LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] storing EPS ABS peugeot 307 2006

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
heko
Berichten: 7
Lid geworden op: 08 mei 2007 22:38

storing EPS ABS peugeot 307 2006

Ongelezen bericht door heko »

De peugeot geeft een storing ABS en EPS, de auto is hiervoor al eens naar de garage geweest, garage kon toen niks vinden. Na tanken brand de melding even niet.
Na wat zoeken op internet zie ik dat er een recall in de omringende landen is geweest, maar niet in Nederland, omdat de weersomstandigheden hier milder zijn.
De storing ontstaat door het inwerken van pekelwater op de sensor, waardoor er corrosie ontstaat.
Wie heeft er nog meer last van deze storing? En hoe is dit opgelost door Peugeot/de dealer?
We hadden eerder een probleem met de auto, en hier wou peugeot ook niks van weten. Deze zeggen standaard dat het een incident is, en dat we de enige in Nederland zijn met deze storing.
Wie heeft deze storing ook? En hoe is dit opgelost?

RobbieS.
Berichten: 157
Lid geworden op: 10 mei 2009 11:36

Re: storing EPS ABS peugeot 307 2006

Ongelezen bericht door RobbieS. »

Meestal hebben dit soort storingsmeldingen betrekking op vervuilde sensoren. Reinigen is vaak een afdoende oplossing.

Fuseekogel
Berichten: 97
Lid geworden op: 30 jul 2008 08:20

Re: storing EPS ABS peugeot 307 2006

Ongelezen bericht door Fuseekogel »

De auto 'reset"het ABS systeem als je de auto weer start, als je dan gaat rijden registreert de computer waarschijnlijk een ABS sensor die niet correct werkt. Als de garage een stukje gaat rijden en de storing treed weer op dat kan men uitlezen welke het is. Meestal slaat de computer sowieso foutmeldingen op maar het kan zijn dat het het ABS systeem de storing niet opslaat om de een of andere reden.

Mocht de sensor het probleem zijn, een nieuwe kost tussen de €25 en €40 afhankelijk van welke gemonteerd is. Het arbeidsloon niet meegerekend natuurlijk, afhankelijk van hoeveel werk het is de defecte sensor op te sporen moet het klusje maximaal in een uur geklaard zijn.

Mocht je er niet uitkomen met deze garage kan je overwegen het elders te doen, een goede professionele garage kan de computer van de 307 ook gewoon uitlezen, je hoeft niet perse naar de dealer.

Ook kan de ECU het probleem zijn, deze zit achter de voorbumper en vangt nogal veel vocht. Hierdoor treden ook vaak storingen op, deze variëren van de storing zoals jij die beschrijft maar resulteren vaker in een overspannen systeem. Die bij de geringste pedaaldruk al het ABS systeem activeren. Maar kunnen ook tot grotere storingen leiden.

Maar laat de computer uitlezen en handel dan verder, nu blijft het raden wat het kan zijn. Mocht de ECU last hebben van water wat er inkomt maar nog wel steeds goed functioneren (ECU is namelijk niet goedkoop) dan kan je overwegen de ECU goed waterdicht te maken. Ik geloof dat de terugroep actie een vervanging en verplaatsing van de ECU inhield.

Bij VOSA meld men;

http://www.vosa.gov.uk/vosa/apps/recall ... AB002D0F27

Wie is VOSA

http://www.dft.gov.uk/vosa/

Ik hoop dat je wat kan met deze info.

Gesloten