LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] bijwerkingen tamiflu

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
spooks
Berichten: 12
Lid geworden op: 14 nov 2009 10:23

bijwerkingen tamiflu

Ongelezen bericht door spooks » 28 nov 2009 10:15

inmiddels hebben mn beide dochters de mexicaanse, beide afhankelijk van de tamiflu omdat de ziekte toch heftiger verloopt dan ik verwacht had.
Mijn oudste reageert idd met abnormaal gedrag, met name delier in de nacht!!!!
Gedrag wat we van haar nooit eerder hebben gezien en paniekaanvallen. Ook overgeven, diarree en pijn in de buik waren dagelijks aan de orde.
Het is maar net hoe iemand er op reageert, maar als t het laatste middel is wat je kan helpen, dan moet je wel wat en de oudste is er al weer helemaal bovenop.
Nu ben ik wel blij dat ze t gebruikt heeft, het heeft een ziekenhuisopname voorkomen. Mn tweede gebruikt t nog, heeft morgen de laatste dag en reageert goed op het middel en geen vreemd gedrag.
Dus het is geen herrieschoppen, maar reeel dat er zo gedacht word. K had deze berichtgevingen nog helemaal niet gelezen en bij al deze dingen dacht ik wijzer te worden uit de bijsluiter en die klopte met het beeld wat wij gezien hebben.
Dus die bijwerkingen, ze zijn er echt!!!!

Pindakaaspotje
Berichten: 1673
Lid geworden op: 02 jan 2009 19:01

Re: bijwerkingen tamiflu

Ongelezen bericht door Pindakaaspotje » 28 nov 2009 10:25

Vrijwel elk medicijn heeft bijwerkingen, die soms bij iedereen en andere zelden optreden. Het is alleen een afweging die je maakt tov de kwaal die het bestrijd. Ook de bijwerkingen van tamiflu zijn al bekend sinds de introductie ervan

spooks
Berichten: 12
Lid geworden op: 14 nov 2009 10:23

Re: bijwerkingen tamiflu

Ongelezen bericht door spooks » 28 nov 2009 10:37

dat is ook precies wat ik probeer te zeggen, heb er een nieuw onderwerp van gemaakt omdat er heel veel afgehaald word op de mensen die angst bij zich dragen door alle berichtgevingen. Ik vind dat begrijpelijk. Dat de bijwerkingen nu zo aan het licht komen, komt doordat het nu veel voorgeschreven word en het een hot item is. Iedereen reageert anders op een medicijn.

MDGO-AA
Berichten: 4
Lid geworden op: 10 dec 2009 23:16

Re: bijwerkingen tamiflu

Ongelezen bericht door MDGO-AA » 10 dec 2009 23:59

Bijwerkingen
Zeer vaak (> 10%): hoofdpijn, misselijkheid. Vaak (1-10%): bronchitis, infecties van de bovenste luchtwegen, hoesten, rinorroe, insomnia, vermoeidheid, duizeligheid, braken, buikpijn, diarree, dyspepsie. Soms (0,1-1%): hallucinaties, convulsies, dermatitis, huiduitslag, urticaria, eczeem. Bij kinderen tevens vaak (1-10%): middenoorontsteking, longontsteking, lymfadenopathie, (verergering van reeds bestaand) astma, neusbloeding, oorproblemen, dermatitis, conjunctivitis.
Verder zijn gemeld huidreacties, angioneurotisch oedeem en overgevoeligheidsreacties (inclusief anafylactische en anafylactoïde reacties, stevens-johnsonsyndroom, toxisch epidermale necrolyse en erythema multiforme). Zeer zeldzame meldingen van stoornissen in visus, hartritme en leverfunctie, gastro-intestinale bloedingen, hemorragische colitis. Tevens zijn gemeld convulsies en psychiatrische voorvallen zoals verminderd bewustzijn, afwijkend gedrag, hallucinaties en delirium, vooral bij kinderen en adolescenten.

kaarsje69
Berichten: 601
Lid geworden op: 01 jul 2008 21:28

Re: bijwerkingen tamiflu

Ongelezen bericht door kaarsje69 » 11 dec 2009 02:44

Lol.

Ik heb net de Mexicaanse griep achter de rug, is geen leuke griep, duurde ook best lang in mijn ogen en je voelt je verschrikkelijk moe en beroerd! Alles doet je pijn, je gaat flink af op de wc, je neemt een emmer erbij mee, want van boven komt het er ook uit! Je slaapt alsof je nog nooit geslapen hebt, je slikt paracetamol dat het een beetje dragelijk is. Je zucht en kreunt wat af, zucht en kreunt bij elke beweging, alweer Naar de wc? NEE!
Of je hebt de korte versie, 4 dagen van de mex griep, of de lange, 9 dagen, hier hadden we de lange versie!
Ook ik heb lopen overgeven, mijn zoon ook, we waren echt heel erg zielig!

Ik vraag me af, kent deze generatie nog wel de griep? Waarom meteen enten of tamiflu?

Pak je tig mollen, een dekbed en voel je ziek!

Gesloten