Geen vergoeding merkgeneesmiddel

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
ballerina
Berichten: 3
Lid geworden op: 27 mar 2020 12:36

Re: Geen vergoeding merkgeneesmiddel

Ongelezen bericht door ballerina »

Even een vraagje aan topic starter: worden de emgality injecties wel vergoed? en wie heeft die voorgeschreven? want die kon ik weer niet krijgen, want die waren nog niet "vrijgegeven" werd mij gezegd bij de apotheek en neuroloog.
Om antwoord te geven op jouw vraag:
ik ben zelf ook noodgedwongen overgestapt van imigran naar sumatriptran. (wel de 100 mg dus dubbele dosis) bijwerkingen zijn afschuwelijk, maar dat is bij beide. kan de tabletten ook alleen maar 's avonds slikken en er doorheen slapen. overdag is geen optie, dan kan je beter de imigran injecties gebruiken. die werken korter maar wel supersnel. en die worden wel gewoon geleverd door de apotheek.

SimonevW
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 apr 2021 11:39

Re: Geen vergoeding merkgeneesmiddel

Ongelezen bericht door SimonevW »

Door de contractafspraken van DSW met de apothekers is de vergoeding van merkgeneesmiddelen veranderd. De apotheek bepaalt of deze medicatie wordt verstrekt binnen deze afspraken (dus noodzakelijk is) of dat het merkmedicijn met een factuur wordt geleverd. In dat laatste geval dien je de factuur zelf te voldoen en in te dienen bij DSW. Wat dan de eigen bijdrage wordt is niet bekend. Niet bij de apotheek en ook niet bij de Zorgverzekeraar.

Ik heb onlangs de verrassing gekregen dat ik 80% moet betalen voor een door mijn specialist noodzakelijk merkmedicijn. De apotheek wijst naar de Zorgverzekeraar en DSW wijst naar mijn apotheek.

Een andere apotheek is geen oplossing aangezien in mijn woonplaats de apotheken verbonden zijn aan 1 maatschap.
Wat mij daarbij verbaast is dat voor 1 januari dit jaar de apotheek dezelfde controlerende rol op de noodzaak van het eventueel verstrekken van een generiek medicijn maar blijkbaar de vergoeding door DSW aan de apotheken leidend was. Mijn specialist(en) heeft (hebben) meerdere malen de noodzaak van het door mij gebruiken van aangegeven merkmedicijn aangegeven. Het gaat dus niet om nieuwe medicatie!

Heeft iemand tips hoe ik dit kan aanpakken?
Overigens heb ik inmiddels mijn Zorgverzekeraar gevraagd te bemiddelen bij mijn apotheek (en aangegeven dat ik 80% onevenredig veel en oneerlijk verdeeld vind; dat het geen nieuw middel is en dat ik meerdere generieke medicijnen heb geprobeerd, dat ik graag meer/betere communicatie over deze wijzigingen had gekregen en dat het me verbaast dat niemand me van te voren kan vertellen wat het concreet betekent voor mij)

Lady1234
Berichten: 17147
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Geen vergoeding merkgeneesmiddel

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Misschien apotheek in andere plaats nemen?

Barbara J
Berichten: 6
Lid geworden op: 28 nov 2013 15:21

Re: Geen vergoeding merkgeneesmiddel

Ongelezen bericht door Barbara J »

Jaren geleden exact hetzelfde meegemaakt
Huisarts heeft na het merkloze medicijn,wat niet werkte weer imigran 50 mg voorgeschreven
De apotheker ging 'op de stoel van de verzekeraar zitten ' en wilde niet verstrekken
Na flink aandringen en dreigen aangifte te doen bij de geschillencommissie toch weer tot op de dag van vandaag imigran ft 50 gekregen
Moet er wel bij vermelden, dat ik de 1e keer zelf heb betaald en gedeclareerd bij de zorgverzekeraar, wat gewoon werd vergoed
Daarna gewoon weer iedere keer met een herhaalrecept gekregen
Was eerst bij Ohra verzekerd nu bij DSW- beide vergoeden gewoon

pedro714
Berichten: 161
Lid geworden op: 10 dec 2008 11:47

Re: Geen vergoeding merkgeneesmiddel

Ongelezen bericht door pedro714 »

Weet U wel zeker dat die migraine niet wordt veroorzaakt door het bijhouden van Uw "slaapritme". Leeft U met statistieken?. Ik gebruik zowel de originele Imigran injecties als de sumatriptan injecties. Als zeker 20 jaar. Enige verschil is de dikte van de spuit waardoor sumatriptan vaak pijnlijker is. De tabletten zijn exact hetzelfde.

kaje
Berichten: 4
Lid geworden op: 26 mar 2021 19:10

Re: Geen vergoeding merkgeneesmiddel

Ongelezen bericht door kaje »

Allereerst excuus voor de late reactie vanuit mijn kant!
w.b. Emgality geldt dat ik hiervoor in aanmerking kwam sinds corona, omdat de botox injecties toen niet meer toegediend konden worden. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar (nog niet in elk geval)

Enfin, het is een flinke strijd waarbij blijkbaar niemand kan aangeven wat de reden is dat de imigran ftab tabletten nu qua werking in verschillen. De neuroloog erkent dat imigran wel werkzaam kan zijn en de merkloze sumatriptan niet.

Morganlefay
Berichten: 570
Lid geworden op: 23 dec 2016 14:53

Re: Geen vergoeding merkgeneesmiddel

Ongelezen bericht door Morganlefay »

(Botox botuline wordt oa bij spieraandoeningen gebruikt) dat gehannes over de bijzet is te triest voor woorden.
Excuus is eigen mening, is niet mijn insteek maar nog steeds gezeur op het verkeerde vlak wat betreft kosten daar wordt een mens niet blij van.

anique_m
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 apr 2021 12:46

Re: Geen vergoeding merkgeneesmiddel

Ongelezen bericht door anique_m »

Ook ik ben erg benieuwd. Mijn verzekering vergoedt vanaf dit jaar alleen de rizatriptan smelttablet en niet meer de gewone tablet. Dit terwijl op het farmacotherapeutisch ckmpas duidelijk staat: "De smelt- of orodispergeerbare tablet kan zonder water worden ingenomen. Door de tragere resorptie zal de werking later intreden dan met een gewone tablet."

Toen ik begon met deze medicatie, kreeg ik de smelttablet. Het kon wel een uur duren voordat deze begon te werken (erg leuk als je hoofd op exploderen staat). Na een jaar kreeg ik de gewone tablet. Ik was zo blij dat de gewone tablet zo'n goed en snelwerkend effect had (vaak merkte ik dit al na 20 minuten!). En nu dus weer zware ellende...

Ik begrijp niet zo goed waar de keuze van de verzekeraar op gebaseerd is. De smelttablet kost 0,45 per dag, de gewone tablet 0,18.
De gewone tablet werkt sneller en is dus ook nog veel goedkoper. Waarom dan niet vergoeden??

Plaats reactie