Radar

toggle menu

Herstelondersteunde zorg Pro Persona

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.

Herstelondersteunde zorg Pro Persona

door Flipp » 25 jun 2017 19:34

Naar aanleiding van: Pro Persona stuurt bij na miljoenenverlies
Pro Persona zet grote stappen richting herstelbevorderende zorg.

Het nieuwste plan is dat op afdelingen van Langdurige Zorg in Wolfheze en Nijmegen er in de toekomst nog minder begeleiding aanwezig is dan nu al het geval. Men wil toe naar volledig client gestuurde afdelingen, herstelbevorderende zorg 2.0.

Op deze manier kunnen en hoeven wij alleen nog maar te declareren terwijl clienten de rest doen, en als het ware elkaar helpen. Dat is ook wel nodig gezien de oplopende bezuinigingen alsmede stijgende salarissen aan de top.

Het komt nu al voor dat afdelingen zonder personeel blijven, bij noodsituaties kunnen clienten zelf 112 bellen en hulp vragen bij ambulance, brandweer of politie.

Zowel de gemeenschappelijke als centrale clientenraad, de Pro Persona fanclub en de familieraad juichen de ontwikkelingen toe, dit is zowel nodig als gewenst zo klinkt het.

Pro Persona is al begonnen met de nieuwe koers, als zorgmanagers toch personeel willen inzetten moet eerst toestemming gevraagd worden bij de directie. De functie van zorgmanager krijgt binnenkort ook een nieuwe inhoud en invulling door een ervaringsdeskundige vrijwilliger.

Flipp
 
Berichten: 50
Geregistreerd: 29 okt 2016 18:41

Keer terug naar Gezondheidszorg / Instellingen