LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Mirtazapine, seroquel én oxazepam

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
paultje74
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 nov 2009 13:01

Mirtazapine, seroquel én oxazepam

Ongelezen bericht door paultje74 » 21 nov 2009 13:16

Goededag,

Vanwege drukte in mijn hoofd (en een beetje psychotisch af en toe) kreeg ik eergister 3 verschillende medicatie voorgeschreven.

Oxazepam 10 mg, mirtazapine 30 mg én seroquel 25 mg.

Deze 3 tegelijk innemen had de psychiater mij verteld, dat zou het beste werken.

Ik heb deze pillen rond half 4 s' middags ingenomen en een paar uur later naar bed gegaan om te slapen. Ik kon niet meer normaal lopen, praten en alles was raar om me heen. Het leek wel of ik drugs ophad!
Toen mijn vriend uit zijn werk kwam en vroeg of ik naar beneden wilde komen ben ik de trap afgestrompeld (ander kan ik het niet noemen). Ik was me toch depressief!! Ik had allemaal rare gedachtes en was helemaal de draad kwijt! Zat allemaal vreemde dingen te vertellen en leek wel een zombie. Ook begon ik om de 5 minuten heel hard te huilen. Ook mijn verleden kwam in een keer naar boven en werd ik een beetje psychotisch. Dacht dat ik ergens anders was i.p.v. thuis. Ik zat voor mijn gevoel echt in een regelrechte hel zo bang was ik door deze medicatie! Ik was totaal een ander persoon en helemaal in de war.
Als ik die avond alleen was geweest had ik niet geweten wat ik had gedaan. Deze combinatie was gewoon gevaarlijk voor mij! Nu, de volgende dag dus ben ik weer wat helderder in mijn hoofd en heb ook meteen besloten dit niet meer te slikken. Ik kan niet anders, deze pillen máken je juist gek!!

Iemand bekent met deze combinatie van pillen? Of de combinatie seroquel en mirtazapine? Graag reacties!!


Groetjes!!

marije h
Berichten: 44
Lid geworden op: 02 nov 2009 22:56

Re: Mirtazapine, seroquel én oxazepam

Ongelezen bericht door marije h » 21 nov 2009 20:51

beste paul,

Wat vervelend voor je dat je zo'n reactie hebt gehad.
Ik ben bekend met seroquel XR en diazepam, net zoiets als oxazepam, voorheen slikte ik gewone seroquel, ik nam het bewust voor de nacht anders leek het wel of ik dronken was. Nu slik ik seroquel XR, deze geeft de hele dag afgifte of hoe je dat ook noemt. Ik slik 600 mg, en daarnaast nog twee andere soorten medicatie en zonodig 20 mg diazepam en dan kan ik wel gewoon door functioneren, van de diazepam wordt ik wel moe en ik moet wel zeggen dat ik de seroquel XR voor de nacht neem anders ben ik overdag heel duf. Ik denk dat het de combinatie is geweest, die niet werkt. Want zoals je leest gebruik ik veel hogere dosis en meerdere medicijen en ik kan wel functioneren, moet wel zeggen dat ik heel moe ben altijd.
Ik hoop dat je iets kunt krijgen wat wel helpt en ik zou adviseren neem seroquel XR, daar reageer ik niet zo heftig op als gewone seroquel.

groeten marije
Laatst gewijzigd door marije h op 12 dec 2009 00:19, 1 keer totaal gewijzigd.

MvdG
Berichten: 24
Lid geworden op: 28 mei 2009 09:25

Re: Mirtazapine, seroquel én oxazepam

Ongelezen bericht door MvdG » 21 nov 2009 21:58

Ik ken het verhaal wel een beetje. Voelde me ongelooflijk naar na het slikken, kreeg nog uitslag in me gezicht ook.
Ik ben toen gestopt met de medcijnen.
Verder kan ik je helaas niet helpen.
Mijn situatie was zo ernstig dat ik zonder medicijnen verder kon, klinkt raar, maar als je op het punt staat huis, man & kind te verliezen, ja dan wil je wel vechten.
Ben blij dat ik er op eigen kracht bovenop ben gekomen, het is een lange weg, en bij deze: veel succes & sterkte!

remmy
Berichten: 38
Lid geworden op: 21 jan 2007 16:22

Re: Mirtazapine, seroquel én oxazepam

Ongelezen bericht door remmy » 09 dec 2009 18:17

Het is al even geleden dat je dit topic hebt geopend en ik weet niet of je nog medicijnen slikt of miss inmiddels al weer iets anders. Waarschijnlijk is het in zijn totaal teveel geweest. Het beste kan je deze middelen nemen voordat je naar bed gaat. Ik neem het in nog grotere doseringen maar als ik het voor het slapen neem heb ik er niet zo'n last van.

sjappie0759
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 dec 2010 14:12

Re: Mirtazapine, seroquel én oxazepam

Ongelezen bericht door sjappie0759 » 19 dec 2010 14:28

Aan de lezers van dit forum.
Ik gebruik nu alleen nog Mirtazapine voor de nacht rust, maar kan hiervan wel zeggen dat het alleen helpt als je behoorlijk onrustig bent in je hoofd.
Tijdens het werken kun je beter oxazepam gebruiken, als je veel onrustig bent in je hoofd.
Geen meerdere pillen tegelijk nemen is het aller beste.
Er is ook nog een andere medicijn die beter werkt en je er minder suf van wordt.
Ik raad je dan ook aan geen ander extra pillen te gebruiken dan voor de nacht mirtazapine en overdag als het echt nodig oxazepam.

evdbeek99
Berichten: 420
Lid geworden op: 06 jul 2007 20:36

Re: Mirtazapine, seroquel én oxazepam

Ongelezen bericht door evdbeek99 » 19 dec 2010 21:11

Mijn vader heeft aan de Oxazepam gezeten.

Uiteindelijk heeft hij de vat op de wereld volledig kwijt geraakt. Hij had hallucinaties dat hij werd achtervolgd en had gesprekken met Bill Gates. Dat klinkt grappig maar dat was het zeker niet.

De artsen hadden niet gelijk door dat het door de Oxazepam kwam en verhoogde de doses zelfs. Totdat 1 arts het verband zag.

Niets afbouwen gelijk stoppen, 2 dagen later was hij weer de oude. Hij kreeg dit medicijn vanwege de druk die hij in zijn hoofd had door een aneurysma. Deze was uiteindelijk onopereerbaar, gelukkig gaat het nu weer heel goed al blijft het een tikkende tijdbom.

Gesloten