Medisch noodzakelijke medicijnen worden niet meer vergoed

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Esceha
Berichten: 149
Lid geworden op: 17 nov 2003 21:28

Re: Medisch noodzakelijke medicijnen worden niet meer vergoed

Ongelezen bericht door Esceha » 12 mei 2018 11:09

Willemzelf schreef:
Je koopt op het internet voor een tientje beltegoed.
En als je weinig belt doe je daar jaaaaaren mee.
Bij KPN krijgt men zelfs - oplopend - bonus beltegoed.
https://www.kpn.com/service/mobiel/prep ... efplan.htm

Mathilde D.
Berichten: 2058
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: Medisch noodzakelijke medicijnen worden niet meer vergoed

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 19 mei 2018 19:54

Isinopril is al een goedkope variant. Welke zorgverzekeraar heb je, die nog meer wil besparen? Dit is heel raar. Bij zilveren kruis staat dit middel op de preferente lijst, dus een klant van zilveren kruis kan zelfs niets anders dan dit middel krijgen !
Laatst gewijzigd door Mathilde D. op 21 mei 2018 23:32, 1 keer totaal gewijzigd.

gerda1407
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mei 2018 11:42

Re: Medisch noodzakelijke medicijnen worden niet meer vergoed

Ongelezen bericht door gerda1407 » 20 mei 2018 11:52

Goedemorgen,
Misschien zouden jullie eens aandacht kunnen geven aan de zorgverzekeraars en apothekers die op de stoelen van de artsen zitten. Als je een recept meekrijgt en de apotheek zoekt een middel uit wat volgens hun ook goed is, en het helpt is er niets aan de hand.
Maar nu het volgende, Ik en nog meer mensen met mij, krijgen een medische noodzaak van de specialist omdat het zgn "zelfde" medicijn niet goed gaat en ik er ziek van wordt, gaan ze toch nog op de stoel van de arts zitten en krijg je het gewoon niet omdat de ene apotheker een preferentie contract heeft en een andere een IDEA contact. Toen zei het Zilveren Kruis ga maar naar een IDEA apotheker toe die mogen zelf kiezen en u mag naar elke apotheek gaan waar u maar wil, ik er heen, die stonden mij aan te kijken van wat komt u hier doen, wij geven ook het vervangend medicijn, wij gaan dat niet bijleggen, daar stond ik dus voor jan met de korte achternaam. Mijn apotheker zegt ook van het hele klantenbestand mogen ze 5% een medische noodzaak toekennen komen ze daar overheen krijgen ze een boete van het Zilveren Kruis, het moet toch niet gekker worden, ik ben toch verzekerd bij het Zilveren Kruis en niet bij de apotheker. Het is weken een heel gedoe geweest waarbij de zorgverzekeraar de apotheek de schuld geeft en de apotheek de zorgverzekeraar, en daar zit je dan ziek tussen, dan maar weer terug naar het ziekenhuis, dat kost gelukkig niets. Mijn MDL weer een medische noodzaak gemaakt net zoals in 2015 want die werd zo van de tafel afgeveegd bij de apotheek want die vond het niet nodig, en heeft zij nu weer op de medische noodzaak gezet waarom ik het andere merk moest hebben, en nog gaat de apotheker en de zorgverzekeraar er tegenin. Nu heeft de apotheker mijn specialist gebeld en overhoort (moet toch niet gekker worden) en besluiten ze nu even om mij het goede merk te geven waar ik niet ziek van wordt en de apotheker moet hier gewoon aan bijbetalen, dus de kans is groot dat ik straks weer dat gedonder krijg. Het is een heel verhaal en liever zou ik het zo vertellen dan is het duidelijker, en met mij zoveel mensen meer die maar uitscheiden met hun medicijnen omdat ze er zo ziek van worden en de andere gewoon niet krijgen omdat die ietsje duurder zijn, het hele forum bij het Zilveren Kruis staat er vol mee.
Is het misschien een idee om hier eens aandacht aan te schenken, en dat wij als patienten hier in Nederland met onze zgn goede medische zorg aan de goden overgeleverd zijn?
Ik hoor graag van u, ik zou hier graag aan meewerken.

Plaats reactie