LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] het Dr Frank Dieet

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
Tantetruus
Berichten: 12
Lid geworden op: 02 sep 2009 16:13

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door Tantetruus » 06 jan 2010 23:37

De BIS Shakes worden gemaakt door http://www.ollyxa.nl/index.php?id=33
Ollyxa, juist , en de producten van Ollyxa worden aanbevolen door: de medisch specialisten van Previtas, en wie is die medisch specialist? Dr.Frank, juist. En welk bedrijf wordt nog meer vermeldt bij de IP adressen? Zie link boven.

Hoezo geen belangenverstrengeling

kopermoleen
Berichten: 46
Lid geworden op: 02 jan 2010 01:46

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door kopermoleen » 07 jan 2010 00:51

Laat die man toch ook eens een keer wat verdienen. Sonja heeft nu ook een ander afslankmiddel.

kaarsje69
Berichten: 601
Lid geworden op: 01 jul 2008 21:28

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door kaarsje69 » 07 jan 2010 02:28

Ik vind het wel typerend, Atkins is geen dieet, meer een levensstijl!

Van suiker afkikken is moeilijk, maar als je eenmaal het gewend bent, wordt je zelfs misselijk van honing!
Suiker blijft letterlijk in je keel hangen!
Ik leef al 18 jaar volgens Atkins, ik voel me goed, ben slank, suiker kan ik niet meer verdragen en toch eet ik heerlijk, ook met uit eten!
Ben geen jo jo meer!

mamajosefien
Berichten: 5
Lid geworden op: 08 jan 2010 12:46

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door mamajosefien » 08 jan 2010 13:24

Heb me ook aangemeld voor het wonderdieeet van Dr. Frank.
Maar wie gaat er nu s'morgens noten en andere smurrie eten? Bah!

Hier een trouwe fan van Sonja Bakker!

solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door solleila » 16 jan 2010 11:23

Ik vind het wel typerend, Atkins is geen dieet, meer een levensstijl!
een dieet is een levensstijl

Tantetruus
Berichten: 12
Lid geworden op: 02 sep 2009 16:13

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door Tantetruus » 17 jan 2010 22:09

Nog steeds geen reactie van Dr.Frank op het forum wat mensen moeten gaan eten aan gezonde dingen als zij op streef gewicht zijn. Bovendien hebben veel diabetes patiënten vragen over het dieet , ook deze groep krijgt geen antwoord van Dr.Frank.

Inmiddels is er een help knop op het form, als je denkt dat je daar dan vragen kan stlellen aan Dr.Frank kom je bedrogen uit.
Je kan er uitsluitend vragen stellen over de bestelling van het boek van Dr.Frank wat deze week uitkomt.

Deze man is een slimme man met een slim team, hoeveel mensen trappen erin??

Hoezo commercieel??


Let op: Helaas kunnen alleen vragen over bestellingen uit de Shop in behandelingen worden genomen. Voor overige vragen kun je terecht in het forum.

Stel je vraag over je bestelling hieronder! Je krijgt binnen twee werkdagen een reactie van ons.
Je bericht:

omafia
Berichten: 5
Lid geworden op: 26 feb 2005 09:10

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door omafia » 07 feb 2010 21:29

Ik vind het een goed dieet met lekkere recepten, een lowcarbdieet is meer een levenswijze dan een dieet, en zo heel weinig calorien eet je niet hoor, Met Sonja Bakker eet je er nog minder en verrek je ook nog van de honger.

Tantetruus
Berichten: 12
Lid geworden op: 02 sep 2009 16:13

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door Tantetruus » 07 feb 2010 22:58

Het zijn net zo weinig calorieën dan bij SB, tussen de 1000 en 1200.
Feit is dat je inderdaad niet barst van de honger

Elohim
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 feb 2010 09:46

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door Elohim » 12 feb 2010 10:11

Het dieet, of het nu gaat om een crashdieet of welke vorm dan ook, heeft zoveel succes omdat mensen van nature lui zijn. We willen wel afvallen, maar we willen ook gewoon door blijven eten en eigenlijk lekker op de bank liggen. Daardoor komen er van die maffe dieetvoorstellen als low carb, high carb, no carb, low fat, high fat, big fat momma. Ook krijg je van die idiote dieetproducten waarbij een bepaald kruidenmengsel je hongergevoel wegneemt, waarbij een pilletje zich in je maag tien keer opzwelt waardoor je minder kunt eten, of een preparaat dat je voor de maaltijd moet innemen waardoor er minder vet wordt opgenomen... Allemaal HUMBUG.

Wat weet ik ervan? Heel simpel. In 2007 woog ik bijna honderdveertig kilo, ik had intussen de diagnose Diabetes mellitus type 2 al in mijn portefeuille en moest zwaar aan de medicatie. Twee keer 850 mg metformine, één keer 4 mg glimepiride en één keer 7 mg perindopril. Ik zou nog wat kunnen schipperen als ik zou afvallen, misschien wat lager in mijn metformine, maar meer ook niet. Ik moest naar allerlei specialisten/verpleegkundigen en ook naar de diëtiste. Daar kreeg ik een lijstje van wat ik mag eten, wat ik niet mag eten en wat ik soms mag eten. Uiteindelijk eet ik gewoon alles wat ik hiervoor ook at, alleen in veel kleinere mate. Uiteindelijk, bijna drie jaar later, ben ik veertig kilo lichter bijna medicatievrij en voel mij fantastisch. Niet omdat ik een dieet heb gevolgd. Ik heb mijn levensstijl aangepast. En ja: je hebt een gruwelijk knagend hongergevoel. Je denkt dat je zowat dood gaat van de honger. Het zit echter allemaal TUSSEN JE OREN. Geloof mij. Je hebt je lichaam eraan laten wennen dat je zoveel eet. Je bent gewoon verslaafd aan eten, en je hebt afkickverschijnselen. Het gaat over. Dat kan ik je uit eigen ervaring vertellen, maar het is een zure appel waar je even doorheen moet. Ik zit zes dagen per week strak aan mijn dieet:
's morgens muesli met yoghurt of melk
Om tien uur een boterham
Om twaalf uur twee boterhammen
Om half drie een stukje fruit
Om kwart over vier een stukje fruit om ervoor te zorgen dat ik genoeg suikers in mijn bloedbaan heb voor de fietstocht naar huis.
Om half zeven één bord warm eten in plaats van drie keer opscheppen.
Na acht uur 's avonds eet ik niet meer
Drinken: twee liter water, koffie en thee zonder suiker.
Elke zaterdag gooi ik de rem eraf. Dan mag ik eten wat ik wil. De grap is dan om dingen te zoeken die je lekker vindt, maar die ook nog eens gezond zijn. Zo ben ik gek op olijven, augurken, rozijnen. Dat is gezonder dan chips, kroketten en Engelse drop. Van niets moet je TE VEEL eten, ook teveel fruit is niet goed. Twee stuks fruit, twee ons groente en zo min mogelijk suiker: werkt prima.
En dan de reden waarom ik blijf afvallen: BEWEGEN. Ga sporten, ga iets doen wat je leuk vind. Ik werk in Amsterdam zuid en woon in Koog aan de Zaan. Voorheen ging ik met het OV, nu fiets ik elke dag naar mijn werk. Geloof mij: het werkt.

De reden waarom mensen afhaken bij een levensstijlaanpassing is omdat je op een punt gaat komen waarin je spiermassa opbouwt en vetmassa afbreekt. Diëtisten noemen dat een plateau. Ook dat zit tussen je oren. Je wil alleen maar zien dat die weegschaal omlaag gaat. Tijdens een plateau kan dat even stilstaan, of kun je zelfs aankomen. Spiermassa is zwaarder dan vetmassa. Het zegt dus niet dat je niet aan het verbranden bent, het zegt dat je aan het groeien bent op een goede manier. De weegschaal is niet je vriend, het is je vijand. Zoek hem maar één keer per week op. Vaste tijd, vaste plaats. Elke dag kijken of er tien gram vanaf is, is ook niet goed. Dan word je geobsedeerd.

Mijn tip: ga naar een dietiste, ga meer bewegen en leer accepteren dat dit je nieuwe levensstijl wordt. Het is geen tijdelijke oplossing: het is voor altijd. Zodra die acceptatie heeft plaatsgevonden, dan is het geen dieet meer, maar gewoon je normale doen.

Het mag misschien wat belerend overkomen, maar ik spreek uit ervaring. De afgelopen jaren heb ik ook allerlei onbedoelde adviezen moeten aanhoren van mensen die denken er wat van te weten. 'Van fietsen val je niet af'. Onzin. 'Je moet juist meer eiwitten eten dan koolhydraten'. Onzin. 'Je moet juist meer vetten eten dan eiwitten en koolhydraten'. Onzin. Als je die mensen vraagt wat een koolhydraat eigenlijk is, dan volgt altijd een 'eeeeehhhh' of men stelt het gelijk aan 'suiker'. Een suiker is een koolhydraat, maar koolhydraten zijn geen suikers. Net zo goed als dat veel mensen het verschil niet kennen tussen onverzadigde en verzadigde vetzuren. Net zoals linksdraaiende en rechtsdraaiende melkzuren. Het zijn optische isomeren, geen melk dat linksom of rechtsom gekarnd wordt...
Luister naar je huisarts, je diëtiste en ga desnoods ook naar een psycholoog. Die mensen zijn ervoor, en ze hebben alleen maar het beste met je voor. Geloof mij, ik doe het al drie jaar zo en dit jaar kom ik op mijn streefgewicht. De aanhouder wint nog altijd.

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door Robjee » 14 feb 2010 00:48

Dr Frank van Berkum is een internist die een nieuw afvaldieet heeft ontwikkeld. Dat dieet bevat veel eiwit. Dat is tegen de honger, en tegen verlies aan spieren. Spierverlies is een probleem bij afvallen.

Dr Frank schijnt een aardige man te zijn, en als internist weet hij natuurlijk veel over vetzucht. Maar de vraag is of zijn dieet beter werkt dan andere diëten. De Universiteit van Maastricht heeft dat nu samen met Dr Frank onderzocht.[1] Ze hebben bijna 140 patiënten een jaar lang op dieet gezet; de helft kreeg een afvaldieet met een normale hoeveelheid eiwit en de andere helft met heel veel eiwit.

De eerste drie maanden moesten ze allemaal hongeren: ze mochten maar één derde van hun gebruikelijke calorieën hebben. Daardoor vielen ze fors af. De volgende 9 maanden kregen ze twee derde van hun normale calorieën. Toen begonnen ze weer aan te komen, maar na een jaar waren ze gemiddeld nog steeds 10 kg afgevallen.

Het extra eiwit leek echter niet veel te doen. De patiënten die een gewone hoeveelheid eiwit hadden gehad waren 9 kg afgevallen en die heel veel eiwit kregen 11 kg.[2] Op het hoog-eiwitdieet waren ze dus 2 kilo meer afgevallen, maar dat kwam vooral doordat ze meer spierweefsel verloren. Dat was heel onverwacht, en hoe het kan is niet duidelijk. Maar voorlopig lijkt het hoog eiwit dieet niet beter dan willekeurig welk dieet. Dat eiwit is ook erg duur, één pot van bijna een pond kost €39,50. Dat eiwit kost inkoop een paar euro per pond,[3] dus er zit een winst van 1000% op. Dat geld kunnen patiënten beter in hun zak houden.

Hoe het verder is gegaan met de deelnemers toen het onderzoek voorbij was is niet bekend. Maar ik vrees dat de meesten intussen weer hun oude gewicht terughebben. Zo gaat dat helaas.--------------------------------------------------------------------------------

[1] Soenen S. Efficacy of macronutrients on targeting obesity and beyond. Proefschrift. Maastricht, 2010. http://arno.unimaas.nl/show.cgi?fid=17470 , Chapters 8 and 9.

[2] Soenen S. Efficacy of macronutrients on targeting obesity and beyond. Proefschrift. Maastricht, 2010. http://arno.unimaas.nl/show.cgi?fid=17470 , Table 9.2.

Het gemiddelde gewichtsverlies op de diëten met een normale hoeveelheid eiwit (diëten SPNC en SPLC) was -9.0 kg, en op de hoog-eiwitdiëten (diëten SSPLC en SSPNC) -11.4 kg. Het verschil in gewichtsverlies van 2.4 kg bestond uit 1.4 kg vetvrije massa (spieren en organen) en 1.3 kg vetmassa.

[3] http://wholesalesupplementstore.com/nlargepowder.html 10 pound of whey protein for $53.79. Dat komt overeen met $ 5.22 = €3.84 per 440 g . Het betreft hier een Amerikaanse firma die supplementen aan consumenten verkoopt; bij een kaasfabriek zou de prijs waarschijnlijk nog lager zijn. Het wei-eiwit dat gebruikt wordt in vermageringsdiëten is een afvalproduct van de kaasfabricage.


http://www.mkatan.nl/radio-en-tv/316-8- ... zocht.html

Tantetruus
Berichten: 12
Lid geworden op: 02 sep 2009 16:13

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door Tantetruus » 14 feb 2010 12:43

Er zijn op www.foodlog.nl twee discussie gaande waaraan Dr.Frank meedoet, opmerkelijke is dat hij daat weggeblazen wordt en zelf niet of nauwelijks antwoord weet op vragen die er werkelijk toe doen... beetje vreemd allemaal.

Shareena
Berichten: 484
Lid geworden op: 04 okt 2004 15:27

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door Shareena » 15 feb 2010 20:13

Ben inmiddels de eerste 10 weken gepasseerd en heb even een pauze ingelast wat betreft de kaas en de eieren vanwege het cholesterol.Hij is verder gewoon goed, maar het gaat puur om mijn gevoel Eet af en toe een boterham, aardappeltje, rijst of pasta, maar met mate! En weer een beetje fruit, maar ben helemaal niets aangekomen! Voel me nog steeds super em ben natuurlijk ruim 10 kilo kwijt :)

solleila
Berichten: 361
Lid geworden op: 07 sep 2005 21:26

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door solleila » 17 feb 2010 09:52

cholesterol en kaas heeft niets met je cholesterol te maken. Je lever doet het meeste werk,hij maakt ruim 3 a 4 gram cholesterol per dag aan.. Cholesterol is zo essentieel dat het niet afhankelijk wil zijn van voeding. Uiteraard is het wel nodig om voldoende cholesterol te eten. Ik eet ruim 2 eieren per dag en mijn cholesterol is top. Geen problemen ermee en dat al 6 jaar lang.

Robjee heeft vast onderzoeken in de kast staan over cholesterol

keesenhan
Berichten: 10
Lid geworden op: 15 jan 2009 17:14

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door keesenhan » 17 feb 2010 17:07

Heb het ook 3,5 week gedaan. Was best te doen en viel in die tijd 4 kilo af. Maar na 3,5 week ben ik 2 x flauwgevallen en ontzettend zuidelig. Mijn bloeddruk bleek te zijn gezakt van 145/90 naar 90/51. Onmiddellijk drop en zoute bouillon genomen en de volgende dag weer "normaal" gaan eten. na 3 dagen was alles weer normaal. Las op het forum meer van dergelijke gevallen.
Is wel jammer want het werkte en het smaakte nog goed ook. Absoluut geen hongergevoel.

breijer
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2010 17:01

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door breijer » 17 feb 2010 17:21

Hoi
Ik wil even reageren op dit dieet wij, mijn man en ik zijn 7 kilo afgevallen in 3 weken. We vinden de menu's best lekker, het is te doen je moet wel even wennen aan het vele vlees, eieren en groente, maar wel gezond. Wij hebben geen trek alleen die nare smaak in je mond is niet fijn.
Mijn bloedsuikers zijn zo gezakt dat ik geen Insuline meer hoef te spuiten, dus dat is erg fijn. De diabetes verpleegkundige wijst mij erop als ik weer koolhydraten ga gebruiken dat die bloedsuikers ook wel weer zullen stijgen. Maar misschien in mindere mate. Dus dit is even doorzetten en dan langzaam weer beginnen met koolhydraten. Je zult het niet maanden kunnen volhouden denk ik. En die shake's hoef je helemaal niet te nemen. :D

marleenvanh
Berichten: 24
Lid geworden op: 01 mei 2006 14:12

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door marleenvanh » 17 feb 2010 17:25

Wat je er verder ook van vindt, de vlees/vis lobby zal in elk geval ERRUG blij zijn met dit "dieet" gebaseerd op vlees, vis en nog eens vlees wat dan ook nog eens aangeraden wordt door een echte dokter!!
De meeste mensen weten gelukkig nog steeds dat een gezond gewicht verkregen cq behouden wordt door een gevarieerd eetpatroon met een calorie inname die past bij lichaamsbouw, leeftijd, bewegingsatroon en sexe.
Het kan dus ff puzzelen zijn voor je gevonden hebt wat bij jou past. Ook is het zo dat de ene persoon nu eenmaal een snellere stofwisseling heeft (en dus minder probleem met (over-)gewicht) dan de ander.
Daarnaast -FEIT- zijn er onder de vegetariërs (?!) veel minder zwaarlijvigen en veel meer gezonde mensen dan onder de vlees (vr)eters. Hoe kijkt "onze dokter" daar tegenaan??

hartmanscora
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 feb 2010 18:49

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door hartmanscora » 17 feb 2010 19:16

Het Dr.Frank Dieet lijkt mij geen dieet wat erg lang vol te houden is.
En om niet in een jo-jo patroon te vallen is het juist zo belangrijk om het vol te kunnen houden.

Zelf heb ik voor mij, na zo'n jaartje of 20 heen en weer gejo-jood te hebben, het ei van columbus ontdekt in de manier van afvallen door de methode van "Make it Easy", afvallen zonder te lijnen, van
Yvonne Bakker, gèèn zusje van.....

Gewoon lekker met de pot mee eten, geen aparte dingen klaarmaken,en
vooral stoppen met lijnen.!!
Alleen snoep, koek suiker, alcohol noten en chips laten staan.
Dit zit na een week in je eetpatroon en taal je er niet meer naar.

En 1 keer per 4 weken kleine puntjes in je oren laten zetten, om de vetverbranding te versnellen.
Ben toch al in 4 maanden bijna 20 kg. afgevallen.

Het gaat niet supersnel maar dit is wel goed vol te houden omdat je gewoon lekker mag blijven eten en op deze manier een gezond eetpatroon aanleert. Alleen het snoepen nutuurlijk wel laten.

Kijk maar eens op de site van: www.makeiteasy.nl

Iedereen veel succes met het afvallen.
Laatst gewijzigd door hartmanscora op 18 feb 2010 08:52, 1 keer totaal gewijzigd.

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door Robjee » 17 feb 2010 19:35

Daarnaast -FEIT- zijn er onder de vegetariërs (?!) veel minder zwaarlijvigen en veel meer gezonde mensen dan onder de vlees (vr)eters. Hoe kijkt "onze dokter" daar tegenaan??
Dat vegetariërs over het algemeen minder vaak overgewicht hebben heeft niet direct iets met vlees te maken. De vegetariër verschilt op diverse punten van de niet-vegetariër die niets te maken met vlees, maar wel met het ontwikkelen van overgewicht en diverse welvaartsziekten.
Zo zijn vegetariërs over het algemeen bewuster met voeding en gezondheid bezig; sporten meer, roken minder en de inname van voedingsvezels, fruit, groenten en noten is hoger en de inname van geraffineerde koolhydraten en totaal aantal calorieën is lager.
Wanneer de gemiddelde niet-vegetariër ook een dergelijk leef- en voedingspatroon zou hebben, was de incdentie van overgewicht ook daar lager. Helaas is dat niet zo, maar het is onjuist om de voordelen die gezien worden bij vegetariërs te verklaren door het weglaten van vlees.

Wat betreft het effect van verzadigd vet op hart- en vaatziekten verwacht ik binnenkort een verandering. Deze discussie is al langer bezig, maar recent is een interessant artikel verschenen waar steeds minder mensen een goed antwoord op kunnen geven:

CONCLUSIONS: A meta-analysis of prospective epidemiologic studies showed that there is no significant evidence for concluding that dietary saturated fat is associated with an increased risk of CHD or CVD. More data are needed to elucidate whether CVD risks are likely to be influenced by the specific nutrients used to replace saturated fat.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2007 ... inalpos=13

Wat betreft het effect van cholesterol op atherosclerose:
http://qjmed.oxfordjournals.org/cgi/con ... /96/12/927

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door eeliane » 20 feb 2010 21:02

Dieten zijn gemaakt door mensen die er geld aan willen verdienen, boeken shakejes etc,
iedereen weet waar hij/zij dik van wordt en wat je eigenlijk moet laten staan,
vriendin van mij ook dat achterlijk eiwitshake dieet gedaan,viel af natuurlijk! want je mag niets meer alleen zo'n debiele shake met rotzooi! (ooit goedgelezen wat daar in zit!!! is echt bagger dat iemand dat uberhaupt durft te drinken, en ga niet vertellen dat t gezonder is dan 'normale voeding" want dan hou je jezelf voor de gek) en tja na dat dieet gewoon weer aangekomen etcetc jojodejojodejojo met die zooi.
dus absoluut niet de koolhydraten uit je dieet halen en vervangen door poedershakejes, maar normaal in balans eten, is gezond en goedkoper.
Zeker beter voor je alvleesklier en lever

Shareena
Berichten: 484
Lid geworden op: 04 okt 2004 15:27

Re: het Dr Frank Dieet

Ongelezen bericht door Shareena » 22 feb 2010 22:45

eeliane schreef: vriendin van mij ook dat achterlijk eiwitshake dieet gedaan,viel af natuurlijk! want je mag niets meer alleen zo'n debiele shake met rotzooi!
Waar haal je deze onzin vandaan? Je hoeft helemaal geen shakes te nemen als je dat niet wilt.. Ik neem het heel af en toe, vooral als ik onderweg ben!
en tja na dat dieet gewoon weer aangekomen etcetc jojodejojodejojo met die zooi.
Dat is dan heel vervelend voor die vriendin, maar dan doet ze toch iets niet goed... Ik kom helemaal niets meer aan, terwijl ik gewoon af en toe een aardappeltje, brood of pasta eet! Zoals al eerder gezegd is, het is een leefstijl. Jij leeft op jouw manier gezond en ik op de mijne..

Bekritiseer mensen niet op hun leefstijl, maar kijk maar jezelf. Jij kan alleen maar mensen, die een poging doen om af te vallen, afzeiken en de negatieve dingen omhoog halen! Durf ook eens complimentjes uit te delen en even niet aan jezelf denken!

Gesloten