Pagina 2 van 4

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 16:08
door silverline
Nog even een berichtje voor Eeliane.
Waarom als de dood dat je iets morst?
Het brand niet in hoor! Hetgeen je morst kun je zo met een keukenpapiertje of doekje wegvegen!
Volgens mij heb je geen idee wat het verschil is tussen inductie en keramisch koken! Sorry! maar dit moest ik ff kwijt!

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 16:18
door gerans49
Wij koken al jaren op inductie. En niets beter dan dit. Het is zeer snel heet, geweldig te regelen van hoog tot heel laag en van de elektrische mogelijkheden verreweg de goedkoopste. De enige beperking is dat je er pannen voor moet hebben, maar dat is eenmalig en op de prijs van de keuken en de inductieplaat een klein bedrag. Neem wel een brede kooplaat.
Gerard

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 16:20
door gerans49
Nog even een aanvulling: En de platen worden niet zodanig heet dat je je handen eraan verbrandt en het is bovendien ook kind veilig. Op de meeste platen zit zelfs nog een kinderslot.
Gerans 49

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 16:40
door Ari-
Het lijk me nou wel duidelijk.Inductie ! :D

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 16:46
door silverline
Wat veel mensen blijkbaar niet weten is, dat op een inductie kookplaat de meeste pannen bruikbaar zijn! Gewoon goedkope pannen!
'Vroeger' moest je, werd er gezegd, hele dure pannen aanschaffen. Allemaal onzin! Pak een magneet (wordt meestal bij een inductieplaat geleverd). Heeft je pan een ijzeren bodem, dus de magneet 'kleeft', dan kun je deze gewoon gebruiken op de inductieplaat!

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 18:47
door Zwartkate
Mijn ervaring met inductie is dat de bodem van de pannen niet helemaal vlak hoeft te zijn. Je kunt zelfs een doekje tussen de pan en de inductieplaat leggen en toch koken! Na meer dan 20 jaar op gas gekookt te hebben overgegaan op inductie omdat voor mij de voordelen groter waren dan de nadelen. Iedereen moet dat voor zichzelf uitmaken. Voor mij komt het in grote lijnen hierop neer dat het gebruiksgemak (snel reageren, gemakkelijk schoon te houden/maken), veiligheid en esthetisch aspect zwaarder wogen en nog steeds wegen dan de nadelen als zijnde (veel) duurder in aanschaf en verbruik. Wij hebben de inductieplaat verzonken in het granieten blad zodat het één grote vlakte is. Handig is om een grote plaat te nemen waarbij de afzonderlijke platen zover mogelijk uit elkaar liggen. een warmhoudplaatje in het midden kan handig zijn (hierop hoeft niet persé een pot/pan/kom/bord met een magnetiseerbare bodem op).

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 18:59
door IntegerEnEerlijk
ik kook op pieterolie!

Opoe Tjobbe

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 19:48
door Marijke77
Ik heb mijn 2e inductieplaat ( ivm verhuizen ) en heb beide keren een pannenset kado gekregen.

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 19:48
door bigpoint
Ik ben gewend om op gas en inductie te koken. Op mijn werk kook ik op inductie en thuis kook ik op gas. in februari '07 hebben we een nieuwe keuken laten plaatsen met gaskookplaat met 6 pitten. dit bevalt me uitstekend. ook het schoonmaken is een fluitje van een cent. ik gebruik hiervoor een fles van HG Vetweg; ff inspuiten daarna met een doekje na en de kookplaat is weer brandschoon. dus het bezwaar dat de gaskookplaat moeilijker schoon te maken is, is dus niet waar. waar ik wel op zou letten met de aanschaf van een kookplaat (of dit nu inductie of gasplaat is), is de plaats waar de knoppen of de sensoren zitten. kunnen de pannen die je hebt, er goed op staan en zitten de knoppen (of sensors) niet in de weg zodat je te weinig ruimte voor de pannen hebt. ik hoop dat je verder een goede keuze kunt maken tussen 1 van de 2. want uiteindelijk zul je een kookplaat aanschaffen wat ook nog makkelijk schoon te houden is en er leuk uitziet, maar waar je ook super op kunt koken.

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 20:41
door Archibaldt
Een ECHTE wok of wadjang heeft een RONDE bodem, ik snap dus niet hoe je dan op een plaat denkt te kunnen 'wokken' ?! :?

Re: Inductie koken

Geplaatst: 09 nov 2007 21:07
door silverline
Wokken op inductie plaat!

De meeste wokpannen hebben tegenwoordig een 'stukje' vlakke bodem!
Daarmee kun je dus echt wel op een inductieplaat wokken!
Let op, want met de boozer aan is de 'boel' sneller gewokt dan op gas!

Re: Inductie koken

Geplaatst: 10 nov 2007 00:27
door robinhartman
Dit zal de zoveelste reactie zijn in het topic.

Ik zal het proberen kort te houden en voor de vraagsteller proberen duidelijkheid te geven.

Het klinkt mischien stom, maar aangezien ik met koksopleiding bezig ben heb ik in verschillende restaurants/keukens gewerkt. In de meeste zijn ze bezig, of hebben ze al inductie platen. Momenteel werk ik in een sterren-zaak waar ze ook met inductie koken.
Dit is veel veiliger, sneller en gemakkelijker.

Ook klopt het dat je speciale pannen nodig hebt, die geschikt zijn voor inductie, maar zelfs de meeste pannen van de blokker werken hierop.

Ik raad je inductie aan, de eerste 2 weken zijn zeker wennen.
Maar daarna wil je niet meer zonder,

veel succes met uw keuze

Re: Inductie koken

Geplaatst: 31 aug 2008 17:02
door keukenmiep
tegenwoordig is er een inductiewokplaat, waar een wok inhangt. Ik ben e.e.a. aan het uitzoeken hierover en ben gestuit op http://www.induplus.eu. Interessant hoor... en vroeger wilde ik nooit van gas af omdat gas de milieuvriendelijkste vorm was en het geodkoopst, maar ik krijg steeds meer het idee dat deze overtuiging aan revisie toe is. Hoe denken jullie daarover?

Re: Inductie koken

Geplaatst: 06 dec 2008 20:00
door Alfonso2
ik heb een inductie kookplaat van indu+ met ingebouwde wok, ik ben er zeer tevreden mee, dat werkt 2 maal sneller dan een wokpan met platte kant, omdat de inductie spoel rond de wok zelf zit, zodat de warmte verspreid zit rondom de wokpan.

Re: Inductie koken

Geplaatst: 08 dec 2008 10:40
door Delphines
Eénmaal gekookt op inductie moet je nooit iets anders meer hebben.
Ik heb een gewone inductiekookplaat van Indu+. Zeer tevreden van.
Ik heb eens gekeken op hun site. Die kookplaat met wok is inderdaad zeer mooi.

Re: Inductie koken

Geplaatst: 05 jan 2009 19:43
door smulspecialist
De reacties lopen uiteen, doch is inductie koken helemaal top.
Snel koken, lekker smullen en gemakkelijk schoon te maken.
Ik ben een vervent gebruiker van de inductiekookplaat en het is voor mij helemaal goed.
Ik heb een blogspot gevonden met nuttige tips en een gratis rapport, wellicht met commerciele bedoelingen alleen daar ben je zelf bij toch????
Het gratis rapport over inductie koken heb ik van hun ontvangen en het kostte niets.
Het blog is te vinden op: http://kookplaatinductie.blogspot.com/

Re: Inductie koken

Geplaatst: 18 jan 2010 22:16
door tante roos
kook nu keramisch maar bevalt totaal niet.
verlang weer naar het oud vertrouwde gas!!
voordeel van keramisch is makkelijk te reinigen
het grote nadeel dat de warmte niet vast gehouden wordt wanneer dit nodig is b.v. met wokken of een goede biefstuk jus te krijgen.

men vertelde mij dat je dan beter op inductie kon overgaan dan gas
is het echt zo dat inductie zijn warmte in top houdt als je dat wilt zoals bij gas?
zolang je het gas vol hebt staan wokt het heerlijk ook voor bakken perfect, krijg ik dit resultaat ook bij inductie?? dat is me nog niet duidelijk geworden.
Dus dat de plaat niet terugvalt maar constant zijn volle warmte geeft zolang je hem zelf niet gaat temperen??

graag uw reactie
roos

Re: Inductie koken

Geplaatst: 18 jan 2010 22:25
door jeanne-veghel
tante roos schreef:kook nu keramisch maar bevalt totaal niet.
verlang weer naar het oud vertrouwde gas!!
voordeel van keramisch is makkelijk te reinigen
het grote nadeel dat de warmte niet vast gehouden wordt wanneer dit nodig is b.v. met wokken of een goede biefstuk jus te krijgen.

men vertelde mij dat je dan beter op inductie kon overgaan dan gas
is het echt zo dat inductie zijn warmte in top houdt als je dat wilt zoals bij gas?
zolang je het gas vol hebt staan wokt het heerlijk ook voor bakken perfect, krijg ik dit resultaat ook bij inductie?? dat is me nog niet duidelijk geworden.
Dus dat de plaat niet terugvalt maar constant zijn volle warmte geeft zolang je hem zelf niet gaat temperen??

graag uw reactie
roos
Bij ons is de inductieplaat al vanaf 1994 aanwezig in de keuken
en hoewel mijn partner kookt, willen we de inductieplaat
nooit meer kwijt en kopen zeker een andere, mocht dat
ooit nodig zijn.
De kooktijd is veel korter en voor wokken en bakken is inductie
ook perfect.
Alleen moet je oppassen om geen suiker op de plaat te morsen, vanwege
het inbranden daarvan.
Je kunt zelfs keukenrol onder je pannen leggen, om de glasplaat
niet te beschadigen (krasjes), dat moet je wel niet doen, als je hem op de hoogste
stand zet om te koken, want dan wordt het keukenpapier een
beetje bruin.
De plaat is ook na het koken, vrij snel afgekoeld en zeer makkelijk
te reinigen.

Re: Inductie koken

Geplaatst: 18 jan 2010 22:30
door tante roos
dank voor het bericht
maar mijn vraag blijft nog onbeantwoord

kan hij tijdens het bakken/koken volvermogen houden zolang ik dat wil zonder dat hij gaat temperen.
dat doet n.l. keramisch wel, gaat aan en uit. en dat wil ik dus niet meer!!

Re: Inductie koken

Geplaatst: 18 jan 2010 22:37
door jeanne-veghel
tante roos schreef:dank voor het bericht
maar mijn vraag blijft nog onbeantwoord

kan hij tijdens het bakken/koken volvermogen houden zolang ik dat wil zonder dat hij gaat temperen.
dat doet n.l. keramisch wel, gaat aan en uit. en dat wil ik dus niet meer!!

Ja dat kan zolang je dat wilt. Je zult hem zelf moeten minderen als je
zachter wilt gaan koken.