Second opinion

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Georgie159
Berichten: 25
Lid geworden op: 20 aug 2017 12:34

Second opinion

Ongelezen bericht door Georgie159 » 20 aug 2017 13:08

Hallo,
ik een vraag over het voorschrijven van medicatie door cardioloog. Na een hartaanval medio mei 2014. Ik werd gedotterd en kreeg een stend geplaatst in de kransslagader en ik kreeg een 5 tal medicijnen voorgeschreven door de cardioloog. Deze gebruikte ik trouw en zoals voorgeschreven iedere dag. Na een aantal dagen, dat het beter en berg opwaarts ging met mij, begon het opeens bergafwaarts te gaan, hartklachten, kortademigheid en pijn arm kaak kwamen terug, met als gevolg nieuw onderzoek via slagader. Men kon echter geen onregelmatigheid vinden, wel had men eerder aan de enzymen in het bloed gezien dat er wel iets gebeurd was. Ik kreeg dus meer medicatie voorgeschreven, maar de klachten werden niet minder namen zelfs weer toe. Gevolg medio juni 2015 weer operatie via de slagader, maar weer kon men niets vreemds vaststellen, (tussen door diverse onderzoeken gehad, vaak bij de huisarts geweest ivm. klachten, en doorgestuurd naar oa. Internist, neuroloog, om te kijken of de klachten ergens anders vanaf zouden kunnen komen! Dit kon niet echt worden vastgesteld dus weer een medicijn erbij Ondertussen 7 verschillende. Had al een paar keer aangegeven aan de cardioloog of de klachten niet misschien van de medicatie zouden kunnen komen? Nee kon volgens hem niet en ik kreeg ondertussen al de vraag of het niet misschien tussen mijn oren zou zitten? Medio maart/ april 2016 ging het weer mis en waren de klachten niet meer te harden, met oa. het gevolg ziek uit dienst, (ontslag) medio juni 2016. Ik bleef/ blij maar klachten houden, met het gevolg dat ik na aandringen familie, vrienden, collega's een second opinie aangevraagd had, zie verhaal boven. Medio november 2016, s'nachts weer wakker met hevige klachten, diverse malen spray, (medicijn nr. 8) onder de tong gebruikt, werkte niet echt, huisartsenpost gebeld, weer ambulance naar het ziekenhuis en weer kon men niet iet iets vinden, en natuurlijk kreeg ik weer te horen, zal wel tussen u oren zitten! Na aanleiding van dit incident internist en huisarts verteld dat ik zou stoppen met de medicatie, ik werd alleen maar beroerder en mijn hele levenslust verdween. Met de huisarts afgesproken dat hij mij een aantal maanden zou blijven opvolgen door wekelijks controles bloeddruk, bloed, en dergelijke. Na een aantal weken kwam er verbetering en werden de klacht merkbaar minder, waar ik eerder bijna iedere nacht wakker werd met pijn op de borst, kaak en schouderbladen gebeurd dit nu nog maar af en toe na te grote inspanning tijdens de dag of bij ziekte. Afgelopen week afspraak gehad bij cardioloog ziekenhuis Venlo, deze bleef nadat ik hem op de hoogte stelde, dat ik gestopt was met de medicatie verklaren dat mijn klachten niet van het hart afkomstig waren en dat het hart nu stabiel was. Iets waar ik twijfels aan heb! Kan het zijn dat mijn verergerde klachten veroorzaakt zijn door de medicijnen die ik voorgeschreven kreeg, ( ik had/ heb zelf het gevoel dat mijn lichaam vergiftigd werd)!!!
Graag u hulp. wat kan ik doen?
Alvast vriendelijk bedankt!
Laatst gewijzigd door Georgie159 op 22 aug 2017 19:43, 1 keer totaal gewijzigd.

hänschen klein
Berichten: 2156
Lid geworden op: 03 mar 2017 22:51

Re: Second opinion

Ongelezen bericht door hänschen klein » 20 aug 2017 16:31

Ik hoop voor u, dat 'er een arts in de zaal is', want dit is te specifiek en te individueel voor forumvrijwilligers, die niet allemaal aan een hartfalen lijden en derhalve ook geen ervaringsdeskundigen zullen zijn.

NeoDutchio
Berichten: 7153
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Second opinion

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 20 aug 2017 16:44

Het enige waar ik op kan reageren is het second opinion. Daarvoor hoeft u echt niet meer de medische molen is. Onderzoeken bij de ene arts hebben dezelfde uitkomsten als bij een andere arts. Echter kan een andere arts in de uitkomsten bekende patronen zien waarmee u verder geholpen kan worden. Twee maal dezelfde onderzoeken hoeft dus niets.

Voor de medicijnen ga ik geen uitspraak doen, daarvoor zijn er artsen.

moederslink
Berichten: 7755
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Second opinion

Ongelezen bericht door moederslink » 20 aug 2017 17:01

Georgie159 schreef:Hallo, ik heb medio december 2016 een second opinion gehad ivm. aanhoudende hartklachten, in het Catharina ziekenhuis te Eindhoven. Wat ik vreemd vind/vond was, dat de arts daar buiten een hartfilmpje geen verder onderzoek gedaan had , en tot zijn uitspraak kwam door de documentatie , onderzoek resultaten van het andere ziekenhuis. Klopt dit zo , is dit normaal of hoort er toch een uitgebreider onderzoek ?
Alleen deze alinea heb ik gequote. De rest van uw verhaal is niet relevant voor uw vraag of het 2e onderzoek naar behoren is uitgevoerd door die 2e cardioloog , hoewel ik me uw ongerustheid goed kan voorstellen.
Uw huisarts heeft ook alle resultaten binnen. Mijn advies zou zijn : als u twijfelt bespreek dit dan eens opnieuw met uw HA en vraag desnoods opnieuw een verwijzing naar een andere cardioloog , waarbij u dit verhaal vertelt en uw vragen van te voren op papier heeft gezet .
Sterkte en beterschap!

stofzuigertje

Re: Second opinion

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 20 aug 2017 18:29

Zelf geen ervaring maar wel met 4 hart patiënten en alle hebben een ander verhaal.
Van meerdere Bypass operaties tot een beetje dotteren.

Ook de medicijnen en hoeveel en hoe lang, alle 4 totaal andere en slechts op enkele punten hetzelfde.
Elk mens is Uniek en een arts moet voor jou de juiste dosering en middelen vinden.
Een Scan nogmaals is duur en als de 2e arts niet twijfelde en gelooft in aanwezige filmpje.....

Elk mens is Uniek, zelf simpele paracetamol, sommige vreten doosjes leeg, ik heb aan soms preventief hele of halve vaak al genoeg, want als je preventief halfje neemt als je twijfelde en er lijkt hoofdpijn te komen.....
Nee, ik ben niet gierig voor deze goedkope zooi maar wil zo min mogelijk slikken.

Daarom adviseer ik om eens een patiënten vereniging te zoeken, op papier dezelfde kwaal en je hoorde zowel de verschillen als handige tips hoe je bepaalde dingen kunt doen.
Naast aanvullende info ook vaak steun en zij weten soms hoe je de vaak erg pijnlijke operatie het beste doorkomt.

Georgie159
Berichten: 25
Lid geworden op: 20 aug 2017 12:34

Re: Second opinion

Ongelezen bericht door Georgie159 » 22 aug 2017 19:47

Hallo beste mensen,
bedankt voor jullie reactie. Second opinion is zover duidelijk voor mij.
Wat betreft de medicijnen blijf ik verder zoeken.

Groet George

sylvesterb
Berichten: 3925
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Second opinion

Ongelezen bericht door sylvesterb » 22 aug 2017 20:00

Georgie159 schreef:( ik had/ heb zelf het gevoel dat mijn lichaam vergiftigd werd)!!!
Hoe onbewust ook kan dit dus de oorzaak ook zijn, als jij dat gevoel hebt dan kan dat versterken met allerlei klachten ten gevolg. Er zijn ook gevallen bekend waarbij mensen een placebo krijgen en dat opeens hun klachten verdwijnen.

stofzuigertje

Re: Second opinion

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 23 aug 2017 09:20

De specialist en huisarts zoeken samen naar de juiste medicijnen en die kunnen aangepast worden.
Maar de Apotheker kan ook adviseren en via Huisarts contact opnemen als je niet tevreden bent.
Die heeft vele gebruikers dagelijks en weet wat er leverbaar is en hoeveel klachten of complicaties tussen producten onderling er zijn.

Via je eigen Apotheker vragen en die kan jou Huisarts en Specialist een vraag stellen als deskundige.
Maar bij de half jaarlijkse controle kun je als je niet tevreden bent in het ziekenhuis ook een andere Cardioloog vragen als het niet klikte.
Maar bekend wel, deze geeft meestal een veel gebruikte standaard advies en moet deze aan de patiënt aanpassen.

Dit kunnen totaal andere middelen zijn als dosering.
Maar lees ook eens alle bijsluiters en kijk of er dingen staan van bijwerkingen die jij ook hebt, even tekst markeren met stift en dat praat makkelijker.

U is geen lastige Patiënt maar een gevoelig lichaam en dat mag!

Gesloten