LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] anwb autoverkoop service

Problemen met jouw auto of motor? Geef hier jouw mening.
marten69
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 dec 2010 18:50

anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door marten69 »

Hallo,

dit onderwerp start ik op na een zeer slechte ervaring met de zogenaamde ANWB auto verkoopservice. De ANWB biedt deze service aan particulieren aan, die zelf hun auto willen verkopen maar niet langs de route van een advertentie op marktplaats, onderhandelen met kopers etc willen gaan.
Op de website wordt deze service actief aangeboden als een mooi alternatief waarbij men gemakkelijk en snel zijn auto kan verkopen.
Tevens is het mogelijk om vooraf gratis waardebepaling te doen, dit heb ik gedaan omdat ik de auto van mijn vriendin wilde verkopen en getriggerd werd door de advertentie op de anwb website.
De waardebepaling gaf prijzen aan in mijn geval van tussen de 13700 en de 15250 afhankelijk van particuliere verkoop of dealerinruilwaarde.
Getriggerd door deze bedragen besloot ik om 25 euro te betalen (even duur als een advertentie voor een auto op Marktplaats) voor een taxatierapport met gegarandeerde verkoopprijs. Vandaag ontving ik dit rapport, dit krijg je van een bedrijf die zich het nederlands voertuigcentrum noemt.
De waarde van mijn auto was vastgesteld op 9250 euro, kortom bijna 4000 euro (33%) lager dan de laagste waarde die mij gratis werd vooraf werd aangereikt.
Als ik dit had geweten had ik mij absoluut de moeite bespaard en direct de advertentie op marktplaats gezet, te meer daar een particuliere verkoopwaarde eerder gratis op dezelfde ANWB website was vastgesteld op 15250 euro
Ik snap best dat er enige afwijking kan zijn tussen een snelle indicatie en een rapport, maar in dit geval is het verschil duidelijk te groot, te meer daar ik al bij handelaren in de omgeving hun bod had gevraagd en dit absoluut boven de 9250 ligt
Kortom reden om deze discussie te starten is om mensen erop te wijzen goed na te denken voordat je 25 euro betaalt voor een rapport die een waarde aangeeft die nogal negatief kan afwijken van de eerder voorgespiegelde gratis indicatiewaarden.
Daarnaast erger ik mij aan het feit dat de ANWB mee werkt aan een "service" die actief wordt gecommuniceerd op haar website, waarbij de leden in ieder geval vooraf op het verkeerde been kunnen worden gezet.

met vriendelijke groet,

Marten

Brio
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jan 2011 19:27

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door Brio »

Zeer herkenbare ervaring. Had van de week ook mijn auto aangeboden. Waardeindicatie gaf €4350,-- en ik begrijp best dat hier uiteindelijk een voor mij minder gunstige prijs uit zal komen en had gerekend met zo'n €500,-- verschil met hetgeen uiteindelijk uit de bus zou komen. Echter er kwam slechts €3050,-- uit de bus. Een verschil derhalve van maar liefst €1300,-- :evil: en volstrekt onacceptabel. Feestje gaat dus niet door. Zou ook nooit doorgegaan zijn, want ik wilde gewoon eens weten hoe betrouwbare partner de ANWB nu eigenlijk is. Helaas is dit al mijn derde minder prettige ervaring met deze organisatie, welke zich als uiterst betrouwbaar en als ruggesteun voor autorijdend Nederland profileert. Niks is minder waar. Het is gewoon een commerciële bende, welke vanuit een te duur kantoor met te veel en te dure mensen mooi weer speelt. Deze z.g. service voor leden is niks meer en niks minder dan misleiding. De eerder genoemde waardeindicatie steekt al schril af tegen de gangbare verkoopprijzen bij de autobedrijven, maar goed je wilt verkopen zonder direct iets terug te kopen dus pak je de pijn en zet je het circus in gang. Dan komt het werkelijke bod om de hoek kijken wat dan nog eens bijna 30% lager ligt :evil:
Dit getal kun je bij elke Jacobse en van Es garage krijgen en daar hebben we de ANWB dan ook niet voor nodig. Want er wordt toch gesproken over een GOEDE gegarandeerde prijs? Bij dat laatste zal er ook nog wel een addertje onder het gras zitten want als je dan daadwerkelijk je auto komt inleveren zal er wel geheel instijl van de IVA rakkers weer wat aan mankeren om de prijs nog verder te drukken. En als je daar dan eenmaal staat leert de ervaring dat je dat dan ook nog pikt omdat je het hele gedoe al lang zat bent. Ik ben de ANWB inmiddels goed zat.

Groet,
R.

soner
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2011 12:57

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door soner »

Ik heb de taxatie van mijn auto laten doen. Deze kwam uit op 2350 Euro. :D Ik heb toen besloten om een taxatie te laten maken en om een gegarandeerde prijs voor mijn auto te krijgen. Na het betalen van het schandalige :shock: bedrag van 25 euro kreeg ik 2 dagen later een mail dat ik 500 euro voor mijn auto gegarandeerd kan krijgen. Ik vind het belachelijk :cry: weinig zeker naar de 2350 waarop hij eerder werd geschat. Ik moest snel van mijn auto af en besloot het maar te doen. Ik kon het inleveren bij een hertz vestiging. Nadat ik alles ingevuld heb bleek dat het maar bij 5 vestigingen in Nederland kan. Voor mij de dichtstbijzijnde is is ruim een uur rijden hier vandaan. De eerste mogelijkheid dat ik de auto kan brengen is bijna een maand later dan de dag dat ik de taxatie liet doen. Ik zit voorlopig dus nog steeds met de auto die ik graag snel kwijt wilde. 7 Maart kan ik hem dus pas brengen.... wordt vervolgd...

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door JtC »

Mijn idee is het dat de door ANWB opgegeven waarden absoluut niet stroken met de prijzen in de praktijk. En volgens mij is dat altijd al zo geweest met hun koerslijst.

noton
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2011 18:04

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door noton »

Ook ik heb hetzelfde meegemaakt.
De gratis waardebepaling wordt gebruikt om mensen over te halen om een taxatie aan te vragen.
25 euro weggegooid geld.
ANWB, wat moeten we ermee....?

Ik zeg in ieder geval mijn lidmaatschap op. Het is het zoveelste gevalletje.

DaanBern
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 feb 2011 18:35

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door DaanBern »

Ook ik heb dit meegemaakt. En heb behoorlijk stampij gemaakt bij de ANWB. Ik voel me door hen misleid. Ik wordt gelokt met 3750 en krijg meer dan 2 dagen later een definitief bod van 2600. 1150 verschil, bijna 1/3 verschil.
Een overigens vriendelijke dame van de ANWB heeft me een tegoedbon beloofd van 15 euro (jippiedepippie).
Ik heb heel duidelijk aangegeven dat de autobranche vergeven is van de louche figuren en dat de ANWB in combinatie met de hun verkoopservice hier geen uitzondering op zijn. Het lijkt me dat dit imagoschade oplevert voor de ANWB.

Dit lijkt mee een mooi item voor de uitzending. Ik verleen mijn volle medewerking.
Ik heb hier een nare nasmaak aan overgehouden.

Wilbert Breda
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 mar 2011 20:53

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door Wilbert Breda »

Niet super slecht....
De ANWB waarde indicatie was in ons geval voor een
LPG-3 Renault Megane Scenic 1.6 16V Expression 2001, 106.405 km

€3300,--

Een dealer gaf € 3250,- terug voor de auto maar dan kreeg ik geen korting! :(
Deze dealer zou 7% € 1350,-- korting geven op een nieuwe auto zonder inruil.
(Eigenlijk krijg je dan voor je auto € 1900,-- terug en € 1350,-- korting)

Bij een andere dealer wist ik een korting van 10% te realiseren a € 1600,--!!
zonder inruil.

De uiteindelijke ANWB taxatie kwam keurig binnen 2 dagen en bedroeg € 2750,-
(16% lager dan de ANWB waarde indicatie)

Een taxatie rapport was te downloaden.
Inmiddels zijn het aantal inleverpunten sterk uitgebreid. En is er een zgn thuis service voor €25,--

De heren van ikwilvanmijnautoaf.nl belden mij na 1 dag op
en vertelden dat het nooit meer dan € 1200,-- zou worden. Ha ha
Met dit bedrijf ben ik dan ook per direct gestopt! Bedriegers!

Op marktplaats krijg ik na 1 dag, inmiddels voor de auto al biedingen tot € 2900,--
en de eerste kijkers . Mijn vraagprijs was € 3250,--

Maar mogelijk wordt dit bedrag zelfs overboden.

Het uiteindelijke (inruil+kortings) bedrag zal tussen de € 4750,-- en € 5100,--
komen te liggen.

Eenieder veel succes eenieder.

snelopdefiets
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 sep 2010 17:10

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door snelopdefiets »

Ook ik ben zeer ontevreden over de geleverde verkoopservice. Ik wilde mijn Seat Cordoba uit 2001 graag kwijt zodat ik bij een andere auto geen gezeur zou hebben over de inruil. Over gegaan tot taxatierapport. Bleek ik nog 1050 euro te krijgen voor mijn auto. Niet bijzonder veel maar goed beter dan niets.

Het inleveren was wat lastig omdat er pas over een week een moment beschikbaar was bij een Hertz vestiging. Erg onhandige tijden om te kunnen inleveren alleen op hele uren (12 13 of 15 uur). Uiteindelijk gelukt om een afspraak te maken dus dinsdag er heen gereden. De persoon die mij geholpen heeft bij Hertz heeft een rondje gereden met de auto. Ik kreeg van losse opmerkingen van hem of ik de krassen op de auto gemeld had. Dat was zo want ik had duidelijk met foto's en in tekst (duidelijke gebruikerssporen over de hele auto) aangegeven dat de auto niet nieuw meer was (200.000 km). Tot mijn grote verbazing kwam meneer na contact met NVC even vertellen dat het 250 euro minder werd (dat is 25%) ik gevraagd of ik die meneer dan even aan de telefoon kon krijgen waar wat verbaasd op werd gereageerd. Toch gelukt en mij werd verteld dat ik wel eerlijk was geweest maar er toch volgens hen meer met de auto moest gebeuren om hem te kunnen verkopen. Ik had gewoon te slikken of nee moeten zeggen, maar daar heb je geen zin meer in na zo'n lang voortraject.

Bij thuiskomst een mailtje gestuurd dat ik de gang van zaken niet netjes vindt en een reactie verwacht maar tot op heden niks gehoord.

Schetst mijn verbazing dat ik ook het geld nog niet binnen heb terwijl er wordt beloofd dit dezelfde dag of de volgende werkdag te storten. Inmiddels is het dus vanaf dinsdag 2 dagen geleden en nog geen geld binnen.

Erg ontbetrouwbaar dus. En die gegarandeerde prijs slaat al helemaal nergens op. Dus advies: geen gebruik maken van deze service want je wordt eerst gelokt om vervolgens voor het blok gezet te worden.

Ben erg ontevreden over deze service en laat het hier ook nog niet bij zitten.

Carspecialist
Berichten: 36
Lid geworden op: 22 apr 2010 20:21

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door Carspecialist »

Vanzelfsprekend zijn de prijzen laag via dit systeem. Je verkoopt de auto niet, je laat hem inkopen :!: . Een ander neemt dus jouw "ellende" over.

Voordeel is dat je ook gewoon van je auto af bent bij een vertrouwd adres en niet bij de andere inkoopadressen die NL rijk is. :idea:

En feit blijft dat je het bod niet hoeft te accepteren. Inruilen of zelf verkopen kan altijd nog.

Wel vraag ik mij af of de ANWB zich met dit soort services moet bezig houden.

Anoesjka72
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 apr 2011 09:25

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door Anoesjka72 »

Ja, ook in ben erin getrapt! Na de gratis taxatie van 2650,- wilde ik mijn Renault Megane Coupe ook wel verkopen. Dus alles ingevuld voor het betaalde taxatierapport. Wat blijkt, nu is de getaxeerde waarde 1850,- heel wat minder dan de eerste indicatie. Terwijl je juist bij het uitgebreide rapport invult dat je lichtmetalen velgen hebt, metallic lak en noem maar op. Mijn inziens zou dit de waarde moeten verhogen, zeker niet verlagen. Ook ik voel me erg genept met dit betaalde taxatierapport! Dit heeft niks meer met taxeren te maken! En dan profileren als service aan ons, de autoverkopers die geen gedoe willen hebben. Schandalig gewoon! Na dit fiasco heb ik meteen de auto op marktplaats gezet. Binnen 1 week was de auto verkocht voor 2750,-. Goede prijs, géén gedoe! Zo hoort het...

zwartemuis
Berichten: 15
Lid geworden op: 05 jun 2010 12:55

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door zwartemuis »

Er is nu ook een alternatief van een concurrent die gratis werkt, de http://www.AMWBautoverkoopservice.nl. Geweldig, Altijd Maar Weer een Bod, hoe kom je erop!

v.d.Heyden
Berichten: 717
Lid geworden op: 19 jan 2010 22:04

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door v.d.Heyden »

De ANWB komt hiermee gevaarlijk dicht in de buurt van ikwilvanmijnautoaf.nl, besteautodeal.nl en meer van dat soort sites.

Ook de koerslijsten van de ANWB zijn allang achterhaald, is het nou eenmaal niet mogelijk een standaard inruil- danwel verkoopprijs voor een auto te bepalen. Prijs hangt van nogal wat bepalende factoren af.

Schoenmaker blijf bij je leest.

(Al eens gelezen bij een autobedrijf: "wij hebben een afspraak met de bank: zij verkopen geen auto's en wij lenen geen geld". )

v.d.Heyden

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door Mallemalle »

zwartemuis schreef:Er is nu ook een alternatief van een concurrent die gratis werkt, de http://www.AMWBautoverkoopservice.nl. Geweldig, Altijd Maar Weer een Bod, hoe kom je erop!
in eerste instantie heb je te maken met anwbautoservice , denk je,zie logo bobenaan de site, en na 1 klik bij het invullen van de gegevens veranderd dat doodleuk in ikwilvanmijnautoaf

heeft dus geen ene reet met de anwb te maken

Ezi
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 mei 2011 21:12

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door Ezi »

Wij zijn ook genaaid door de ANWB autoverkoopservice. Onze Hyundai i30CW met kilometerstand 36000 kreeg een waardebepaling van 12300, de auto heeft verder geen krasjes, schades of andere problemen dus ik dacht dat de werkelijk prijs niet veel lager kon zijn, ik dacht hooguit 1000 euro minder dus 25 euro betaalt. De taxatie kwam uit op 10000 euro, dat is nog minder dan de dealer ervoor geeft zonder inruil. ik voel me echt opgelicht. Mijn ANWB lidmaatschap wordt in ieder geval opgezegd.

Innemer
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mei 2011 00:23

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door Innemer »

Hallo iedereen,

Wat mij zo verbaast is dat iedereen zo boos doet over het bod van de ANWB. De waarde indicatie is gratis, om een eerste indruk te krijgen. Deze gaat uit van een auto in perfecte technische staat en een minimaal gereden hoeveelheid kilometers. Zodra de auto grondiger wordt getaxeerd, word daardoor het bod bijna altijd lager door zo'n 150 waarde bepalende factoren. Het bedrag wat uit de taxatie komt is tevens een gegarandeerd bod. De garantie geld voor het voertuig, zoals hij via internet is aangeboden. Voor zover een eigenaar verstand van auto's heeft en eventueel de waarde verminderende factoren weet, geeft hij die meestal niet allemaal op bij de taxatie. De wel aangegeven factoren zorgen inderdaad vaak voor een waardevermindering van soms wel 30% van de eerste waarde indicatie. De waarde verminderende factoren waar de eigenaar dus niet van weet of deze niet of niet volledig heeft opgegeven, kunnen dus later nog voor een nieuw bod zorgen, in overleg met het Nederlands voertuigen centrum, die het voertuig koopt. Gezien er een nieuw bod word uitgebracht terwijl er een gegarandeerd bod was, geeft al aan dat de staat van het voertuig dus niet voldoende overeenkomt met hoe het in de taxatie is opgegeven. Ik persoonlijk vind het een goede manier om je auto te verkopen, zeker voor mensen die er totaal geen verstand van hebben. Je krijgt inderdaad niet de hoofdprijs, maar het is open, gemakkelijk, eerlijk, snel en betrouwbaar. Al met al een goede service van de ANWB, maar niet geschikt voor goudzoekers. :wink:

pieter12
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jun 2011 08:00

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door pieter12 »

Schoenmaker blijf bij je leest.

(Al eens gelezen bij een autobedrijf: "wij hebben een afspraak met de bank: zij verkopen geen auto's en wij lenen geen geld". )
haha, das een goeie ja! Er zijn inderdaad al redelijk veel bedrijven die hetzelfde doen, maar dan gratis. Zoals ikwilvandeautoaf.nl of Auto Verkoop Service.

ANWB is typisch zo'n bedrijf dat snel een andere bron van inkomsten wil verzamelen, net zoals de KPN die ook altijd achterloopt met diensten en opeens allerlei internet dingen aanbieden en via de tv heel veel klanten proberen binnen te halen... erg jammer...

khalika
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 jun 2011 22:14

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door khalika »

Oh wat ben ik boos, zo boos! Ik ben er ingeluisd. Dit is pure diefstal. Dit is echt pure oplichterij van de Anwb. Ook ik heb een texatierapport op laten maken via de anwb site wat mij 30 euro heeft gekost. Vervolgens hebben we fotos moeten opsturen van de auto. Ik heb overal foto's van gemaakt, volgens de voorwaarde genoemd van de anwb. Een dag later kregen wij een schriftelijke reactie van een texatierapport waarin een bod werd gegeven van 7300 voor mijn auto. Ik ben hiermee akkoord gegaan. Daarna kregen we een schriftelijke reactie met daarin de vermelding '' uw auto is gegarandeerd hierbij verkocht ''. De auto konden we inleveren op een genoemde datum bij Hertz autoverhuurbedrijf. Daar aangekomen heeft het ruim een uur geduurd waarbij de medewerkers van hertz met de anwb overlegden. Vervolgens werd mij medegedeeld dat het gegarandeerde bedrag wat mij is aangeboden vermindert zal worden met 1000 omdat het niet in goede staat is?? Nadat ik dit absurd vond en kwaad werd op de medewerker en zei dat dit oplichterij is, werd er contact opgenomen met de anwb en wederom overlegd, en dit maal werd ipv 1000 euro, 800 euro in mindering gebracht. Ik heb hierop cotact opgenomen met de anwb en mijn klacht geuit over deze woekerbenadering. De anwb stuurde mij van het kast naar de muur en vertelde mij dat ik bij Hertz moet en bij de Nationale voertuigencentrum. Dit is absurd, want het texatierapport is door de anwb opgemaakt. Ik heb het 30 euro, ook aan de anwb betaald. Ik heb dus een overeenkomst, oftewel een verbintenis gesloten met de anwb. Blijkbaar innt de anwb de texatierapport van 30 euro in, maar bij problemen geven zij niet thuis. Aan mij verliezen ze een hele goede klant. Lidmaatschap, reis en doorlopendverzekeringen en 2 visakaarten zal ik dan ook per direct opzeggen. En dit is niet alles, ik garandeer hun een juridische procedure, want ik sleep ze voor de rechter!

Mallemalle
Berichten: 887
Lid geworden op: 07 okt 2008 16:40

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door Mallemalle »

gelijk heb je want het lijkt mij ook oplichterij

fritsflow
Berichten: 14
Lid geworden op: 11 mei 2010 13:51

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door fritsflow »

Ook hier onprettige ervaringen. Opel Corsa; ANWB koerslijst: € 3500 aankoop bij een Bovag bedrijf, € 2650 tussen particulieren onderling, inruil € 2.200.
Indicate ANWB verkoopservice: € 1.250. Omdat de auto werkelijk in nieuwstaat verkeerd ook voor € 30 taxatie op laten maken. Er waren genoeg redenen om de auto wat meer waard te laten zijn.
ANWB taxatie: € 750 ................
En natuurlijk gaat zelfs daar nog het nodige af als je bij Hertz staat.
Ben ook al 30 jaar ANWB lid, heb daar verzekeringen lopen ed. Ga me echt beraden. Ik krijg er een hele nare smaak van in m'n mond. :evil:

henkvand
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 aug 2011 21:42

Re: anwb autoverkoop service

Ongelezen bericht door henkvand »

Ook een slechte ervaring met de ANWB autoverkopservice. Eerst een gratis waardebepaling laten doen van onze Skoda Fabia, deze kwam uit op €2.350.
Daarna €25 betaald en een taxatie laten doen. Het taxatierapport kwam twee dagen later met een gegarandeerde prijs van ... €1.200! Een garage had ons eerder -ongezien- al €1.500 geboden. Een week later hebben we de auto voor €2.000 verkocht op marktplaats. Ik dacht eerst nog dat de ANWB een fout had gemaakt, maar ik begrijp nu uit alle reacties op dit forum dat dit regel is en geen uitzondering. ANWB lokt je met een riante waardebepaling en geeft daarna standaard 1/3 tot de helft minder, minder zelfs dan een handelaar.
Aangezien wij onze auto vervolgens zonder veel mloeite konden verkopen voor een prijs die 67% hoger was dan de ANWB prijs vraag ik me af hoeveel de ANWB over houdt aan deze louche praktijk.
Dat een organisatie die zegt onze belangen te behartigen zich schuldig maakt aan dit soort praktijken vind ik stuitend. Ik ga zeker mijn beklag doen bij de ANWB, maar ben bang dat dat weinig uit zal maken.
TROS Radar: stel dit aan de kaak in een uitzending!

Gesloten