[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • frisbee raakt auto
Pagina 1 van 1

frisbee raakt auto

Geplaatst: 03 jun 2007 18:58
door m.wil
Vrijdag is een frisbee, welke werd gegooid door een 5 jaar oud jongetje, met een klap op de motorkap van de auto gekomen. Een 7 jaar oud meisje heeft de frisbee van de motorkap gehaald. Er is schade aan de motorkap. Wie is er aansprakelijk? De ouders van het jongetje,dat gegooid heeft, of de ouders van het meisje dat de frisbee eraf heeft gehaald?

Re: frisbee raakt auto

Geplaatst: 03 jun 2007 21:50
door hooplol
...of diegene die de frisbee gemaakt heeft? :P

:arrow: wie de "schade" veroorzaakt heeft natuurlijk.....

Re: frisbee raakt auto

Geplaatst: 04 jun 2007 10:25
door DennisThePennis
Hangt van de schade af ... zit er een afdruk van de frisbee in je motorkap, dan de ouders het jongetje. Zit er een voetafdruk van het meisje in je motorkap, dan de ouders van het meisje.

En indien dit niet zo duidelijk is, dan kun je ze allebei aansprakelijk stellen als spelende kinderen, in de verzekeringswereld heet dat groepsaansprakelijkheid.

Of ga gewoon met de ouders van beide kids babbelen en kijk wie er een goede AVP-verzekering heeft. 8)

Re: frisbee raakt auto

Geplaatst: 07 jun 2007 12:49
door DL3B
Beetje ouder met kids heeft wel een goeie AVP & daar moet je op gaan verhalen. Zelfs je huisdieren gaan mee in de gemiddelde AVP. En mochten de ouders geen AVP hebben (wat overigens zeer dom zou zijn), zou je hen zelf aansprakelijk moeten stellen. Laat in ieder geval bij een (BOVAG) garage (of dealer; al naar gelang uw wens) een prijsopgave van de schade maken; u kunt ook nog een gewoon autoschadeformulier invullen.

Re: frisbee raakt auto

Geplaatst: 07 jun 2007 13:15
door m.wil
Het probleem is opgelost. De beide ouders betalen elk de helft van de schade. Schade was gelukkig te verhelpen door het polijsten van de motorkap en droeg maar 29 euro.

Re: frisbee raakt auto

Geplaatst: 07 jun 2007 15:20
door Maarten1234
Wanneer beide kinderen aanwijsbaar schade hebben verricht dan dienen de ouders de gedeelde kosten te dragen. Het is dus mooi en netjes afgehandeld.