LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] paroxetine/ seroxat

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
daphne

paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door daphne »

ik ben daphne 21 jaar en slik al ruim anderhalf jaar het antidepresiva paroxetine. het begon toen ik 16 was volede me neerslchtig had geen zin meer in het leven voelde me moe en lusteloos. na bijna elke dag bij de huisarts te zitten en dit een paar maande achtereen kreeg ik seroxat aangeboden. ik ben dat netjes gaan slikken. ik voelde me beroerd en misselijk maar volgens de arts zou dat wel overgaan. en dat deed het dus niet! ik at en dronk bijna niet meer voelde me echt heel erg teveel had vreselijke huilbuien over niks wist echt niet waardoor dat kwam ik viel vele kilo's af en de omgeving dacht dat het goed ging maar mijn ouders wisten wel beter en wisten van bezorgheid niet meer waar ze het moesten zoeken. mijn opleiding ging naar de vervelend ik lag alleen nog maar in bed of hing boven de pot te spugen. het ging erg slecht. ik ben zelf gestopt met seroxat tegenhet advies van de huisarts in. wat een vreselijke tijd het was letterlijk afkicken ik voelde me nog beroerder maar ging door met stoppe. na een jaar was ik dus clain. het ging nog steeds niet goed dus ik weer naar de huisrts die gaf me paroxetine 20 mg. oke tegenmijn zin in ging ik het maat slikken. maar wonder boven wonder voelde ik me goed. ( dacht ik) ik had nooit echte vrienden maar ging ineens rare dingen doen bellen met een box jongens uitnodigen en heel veel in bed belanden leuk? nee voelde me vies maar wat kon mij het schelen ik had wel vrienden dacht ik. dit moderde aan een jaar ging aan de drugs voelde me onwijs goed! toen leerde ik me vriend kennen en ik leerde ook wat ik deed dat het niet goed was. deze pillen gaven me dus mijn remmingen niet meer. ik ben heel erg aangekomen voel me moe en misselijk duizelingen en heb hevige last van pschycho aanvallen waar niemand wat aan kan doen. ik snij mezelf bijt mezelf breek mijn botten zelf en heb ook morrdneigingen gehad. en na gisteren werd me dus duidelijk hoe ik hier aan kom!
door die vervelend pillen. nu ga ik afbouwen dat zal zeker een jaar duren want ik slik 40 mg per dag.
wat ik tegen jullie wil vertellen kijk uit met die pillen het is zo gevaarlijk als wat!
als er mensen zijn die zo'n soort leven hebben meegamaakt zou ik graag willen schrijven

groeten daphne

P. Hulshof (arts)

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door P. Hulshof (arts) »

Dit is dus een voorbeeld van hoe het niet moet en ook hetgeen ik bedoel in mijn reactie op dit forum. Wanneer de klachten in eerste instantie niet verbeteren na het voorschrijven van seroxat, zou een huisarts moeten verwijzen naar een psychiater, die op dit gebied meer ervaring heeft.
Natuurlijk kan ik hier niet ingaan op je hele ziejktegeschiedenis, omdat ik alle details niet ken, maar zoals ik het hier lees is de seroxat in jouw geval niet op een juiste wijze gebruikt.

Sasha
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jun 2006 08:10

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door Sasha »

Omdat de huisarts dacht dat de pijn in mijn nek en schouder wel eens "tussen mijn oren" zou kunnen zitten en dit eerst wilde uitsluiten kreeg ik paroxetine voorgeschreven, nadat in van de fluoxetine bijwerkingen kreeg als erge trillingen. Omdat de pijn toch een lichamelijk iets bleek te zijn en ik verder geen heil zag in het slikken van de pillen, ben ik er na ongeveer 60 dagen cold turkye mee gestopt.
Daar ik dit ook heb gedaan met de fluoxetine, wat prima ging, dacht ik dat dit met paroxetine ook wel kon. Wat een vergissing!! Na een paar dagen begonnen de afkickverschijnselen en duren nu 7 dagen en ik wordt er langzamerhand gek van. Ik heb op Google onder paxil, zoals het ook wel heet, gezocht en als je dan ziet waar mensen die willen stoppen mee te maken krigen......maar goed ik weet nu wel dat ik niet de enige ben en dat het echt door die verotte pillen komt. De huisarts vond namelijk eerst ook dat de bijverschijnselen van de fluoxetine niet van de pillen kon komen en dat ik maar weer naar de neuroloog moest gaan. Tot dat ik ben gestopt met de pillen en de bijverschijnselen weg waren. Ik ben van plan om hem toch eens te vragen of hij überhaupt wel weet wat voor smerige troep die paroxetine is!
Nu maar blijven hopen dat ik het zonder blijf volhouden tot de afkickverschijnselen weg zijn, want ik wil die pillen dus echt nooit meer slikken!

I-er
Berichten: 14
Lid geworden op: 14 jun 2006 17:30

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door I-er »

Toevallig vind ik hier hetzelfde onderwerp als op een ander forum, daar heb ik mijn ervaring met Seroxat ook verteld:

Seroxat (Paroxetine is de werkzame stof) heeft mijn leven gered, zeg maar...
Na een zeer traumatische ervaring was ik in een zware depressie beland, zo erg dat ik overwoog om “eruit” te stappen. Ik at niet meer en ik sliep niet meer. Gesprekken met de psycholoog hielpen niet, integendeel. Na mijn zoveelste huilbui werd in overleg met mijn huisarts besloten tot Seroxat.
Die huisarts (ik ben hem eeuwig dankbaar...) heeft het zeer goed begeleid. Eerst drie dagen, terugkomen, nog eens drie dagen, dan een week, enz. Alleen om te kijken hoe ik erop reageerde, en dat was precies volgens de boekjes. Hij legde me ook precies uit hoe het zou werken en wat ik kon verwachten. de eerste 2 weken suffig en slaperig, en na drie weken zou het gaan werken. Dat klopte precies! Ik ging weer normaal functioneren in mijn sociale leven, en kreeg weer plezier in mijn werk.
Wat de huisarts me óók op het hart drukte was dat ik minstens driekwart tot een heel jaar ermee moest doorgaan, en niet moest denken: “Nou gaat het weer goed, ik kan nu wel weer stoppen,” want dan zou ik onvermijdelijk in een dieper gat terugvallen dan waar ik net uitgeklommen was. En ALS ik na dat jaar wilde afbouwen, moest dat zeer zeer zéér geleidelijk!
Eén keer ondervond ik per ongeluk de afkickverschijnselen, toen ik een paar dagen op familiebezoek was en de pillen was vergeten: een soort electrische schokjes in het gezicht, een onaangenaam gevoel.
Na anderhalf jaar ben ik begonnen met afbouwen: eerst om de dag een halve i.p.v. een hele, toen wat vaker totdat ik op een halve per dag zat. Dit duurde al zo’n 2 maanden. Toen af en toe een dag overslaan enz. tot ik op een halve per 2 dagen zat. Weer 2 maanden verder. Daarna de afstanden steeds langer gemaakt, en tenslotte pas iets genomen als ik iets voelde wat op die afkickverschijnselen leek. Dat duurde steeds langer tot het op den duur helemaal wegbleef. Ik was weer clean! En ik voelde me goed! Nog steeds!

Alles hangt dus af van een goede begeleiding. Degenen die slechte ervaringen met het middel hebben gehad zijn òf niet lang genoeg doorgegaan, òf te abrupt gestopt (cold turkey, uit den boze!). Hier ligt een taak voor de huisarts!! Ik heb geluk gehad met de mijne...
Mocht ik ooit weer in een dergelijke situatie belanden dan zal ik zelf bij de huisarts (een andere, ik ben verhuisd) wéér om Seroxat vragen. Ik heb ervaren dat het werkt!

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door eeliane »

Helemaal mee eens, met goede begeleiding is het een prima medicijn, ik heb dan niet seroxat gebruikt maar een ander medicijn, ben mijn huisarts ook erg dankbaar dat hjij mij dat toendertijd gegeven heeft en met een psycholoog die ook precies wist hoe en wat.
Dat medicijn gebruiken zonder begeleiding is vragen om problemen.

erwincroughs
Berichten: 12
Lid geworden op: 03 aug 2006 17:13

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door erwincroughs »

Nou, ik ben blij dat jullie nog geen zelfmoord gepleegd hebben want de fabrikant van paroxetine zegt dat de kans op zelfmoord onder paxil gebruikers 6x die van een suikerpil is. Ook hebben ze aggressief gedrag en vijandigheid aan de bijwerkingen toegevoegd. Ach ja, kan ons ambulance personeel weer gevarentoeslag vragen want die moeten het lichamelijke en geestelijke puin ruimen.

inburger
Berichten: 24
Lid geworden op: 07 jun 2005 19:25

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door inburger »

Nou, ik ben blij dat jullie nog geen zelfmoord geleegd hebben
@erwincroughs, lees nou eens goed wat ik schreef: ZONDER die pillen was ik er nu waarschijnlijk niet meer geweest. Ik had door mijn depressie echt suïcideneigingen die juist door dat middel gelukkig totaal verdwenen. Maar het hangt helemaal af van een al of niet verantwoord gebruik. Onder zeer strakke begeleiding van de huisarts.
Van onverantwoord autorijden kun je ook doodgaan, terwijl toch niemand zal tegenspreken dat een auto een prachtige uitvinding is. (Een beetje kromme vergelijking misschien, maar zo is het wel, toch?)
Laatst gewijzigd door inburger op 09 nov 2006 20:31, 1 keer totaal gewijzigd.

inburger
Berichten: 24
Lid geworden op: 07 jun 2005 19:25

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door inburger »

Sorry, I-er = Inburger

Toolboy

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door Toolboy »

Door die pillen was ik er bijna niet meer geweest.
Deze pillen hebben mijn leven verwoest.

Maar zoals ik eerder heb gemeld de uitwerking van deze zooi is voor een ieder anders.
Jij hebt er wat aan gehad ik totaal niet. :wink:

inburger
Berichten: 24
Lid geworden op: 07 jun 2005 19:25

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door inburger »

@Toolboy,
Heb je ze op de juiste manier gebruikt?
Lang genoeg ermee doorgegaan?
Niet plotseling gestopt maar zéér langzaam afgebouwd?
Onder de juiste begeleiding van je huisarts???

Don vd D
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 nov 2006 22:51

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door Don vd D »

Ook ik heb seroxat gedurende 8 jaar geslikt hetgeen ik in een ander topic alhier al melde.
Het gaat juist om de zeer gebrekkige begeleiding bij dit soort zware medicijnen.
Het gaat er ook om dat deze medicijnen te snel werden/worden voorgeschreven.
Het gaat er om dat er niet geluisterd wordt door artsen die te vaak deze pillen gemakshalev voorschrijven.
Uiteraard hebben veel mensen baat bij deze medicijnen dat geloof ik zeker wel.
Ik kreeg ze voor slaapproblemen .
Ik ben nu een maand gestopt en geen dokter heeft mij begeleidt daar zij doodleuk vertelde "waarom zou je er mee stoppen"
Geen dokter heeft mij verteld wat de gevolgen zouden zijn van stoppen.
Op geen bijsluiter staat hoe hevig de ontwennigsverschijnsellen kunnen zijn.
Ik voel mij nu na een maand voor de 2 de dag achtereen vrij normaal en ben dus positief en dat blijf ik ook want die pillen NOOIT meer bij mij.
Laat ik het zo zeggen ik vind een bijwerking als wanneer ik een pistool zou hebben en dit zeker zou gebruiken echt niet normaal.
Ja daar schrik je dan achteraf behoorlijk van en zo zal ik nog wel een aantal keren schrikken.
Mijn leven is niet verwoest want daar vecht ik tegen dat laat ik me niet overkomen no way.
Voor diegene die stoppen het is zwaar heel zwaar maar houdt vol het ebt weg al gaat dit langzaam.

gerard44
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 nov 2006 23:18

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door gerard44 »

Ik ben nu 3 mnd gestopt na langdurig afbouwen, maar voel me niet echt goed, duizelig, onzeker, en moeilijk keuzes kunnen maken, vandaag naar de dokter geweest en die heeft een andere anti depressiva voorgeschreven, maar wil er juist vanaf, dus wil die zooi niet meer. Maar hoe lang duurt het dan voordat ik deze klachten kwijt ben??????????

gr

Don vd D
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 nov 2006 22:51

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door Don vd D »

Gerard.
Houdt vol geloof me.
Ook ik heb nu na 5 weken nog steeds last van ups en downs .
De ene dag voel ik me gewoon goed de andere dag ben ik wazig afwezig duizelig maar ik weet dat het een keer zal overgaan.
Weet dat dit de echte wereld is en niet een schijn wereld van drugs.
Ik kan alleen maar zeggen dat ik ook zeker positievere ervaringen heb nu zonder die troep.
Geef je lichaam en geest de kans weer schoon te worden.
Zorg dat je voldoende slaapt en goed eet klinkt cliche maar het werkt.

gerard44
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 nov 2006 23:18

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door gerard44 »

Hoi Don

Bedankt voor je reactie, zal het zeker doen. heb vandaag de keuze gemaakt niet opnieuw te beginnen met anti depressiva, en er helemaal zelf voor te gaan en schoon te worden wat ik zeker ga doen, jij ook sterkte en we komen er wel...

gr gerard

DHB
Berichten: 16
Lid geworden op: 11 dec 2006 14:48

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door DHB »

vanuit de apotheek waar ik werk vragen wij geregeld hoe het gaat met de mensen die deze medicijnen gebruiken, (dit zijn er een hoop want bij de meeste apotheken staat dit gnm in de top 10 van meest verstrekte medicatie) . Ik heb zelf nooit meegemaakt dat iemand zei dat het echt rotspul was, dus eigenlijk verrast het me te lezen dat het bijna wordt gezien als vergif.

slechte begeleiding heeft inderdaad invloed maar vergeet ook niet de eigen instelling. Als je het nl krijgt moet je niet denken "nu krijg ik wat dus gaat het goedkomen" zelf moet je ook bereidwillig zijn om evengoed te werken aan datgene waarvoor je het krijgt.

Om evengoed wat misverstanden te voorkomen: Ik zeg niet dat diegene met slechte ervaringen er niets aan hebben gedaan en dat het aan die persoon zelf ligt. Want medicatie blijft persoonlijk en elk mens reageerd anders op een medicijn.

Don vd D
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 nov 2006 22:51

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door Don vd D »

Mijn instelliing was zeker positief en dat moest ook wel want zo doorgaan met een slaapprobleem (angst om niet te slapen) is niet leuk is zelfs heel vervelend.
Dat dit middel bij veel mensen goed kan doen dat geloof ik zeker maar het wordt gewoon te snel te vaak voorgeschreven.
Vergif hoor je mij niet direct zeggen maar dat ik nu na ca 2 maanden nog steeds last heb van de afkickverschijnselen vind ik niet normaal.
Ik ben nu van veel bijwerkingen af maar vrolijk ben ik nog niet en vrolijker was ik voor de tijd dat ik met seroxat begon.
Ik vind dus dat een arts bij niet ernstige gevallen waar ik mezelf toe reken niet zo maar een dergelijk middel mag voorschrijven.
Het is een middel wat je gedrag sterk beinvloed en waarmee ook je persoonlijkheid veranderd.
In mijn geval is het dus waarschijnlijk zo dat het middel erger is dan de kwaal.

Marvello
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 feb 2007 10:02

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door Marvello »

Hallo,

Mijn vrouw slik sinds woensdag seroxat, maar ik heb het idee dat het alleen maar veel zwaarder wordt allemaal.
Ze heeft 's nachts het gevoel dat haar bloed 200 graden is en met 150 km pu door haar lijf heen sjeest.

Heeft iemand anders ook zulke bijwerkingen gehad. Misschien dat iemand er op wil reageren.
Als man weet je soms gewoon niet wat je moet doen.

emma61
Berichten: 278
Lid geworden op: 20 nov 2005 13:31

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door emma61 »

..
Laatst gewijzigd door emma61 op 20 nov 2007 14:07, 1 keer totaal gewijzigd.

Carola80
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 feb 2007 10:34

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door Carola80 »

Hallo,
Mijn naam in Carola ben 26 jaar (bijna 27) Ik gebruik nu al ruim 7 jaar paroxetine. Ik heb dit medicijn voorgeschreven gekregen omdat ik erg veel last had van paniekaanvallen/hyperventilatie en daardoor abnormale angsten. Ik kreeg op ten duur last van pleinvrees, durfde de straat niet meer op etc, maar ging toch. Ben altijd door blijven gaan, heb mijn studie HBO afgerond, modellenwerk gedaan. Ik wilde het overwinnen. IK was toch zeker niet gek?!? , maar het lukte me niet, ook niet na gesprekken met een psycholoog. De enige oplossing was volgens hem: serotonine. Na een jaar gebruik werden mijn klachten minder, waarschijnlijk door die medicijnen.

Ik voel me verslaafd.. Als ik mijn medicijnen vergeet, of niet op tijd inneem krijg ik direct last van heftige ontwenning, zoals: stroomschokjes door mijn hoofd, onwerkelijk/zweverig gevoel, moe, dorstig en concentratieproblemen.

Ben al een tijd bezig met dit soort sites te lezen, heb met mijn dokter erover gesproken. Vind het raar dat ik ten opzicht van andere schrijvers niet gesteund ben ik het afbouwen van de medicatie. Zit er inmiddels al 7 jaar aan.
Zijn jullie ervan op de hoogte wat het voor consequenties het heeft voor de zwangerschap!!!? Het is schadelijk voor het kindje, tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap bestaat er de kans dat er zich een hartafwijking ontwikkeld...

Wie heeft er goede ervaring met afbouwen?? Ik wil graag zwanger worden, zijn er vrouwen die vlak voor de zwangershap gestopt zijn met paroxetine?

Graag tot horens

peter.hanssen
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2007 17:29

Re: paroxetine/ seroxat

Ongelezen bericht door peter.hanssen »

Ook een tijdje gebruikt. Heeft m.i. wel geholpen. Maar hou niet in een keer helemaal op met het spul want de ontwenningsverschijnselen zijn behoorlijk heftig. Ik heb er spijt van dat ik een week geleden ineens stopte. Pffff.

Gesloten