworden op: 26 aug 2009 20:02

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door patjuh83 » 29 aug 2009 17:08

Persoonlijke aanval? de pot verwijt de ketel.
Zelf kom je ook niet echt vriendelijk over tegen mensen die een andere mening hebben dan jij.

Ik vraag je nogmaals, je hebt er blijkbaar veel verstand van maar wat wat voor werk doe je zelf eigenlijk.
Als je het mij vraagt ben je nogal bekend met Google en haal je daar je (niet altijd juiste) info vandaan.

De vriendelijke groeten van een Keurmeester.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door Mallemalle » 29 aug 2009 17:38

wat ik doe is niet van belang

ik werk hobbymatig aan autos

niks mis met googlen btw, zo leer je wat bij

back to topic

patjuh83
Berichten: 29
Lid geworden op: 26 aug 2009 20:02

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door patjuh83 » 29 aug 2009 17:46

Wat doe je hobbymatig aan auto's dan, modelauto's ?

Of doe je je hobby MATIG ?

Zoiets noemen wij gewoon een beunhaas.

En jij had iets te zeggen over mensen bij de Kwik Fit zonder papieren ?

Again; De pot verwijt de ketel.

De vriendelijke groeten van een Keurmeester.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door Mallemalle » 29 aug 2009 17:55

ga je nog wat zinnigs zeggen over de inhoud of houd je het alleen bij oordelen terwijl je niets van mij weet?

mag hoor , speel ik dat treurige spelletje heel ff mee

laat me raden, afgekeurde monteur,halve keurmeester, wao, gefrustreerd thuis en weet alles beter, reden van wao:

weet alles beter en kan niet samenwerken met andere mensen, betweter, etcetc

alstu ;)

patjuh83
Berichten: 29
Lid geworden op: 26 aug 2009 20:02

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door patjuh83 » 29 aug 2009 18:05

Tja precies in een keer goed jongen,

en jij denkt dat ik daar aan mee ga doen?

De mensen met een beetje verstand begrijpen wel wie het hier bij het juiste eind heeft.

Ennuh, ik kan heel goed samenwerken hoor jongen maar niet met betweters zoals jij.

Je past trouwens goed in dat profiel dat je net schetst, vorm van zelfreflectie?

De vriend.. ach laat ook maar stik erin.

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door Mallemalle » 29 aug 2009 18:16

dat bedoel ik

je laat je wel heel erg kennen

overspannen thuis gok ik zo

wanneer ga je on topic?

zal ik dan maar doen:

bij de meeste auto's is er niet eens ruimte om een klem met de moeren naar boven te monteren omdat deze dan tegen de bodem van de auto gaan tikken, dit geldt meestal ook voor de zijkant

aldus de keurmeester

ben ik vast de enige bij wie dat bij de 'meeste' autos wel lukt

patjuh83
Berichten: 29
Lid geworden op: 26 aug 2009 20:02

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door patjuh83 » 29 aug 2009 18:26

Gokken moet je doen in een casino of iets dergelijks.

On topic valt er weinig meer over te zeggen, jij vindt toch jouw ding en ik het mijne daar is toch niks mis mee zeg je?

Daarom zitten er bij een auto (bijna alle auto's) af fabriek de uitlaatklemmen natuurlijk ook allemaal naar boven gemonteerd?
Schei toch uit man.

De groeten van een zwaar overspannen halve (god mag weten wat dat is een halve keurmeester) Keurmeester.

keurmeester
Berichten: 246
Lid geworden op: 13 dec 2005 22:47

Re: kwik-fit apk

Ongelezen bericht door keurmeester » 29 sep 2009 17:32

:mrgreen: wel eens gedacht dat de klemmen naar boven gemonteerd worden, omdat je als monteur er zo lekker je kop tegen kan stoten?
:D

Gesloten