LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Inductie koken

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
silverline
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 nov 2007 15:54

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door silverline » 09 nov 2007 16:08

Nog even een berichtje voor Eeliane.
Waarom als de dood dat je iets morst?
Het brand niet in hoor! Hetgeen je morst kun je zo met een keukenpapiertje of doekje wegvegen!
Volgens mij heb je geen idee wat het verschil is tussen inductie en keramisch koken! Sorry! maar dit moest ik ff kwijt!

gerans49
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 jul 2005 09:33

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door gerans49 » 09 nov 2007 16:18

Wij koken al jaren op inductie. En niets beter dan dit. Het is zeer snel heet, geweldig te regelen van hoog tot heel laag en van de elektrische mogelijkheden verreweg de goedkoopste. De enige beperking is dat je er pannen voor moet hebben, maar dat is eenmalig en op de prijs van de keuken en de inductieplaat een klein bedrag. Neem wel een brede kooplaat.
Gerard

gerans49
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 jul 2005 09:33

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door gerans49 » 09 nov 2007 16:20

Nog even een aanvulling: En de platen worden niet zodanig heet dat je je handen eraan verbrandt en het is bovendien ook kind veilig. Op de meeste platen zit zelfs nog een kinderslot.
Gerans 49

Ari-
Berichten: 15
Lid geworden op: 03 okt 2007 21:54

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door Ari- » 09 nov 2007 16:40

Het lijk me nou wel duidelijk.Inductie ! :D

silverline
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 nov 2007 15:54

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door silverline » 09 nov 2007 16:46

Wat veel mensen blijkbaar niet weten is, dat op een inductie kookplaat de meeste pannen bruikbaar zijn! Gewoon goedkope pannen!
'Vroeger' moest je, werd er gezegd, hele dure pannen aanschaffen. Allemaal onzin! Pak een magneet (wordt meestal bij een inductieplaat geleverd). Heeft je pan een ijzeren bodem, dus de magneet 'kleeft', dan kun je deze gewoon gebruiken op de inductieplaat!

Zwartkate
Berichten: 16
Lid geworden op: 22 mar 2006 15:41

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door Zwartkate » 09 nov 2007 18:47

Mijn ervaring met inductie is dat de bodem van de pannen niet helemaal vlak hoeft te zijn. Je kunt zelfs een doekje tussen de pan en de inductieplaat leggen en toch koken! Na meer dan 20 jaar op gas gekookt te hebben overgegaan op inductie omdat voor mij de voordelen groter waren dan de nadelen. Iedereen moet dat voor zichzelf uitmaken. Voor mij komt het in grote lijnen hierop neer dat het gebruiksgemak (snel reageren, gemakkelijk schoon te houden/maken), veiligheid en esthetisch aspect zwaarder wogen en nog steeds wegen dan de nadelen als zijnde (veel) duurder in aanschaf en verbruik. Wij hebben de inductieplaat verzonken in het granieten blad zodat het één grote vlakte is. Handig is om een grote plaat te nemen waarbij de afzonderlijke platen zover mogelijk uit elkaar liggen. een warmhoudplaatje in het midden kan handig zijn (hierop hoeft niet persé een pot/pan/kom/bord met een magnetiseerbare bodem op).

IntegerEnEerlijk
Berichten: 104
Lid geworden op: 13 jan 2007 11:58

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door IntegerEnEerlijk » 09 nov 2007 18:59

ik kook op pieterolie!

Opoe Tjobbe

Marijke77
Berichten: 72
Lid geworden op: 06 aug 2005 16:39

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door Marijke77 » 09 nov 2007 19:48

Ik heb mijn 2e inductieplaat ( ivm verhuizen ) en heb beide keren een pannenset kado gekregen.

bigpoint
Berichten: 6
Lid geworden op: 29 jun 2007 11:34

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door bigpoint » 09 nov 2007 19:48

Ik ben gewend om op gas en inductie te koken. Op mijn werk kook ik op inductie en thuis kook ik op gas. in februari '07 hebben we een nieuwe keuken laten plaatsen met gaskookplaat met 6 pitten. dit bevalt me uitstekend. ook het schoonmaken is een fluitje van een cent. ik gebruik hiervoor een fles van HG Vetweg; ff inspuiten daarna met een doekje na en de kookplaat is weer brandschoon. dus het bezwaar dat de gaskookplaat moeilijker schoon te maken is, is dus niet waar. waar ik wel op zou letten met de aanschaf van een kookplaat (of dit nu inductie of gasplaat is), is de plaats waar de knoppen of de sensoren zitten. kunnen de pannen die je hebt, er goed op staan en zitten de knoppen (of sensors) niet in de weg zodat je te weinig ruimte voor de pannen hebt. ik hoop dat je verder een goede keuze kunt maken tussen 1 van de 2. want uiteindelijk zul je een kookplaat aanschaffen wat ook nog makkelijk schoon te houden is en er leuk uitziet, maar waar je ook super op kunt koken.

Archibaldt
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 mar 2007 18:11

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door Archibaldt » 09 nov 2007 20:41

Een ECHTE wok of wadjang heeft een RONDE bodem, ik snap dus niet hoe je dan op een plaat denkt te kunnen 'wokken' ?! :?

silverline
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 nov 2007 15:54

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door silverline » 09 nov 2007 21:07

Wokken op inductie plaat!

De meeste wokpannen hebben tegenwoordig een 'stukje' vlakke bodem!
Daarmee kun je dus echt wel op een inductieplaat wokken!
Let op, want met de boozer aan is de 'boel' sneller gewokt dan op gas!

robinhartman
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 nov 2007 00:24

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door robinhartman » 10 nov 2007 00:27

Dit zal de zoveelste reactie zijn in het topic.

Ik zal het proberen kort te houden en voor de vraagsteller proberen duidelijkheid te geven.

Het klinkt mischien stom, maar aangezien ik met koksopleiding bezig ben heb ik in verschillende restaurants/keukens gewerkt. In de meeste zijn ze bezig, of hebben ze al inductie platen. Momenteel werk ik in een sterren-zaak waar ze ook met inductie koken.
Dit is veel veiliger, sneller en gemakkelijker.

Ook klopt het dat je speciale pannen nodig hebt, die geschikt zijn voor inductie, maar zelfs de meeste pannen van de blokker werken hierop.

Ik raad je inductie aan, de eerste 2 weken zijn zeker wennen.
Maar daarna wil je niet meer zonder,

veel succes met uw keuze

keukenmiep
Berichten: 3
Lid geworden op: 31 aug 2008 16:21

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door keukenmiep » 31 aug 2008 17:02

tegenwoordig is er een inductiewokplaat, waar een wok inhangt. Ik ben e.e.a. aan het uitzoeken hierover en ben gestuit op http://www.induplus.eu. Interessant hoor... en vroeger wilde ik nooit van gas af omdat gas de milieuvriendelijkste vorm was en het geodkoopst, maar ik krijg steeds meer het idee dat deze overtuiging aan revisie toe is. Hoe denken jullie daarover?

Alfonso2
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 dec 2008 19:46

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door Alfonso2 » 06 dec 2008 20:00

ik heb een inductie kookplaat van indu+ met ingebouwde wok, ik ben er zeer tevreden mee, dat werkt 2 maal sneller dan een wokpan met platte kant, omdat de inductie spoel rond de wok zelf zit, zodat de warmte verspreid zit rondom de wokpan.

Delphines
Berichten: 2
Lid geworden op: 08 dec 2008 10:23

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door Delphines » 08 dec 2008 10:40

Eénmaal gekookt op inductie moet je nooit iets anders meer hebben.
Ik heb een gewone inductiekookplaat van Indu+. Zeer tevreden van.
Ik heb eens gekeken op hun site. Die kookplaat met wok is inderdaad zeer mooi.

smulspecialist
Berichten: 11
Lid geworden op: 05 jan 2009 19:20

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door smulspecialist » 05 jan 2009 19:43

De reacties lopen uiteen, doch is inductie koken helemaal top.
Snel koken, lekker smullen en gemakkelijk schoon te maken.
Ik ben een vervent gebruiker van de inductiekookplaat en het is voor mij helemaal goed.
Ik heb een blogspot gevonden met nuttige tips en een gratis rapport, wellicht met commerciele bedoelingen alleen daar ben je zelf bij toch????
Het gratis rapport over inductie koken heb ik van hun ontvangen en het kostte niets.
Het blog is te vinden op: http://kookplaatinductie.blogspot.com/

tante roos
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 jan 2010 22:02

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door tante roos » 18 jan 2010 22:16

kook nu keramisch maar bevalt totaal niet.
verlang weer naar het oud vertrouwde gas!!
voordeel van keramisch is makkelijk te reinigen
het grote nadeel dat de warmte niet vast gehouden wordt wanneer dit nodig is b.v. met wokken of een goede biefstuk jus te krijgen.

men vertelde mij dat je dan beter op inductie kon overgaan dan gas
is het echt zo dat inductie zijn warmte in top houdt als je dat wilt zoals bij gas?
zolang je het gas vol hebt staan wokt het heerlijk ook voor bakken perfect, krijg ik dit resultaat ook bij inductie?? dat is me nog niet duidelijk geworden.
Dus dat de plaat niet terugvalt maar constant zijn volle warmte geeft zolang je hem zelf niet gaat temperen??

graag uw reactie
roos

jeanne-veghel
Berichten: 2826
Lid geworden op: 03 nov 2009 08:46

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door jeanne-veghel » 18 jan 2010 22:25

tante roos schreef:kook nu keramisch maar bevalt totaal niet.
verlang weer naar het oud vertrouwde gas!!
voordeel van keramisch is makkelijk te reinigen
het grote nadeel dat de warmte niet vast gehouden wordt wanneer dit nodig is b.v. met wokken of een goede biefstuk jus te krijgen.

men vertelde mij dat je dan beter op inductie kon overgaan dan gas
is het echt zo dat inductie zijn warmte in top houdt als je dat wilt zoals bij gas?
zolang je het gas vol hebt staan wokt het heerlijk ook voor bakken perfect, krijg ik dit resultaat ook bij inductie?? dat is me nog niet duidelijk geworden.
Dus dat de plaat niet terugvalt maar constant zijn volle warmte geeft zolang je hem zelf niet gaat temperen??

graag uw reactie
roos
Bij ons is de inductieplaat al vanaf 1994 aanwezig in de keuken
en hoewel mijn partner kookt, willen we de inductieplaat
nooit meer kwijt en kopen zeker een andere, mocht dat
ooit nodig zijn.
De kooktijd is veel korter en voor wokken en bakken is inductie
ook perfect.
Alleen moet je oppassen om geen suiker op de plaat te morsen, vanwege
het inbranden daarvan.
Je kunt zelfs keukenrol onder je pannen leggen, om de glasplaat
niet te beschadigen (krasjes), dat moet je wel niet doen, als je hem op de hoogste
stand zet om te koken, want dan wordt het keukenpapier een
beetje bruin.
De plaat is ook na het koken, vrij snel afgekoeld en zeer makkelijk
te reinigen.

tante roos
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 jan 2010 22:02

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door tante roos » 18 jan 2010 22:30

dank voor het bericht
maar mijn vraag blijft nog onbeantwoord

kan hij tijdens het bakken/koken volvermogen houden zolang ik dat wil zonder dat hij gaat temperen.
dat doet n.l. keramisch wel, gaat aan en uit. en dat wil ik dus niet meer!!

jeanne-veghel
Berichten: 2826
Lid geworden op: 03 nov 2009 08:46

Re: Inductie koken

Ongelezen bericht door jeanne-veghel » 18 jan 2010 22:37

tante roos schreef:dank voor het bericht
maar mijn vraag blijft nog onbeantwoord

kan hij tijdens het bakken/koken volvermogen houden zolang ik dat wil zonder dat hij gaat temperen.
dat doet n.l. keramisch wel, gaat aan en uit. en dat wil ik dus niet meer!!

Ja dat kan zolang je dat wilt. Je zult hem zelf moeten minderen als je
zachter wilt gaan koken.

Gesloten