Pagina 1 van 1

generieke medicatie

Geplaatst: 08 aug 2018 16:31
door wallaceroon
Wat mij bezig houd is dat de afgelopen week duidelijk is geworden dat de controle voor generieke medicatie gedaan wordt door de industrie zelf (( slager keurt zijn eigen vlees )) Er zijn al medicijnen teruggeroepen , dit omdat er verkeerde stoffen inzaten. De hiv medicatie is nu allemaal generiek, wie garandeert mij dat deze medicatie wel goed zijn niet de boekhouder (( verzekering ))
Ik heb navraag gedaan bij mijn apotheek Koninginnen Apotheek en deze zijn ook niet tevreden met de gehele berichtgeving en trachten met andere apothekers er iets aan te doen.
Mijn mening is dat er een onafhankelijk instituut moet komen die al de generieke medicatie controleert

Re: generieke medicatie

Geplaatst: 08 aug 2018 16:50
door renewouters
Dat is wel een goede manier om de zorgkosten nog hoger te maken. Als je dat goed wilt doen dan heb je flink wat ambtenaren nodig....

En wat is nu het probleem dat je wilt oplossen? Overlijden er duizenden mensen per jaar omdat er geen controle is die aan jouw standaarden voldoet?

Re: generieke medicatie

Geplaatst: 08 aug 2018 17:28
door sylvesterb
wallaceroon schreef:Wat mij bezig houd is dat de afgelopen week duidelijk is geworden dat de controle voor generieke medicatie gedaan wordt door de industrie zelf (( slager keurt zijn eigen vlees ))
En als blijkt dat deze controle niet goed is uitgevoerd dan is de fabrikant ook aansprakelijk. De industrie controleerd zichzelf daarom. Een centrale controle (instantie) brengt onnodige kosten mee die wij allemaal mogen gaan betalen en met welk voorbeeld? Medicijnen worden uit de handel genomen omdat de industrie fouten heeft gevonden, het huidige systeem werkt schijnbaar dus wel.

Re: generieke medicatie

Geplaatst: 08 aug 2018 17:39
door scontra
Het College ter beoordeling Geneesmiddelen ( CBG) is de Overheidsdienst die zich bezig houdt met de kwaliteit en de goedkeuring van geneesmiddelen.