[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Medicijnen nodig tijdens campertocht in het buitenland
Pagina 1 van 1

Medicijnen nodig tijdens campertocht in het buitenland

Geplaatst: 28 feb 2018 15:04
door goola
wij (mijn broer en ik) willen in april voor 3 maanden rondtrekken met de camper. Maar we zitten allebei aan de medicijnen. De apotheek wil de medicijnen niet leveren voor 3 maanden om dat dit boven de 1000€ is. Heb daar de verzekering (IZA) over gebeld en in eerste instantie verwijzen ze naar loket zorgaanbieders. Daar ook contact opgenomen en zeggen dat de apotheker contact met hun moet opnemen. Dat ook gedaan en dan belt de apotheker dat hij niet levert. Ook zegt de verzekeringmaatschappij dat dit de regels zijn. Wel zeggen ze dat je de medicijnen in het buitenland kan kopen maar dan moet ik 3 dagen voor de apotheker blijven staan omdat deze besteld moeten worden en nota bene heb ik ook niet zo maar even 1000€ op zak om dit te betalen. Wel advies van de verzekering ga de ene dag bij de ene apotheek en de ander dag bij een ander in het buitenland. Is dit dan een oplossing. Heeft iemand deze ervaring al eens meegemaakt en hoe heeft u dit dan opgelost. Wat op deze manier wordt je wel erg beperkt in je vrijheid

Re: Medicijnen nodig tijdens campertocht in het buitenland

Geplaatst: 28 feb 2018 15:59
door gerda1956
Welk land gaat het over? Als het in Europa is, is het eenvoudig om via DHL/TNT/DPD de medicijnen nagestuurd te krijgen. Iemand in Nederland kan ze voor u halen bij de apotheek en aan u opsturen. U kunt dan een afhaalpunt van het koeriersbedrijf kiezen in het land waar u bent of komt.

Re: Medicijnen nodig tijdens campertocht in het buitenland

Geplaatst: 28 feb 2018 16:06
door gosewijn
2 weken voor de vakantie bestellen voor 2 maanden een week voor de vakantie nog een keer . Lukt dat niet, kontant afrekenen . Rekening indienen bij verzekeraar .

Re: Medicijnen nodig tijdens campertocht in het buitenland

Geplaatst: 28 feb 2018 16:37
door Lady1234
Ik nam altijd voor vijf maanden medicijnen mee naar het buitenland. Gingen ca. vier maanden weg, maar er kan iets mee mis gaan. Gewoon uitgelegd aan apotheek waar het voor was, werd bij uitzondering toegestaan.

Drie maanden is normaal gesproken al helemaal geen probleem. Over de hoogte van het bedrag is nooit gesproken, maar kwam ruimschoots boven die € 1.000 uit.

In de loop van het jaar steeds een maandje eerder bestellen, hebt u voorraad, maar gaat nu niet meer lukken natuurlijk.