Uitkering PGB door zorgverzekeraar te laat

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
wiheda
Berichten: 16
Lid geworden op: 16 nov 2005 15:14

Uitkering PGB door zorgverzekeraar te laat

Ongelezen bericht door wiheda »

Onderwerp Uitbetaling PGB door zorgverzekeraar

Voorheen werd maandelijks een bedrag op de rekening van de persoon gestort vanuit het CAK, die nodig was om de huishoudelijke of persoonlijke hulp te betalen. Sinds 3 jaar heeft de regering dit nu overgelaten aan de gemeente. Deze kunnen het zelf doen, of uitbesteden aan een zorgverzekeraar waar de inwoner van deze gemeente is aangesloten. Wij zitten bij de FBTO. Je moet iedere maand op de 1e van de nieuwe maand het formulier invullen om je geld te ontvangen. Dan roept de FBTO dat dit allemaal handmatig uitgezocht moet worden. Dan ontvang je ongeveer eind 2e begin 3e week het geld. Je moet dus alles voorschieten aan de hulp. Bij ons gaat het over 400 euro per maand, maar er zijn vast mensen waar dit in de duizend euro kan lopen. Vreemd, want men weet bij de FBTO hoeveel men over het gehele jaar maximaal mag uitkeren. Zijn er meer zorgverzekeraars die zo lang doen over het uitbetalen? Zijn er meer mensen die geld voor moeten schieten?
Wij vinden gewoon dat ze het maximale bedrag door 12 moeten delen en op de 1e van de maand dit 12e deel op je rekening moeten zetten. Uiteindelijk halen ze ook op de 1e van de maand de 2x zorgverzekering er af van ruim 140 euro per persoon. dat kan wel snel.

Zijn er meer leden die hun PGB te laat op de rekening krijgen gestort? En is dat de FBTO of zijn dit andere zorgverzekeraars of is het de gemeente?

kokka
Berichten: 3493
Lid geworden op: 30 mei 2012 10:32

Re: Uitkering PGB door zorgverzekeraar te laat

Ongelezen bericht door kokka »

Het probleem is toch maar 1 malig, je verschuift 1 keer van de eerste van de maand naar begin 3e week. Dat is natuurlijk heel vervelend, maar daarna krijg je toch een maand later weer op ongeveer dezelfde dag geld?

kweenie
Berichten: 15412
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Uitkering PGB door zorgverzekeraar te laat

Ongelezen bericht door kweenie »

Je geeft zelf al aan dat FBTO het
maximale bedrag weet. En dus niet hoeveel er daadwerkelijk moet worden vergoed. Dat hangt namelijk af van hoeveel zorg je ook werkelijk afneemt. Daarmee is het dus logisch dat pas na afloop van de maand wordt bepaald hoe hoog de vergoeding over die maand moet worden. Net als hoe dat bijvoorbeeld gebeurt als je via een uitzendbureau werkt.

Plaats reactie