Invega injectie

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Lod
Berichten: 13
Lid geworden op: 30 okt 2021 09:00

Invega injectie

Ongelezen bericht door Lod »

Hallo een paar vragen en een kort verhaal

Ik heb een auto-immuunziekte ; allergie voor lichaamseigen eiwitten dit veroorzaakt ook allerlei psychische ( depressie etc) en lichamelijke problemen instanties geven aan dat o.a somatische klachten de oorzaak zijn.

Maar ....Ik zit gevangen in het web van de GGZ en ben al 4 keer opgenomen geweest . Een paar keer kwamen zij mij zomaar ophalen zonder dat ik er iets tegen kan doen ( tegen de zin in van mij en familie) . ik heb geen diagnose want zij geven toe niet helemaal te weten wat er aan de hand is maar ik heb wel injecties gehad ( dwangmedicatie) en moet elke dag pillen slikken. Teven staan er dingen in mijn dossier die niet waar zijn ( genoeg getuigen) dingen zoals dat ik weken in het bos verdwenen zou zijn... dit is helemaal niet waar en ondanks meerdere getuigen willen zij dit niet wijzigen/rectificeren... dat zogenaamde bos is hier in de buurt en hooguit 50 vierkante meter van struiken en bomen... geen idee hoe je daar wekenlang in kan verdwalen ? Ook dingen zoals alcohol gebruik enzovoort staan in het dossier wat niet waar is.

Vraag 1 : is het mogelijk om dingen in je dossier te rectificeren ? Want zij lopen dingen te verzinnen

In de kliniek mocht ik eerder naar huis als ik een depot injectie zou nemen als ik die niet zou nemen zouden zij mij langer vasthouden...dus ben ik akkoord gegaan niet helemaal wetend wat inhoud en totaal niet voorgelicht over de gevolgen en zijeffecten. Eigenlijk gewoon gemanipuleerd om depot te nemen. Ik had nog in de kliniek gegoogled naar ervaringen maar google filtert die websites eruit en laat ze alleen zien als je heel specifiek zoekt. In de kliniek zat er censuur op internet ( je kan veel webpaginas niet bezoeken)

Vervolgens heeft de rechter deze medicatie vastgelegd ook weer lekker allemaal....

Het duurt 2 weken voordat de medicatie intrede doet dus ongeveer 2 weken na vrijlating uit de kliniek heb ik een maand lang 24 uur per dag zo stijf als een plank op de bank gelegen... doodziek.. nog nooit zo ziek in mijn leven geweest. Ik dacht dat ik doodging ik kon geen adem meer halen. Blijkt dat (een, 1 ) invega of paliperidon injectie een jaar of zelfs meerdere jaren kan duren voordat het uit je lichaam is.. dit vertellen ze niet van te voren sterker nog ze weten het geeneens. Als je verder diep zoekt vindt je duizenden recensies van deze medicatie waarbij mensen doodziek zijn voor een jaar of langer..In amerika wordt het regelmatig gegeven zelfs aan mensen die geen psychische klachten hebben
https://www.drugs.com/comments/paliperi ... tenna.html
(wat recencies)

toen ik klaagde over hoe erg deze chemische stof is gaven de verpleegkundigen en psychiater de schuld aan de symptomen .. dat dat het is wat alle problemen veroorzaakt ( terwijl ik geen officiele diagnose heb zie hierboven ) en zeggen dat de injectie met 2 maand uit je lichaam is... door de fabrikant te bellen ben ik erachter gekomen dat het helemaal niet zo is (die raden zelfs aan te stoppen met het middel)..wat een troep zeg ik ben binnen een maand 10 kilo aangekomen.

Dit is mij allemaal niet verteld ik kan niemand aanklagen. Geen idee waarom deze medicatie in nederland legaal is .. nu moet ik een jaar of langer uitzieken met zware fysieke en psychische klachten door deze injectie.. het heeft mijn hele lichaam gesloopt met een spuit... ze verwachten dat ik op mezelf woon en een baan ga nemen.. maar dat kan helemaal niet meer omdat ze mij gesloopt hebben (en nog steeds slopen met pillen)

De GGZ ( dimence o.a) met hun psychiaters doen de maffia lijken op schoolkinderen echt waar... wie gaat deze stasi communistische GGZ instelling corrigeren ? ik hoor geen enkele politiek partij hierover.. ze denken dat meer geld investeren het veranderd maar dat maakt het alleenmaar erger dan hebben zij nog meer macht.

Nu heb ik een jaar een zorgmachtiging die ze kunnen verlengen wanneer ze willen

Vraag 2.... hoe kom ik hieruit .. heeft iemand hier ervaringen mee ( zorgmachtigingen )

Een second opinion ben ik aan het regelen .. ik ben er twee maand mee bezig maar de eerste arts wou geen blanco second opinion doen.. die zette er zelfs in dat ik een bewaker had aangevallen in de kliniek wat helemaal niet waar is ( geen grap dit is nooit gebeurt) en dat ik mogelijk schizofrenie heb. Nu zit ik op een andere afdeling en probeer ik blanco een second opinion te regelen.

Wat is dit een nachtmerrie zeg mijn leven wordt compleet gesloopt door deze mensen.. ik ben een keer vrijwillig naar de kliniek gegaan omdat ik klachten had en niet beter wist... ik dacht dat je daar geholpen en gerespecteerd werd. Niet wetend dat die mensen je vastzetten in een web waar je niet meer uitkomt.

Messi046
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 nov 2021 19:50
Beste antwoord
Gekozen door Lod

Re: Invega injectie

door Messi046 » 03 nov 2021 20:27

Mij hebben ze behandeld (mishandeld) met Xeplion gedurende mijn opname binnen een gesloten kliniek. Heel mijn verblijf heb ik de medicatie geweigerd echter was het volgens mijn psychiater en behandelaar een voorwaarde om naar huis te kunnen. In gesprek werd me verteld dat ik het vrijwillig of ander dwang tot me kon nemen. Dus ik had in principe geen keus. Vlak voor mijn ontslag hebben ze me 150mg Xeplion ingespoten en de week erna 100mg Xeplion. Het was de bedoeling dat ik een maand erna weer een spuit kreeg en dit maandelijks zou blijven herhalen. Enkele dagen na mijn ontslag ben ik met een acute dystonie opgenomen in het ziekenhuis. Een acute dystonie is een zeldzame hersenaandoening die je kunt ontwikkelen door bepaalde medicijnen, dit wil zeggen dat al je spieren verkrampen, je evenwichtsorgaan uit balans is en je geen lucht krijgt. Na deze aanval ben ik met de medicatie abrupt gestopt. Mijn psychiater was het hier niet mee eens maar door mijn vertrek naar het buitenland kon ze niks anders doen dan de zorgmachtiging te beïndigen. Inmiddels ben ik vijf maanden verder sinds mijn laatste injectie. Ik ben oververmoeid, heb geen eetlust, geen libido en voel me zwaar depressief. Het is alsof er in mijn hersenen iets kapot is gemaakt wat niet 123 hersteld. Verder deed het mij persoonlijk goed om met plantmedicijnen mijn bewustzijn te verruimen. Maar sinds ik de medicatie gehad heb lijkt dit bijna geen effect meer te hebben. Ik kan het omschrijven als een spirituele castratie. Inmiddels heb ik me verdiept in het middel en schijnt dat Paliperidon een halfwaardetijd heeft van 25 - 49 dagen. Dit betekend dat de hoeveelheid werkzame stof in je lichaam binnen die tijd gehalveerd is. Dus als zij me 250mg ingespoten hebben is er na 49 dagen nog maar 125mg aanwezig in mijn lichaam. Verder kon ik op google vinden dat Xeplion (Paliperidone) uiterlijk binnen 6 tot 9 maanden uit je lichaam verdwenen is maar de werking (bijwerkingen) na drie maanden passé zijn. Volgens Janssen-Cilag dient het depot na 6 maanden geen medicatie opnieuw opgebouwd te worden waaruit ik kan concluderen dat er na 6 maanden dus echt niets meer in je lichaam zit. Op een site gericht op GGZ gerelateerde zaken zag ik dat Xeplion Paliperidone maximaal 4 maanden in het lichaam zit. De beweringen verschillen en liggen dus uit een. Ik ben in ieder geval vijf maanden verder en merk nog steeds de nadelen van het Xeplion depot.
Jablan
Berichten: 4530
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Jablan »

Jij hebt een advocaat nodig. Die heeft meer afstand en kan daardoor meer bereiken

Lisa29
Berichten: 182
Lid geworden op: 31 okt 2021 10:43

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Lisa29 »

Hoi Lod,

Allereerst sterkte gewenst, jouw situatie klinkt vrij heftig. Heb je een partner of familie/vrienden waar je eventueel steun aan zou kunnen hebben?

Je schrijft een auto-immuunziekte te hebben, krijg je hier ook behandeling voor? Hebben ze voordat je deze depot medicatie kreeg lichamelijk onderzoek gedaan, met name hartfilmpje?
Vraag 1 : is het mogelijk om dingen in je dossier te rectificeren ? Want zij lopen dingen te verzinnen
Als het goed is kan dit, mits je kunt bewijzen dat het feitelijk onjuist is. Ik neem aan dat observaties en interpretaties daar niet onder vallen. Zie https://www.rijksoverheid.nl/wetten-en- ... ernietigen
Als ik het goed begrijp ben je in behandeling bij dimence, voor specifieke informatie over jouw rechten en plichten zie https://www.dimence.nl/veelgestelde-vra ... -plichten
Vraag 2.... hoe kom ik hieruit .. heeft iemand hier ervaringen mee ( zorgmachtigingen )
Ik heb (helaas) wel ervaring met zowel GGZ als opnames maar persoonlijk niet met gedwongen zorg/zorgmachtiging. Je wordt niet 'zomaar' opgehaald, daar moet wel echt een goede reden voor zijn. Je gedrag moet dusdanig zijn dat het gevaarlijk is voor jouzelf of voor anderen. Daarnaast moet de verplichte zorg de enige manier zijn om het gevaar te beperken, proportioneel zijn en effectief zijn, dwz resultaat opleveren. Zie https://www.dwangindezorg.nl/wvggz
Jij mag als patiënt vragen om de zorgmachtiging te beëindigen of tijdelijk te onderbreken. Daar moet je natuurlijk wel goede redenen voor opgeven. Tevens kan een patiëntenvertrouwenspersoon (pvp) jou helpen, deze is onafhankelijk en kan zelfs tekortkomingen doorgeven aan de inspectie. De hulp van een pvp is gratis en zou ik dus eerst aanraden voordat je naar een advocaat stapt. Nog afgezien van het feit dat een pvp goed op de hoogte is van alles rondom verplichte zorg. Zie https://www.dwangindezorg.nl/wvggz/pati ... enspersoon en https://www.pvp.nl

Ik moet wel zeggen dat ik het vreemd vind dat er geen diagnose lijkt te zijn. Dat zou je ook nog kunnen vragen, of ze daar gedegen psychologisch onderzoek naar kunnen doen. Waarbij ze uiteraard ook rekening dienen te houden met je auto-immuunziekte en de invloed daarvan. Mocht het nog niet gebeurd zijn dan zou ik ook aandringen op opstarten van het antipsychoticumprotocol. Dat wordt door sommige psychiaters over het hoofd gezien. Terwijl het juist belangrijk is, zeker als je lichamelijk al iets mankeert. Dit protocol moet wel door een dokter aangevraagd worden. Het klinkt ingewikkeld maar houdt heel simpel in dat je aan het begin en tijdens behandeling met een antipsychoticum een aantal checks krijgt. Dat gaat volgens protocol dus begin, na x weken, na x maanden, na x maanden enzovoorts. De 1e meting heeft een hartfilmpje, de anderen meestal niet. Bij elke meting wordt bloed afgenomen en je omvang en gewicht wordt gemeten. Zo kunnen ze ook zien of het nog veilig is om het middel te gebruiken en eventueel te stoppen of switchen naar iets anders. Ter geruststelling: ik ben van een ander antipsychoticum 8 kilo aangekomen in no time. Na stoppen waren die kilo's er ook weer snel af.

Hoe dan ook wens ik je succes.
Ik hoop dat je samen met een patiëntenvertrouwenspersoon een beetje de weg uit deze ellende weet te vinden.

moederslink
Berichten: 10600
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door moederslink »

Lod schreef:
30 okt 2021 09:56
Vraag 1 : is het mogelijk om dingen in je dossier te rectificeren ? Want zij lopen dingen te verzinnen
als cliënt heb je het volste recht om je dossier te laten vernietigen .
schreef:Vraag 2.... hoe kom ik hieruit .. heeft iemand hier ervaringen mee ( zorgmachtigingen )
hier kom je niet 123 uit : een zorgmachtiging heet het nu , voorheen was het een RM , een rechterlijke machtiging voor een gedwongen opname en gedwongen medicatie ( depot ) .
Hier zul je een advokaat voor moeten inschakelen en dan met name een advokaat die gespecialiseerd is in GGZ cliënten.
Een second opinion kun je zelf aanvragen bij Ypsilon , zij weten vd hoed en vd rand.
Dat kan vrij snel gaan, echter je eigen behandelaar moet willen meewerken.
Zit je eenmaal in dat web , dan lijkt de strijd maar voort te duren.
Het is tenenkrommend erg momenteel in de zorg : met name in de Jeugdzorg én in de psychiatrie.
Je zult een heel lange adem moeten hebben.
Iedere instelling heeft een klachtenprocedure, schakel allereerst een goede advokaat in.
Deze kan je bij iedere stap steunen.
Een andere optie is dit in de publiciteit brengen, bijvoorbeeld een stuk in de krant laten zetten.
Ik wens je heel véél sterkte en succes!! 🤜🤛

Lisa29
Berichten: 182
Lid geworden op: 31 okt 2021 10:43

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Lisa29 »

Ik heb nog even op de website van pvp gekeken. Als ik het goed begrijp krijg je bij een crisismaatregel binnen 24 uur gratis een advocaat toegewezen. Of dat bij een zorgmachtiging ook zo is wordt me niet duidelijk. Maar het is de moeite waard om contact over op te nemen.

Nevyn
Berichten: 533
Lid geworden op: 27 jul 2016 18:15

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Nevyn »

Paliperidon behoort tot de atypische antipsychotica. Het vermindert in de hersenen de effecten van natuurlijk voorkomende stoffen, voornamelijk dopamine. Hierdoor verminderen psychosen en onrust.

Artsen schrijven het voor bij schizofrenie en bij manie. (bron www.apotheek.nl)

Ik lees Rechterlijke machtiging en gedwongen opgenomen, dus denk dat het wel wat meer is dan TS ons doet voorkomen. Maar goed de adviezen van Lisa29 is het beste antwoord

moederslink
Berichten: 10600
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door moederslink »

Iedere cliënt in de GGZ heeft per definitie een advokaat. Deze is aanwezig bij de zittingen waarin bv in dit geval een zorgmachtiging is afgegeven.
Je kunt ook zelf op zoek gaan naar een advokaat.

Ik zie nog heel wat ontbrekende stukken in dit verhaal.

Lod
Berichten: 13
Lid geworden op: 30 okt 2021 09:00

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Lod »

Opname is vrijwillige basis geweest maar kan omgezet worden in een gedwongen opname dus ik zou iedereen aanraden om goed op te letten wat je doet. Heb een advocaat toegewezen gekregen met deels eigen bijdrage

is er ook een klachtencommissie of iets dergelijk waar ik een klacht kan indienen tegen medicatie zoals paliperidon, dat spul is namelijk levengevaarlijk.

Lisa29
Berichten: 182
Lid geworden op: 31 okt 2021 10:43

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Lisa29 »

Fijn dat je iig een advocaat hebt nu. Bijwerkingen van medicatie kun je voor zover ik weet melden bij Lareb www.lareb.nl
Ik zou daar niet te hoge verwachtingen van hebben, medicatie wordt niet zomaar van de markt gehaald. Elk medicijn heeft risico's, het ligt er aan hoe groot het risico is en hoeveel mensen daar last van hebben.

moederslink
Berichten: 10600
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door moederslink »

Lod schreef:
02 nov 2021 11:19
Opname is vrijwillige basis geweest maar kan omgezet worden in een gedwongen opname dus ik zou iedereen aanraden om goed op te letten wat je doet. Heb een advocaat toegewezen gekregen met deels eigen bijdrage

is er ook een klachtencommissie of iets dergelijk waar ik een klacht kan indienen tegen medicatie zoals paliperidon, dat spul is namelijk levengevaarlijk.
Iedere instelling heeft een klachtenprocedure.
Zorg voor een goede advokaat die jou bij iedere stap gaat begeleiden en brieven kan sturen naar een rechtbank en jou kan steunen bij alle vervolgstappen.

Messi046
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 nov 2021 19:50

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Messi046 »

Mij hebben ze behandeld (mishandeld) met Xeplion gedurende mijn opname binnen een gesloten kliniek. Heel mijn verblijf heb ik de medicatie geweigerd echter was het volgens mijn psychiater en behandelaar een voorwaarde om naar huis te kunnen. In gesprek werd me verteld dat ik het vrijwillig of ander dwang tot me kon nemen. Dus ik had in principe geen keus. Vlak voor mijn ontslag hebben ze me 150mg Xeplion ingespoten en de week erna 100mg Xeplion. Het was de bedoeling dat ik een maand erna weer een spuit kreeg en dit maandelijks zou blijven herhalen. Enkele dagen na mijn ontslag ben ik met een acute dystonie opgenomen in het ziekenhuis. Een acute dystonie is een zeldzame hersenaandoening die je kunt ontwikkelen door bepaalde medicijnen, dit wil zeggen dat al je spieren verkrampen, je evenwichtsorgaan uit balans is en je geen lucht krijgt. Na deze aanval ben ik met de medicatie abrupt gestopt. Mijn psychiater was het hier niet mee eens maar door mijn vertrek naar het buitenland kon ze niks anders doen dan de zorgmachtiging te beïndigen. Inmiddels ben ik vijf maanden verder sinds mijn laatste injectie. Ik ben oververmoeid, heb geen eetlust, geen libido en voel me zwaar depressief. Het is alsof er in mijn hersenen iets kapot is gemaakt wat niet 123 hersteld. Verder deed het mij persoonlijk goed om met plantmedicijnen mijn bewustzijn te verruimen. Maar sinds ik de medicatie gehad heb lijkt dit bijna geen effect meer te hebben. Ik kan het omschrijven als een spirituele castratie. Inmiddels heb ik me verdiept in het middel en schijnt dat Paliperidon een halfwaardetijd heeft van 25 - 49 dagen. Dit betekend dat de hoeveelheid werkzame stof in je lichaam binnen die tijd gehalveerd is. Dus als zij me 250mg ingespoten hebben is er na 49 dagen nog maar 125mg aanwezig in mijn lichaam. Verder kon ik op google vinden dat Xeplion (Paliperidone) uiterlijk binnen 6 tot 9 maanden uit je lichaam verdwenen is maar de werking (bijwerkingen) na drie maanden passé zijn. Volgens Janssen-Cilag dient het depot na 6 maanden geen medicatie opnieuw opgebouwd te worden waaruit ik kan concluderen dat er na 6 maanden dus echt niets meer in je lichaam zit. Op een site gericht op GGZ gerelateerde zaken zag ik dat Xeplion Paliperidone maximaal 4 maanden in het lichaam zit. De beweringen verschillen en liggen dus uit een. Ik ben in ieder geval vijf maanden verder en merk nog steeds de nadelen van het Xeplion depot.

Lod
Berichten: 13
Lid geworden op: 30 okt 2021 09:00

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Lod »

Ik heb contact gehad met jansen pharmaceuticals en die zeggen dat het 5 of 6 halvewaardtijden zijn. Ze hebben gezegd dat een injectie van xeplion 75mg ongeveer 150 dagen in je lichaam aanwezig blijft en met hogere dosages nog langer. Dus dat van ongeveer 8 a 9 maanden gemiddeld dat klopt wel. Mensen beseffen niet hoe erg dit middel is je gaat door pure hell er zijn ook mensen bij wie het permanent blijft. Ik vindt dat je je verhaal goed geschreven hebt, het is inderdaad een chemische lobotomie en ook ik heb het gevoel dat ik permanente hersenschade heb opgelopen - het hersteld niet zomaar dat is zeker .

JE kan er ook niks tegen doen met een advocaat dit hele gebeuren. Volgens de conventie van geneve en nuremberg code mogen er helemaal geen injecties gebruikt worden onder dwang maar niemand houd zich hier aan (behalve thailand en dat soort landen nog)

Messi046
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 nov 2021 19:50

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Messi046 »

Voor mensen die dit middel ingespoten hebben gekregen, bijwerkingen hebben en er graag van af willen. Sint Janskruid doet de renale klaring verhogen en verlaagd de plasmaconcentratie. Dit wil zeggen dat de stof sneller in je bloed word afgebroken en meer van uit plast. Ik slik dit nu al twee weken en voel me iets beter. Drink ook anderhalf liter water erbij zodat mijn lichaam de Paliperidon goed kan afvoeren. Ik ben begonnen met tabletten maar heb nu een kilo Sint Janskruid gekocht om hier komende periode mijn thee van te trekken.

-- Noot van de moderatie: De moderatie wil aanstippen dat de waarheidsgetrouwheid van dit bericht in vraag kan worden gesteld.

Nevyn
Berichten: 533
Lid geworden op: 27 jul 2016 18:15

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Nevyn »

Kijkt u wel uit met dit zelf dokteren ?
Lees onderstaande link.

https://www.ggztotaal.nl/nw-29166-7-368 ... ssiva.html

Messi046
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 nov 2021 19:50

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Messi046 »

@Nevyn ja hoor ik heb dit in overleg gedaan met mijn huisarts. Daarnaast staat letterlijk in de bijsluiter dat Sint Janskruid de renale klaring doet verhogen en de plasmaconcentratie zal verlagen. Snap ook niet waarom de moderator een noot heeft toegevoegd. Met een beetje onderzoek en gezond verstand kom je er vanzelf. Heb veel zelf moeten uitzoeken. Geen arts of hulpverlener die mij duidelijk antwoord kon geven. Dankbaar dat ik dit ben tegengekomen. Mensen die hier tegen hun wil doorheen gaan snappen me wel.

sylvesterb
Berichten: 4887
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door sylvesterb »

Messi046 schreef:
22 nov 2021 23:05
@Nevyn ja hoor ik heb dit in overleg gedaan met mijn huisarts. Daarnaast staat letterlijk in de bijsluiter dat Sint Janskruid de renale klaring doet verhogen en de plasmaconcentratie zal verlagen. Snap ook niet waarom de moderator een noot heeft toegevoegd. Met een beetje onderzoek en gezond verstand kom je er vanzelf. Heb veel zelf moeten uitzoeken. Geen arts of hulpverlener die mij duidelijk antwoord kon geven. Dankbaar dat ik dit ben tegengekomen. Mensen die hier tegen hun wil doorheen gaan snappen me wel.
https://www.cbg-meb.nl/onderwerpen/medi ... apothekers

Erthanax
Berichten: 7395
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Erthanax »

Messi046 schreef:
22 nov 2021 23:05
(...) Snap ook niet waarom de moderator een noot heeft toegevoegd. Met een beetje onderzoek en gezond verstand kom je er vanzelf. (...)
Ik begrijp die toevoeging van de moderator heel goed. Zelf dokteren met sintjanskruid kan écht levensgevaarlijk zijn, zoals u kunt lezen in de link die sylvesterb heeft gegeven.

Nevyn
Berichten: 533
Lid geworden op: 27 jul 2016 18:15

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Nevyn »

Messi046 schreef:
22 nov 2021 23:05
@Nevyn ja hoor ik heb dit in overleg gedaan met mijn huisarts.
Dit vind ik hoogst onwaarschijnlijk, iedere arts is op de hoogte wat voor effect Sintjanskruid op antipsychotica kan hebben.
Tevens zal een huisarts nooit tegen de voorschriften van een Psychiater ingaan, zeker niet zonder collegiaal overleg.

sylvesterb
Berichten: 4887
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door sylvesterb »

Messi046 schreef:
22 nov 2021 23:05
Mensen die hier tegen hun wil doorheen gaan snappen me wel.
Vooral deze zin is zeer ernstig in de link die ik deel staat heel duidelijk dat Sint-Janskruit absoluut niet gebruikt moet worden in combinatie met middelen als Invega een huisarts zal dit dan ook nooit adviseren. De note van de redactie is dan ook zeer terecht!

Het middel Invega wordt voorgeschreven bij schizofrenie en bij manie in de meest ernstige vorm en het is een zeer zwaar middel wat niet zomaar wordt ingezet.

Helaas zie je veelal dat deze middel veel bijwerkingen hebben, maar zelfstandig stoppen en middel gaan slikken om de werking te verminderen is zeer onverstandig, zonder dit middel (of een vervanging) komt de schizofrenie of manie weer terug, dit is niet de vraag of het gebeurd maar het gebeurd. Behandeling is noodzakelijk! Dit staat ook duidelijk bijsluiter.

Mijn advies is heel simpel als de bijwerkingen te erg zijn neem contact met je behandeld arts en kom samen tot een oplossing, maar kruiden middelen gaan gebruiken is gewoon zeer onverstandig!

Moneyman
Berichten: 23302
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Invega injectie

Ongelezen bericht door Moneyman »

Twee quotes uit één en dezelfde reactie. Trek zelf maar de conclusies over consistentie en betrouwbaarheid van dit verhaal.
Messi046 schreef:
22 nov 2021 23:05
ja hoor ik heb dit in overleg gedaan met mijn huisarts.
Messi046 schreef:
22 nov 2021 23:05
Geen arts of hulpverlener die mij duidelijk antwoord kon geven.
De waarschuwing van de moderatie lijkt me zelfs nog aan de voorzichtige kant: ik had het bericht gewoon verwijderd.

Plaats reactie