Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Fluvatila
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 mei 2018 20:09

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Fluvatila »

Hallo, groot was mijn verwondering toen ik deze week in een blad las dat er zoveel kritiek komt op het hormoonspiraal Mirena. Zelf ben ik 10 jaar lang gebruikster geweest van het spiraal in kwestie waarvan de laatste jaren een hel waren. Ik herken een heleboel van de op het forum beschreven bijwerkingen die ik dus ook allemaal heb gehad. Het was zelfs zo erg dat ik het gevoel had dat ik geen levenskwaliteit meer had: een niet afhoudende migraine, dag in, dag uit, en dat jarenlang. Depressieve gevoelens, onverklaarbare zware en vaak weerkerende paniekaanvallen, een niet aflatende pijn in mijn buikstreek waar het spiraaltje zat tot een perpetuele blaasontsteking met vestibulitis op de koop toe. Maar niets mocht baten. Heb alle mogelijke specialisten afgelopen op zoek naar de oorzaak omdat mijn gynaecoloog bij hoog en bij laag zweerde dat het geenszins aan het spiraal kon liggen. Haalde overal bakzeil. Maar de paniekaanvallen, migraine, depressie en blaasontstekingen bleven en maakten mijn leven en dat van mijn familieleden tot een hel. Opeens had ik er genoeg van en ben naar de spoedafdeling van een ziekenhuis gereden, tot wanhoop van mijn man die op den duur begon te denken dat ik een hypochonder was, en heb het spiraaltje er laten uithalen. Dat is één van de beste beslissingen ooit geweest. Mijn migraine is snel verdwenen alsook de andere symptomen. En zeggen dat ik daar jaren mee rondgelopen en van afgezien heb omdat mijn gynaecoloog mij niet wou geloven. Als ik je een raad mag geven, luister naar je lichaam en doe wat jij denkt dat goed is voor jou. Jij bent nog altijd diegene die je lichaam het beste kent. Ik ben nu 10 jaar spiraal- én symptoomvrij en voel me superbest. Ik wou dat gewoon aan jullie allemaal doorgeven, als blijk van dank omdat jullie hier op het forum mijn geloof in mezelf hebben teruggegeven. Dank! Fluvatila. Voor echt en waar verklaard.

Billa88
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 aug 2018 12:11

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Billa88 »

Hallo dames,

Ik wil ook even mijn verhaal kwijt.

Ik heb in 2010 de eerste keer een mirena laten plaatsen. Ik heb hem toen na een abortus laten plaatsen omdat ik niet nog eens door de pil heen zwanger wou worden.
Ik heb het spiraaltje toen 5 jaar gehad en eigenlijk nergens last van gehad. Wel altijd gewoon ongesteld geweest.

Na 5 jaar heb ik hem laten verwijderen en ben ik weer aan de pil gegaan omdat mijn vriend en ik in de toekomst een kindje wouden. Na 1,5 jaar de pil te hebben geslikt weer zwanger geworden door de pil heen.

Na de bevalling toch weer gekozen voor het spiraaltje omdat we nog geen 2de wouden en omdat het spiraaltje de vorige keer goed was bevallen.

Sinds ik het spiraaltje heb heb ik alleen maag vage klachten.

Ik heb hem nu 1 jaar en heb al 8x een zwangerschapstest gedaan omdat ik allemaal zwangerschaps verschijnselen had.

Mijn klachten:

Heel erg moe zo moe dat ik echt een middag dutje moet doen om de dag door te komen.
Hele erge buikpijn en opgeblazen gevoel.
Erge pijn tijdens mijn eisprong.
Geen zin meer in sex.
Heel erg prikkelbaar/ humeurig.
Vaak hoofdpijn.
Alleen maar bruin bloed tijdens menstruatie.
Mezelf niet zijn.

Ikben aan het overwegen om het spiraaltje te laten verwijderen. Maar ik ben zo bang om weer zwanger te worden tijdens pil gebruik.

Billa88
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 aug 2018 12:11

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Billa88 »

Vervolg op mijn bericht:

Ik ben al heel vaak bij de ga geweest met de klachten en dan voornamelijk de buikpijn en het bruine bloed. Van alle andere klachten dat ik mijn lichaam is nog aan het “ontzwangeren” dus daar gooide ik alle vage klachten op. Maar nu 15maanden na de geboorten van mijn dichten en 13maanden na het inbrengen van het spiraaltje zouden de klachten toch al weg moeten zijn. Dus ik denk nu; de klachten die ik heb en die ik toen meteen had na het inbrengen van de mirena had/heeft niks te maken met “ontzwangeren”

Nanine Schiks
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 aug 2018 20:06

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Nanine Schiks »

Lieve allemaal,

Ik heb de Mirena spiraal sinds mei 2016, ben er redelijk tevreden over, makkelijk in gebruik, je hoeft nergens aan te denken.
Maar sinds een langere tijd voel ik me al niet meer helemaal mezelf. Moe, veel nadenken, onzeker, depressief, concentratieproblemen, geen motivatie, minder aan het genieten en vaak mezelf naar beneden halen en vergelijken met anderen etc. Ik ben aan het googlen geraakt en door verhalen van anderen waar ik me erg in herken, wil ik overwegen de Mirena te verwijderen.

Ik heb gekeken naar andere anticonceptiemiddelen maar niks anders gevonden wat bij me past.
Mijn idee is om hem te laten verwijderen en even een tijdje geen ander anticonceptiemiddel te gebruiken wat hormonen bevat maar gewoon alleen condooms te gebruiken. Nu is mijn vraag, andere meiden/vrouwen die hem hebben laten verwijderen door dezelfde/vergelijkbare klachten, hoelang na het verwijderen voelde je jezelf beter?
Als ik mezelf niet beter ga voelen na het verwijderen zal ik hem opnieuw laten plaatsen, maar ik wil mijn lichaam eerst even de kans geven om erop te reageren.

Hoor graag van jullie
Liefs

Billa88
Berichten: 3
Lid geworden op: 16 aug 2018 12:11

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Billa88 »

Ik ga komende woensdag naar de huisarts. Ik word gek van alle vage klachten en ga het bij hem neerleggen. In de hoop dat hij antwoorden heeft en misschien laat ik hem wel verwijderen.

Ik zit nu 2 dagen voor mijn NOD en heb weer hele erge zwangerschaps verschijnselen. Ergens wil ik een test doen om het uit te sluiten maar dan denk ik weer ik kan toch niet zwanger zijn met een spiraal... nog maar even afwachten en kijken wat de HA zegt.

Icasheb
Berichten: 240
Lid geworden op: 27 nov 2017 15:35

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Icasheb »

Beste,

In begin 2012 heb ik de mirena laten plaatsen. De pil gaf teveel bijwerkingen voor mij met de hormonen. Het plaatsen was al een ramp. Mijn dokter zat toen net op een nieuwe locatie waar nog geen warm water was. De eendenbek ging er koud in. Daarna was het helemaal over en stopten ze ermee (mede omdat ik ook erg zenuwachtig was en die koude eendenbek maakte het er niet beter op).

Poging nummer 2 was de week erop. Ze hadden me een kalmerende pil voorgeschreven die de zenuwen moest onderdrukken zodat ik me niet erg zou aanspannen. De spanning viel mee, maar het plaatsen deed ongelofelijk veel pijn. Vanaf dat moment begon alle drama.

Ik had veel pijn de weken erna en nadat dat weg was, voelde ik hem constant zitten. Als een soort van jeuk die je niet kan wegkrabben. Een bijna constante kriebel in de buik. De touwtjes waren ook nog te lang, mijn partner voelde ze. Deze heb ik tussentijds nog bij laten knippen.

Mijn libido ging fors om laag. Na nog geen jaar was ik het zat. Ik ging naar de dokter om hem eruit te laten halen. Ik vroeg direct al om die kalmerende pil, die zonder problemen werd voorgeschreven. Ik nam hem keurig 3 kwartier van te voren. Eenmaal in de wachtkamer om 10 voor 5 ( was einde van de dag), liep de patiënt voor mij gigantisch uit. Ik werd drie kwartier later dan de planning (kwart voor 6) geholpen. Door de zenuwen en stress was de pil al uitgewerkt. Het eruit halen was ook een ramp. Het duurde bijna een half uur. Na het eruit halen was de kriebel in mijn buik direct weg.

Mijn libido is nooit meer normaal geworden daarna. Ik heb zo gigantisch veel spijt gehad van die k*t mirena. Iedereen prees hem aan.

Daarna weer aan de pil. Toen kreeg ik 1 die mij niet veel bijwerkingen gaf, maar na een half jaar werd die eruit gehaald want er zat een product in die er niet in mocht zitten. Weer een andere pil, maar die gaf veel bijwerkingen.

Ik zit nu ongeveer 3 jaar niet aan de anticonceptie. Pas de laatste 2 jaar heb ik geen bijwerkingen meer en geen hormoon schommelingen. Mijn menstruatie is eindelijk weer normaal en regelmatig. Iets wat de pil of mirena niet voor elkaar kreeg bij mij.

Nooit meer zal ik aan de pil gaf of een spiraal. Het enige wat ik soms overweeg is de implanon. Maar als ik dan terug denk aan die horror tijd vanaf mijn dertiende gezeik met de pil en het spiraal en dat het me 13 jaar problemen heeft gegeven en ik nu eindelijk 2 jaar probleem vrij ben, dan denk ik niet dat ik er nog aan begin.

Mvg

ICasheb

MeggieMay1995
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 jan 2019 12:37

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door MeggieMay1995 »

3 jaar geleden heb ik een Mirena spiraaltje laten zetten. Wat een hel was dat! Het inbrengen was voor mij erg vervelend, en heb daarna zeker nog 6 maanden last gehad van mijn in mijn onderbuik en bloedingen.

Na die 6 maanden hield de pijn en het bloeden op en voor het eerst was ik echt tevreden over de spiraal. Ik werd niet meer ongesteld en hoefde me geen zorgen meer te maken over het innemen van de pil etc. Een uitkomst dus!

Helaas begon vanaf die tijd allerlei 'vage' lichamelijke klachten. Mijn borsten zijn er 2 cupmaten op vooruit gegaan maar tot op de dag van vandaag extreem gevoelig. Zo erg dat ik alleen maar soft beha's kan verdragen zonder beugel etc. Verder ben ik altijd heel snel moe, heb dagelijks last van hoofdpijn en heb sinds een aantal maanden een weëig gevoel in mijn onderbuik. Nooit had ik gedacht dat dit misschien van de Mirena zou komen. Het was die tijd immers ook een periode met veel stress.

Helaas heb ik ook een extreem verminderde libido en sinds mijn spiraal eigenlijk nooit meer 'zin', terwijl ik daar met de pil nooit last van had. Voor degene die ook een Mirena hebben/hadden, misschien kunnen jullie je hier in herkennen: ik voel me op dit moment als een machine. Ik heb het idee dat mijn gevoelens worden onderdrukt (wellicht door de hormonen?), ik heb geen zin meer in seks en daarbij.... Ik voel me geen vrouw. Dat laatste klinkt misschien gek maar ik 'mis' het ongesteld zijn. Natuurlijk is het vervelend en niet fijn maar het was wel echt een vrouwending.. (klinkt dat heel gek?!) Ik weet ook niet zo goed hoe ik het uit moet leggen.

Een ding was ook een voordeel aan de Mirena. Sinds de Mirena spiraal bloed ik niet meer tijdens de seks. Dit had ik voorheen wel heel erg maar weet niet of dit toeval is of het mettertijd gewoon vanzelf over is gegaan...

Nooit had ik dit achter de Mirena gezocht maar na wat research te hebben gedaan kwam ik erachter dat meer vrouwen klachten hebben. Ik wil eigenlijk dat ding er zo snel mogelijk uithalen maar wil er goed over nadenken.

Wat denken jullie?!

Nola39
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 jan 2019 22:25

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Nola39 »

Hallo allen,

Ik heb geloof ik mijn 3e mirena spiraal en ik was tot vandaag superblij met dit ding. Mijn menstruaties waren ondragelijk en de mirena zorgde er voor dat ik geen menstruatie meer heb.
Zojuist kom ik bij toeval op een website voor bijwerkingen van medicijnen en lees ik een verhaal van iemand die spier/gewricht/rug/heupklachten heeft door de mirena. En ineens valt het kwartje. Ik ben super sportief, heb nooit last van mijn spieren of gewrichten gehad. Tot op een dat ik in een keer last kreeg van mijn knie, heup en onderrug. Ik ben inmiddels daarvoor bij de fysiotherapeut, maar het gaat niet weg. Logisch lijkt me nu, want de spiraal zit er nog steeds. Ik ben nu bijna 40 en wil niet terug naar de menstruatiepijn, maar waar ik nu in zit is nog vele male erger. Ik ben arbeidsongeschikt omdat ik niet meer goed kan zitten, lopen en staan. Ik kan niet liggen op mijn linkerheup. Scans hebben niets aangetoond. Dus ik ben overtuigd dat het de mirena moet zijn. Tja, alles wat er van nature niet zit kan alleen maar ellende geven. Bedankt aan diegenen die hun ervaringsverhalen gedeeld hebben. Die spiraal gaat er uit en er komt er nooit meer één in.

MissC
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 apr 2019 01:27

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door MissC »

Hi
In 2012 heb ik een Mirena laten zetten. Niet meer ongesteld zijn, heerlijk leek mij dat. In het begin wat buikpijn en bloedingen, maar verder viel het nog mee. Op den duur toch steeds meer vage klachten, alsof ik ongesteld ging worden en zwanger was. Mijn rug ging ook steeds meer zeer doen.
Een jaar later spiraaltje eruit laten halen, na een dikke maand waren alle klachten verdwenen. Lag het aan de Mirena? Ik denk het wel.

witrijder
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 jul 2006 13:17

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door witrijder »

@Nola39 spiraaltje ontregelt je eigen hormoonhuishouding, verhoogt het cortisol in je lichaam. Ook zorgt hormonale anticonceptie voor beroving van voedingsstoffen, zoals zink. Helaas herstelt het zich niet vanzelf, al kunnen klachten wel minder worden. Pijnlijke, hevige of langdurige menstruatie kan je goed aanpakken met je voedingspatroon, voedingssupplementen en natuurlijke middelen, zoals natuurlijke progesteroncreme.

Sannie1988
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 jun 2019 09:55

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Sannie1988 »

Hoi allemaal!

Poeh, ik ben ook blij met dit forum. Ook al zijn de berichten allemaal wat ouder, ik hoop dat er iemand op mij kan reageren.

Ik heb twee jaar geleden de Mirena laten zetten en eigenlijk tot nu toe geen klachten gehad, behalve pds klachten, maar die had ik voor de spiraal ook al.
Nu, twee jaar later, voel ik mij zonder enige aanleiding somber en geniet ik niet meer van sociaal contact. Ook heb ik afgelopen maand twee weken ontzettende last gehad van gespannen borsten en werd ik eens wat ongesteld. Ook word ik middenin de nacht wakker en heb ik een enorm nerveus gevoel, terwijl ik altijd goed slaap. Gister in de stad was het alsof ik niet mezelf was, ik voelde me gespannen en nerveus en ben de stad uitgevlucht. Hoofdpijnen zijn ook weer frequenter aanwezig.

Mijn vraag: zijn er vrouwen die na het zetten niet echt klachten ervaarden, maar dat de klachten na een langere tijd pas tot uiting kwamen? Ik zit er dus over na te denken om hem eruit te halen. Ik heb het idee dat mijn hormonen uit balans zijn.

Groetjes Sanne

RMD2019
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 jul 2019 09:47

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door RMD2019 »

Hi Sannie, en andere lezers,

Ik kwam (weer) op dit forum en zag jouw recente reactie. Speciaal voor dit topic een account aangemaakt. In september 2019 heb ik de Mirena spiraal 2 jaar. Het eerste jaar heb ik weinig klachten gehad, enkel dat ik de eerste maanden bloedde. ik dacht 'dat gaat voorbij' dus ik heb me er verder niet echt druk om gemaakt. En na dat half jaar was het bloeden indertijd verdwenen. Vorig jaar november begonnen de klachten. Sinds november heb ik een vreselijk spierpijn in de borststreek, wat maar niet weg gaat. In november zelfs naar de arts geweest omdat ik dacht een hartaanval te hebben.
Mijn klachten sinds november:
- Ontzettend moe
- Snel geirriteerd/humeurig
- Kort lontje
- Geen libido meer
- Darmen enorm van slag
- Aangekomen en afvallen lukt nauwelijks

Daarnaast heb ik een paar keer een gezichtsverlamming gehad, dat was al jaren geleden, maar sinds november heb ik het alweer 2 keer gehad. Ook bloed ik sinds die tijd bijna constant, soms een dag niet. De laatste 6 weken is het echter alsof ik continu op mijn 1e menstruatiedag zit. Een behoorlijke lijst klachten en ik denk echt dat het aan de spiraal ligt. Eruit halen vind ik alleen een moeilijke keus, omdat ik al kinderen heb en niet meer zwanger wil worden. Andere anticonceptiemiddelen spreken mij niet aan. Ik baal hier ontzettend van, maar voel me echt niet meer mezelf dus ik denk dat ik hem toch moet laten verwijderen.

Lincy
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 aug 2019 12:30

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Lincy »

Hallo,

Ik heb ook even account aangemaakt. Ben geen regelmatige reageerder op social media.
Ik bel binnenkort huisarts om na 1 jaar Mirena te laten verwijderen.
Mirena helpt geweldig voor tegenaan zware menstruatie. Inbrengen ging soepel. In jaar tijd maar een keer ongesteld geweest. Maar in dat jaar... onrustige gevoelens, buikpijn, hoofdpijn, vaker diarree, paar keer paniekaanval, geen libido. Ken mezelf niet terug. Dit heb ik nooit gehad. Sommige klachten kunnen ook overgangsgerelateerd zijn. Ben 47. Ik ga spiraaltje eruit laten halen en ben heel benieuwd hoe ik me dan voel.

wasbeer30
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 aug 2019 12:50

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door wasbeer30 »

Hi allen,

Deel normaal nooit iets op een forum, maar deze pagina is voor mij zo'n eyeopener geweest dat ik toch een bericht wil plaatsen. Ik loop al bijna een jaar tegen verschillende kwaaltjes aan, waarvan het ergste is dat ik mentaal enorm neerslachtig ben geweest. Van mijzelf ben ik ontzettend optimistisch, dus ik wist niet waar ik het zoeken moest. Ik was bang voor een burnout terwijl ik het hartstikke naar mijn zin heb op werk. Eerste maanden was het eens per maand erg dus verweet dat aan mijn cyclus (ook al had ik die niet meer), maar de laatste twee/drie maanden stond ik direct al op met depressieve gevoelens. Twee weken geleden stond ik op het punt om een therapeut in te schakelen, totdat ik on line dit forum tegenkwam. Ongelooflijk hoe zoveel ineens op z'n plek viel.

Ik heb de bijsluiter van de mirena erbij gepakt en ineens kon ik meerdere kwaaltjes bij elkaar brengen: depressie, verminderd libido (zeg maar 0), rugpijn (heb weken pijn in mijn onderrug gehad, dacht dat ik iets verrekt had), gevoelige/pijnlijk borsten, misselijkheid en jeuk aan hoofdhuid. Ineens viel alles op z'n plek. Mijn eerste spiraal had ik 5 jaar zonder problemen en sinds vorig jaar zomer een nieuwe. Na de zomer zijn alle kwaaltjes begonnen.

Direct de volgende ochtend heb ik de huisarts gebeld (lichtelijk in paniek, dat ding MOEST eruit) en kon gelukkig direct die middag terecht. Sindsdien (twee weken geleden) aanhoudende hoofdpijn (waarschijnlijk door de hormoonwisseling), maar ik sta niet meer ongelukkig op en gek genoeg is mijn rugpijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Het is echt ongelooflijk wat dit met je kan doen. Mijn huisarts gaf aan dit al eerder te horen bij andere vrouwen, vooral de tweede/derde keer dat ze een spiraaltje hadden. En dan te bedenken dat ik echt dacht dat er iets met mij mis was. Ik ben blij dat ik er vrij snel achter ben gekomen, vooral gezien veel andere reacties in dit forum.

Dus, twijfel je of je een paar bijwerkingen te pakken hebt van de mirena, doe jezelf een plezier en haal hem eruit. Je kunt er maar op 1 manier achter komen namelijk en het is hartstikke zonde als een mirena je leven ook nog maar een dag extra beïnvloed.

Voor iedereen met input in deze forum: veel dank!

Groetjes

Zina74
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 aug 2019 13:38

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Zina74 »

Hallo,

Ik heb in november 2018 een mirena laten plaatsen vanwege hevige bloedingen elke maand. Ik ben 44 jaar.
Ik was in eerste instantie erg enthousiast omdat die bloedingen verleden tijd waren na wat bruin verlies gedurende enkele maanden.

Vanaf februari hartkloppingen en stress gevoel wat de hele dag aanhoudt.
Inmiddels is dit uitgegroeid tot angst en paniek, allemaal ongegronde angsten dingen waarvoor ik veel te nuchter ben in mijn “normale” doen.
Ik slaap slecht, heb elke dag een ander pijntje, variërend van eisprong pijn, spierpijn, rugpijn, hoofdpijn, nekpijn, duizeligheid, zwarte vlekken zien, hoge bloeddruk en 10 kilo aangekomen terwijl ik altijd op mijn eten let en nooit overgewicht had.
Via de huisarts beta blokkers gekregen omdat deze mijn paniek en stress hormoon niet toelaten op mijn hart te werken. Ik loop bij een psycholoog omdat ik een paniekprobleem heb met rijden sinds juni.
Allemaal dingen die niet bij mij passen, ik ben een vrolijk opgewekt persoon van het motto niet zeuren maar doorgaan.
Ik ben door de cardioloog onderzocht en mankeer op cardiaal gebied niets.

Op vakantie geweest, weinig resultaat, ik kom weinig tot rust, kan weinig genieten en heb alleen maar akelige gedachten, over het verliezen van mensen en angst zelf ziek te zijn.

Ik voel me dus echt bijna een psychiatrische patiënt. Ik heb een leuke baan, een leuke man en mijn kinderen zijn op weg naar volwassenheid en doen het heel goed.

Het enige wat veranderd is vlak voordat dit begon is die hormoon spiraal.

Ik stuitte op dit forum en houdt niet van erop schrijven maar ik heb na het lezen het gevoel dat de puzzel compleet is.
Ik ga na het weekeinde een afspraak maken om de spiraal te verwijderen, als mijn klachten hiermee verdwijnen kom ik dat zeker nog even melden.

Zina74
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 aug 2019 13:38

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Zina74 »

Update
Morgen 2 weken geleden laten verwijderen.

Na 24u werd ik ongesteld en nu twee weken later nog steeds.
Tot een paar dagen geleden vervelend gevoel onderbuik/eierstok gehad maar dat is nu minder.
Hartkloppingen na 24u aanzienlijk minder maar niet 100% verdwenen.
Ik heb wel warmte opvliegers en een rood hoofd een paar keer per dag.
Paniek/angst eerste dagen met momenten nog gehad en ook sombere gedachten.
Dat begint nu te verbeteren.
Mijn gewicht is nog onveranderd hopelijk verdwijnt dat met de tijd.

Al met al ben ik er nu van overtuigd dat mijn klachten veroorzaakt worden door de hormonen in het spiraaltje.

Ik verwacht dat ik over enkele maanden weer mezelf ben.
Mijn man merkt al verschil 😀
Ik heb dus nog geduld maar ben heel blij met de beslissing de Mirena te verwijderen.
Voor mij nooit meer.

Lady1234
Berichten: 15910
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Sterkte.

missmadje
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 nov 2011 16:11

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door missmadje »

Hi allemaal,

Bedankt voor het delen van jullie verhalen, hierbij ook mijn verhaal.

Ik ben nu 30 jaar en heb nu bijna 3 jaar geleden een hormoonspiraal laten plaatsen, daarvoor ben ik aan de pil geweest. Ik had altijd al hevige pijn in mijn onderrug bij het menstrueren vandaar dat ik een Mirena heb laten plaatsen in de hoop dat dit minder zou worden. Het plaatsen zelf deed heel erg veel pijn, ben er die dag ook echt ziek van geweest. Dit was vrij snel over en ik had in het begin nog wel bloedingen maar dit werd steeds minder. Nu word ik op een enkele drup bloed na helemaal niet meer ongesteld, dat is dus heel erg fijn.

Toch heb ik behoorlijk wat vage klachten de afgelopen jaren dus ben ik na gaan denken wat er is veranderd en toen kwam ik dus ook op de Mirena spiraal uit. Wat erop dit forum naar voren komt over de Mirena bevestigd mijn vermoedens. Aangezien ik in het begin geen constante pijn heb gehad maar veel scherpe rug/buik krampen als ik ongesteld moest worden heb ik het zo lang volgehouden met het spiraaltje.

Ik heb altijd al wel last van mijn onderrug gehad dus dat was ook niks nieuws. Nou houd de pijn in mijn onderrug het afgelopen half jaar gewoon constant aan met een uitstraling naar mijn benen en dan voornamelijk mijn kuiten. Het is een zeurend gevoel in zowel mijn rug als benen en ik kom er heel moeilijk van in slaap. Nou dacht ik eerst dat het misschien van het roken zou komen (verminderde bloedsomloop) maar ik ben sinds een maand gestopt met roken en heb nog steeds elke dag pijn. Tijdens het sporten heb ik haast geen last maar na het sporten is de pijn nog veel heviger. Ik heb ook al jaren last van mijn nek en schouders en dat is echt een scherpe pijn alsof er enorme druk op mijn spieren staat. Ik ben al bij de fysio geweest, de houdingstherapeut, verschillende massages gehad (brengt op dat moment wel verlichting) maar verder mag het niet baten. Mijn gevoel zei al vrij lang het ligt aan het spiraaltje maar dan had ik weer even hevig last en werd het minder en dan viel het wel weer een maandje vol te houden. Nu ben ik op het punt dat ik het helemaal zat ben en ik laat hem er overmorgen uit halen.

Ik heb ook af en toe een neerslachtig gevoel maar ik heb niet meteen een link met het spiraaltje gelegd. Ik heb een moeilijke tijd achter de rug en ben nu ook gestopt met roken dus ik vind het zelf niet zo vreemd dat ik me niet helemaal happy nog voel. Maar wie weet speelt het spiraaltje daarin ook een rol, dat durf ik nu nog niet te zeggen.

Mijn tweelingzusje wordt binnenkort moeder en mijn vriend en ik willen binnenkort proberen of we een kindje kunnen krijgen. Dus het spiraaltje eruit en hopelijk zijn de klachten dan weg en mogen we pijnvrije ouders worden:) Kijk ik dan wel weer verder voor een andere anticonceptie.

Ik ben erg benieuwd of jullie je ook in bovenstaande pijnklachten herkennen? Ik zal jullie ook op de hoogte houden hoe het met mij gaat als het spiraaltje eruit is.

Groetjes.

OlBol
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 okt 2019 10:06

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door OlBol »

Goedemorgen,

ik heb ruim 4 jr een mirena spiraal gehad. Eigenlijk is dat best prima gegaan op wat kleine bijwerkingen na. Alleen kreeg is steeds wat meer klachten met bloedverlies, hoofdpijn etc , en dacht ik dat het lag dat hij was uitgewerkt. Na de zomervakantie heb ik een afspraak gemaakt om een nieuwe te laten plaatsen en de oude te verwijderen. Dat ging allemaal goed zelfs dat ik na 2 wkn de controle had bij de gynaecoloog en die ook zei dat alles er goed uit zag. Een week later kreeg ik ineens mega veel pijn in mijn onderrug, wist niet meer hoe ik moest staan zitten liggen. Vreselijke krampen en het trok naar mijn buik etc. Geheel niet geslapen van de vreselijke pijn en krampen. Volgende ochtend naar HA en die zei dat zijn nierstenen. Alle symptomen klopten. Maar later die middag weer hetzelfde verhaal. Begon in onderrug en trok steeds verder. Pijnstillers hielpen ongeveer 2 uurtjes. Dag later weer naar HA en die stuurde me door naar ziekenhuis voor CTscan etc. Daar kwam dus allemaal niks uit. Gene nierstenen? Verder googlen en kwam op dit forum. Ik dacht dan moet het haast wel die Mirena zijn. Ik heb hem er nu uit laten halen alweer 2 wkn geleden, heb geen klachten meer. Ik heb geen zekerheid dat het aan de spiraal lag, maar vreemd is het wel. Ik denk zelf nu dus dat het zeker daar aan ligt al zeggen gynaecologen dat dat gewoon weg niet mogelijk is!
Ik ben 45 ben laatste 5 jr toch wel 7kg aangekomen en heb van alles al geprobeerd met afvallen, wil ook echt niet meer van die zware menstruaties en last van hormonen krijgen, zit nu na 2wkn dus nog steeds niet echt lekker in mijn vel en ben heel benieuwd wat jullie na de spiraal gedaan hebben. Wel of geen anticonceptie en zo ja welke dan wel? En waren jullie ook aangekomen en last met afvallen? Hoe lang duurt het tot dat je niet meer zo moody bent? Ik hoor het allemaal graag. Bedankt en jullie ook allemaal succes.

Hellie03
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 nov 2019 13:14

Re: Mirena hormoonspiraal: bijwerkingen

Ongelezen bericht door Hellie03 »

Lieve allemaal.
Ik zit eraan te denken om mijn spiraaltje eruit te laten halen.
Na mijn eerste zwangerschap in 2015 heb ik ,6 weken na m'n bevalling ,een mirena spiraal laten plaatsen. Ik was hier erg over te spreken. Heb nergens meer last van gehad, had altijd een hevige menstruatie en veel klachten. Helemaal geen menstruatie gehad. In 2018 heb ik hem eruit laten halen ivm zwangerschapswens.

Ik heb nu sinds juni (4 maanden na m'n tweede bevalling) opnieuw een mirena. Ik heb tot nu toe nog geen dag zonder hoofdpijn rondgelopen, heb paniekaanvallen (worden nu wel minder), heb 6 weken gevloeid daarna niks meer, Ik voel me opgelaten, vergeetachtig, slaap slecht, afvallen lukt niet, last van m'n rug, zwangerschapskwaaltjes, ongewenste haargroei.
Ik heb het vermoeden dat het met de mirena te maken heeft. Ik baal hier echt van.... met de pil had ik ook nog veel last van m'n menstruatie (lees 14 dagen hevig bloedverlies en veel pijn). Aan de ene kant wil ik hem eruit hebben om te zien of mijn klachten daardoor komen, maar ik heb nog even geen alternatief..

Door alles wat ik op het forum lees denk ik er echt aan om even een tijdje geen anticonceptie te gaan gebruiken, dan maar een condoom. Ik hoop dat ik me dan meer mezelf ga voelen. In de bijsluiter staan deze bijwerkingen wel genoemd. Maar dit komt voor bij minder dan 10% van de gebruikers. Na al deze berichten over de mirena vraag ik me af of dit percentage wel klopt..

Succes allemaal!

Plaats reactie