LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] koemelkeiwit allergie

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
Nathalie Croese

koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Nathalie Croese » 25 mar 2003 20:05

Hallo ik wil graag weten of er nog meer mensen in nederland zijn die last hebben van koemelkeiwit en alles wat daarmee te maken heeft.
Het is namelijk zo dat mijn moeder er last van heeft en op dit moment onder de rode jeukende vlekken zit en daarbij ook nog een last heeft vamn exceem wat daardoor verergerd word.

Het bestand zit in heel veel producten maar word vaak niet op de bijsluiter vermeld, waardoor mensen dus niet weten dat ze bepaalde dingen niet kunnen gebruiken.

Als fabrikanten nu eens actie gaan ondernemen en alles op de bijsluiter vermelden dan kan er veel ongemak voor deze mensen voorkomen worden.

Als er nog mensen zijn met dezelfde klachten of mensen met een oplossing hoor ik het graag want het word tijd dat er wat aan gedaan word.


MVG
NS Croese

Lia Levering
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 okt 2003 11:50

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Lia Levering » 20 okt 2003 13:45

Hoi helaas heb ik al vanaf mijn geboorte een koemelkeiwit allergie. Ik ben nu 38 jaar en weet nog niet wat ik wel of niet mag eten. Ik eet meestal thuis omdat dat het beste onder controle te houden is. Als ik ergens ga eten dan heb ik gegarandeerd meer uitslag en eczeem. Ik ben bij verschillende allergologen geweest en tot nu toe heeft niemand mij een dieet of advies kunnen geven dat ook exht werkt. Helaas voor je moeder maar het beste is zelf uitproberen waar ze wel of niet tegen kan. STERKTE

jeanette

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door jeanette » 20 okt 2003 21:31

na tig onderzoeken, therapieen en zalfjes en 25 jaar jeuk ben ik uiteindelijk bij een bioresonantietherapeut terechtgekomen. binnen een maand jeukvrij!
www.bioresonantietherapie.nl

carlala

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door carlala » 24 okt 2003 10:06

Hallo, ga ook eens kijken bij naet.nl en naeteurope.com
een (in Nederland) vrij nieuwe methode om allergieen te elimineren
Groetjes Carla

auke kaspersma

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door auke kaspersma » 08 dec 2003 16:16

Geachte lezers van het probleem met dit onderwerp.

Ik zelf ben zelf geen patient die dit probleem heeft maar wel klanten die ik heb, er is namelijk een zeer goed produkt in de handel die alleen verkrijg baar is bij distributeurs in 58 landen over de hele wereld, het heet :P Herbalife, al moet je dan denken aan afvallen maar dat doet dit produkt niet alleen, de klanten bij mij zijn na gebruikt ongeveer 1 maand er na er van af, en ze voelen zich veel beter, ik vraag je mij een personelijk mailtje naar mij te sturen met je telefoon nummer dan neem ik wel deze kosten op mij om jou te bellen, alleen het is niet voor kleine kinderen, dan moet je gaan denken alleen aan Friso allergicaere en hun voedings potjes ze kunnen je hierbij zeer goed mee helpen, net zoals ons kind van 1,8 jaar, daarom hebben wij gevraagt aan Radar een zeer warme douche te willen verstrekken in eé'n van hun uitzendingen.

Groetjes auke en Corina en zoonjte Daymian

Gast

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Gast » 08 dec 2003 16:21

Moet je wel je e-mailadres erbij zetten.

Famke

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Famke » 10 jun 2004 19:27

Hoi lezers,

Ik geloof absoluut niet in Herbalife. Naar mijn mening is het een commerciele boeven-bende.
Dit baseer ik o.a. op een test op internet van Herbalife. Hierbij toetste ik in dat ik 178 cm ben en 67 kilo weeg, antwoord van Herbalife op deze test is: Wij kunnen je goed helpen met afvallen met ons product. Er volgde weer een testje. Ik toeste in dat ik maar liefst 32 kilo wilde afvallen. Antwoord: Schaf deze potjes aan (met een mooi plaatje erbij...).

Echt niet te geloven!!! Ik moest er van verbazing om lachen, maar natuurlijk is het diep triest...

Gast

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Gast » 15 jun 2004 01:24

Je hebt geen idee, ons eerste kind, spugen, overgeven, hoesten, uitslag vanaf de geboorte, vooral ’s nachts was het ook door het opwarmen vanonder de dekens liggen, hoesten, hoesten en nog eens hoesten, met het probleem bij de specialist terecht gekomen en 3 verschillende inhalers meegekregen en een irritante toeter om ze toe te dienen, verschrikkelijke tijden meegemaakt, waarbij de uitslag en het hoesten alleen maar erger werden, tot wij zelf in de gaten kregen dat het iets met de voeding moest zijn, aan de specialist gevraagd, koemelk allergie? Ach mensen laat u zich toch niets wijs maken.
Toch eigenwijs doorgezet en koemelkvrije voeding en producten gaan gebruiken, binnen no time alles opgelost en de inhalers terug gebracht, ook met ons tweede kindje hetzelfde, alleen hier hebben we het heft onmiddellijk in eigen hand genomen, en nu? Na heel veel lezen en avonden bezoeken, zien we om ons heen zoveel kinderen met een koemelk allergie
Waarvan de ouders totaal geen weet hebben, natuurlijk proberen we het uit te leggen, maar het valt soms niet mee, mensen hebben een rotsvast vertrouwen in koemelk, onbegrijpelijk, vooral als je beseft dat het gewoon de moedermelk is van een ander zoogdier, dat wij vrijelijk aan onze kinderen en onszelf opdringen, en is koe moedermelk nou echt wel zo gezond als ‘’men’’ ons wil doen geloven, of is het gewoon een product waar een overschot aan is en dus op moet, ook al is het helemaal niet zo gezond als men wil laten geloven.

Kasper

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Kasper » 29 jun 2004 14:16

Bovenstaande "reclameuitingen" lijken me niet helemaal op dit forum thuis horen.

Een goede diëtist kan vaak informatie krijgen over allergene bestanddelen in levensmiddelen, waar de consument zelf geen toegang toe heeft: zo kan je er achter komen wat wel en geen koemelkeiwit bevat.

lauie
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 feb 2009 17:22

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door lauie » 20 feb 2009 17:31

Hallo,

Ik ben sins kort allergies voor koemelkeiwit
dus dat mag ik nu een tijdje niet meer totdat me buikpijn over is
weet iemand misschien een site waarop ik kan kijken wat ik nog wel mag eten?,, of misschien heb je wel een lijstje met dingen er op.

Als je iets van die twee hebt stuur mij dan maar even een mailtje
Alvast bedankt(L)

Groetjes Laura
Laatst gewijzigd door lauie op 22 feb 2009 13:50, 1 keer totaal gewijzigd.

dhc
Berichten: 4591
Lid geworden op: 24 aug 2008 20:38

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door dhc » 20 feb 2009 18:15

Of het zin heeft op een topic uit 2004 te reageren laat ik in het midden. Ikdenk dat je eens een zoekmachine moet gebruiken. Kan me niet voorstellen dat je niks vindt. En heeft je huisarts geen info?
Ik zou ook even je mailadres verwijderen....spam enzo!

b.olsen
Berichten: 245
Lid geworden op: 26 feb 2005 22:22

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door b.olsen » 27 feb 2009 19:35

ik heb het zelf ontdekt dat ik een koemelkallergie heb.
het wordt ook wel een lactose intolerantie genoemd.
lactose zit in heel veel produkten.
dus laat alles waar lactose in zit staan en ook gewoon brood.
ik eet sindsdien turks brood omdat daar geen toevoegingen inzitten.en het gaat stukken beter. als je het brood koopt moet je wel zeggen dat je geen lactose mag. en geen eieren eten want daar kan het ook in zitten.

succes

lauie
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 feb 2009 17:22

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door lauie » 28 feb 2009 21:09

Dankjewel voor de goede tips
en ik zal wel even kijken als er in de eieren die wij altijd hebben ook melk inzit maar ik denk het haast niet want wij hebben zelf kippen die eieren leggen :wink:
maarja ik zal dat turks brood ook wel even proberen.
ik heb nu speciaal brood laten maken bij de bakker en dat vind ik ook wel lekker dus dat overleef ik wel
maar ik moet alleen nog even kijken wat voor toetje want ik lus niet zo veel en ik heb die toetjes van alpro soya ook al geprobeert maar die vind ik ook niet zo lekker dus daar moet ik nog even voor neuzen maar alvast bedankt voor de goeie tips :!: :D

Doegg,, :lol:

b.olsen
Berichten: 245
Lid geworden op: 26 feb 2005 22:22

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door b.olsen » 01 mar 2009 04:26

ik zit dus met hetzelfde probleem. wat voor toetje?
wil je het mij laten weten als je iets lekkers gevonden hebt. ik zou er zo blij mee zijn.

alvast bedankt :)

Rob1982
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 feb 2009 10:16

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Rob1982 » 01 mar 2009 07:03

Ik weet niet helemaal zeker of lactose intolerantie hetzelfde is als koemelk allergie. Anyway, een collega van mij is lactose intolerant en hij kan daar prima mee leven. Hij heeft zelfs pillen die ervoor zorgen dat hij geen last krijgt als hij producten met lactose consumeert (echt waar, lactose zit bijna overal in). Tegenwoordig staat ook op veel verpakkingen allergie informatie.

b.olsen
Berichten: 245
Lid geworden op: 26 feb 2005 22:22

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door b.olsen » 01 mar 2009 11:58

ik had gekeken op gezondheidsplein en daar stond dat koemelk allergie ook wel lactose intolerantie wordt genoemd vandaar dat ik dat zei. ik weet dat er tabletten zijn maar niet hoe ze heten. en hoe ik eraan moet komen. naar het toilet gaan is niet zo erg maar je voelt je zo verschrikkelijk beroerd dat je moet gaan liggen. zou je voor mij aan je collega kunnen vragen hoe de tabletten heten. en waar ik ze kan kopen.

alvast bedankt :)

Rob1982
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 feb 2009 10:16

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Rob1982 » 03 mar 2009 12:48

Beste mensen die lijden aan lactose-intolerantie. Mijn collega (ook hij lijdt hieraan) gebruikt 'Kerutabs'. KeruTabs zijn tabletten die het enzym lactase (geproduceerd door de gist Aspergillus oryzae) bevatten. http://www.artu-biologicals.nl/content/ ... bs&lang=nl

Hij kan hierdoor alles eten wat lactose bevat. Succes ermee.

b.olsen
Berichten: 245
Lid geworden op: 26 feb 2005 22:22

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door b.olsen » 03 mar 2009 13:29

dank je. ik ga het proberen. :D

melkmoetniet
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 aug 2009 15:15

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door melkmoetniet » 30 aug 2009 15:23

koemelk is goed voor kalveren...

Robjee
Berichten: 883
Lid geworden op: 11 mar 2007 16:44
Contacteer:

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Robjee » 30 aug 2009 15:54

ik had gekeken op gezondheidsplein en daar stond dat koemelk allergie ook wel lactose intolerantie wordt genoemd vandaar dat ik dat zei
Dan stond (momenteel staat er dat niet) dat er verkeerd.

Bij een allergie komt je afweersysteem in actie, bij een intolerantie niet.
Bij een koemelkeiwitallergie maakt het lichaam anti-stofffen aan tegen bepaalde delen (epitopen) van het koemelkeiwit. Deze delen zijn in de bloedbaan gekomen en worden als lichaamsvreemd beschouwd.
Normaal gesproken is het lichaam goed in staat om deze eiwitten af te breken en onschadelijk te maken.
Bij zuigelingen komt een koemelkeiwit allergie vaker voor. De reden hiervoor is dat de darmwand nog niet helemaal volgroeid is. Er zitten nog 'gaten' in de darmwand waardoor grotere stukken koemelkeiwit de bloedbaan in kunnen en een allergische aanval teweegbrengen. Kenmerkend voor een allergie is dat een klein spoortje al last kan veroorzaken.
Deze koemelkeiwitallergie verdwijnt later vaak wanneer de darmwand volgroeid is.

Bij lactose intolerantie kunnen mensen niet zo goed tegen het melksuiker lactose. Dit suiker wordt in de darmen afgebroken door het enzym lactose. Bij mensen met lactose intolerantie ontbreekt dit enzym is in de werkzaamheid ervan verminderd. Het gevolg hiervan is dat lactose onbewerkt in de dikke darm komt. Doordat het niet verteerd kan worden komt het in de dikke darm terecht. Dit in tegenstelling tot een koemelkeiwitallergie waarbij het eiwit wel de darmwand passeert.
Wanneer lactose in de dikke darm aangekomen is gaan bacterieën dit suiker afbreken waarbij gassen en prikkelende stoffen ontstaan die de kenmerkende klachten geven.
Een kleine hoeveelheid melk en zuivelproducten kunnen mensen die lactose-intolerant zijn wel verdragen.
in zure melkproducten (yoghurt, kwark) en harde Nederlandse kazen zit nauwelijk lactose waardoor deze produkten over het algemeen goed te verdragen zijn.

Bij een koemelkeiwitallerie treedt een allergische reactie op tegen het koemelkeiwit.
Bij een lactose-intolereantie kan het melksuiker lactose niet goed verteerd worden waardoor darmproblemen kunnen ontstaan.

Gesloten