LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] BIJWERKINGEN DOOR VERDOVING TANDARTS

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
scheffers
Berichten: 37
Lid geworden op: 04 dec 2010 18:16

BIJWERKINGEN DOOR VERDOVING TANDARTS

Ongelezen bericht door scheffers » 04 dec 2010 18:48

Heeft u de laatste tijd een verdoving gekregen van uw tandarts of kaakchirurg en daarna of kort daarna last gekregen van iets, waarvoor u een huisarts opzocht, b.v. hartklachten, aangezichtspijnen, wazig zien en vele andere bijwerkingen. Dan zou het niet onverstandig zijn om het formulier in te vullen van TrosRadar http://www.trosradar.nl/603/ om te zorgen dat uw tandarts u wijst op de bijwerkingen, wat nu veelal niet het geval is.
Haalt u bij de apotheek medicijnen dan krijgt u een bijsluiter en kunt u al dan niet om een alternatief vragen. De tandarts krijgt ook een bijsluiter, maar daar krijgt u meestal geen inzage van. Voor de bijwerkingen is op deze site http://www.exmedica.nl/bijsluiter/ultracain/h08182 alle informatie te vinden. Op de volgende site http://www.nvbt.nl/pagina=28&menu=21 staat informatie over het ziektebeeld van mijn echtgenote, waar ze nu, hopelijk niet haar hele leven, mee worstelt en daardoor een hele schare van specialisten en scans voorbij heeft zien komen. Ze is nu onder behandeling bij een pijnpoli.

chanicha
Berichten: 7
Lid geworden op: 02 jul 2004 16:25

Re: BIJWERKINGEN DOOR VERDOVING TANDARTS

Ongelezen bericht door chanicha » 10 dec 2010 20:44

Ik heb een tumor aan de hypofyse gehad, daardoor heb ik een te traag werkende schildklier en het blijkt dat ik door deze aandoeningen ook niet tegen de gewone verdoving kan bij de tandarts en krijg nu ook zonder adrenaline.
Ik heb ook zo'n gewéldige sos-hanger om voor de zekerheid.

scheffers
Berichten: 37
Lid geworden op: 04 dec 2010 18:16

Re: BIJWERKINGEN DOOR VERDOVING TANDARTS

Ongelezen bericht door scheffers » 11 dec 2010 18:58

Beste chanicha,

Bedankt voor je reactie.

Voor de zekerheid verwijs ik nog naar de de volgende site
http://www.xs4all.nl/~stgvisie/AMALGAM/ ... caine.html van Marthe Bösscher, waar enige alternatieven worden aangegeven, n.l.Xylocaine, Citanest en Scandonest
Of dit voor jou een alternatief is kan ik niet beoordelen.
Wat betreft de SOS hanger heeft dit uiteraard veel nut, maar je komt helaas pas achter je allergieën als je door bijwerkingen ziek bent geworden. Bij gebrek aan een bijsluiter kan je ook geen kennis nemen van de bijwerkingen.

Ik hoop voor je dat je in het dagelijks leven niet al te veel ongemakken hiervan ondervindt. Zal echter best tegenvallen.

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: BIJWERKINGEN DOOR VERDOVING TANDARTS

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 13 dec 2010 12:51

mijn tandarts heeft alle gegevens van mij gelijk in de pc gezet toen ik jan 2009 bij haar kwam...
en als ze twijfelt belt ze de apotheek....omdat ik nogal vaak een verdoving moet.
het kan wel eens zijn dat ik net even een middel tussendoor heb...en als ze het dan niet vertrouwd belt ze....goede zaak vind ik.

scheffers
Berichten: 37
Lid geworden op: 04 dec 2010 18:16

Re: BIJWERKINGEN DOOR VERDOVING TANDARTS

Ongelezen bericht door scheffers » 13 dec 2010 14:04

Beste Rozemarijntje,

Een goede zaak zo'n tandarts. Helaas is dat niet altijd de gewoonte.

Alleen vraag ik me af of ze u wel eens een bijsluiter heeft overhandigt.
Daarin staat vermeld bij welke ziektes en in samenhang met welke medicijnen u de gebruikte verdoving vloeistof niet mag gebruiken. Ook staat daarin de de bijwerkingen vermeld, die mocht dat bij u voorkomen, aan uw huisarts kunt vertellen, zodat hij dit in overweging kan nemen om je bijvoorbeeld door te sturen, hij zelf heeft n.l. niet de gegevens van de medicijnen of verdovingen die u van uw tandarts krijgt.

Als ik het goed heb begrepen, dan krijg je van je huisarts of specialist wel eens een ander medicijn. Ik weet zeker, dat je daar een bijsluiter bij krijgt. Let op, dus niet de bijsluiter die door de apotheek is samengesteld, want die wil nog wel eens afwijken van de bijsluiter van de fabrikant. Een voorbeeld die ons onlangs is over komen.
Mijn echtgenote heeft tinnitus (oorsuizen). ze krijgt van de huisarts een antibioticakuur voorgeschreven en ik vraag of dit medicijn niet als bijwerking oorsuizen heeft. Hij kijkt op zijn computer en geen oorsuizen. Wij halen het recept bij de apotheek en vragen nogmaals naar de bijwerking oorsuizen. Een ontkennend antwoord. Op de bijwerking lijst van de apotheek ook geen oorsuizen.
Kijken thuis op de fabrieks bijsluiter en ja, als bijwerking wordt oorsuizen vermeld.
Hiermee wil ik maar aangeven, dat men bijzonder op zijn qui-vive moet zijn.
Het laatste vertel ik u, dat uw tandarts bij twijfel uw apotheek raadpleegt.

De keerzijde is hoever moet je gaan om alles te wantrouwen.

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: BIJWERKINGEN DOOR VERDOVING TANDARTS

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 13 dec 2010 14:47

ja,moeilijk verhaal dat oorzuisen dat kan veel zijn..
ik heb zelf wat aan het evenwichtsorgaan..
idd als het eens voorkomt dat ik een ander middel heb,dan meld ik dat gelijk en zei gaat kijken,of bellen,soms neem ik ook allebei de bijsluiters mee.eentje die de apotheek zelf meegeeft tegenwoordig en eentje die in het doosje zit.

maar ik kan haast tegen alles,behalve penciline...morfine krijg je me niet plat mee.als geef je me 3 spuiten bij elkaar,echt niet,maar penciline...boem ziek,en slapen,volgens mij kennen ze me dat beter geven... :D

ja,als je alle bijwerkingen gaat lezen in alles,dan vind je in alles wel iets.
maar het is wel belangrijk! zelfs ik die al lang dezelfde medicatie slik,kijk zo nu en dan eens even of er wat veranderd is,je weet noot.

maar tot nu toe heb ik nog nooit problemen gehad met een verdoving..gelukkig

scheffers
Berichten: 37
Lid geworden op: 04 dec 2010 18:16

Re: BIJWERKINGEN DOOR VERDOVING TANDARTS

Ongelezen bericht door scheffers » 13 dec 2010 16:51

Hoi Rozemarijntje,

Ja, evenwichtsorgaan. Hopelijk geen last van duizelingen. Mijn echtgenote heeft dat ook, maar gelukkig is de oorzaak z.g. oorkristallen, wat met de Epley manoeuvre kan worden verholpen. Wordt je door een therapeute op een bepaalde manier op je zijde gesmakt. Helpt goed.

rozemarijntje
Berichten: 6897
Lid geworden op: 23 mar 2010 23:14
Locatie: Tussen andere kruiden! Behalve onkruid ;-)

Re: BIJWERKINGEN DOOR VERDOVING TANDARTS

Ongelezen bericht door rozemarijntje » 14 dec 2010 11:14

ja ook last van duizelingen,medicatie voor maar ik kan die therapie niet hebben door andere aandoeningen weer,maar met medicatie gaat het redelijk,soms als de nek vastzit(een bepaalde wervel die in contact staat met dat)maakt het dan erger en dan kan ik niet eens in de auto zitten en een mijn man een bocht laten maken...maar even wat aan doen en het is weer zoas het was,ik heb al 12 jaar dus ben er aangewend..helaas..

sterkte

Gesloten