LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
marfique
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 mar 2006 22:58

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door marfique » 27 mar 2006 23:13

Het punt is alleen, dat hier geen sprake van gewone commercie is.

De patient die zo makkelijk voor zijn verstopte neus de huisarts raadpleegt, hoeft niet zelf de rekening te betalen. Dat doet zijn zorgverzekeraar en dus, via de premie, wij allemaal..........

Mathilde D.
Berichten: 2042
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 28 mar 2006 19:26

De enige goede oplossing (en het is aan de huisartsen te wijten dat die oplossing niet door minister Hoogervorst gekozen is) is om de huisarts-consulten onder de no-claim te laten vallen. Er is geen enkele goede reden te bedenken waarom dit niet gebeurd is, behalve het eenzijdige blang van de huisartsen.

Erik Groen
Berichten: 95
Lid geworden op: 29 jun 2005 15:55

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door Erik Groen » 04 apr 2006 23:39

Investeren in de huisartsenzorg werkt simpelweg kosten besparend. De gezondheidsraad heeft een Europese vergelijking gemaakt en ook resultaten van de Tweede Nationale Studie (Nivel) bevestigen dit. Nederlandse huisartsen handelen 97 procent van de klachten af voor 3,7 procent van de kosten van het totale gezondheidszorg budget. Door de toenemende vergrijzing zal de vraag naar intensieve zorg toenemen. Het hoeft geen betoog dat de kosten de komende jaren alleen maar zullen toenemen en daarmee een premiestijging. Investeringen in de eerste lijn kunnen ervoor zorgen dat minder patiënten in de veel kostbaardere tweede lijn terecht komen. Huisartsenzorg onder de no-claim regeling laten vallen zal in het gunstigste geval een kleine besparing op de korte termijn realiseren. Op de lange termijn zijn de gevolgen vanwege de toenemende druk op de tweede lijn niet te overzien.

Met vriendelijke groet,

Erik Groen

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door eeliane » 05 apr 2006 11:13

Mathilde dat zou je wel willen en de huisartsen ook dat ze onder de no-claim regeling zouden gaan vallen maar dat mag niet van de overheid, de huisartsen drempel moet te allen tijde laag blijven, voor iedereen altijd toegankelijk, dus dat gaat niet lukken. Menig huisarts wordt tijdens zijn nachtdienst lastig gevallen door mensen met verstopte neus en wratten die opeens acuut weg moeten. Werk namelijk zelf voor een huisarts en die worden 's nachts echt gek van de dwazen die bellen. Van de 25 telefoontjes zijn er 20 absoluut niet urgent en als je vraagt of ook hadden gebeld als ze die 90 euro zelf moesten betalen zeggen ze nee maar het is toch gratis??? Hoe dom ben je dan denk ik want zo stijgen de premies alleen maar. De mensen zouden eens opgevoed moeten worden maar zolang ze voor een dichte neus nog 's nachts mogen eisen dat de dokter langskomt en/of iets uitschrijft houd dit niet op. Huisartsen worden 's nachts ook vaak bedreigd, vooral door alochtonen, die wel onmiddellijk een antibiotica kuurtje willen hebben voor een hoetsend kind.
Met de vraag kan het niet tot maandag wachten kan je een mes in je rug krijgen...
dus eh ja ze krijgen hun zin. De overheiod zou dit moeten aanpakken want het loopt de spuigaten uit...

Mixed
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 mar 2006 17:26

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door Mixed » 05 apr 2006 19:43

HUISARTSEN

Het huisartseninkomen binnen het Budgettair Kader Zorg (BKZ) bestaat uit een basisinkomen of berekeningsgrondslag, een aantal modules en een avond/nacht/weekenddienst deel (ANWD). Buiten het BKZ kan de huisarts nog een beroep doen op de flexizorgtarieven.

Exclusief de modules verdient de huisarts:
(52 week) 69.283/52=1332,37 per week = 1332,37/54 = € 24,67 per uur
Exclusief de modules verdient de huisarts:
(47 week) 69.283/47 = 1474,11 per week=1474,11/54 = € 27,30 per uur
Inclusief de modules verdient de huisarts:
(52 week) 92.218/52=1773,42 per week=1773,42/54 = € 32,84 per uur
Inclusief de modules verdient de huisarts:
(47 week) 92.218/47 = 1962,09 per week=1962,09/54 = € 36,34 per uur

Van het inkomens uurtarief inclusief de modules van € 39,24 betaalt de huisarts alles behalve de bedrijfskosten en de voor het bedrijf noodzakelijke rentekosten. Van deze ruim 39 euro per uur worden dus betaald:

premies voor pensioen/AOV/ziektekosten
belastingen, IB en premies volksverzekering
onderhoud en energie eigen woning
het levensonderhoud "privé"
eventuele studiekosten kinderen
een deel van de autokosten, voor zover niet aftrekbaar als zakelijke kosten

zomaar opgezocht op google.nl, tis ook nog van het NIVEL, dus een gerennomeerd onderzoek.

offtopic: nee ik ben geen huisarts, zelfs niet een wannabe, ik ben een doctoraal geneeskundestudente

wiewatwaar
Berichten: 95
Lid geworden op: 03 jul 2005 20:48

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door wiewatwaar » 05 apr 2006 20:21

ik lees hier even wat stukjes over de huisarts.

alhoewel respect voor de huisarts ,het volgende.

ik denk toch dat in mijn opinie de huisarts een veredelede e.h.b.o'er is.

dit kan ook niet anders ,omdat de huisarts alleen over bloeddruk meter
en stethoscoop beschikt.

maw ,bij vage verschijnselen (ik kan er wel een paar honderd opnoemen)
is het aan de deskundigheid en ervaring van de huisarts ,de patient al of niet door te verwijzen.

ik zal hier niet een paar duizend gevallen op gaan noemen ,waar de huisarts de fout is ingegaan.iedereen kent wel iemand waar het fout is gelopen. in mijn omgeving al een tiental doden.

waarvan akte.

Mathilde D.
Berichten: 2042
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 05 apr 2006 20:42

Het gemakkelijk en gratis toegankelijk houden van de huisartsenzorg is niet per definitie kostenbesparend.

Er zijn cijfers bekend over het percentage huisartsbezoeken dat gevolgd wordt door een recept of een verwijzing. Dit zijn hele hoge getallen!

Als het aantal bezoeken aan de huisarts zou verminderen, bijvoorbeeld door de ZEER GERINGE BARRIERE van de noclaim (9 euro per consult), dan zouden de over-all kosten juist DALEN. Het inschrijftarief moet helemaal buiten de noclaim gehouden worden. En de kosten voor een consult 's avonds of in het weekend moet maar voor een deel in de noclaim betrokken worden (ik stel voor 2x 9 euro).

Ook kan het bezoek aan de huisarts leiden tot bezoek fysiotherapeut, psycholoog, podotherapeut, manueel therapeut etc. Vooral in een gezondheidscentrum wordt vaak een verwijzing naar de (paramedische) collega gegeven. Dat is weer omzet! Maar dit maakt de gezondheidszorg erg duur, tengevolge van allerlei nutteloze behandelingen.

Eliane, het zijn de huisartsen zelf die gepleit hebben voor het buiten de noclaim houden van huisartsenbezoek. Volgens mij was dat alleen om hun eigen omzet op peil te houden. Want i.t.t. hetgeen jij beweert, DAALT het huisartsenbezoek al een hele tijd.

kanovaarder
Berichten: 2890
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door kanovaarder » 05 apr 2006 21:14

Ik heb lang niet alle reageerders bekeken maar het verhaal van HvdB daar wil ik toch op reageren omdat hij een ernstige fout maakt.

Huisartsen hebben GEEN MEDICIJNEN gestudeerd!! Althans lang niet in hoofdzaak maar slechts een klein stukje van zijn studie.

Overigens is dit met specialisten ook zo!!

En daarin zit nu juist het probleem van de torenhoge kosten van de volksgezondheid omdat ook al die gebruikers van medicijnen ook ten onrechtte ervan overtuigd zijn dat het nieuwste medicijn ook gelijk beter zal zijn dan een ouder middel.

De clou zit dan ook in al die z.g seminars welke georganiseerd door de medicijnfabrikanten en voor die huisartsen en specialisten die heerlijk in de watten worden gelegd met daarbij (zoals een Tupperwareparty) de "voorlichting" dat hun medicijn(en) een doorbraak zou betekenen in het verhelpen van een ziekte.

De patient is onwetend en wil ook vaak van niets weten omdat inderdaad veel ziekten niet alleen tussen de oren zit maar er ook veel zijn die een ziek mens nu eenmaal moet uitzieken.
En toch maar smeren en slikken omdat die arme huisarts ook wel weet dat het vaak niet eens nodig is om een recepje uit te schrijven maar het toch maar doet om de patient het gevoel te geven dat hij/zij geholpen is.
Bovendien zijn die ook vaak die nieuwste middelen waarmee deze arme man door de artsenbezoeker is overdonderd.
Het verschil in een nieuw merkmedicijn of een merkloos kan wel 500% schelen en dan praat ik wel over exact dezelfde stof die in dit medicijn zit.

Maar ja, als ik dan mensen adviseer om eens in de openbare bibliotheek het boek "Medicijnen" te gaan inzien, vooral als deze zware medicijnen gebruiken en daar hinderlijke bijverschijnselen van ondervinden dat wordt ik aangevallen.
Maar het is nog altijd: Weet wat je slikt !!

Het zijn juist die mensen die niet willen waten wat ze slikken en het nieuwste van het nieuwste eisen op medicijngebied die het allemaal zo duur maakt.
Zouden die mensen eens wat zorgvuldiger omgaan met medicijngebruik dan zouden wij allemaal een stuk minder premie hoeven te betalen.

De Vrije Vogel

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door eeliane » 08 apr 2006 16:58

Nou mathilde, het huisrartsen bezoek daalt, nou echt niet hoor, het enige dat we nu horen is , bij de meest idiote klachten, verstopte neuzen en ik moet nu antibiotica want ik hoest al een uurtje, dat is dat men wil hebben en wil langskomen omdat ze zo'n hoge premie moeten betalen. Zo van" ik betaal dus ik kom, haal en eis!!!"
Wij worden op het moment overspoelt met patienten, met waanzinnige eisen en bij andere collegae niet anders...

Mixed
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 mar 2006 17:26

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door Mixed » 10 apr 2006 13:42

wiewatwaar


Geplaatst op 05 Apr 2006 20:21 door wiewatwaar


--------------------------------------------------------------------------------

ik lees hier even wat stukjes over de huisarts.

alhoewel respect voor de huisarts ,het volgende.

ik denk toch dat in mijn opinie de huisarts een veredelede e.h.b.o'er is.

dit kan ook niet anders ,omdat de huisarts alleen over bloeddruk meter
en stethoscoop beschikt.

------------------------------------------------------------------------------
Haha, dus jij denkt dat de huisarts alleen maar een conclusie trekt met zijn stethoscoop en zijn bloeddrukmeter? ooit wel eens van inspectie,auscultatie, palpatie en het allerbelangrijkst: anamnese gehoord? Dat zijn allen instrumenten (die trouwens alle artsen gebruiken) gebruikt om een diagnose te verifiëren, die de arts met zijn zintuigen bezit.

En natuurlijk gaan er mensen dood door gemiste diagnoses en vage klachten die achteraf toch wel wat waren geweest, maar dat gebeurt in een ziekenhuis toch ook :roll: (vaak nog meer)

Met andere woorden, dat er mensen doodgaan wil nog niet zeggen dat we daarom maar de huisarts af moeten schaffen en dat heeft ook niets te maken met de poortwachtersfunctie van de huisarts in Nederland

over ervaring gesproken, voordat een huisarts huisarts is, heeft hij medicijnen gestudeerd (dat is de basisopleiding voor iedere arts), die zes jaar duurt, en nog een specialisatie van 4 jaar. Dus ervaring heeft de man of vrouw wel degelijk.

S. ;-)

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door S. ;-) » 10 apr 2006 14:10

Beetje late reactie, maar toch...
Het punt is alleen, dat hier geen sprake van gewone commercie is.

De patient die zo makkelijk voor zijn verstopte neus de huisarts raadpleegt, hoeft niet zelf de rekening te betalen. Dat doet zijn zorgverzekeraar en dus, via de premie, wij allemaal..........
Nee, geen gewone commercie, maar toch een vorm van.
Zou niet gunstig zijn wanneer een huisarts bijna geen tijd die hij aan de patiënt schenkt, kan declareren, omdat er te weinig patiënten komen.
Wanneer een huisarts ook onder de no-claim gaat vallen, zou deze dan geen inkomsten mislopen??
Vanwege wegblijvende patiënten?

Mathilde D.
Berichten: 2042
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 10 apr 2006 15:01

Hebben jullie er een probleem mee, als de huisarts te weinig inkomsten zou krijgen?

Waarom zouden ons daar druk overmaken?

Als de huisarts minder gaat verdienen zijn er voor de consumenten veel voordelen te behalen:

- meer concurrentie dus lagere prijzen
- klant wordt koning (zoals het hoort)
- meer aandacht en tijd

De totale kosten zullen dalen door minder medicijngebruik, lager beroep op paramedische zorg, lager beroep op 2-lijn. (ik ga ervan uit dat de huisarts wel poortwachter blijft, maar dat het voor de patient mogelijk is om meerdere huisartsen te raadplegen)

De huisartsen berweren, dat zij ervoor zorgen, dat zij de kosten van de gezondheidszorg in Nederland laag houden doordat zij voorkomen dat patienten bij de specialist terecht komen. Maar het is juist omgekeerd: huisartsenbezoek genereert juist specialistenbezoek.

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door eeliane » 10 apr 2006 17:45

Mathilde, de klant is koning maar geen keizer laat hij zich dan alszodanig NIET opstellen!
Als ik (dokterasssistente) een alochtonen vrouw spreek die een zoon va 15 jaar heeft die een beetje hoest en licht verhoging heeft (sinds 2 dagen) en die prinsheerlijk op de bank tv ligt te kijken, (dat vroeg ik aan haar wat hij aan het doen was) moet deze knul dan naar het spreekuur komen en een druk bezette plek in nemen.
Neen er zijn wel urgentere patienten dan deze knul.
Wat zegt zijn super-agressieve ma: 'zij wil kom!!!! NU!!!!!'
'Anders zij gaat naar eerste hulp!!!!'
Daar word je toch niet goed van... ze zien haar daar aan komen bij het ziekenhuis...(90 euri voor een snotneus?!)
'Ook zij niet heeft geld voor thermometer', ook dat nog...(kosten 1 euro)
(verkoopt ze toch de tv, prioriteiten moet je stellen toch, je kind gaat voor...)
mensen moeten worden opgevoed, ziek zijn mag soms best en helaas is het niet de volgende dag over, geduld geduld... is een schone zaak.
Stel dat al die mensen die alsmaar geen geduld hebben allemaal naar het ziekenhuis rennen met hun hoestje naar de KNO, met een zere knie naar de orthopeed, met een pukkel naar de dermatoloog, met blaasontsteking naar de uroloog.
Dat idee om de huisarts ertussen uit te halen kan gewoon niet een serieus plan worden genoemd...

Mixed
Berichten: 6
Lid geworden op: 04 mar 2006 17:26

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door Mixed » 11 apr 2006 09:29

Het gevolg van marktwerking is, dat waar meer vraag is dan aanbod, de prijzen stijgen. Aangezien er op dit moment een tekort is aan (huis)artsen, zullen de prijzen dus niet dalen, maar stijgen. Daar komt bij, de huisartsenstudie leegstroomt omdat de arbeidsvoorwaarden minder goed zijn geworden en trekken sommige van mijn net afgestudeerde vrienden naar het buitenland, waar de voorwaarden beter zijn. Dus het tekort wordt ook nog eens niet aangevuld.

Het ergste vind ik nog, dat er laatst in de krant
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article270790.ece stond, dat wij dus niet alleen betalen voor de artsen (dat is toch waar het om draait niet?) maar steeds meer voor de ICTers en andere administratieve medewerkers die moeten worden aangenomen om aan de eisen van de verzekeraars en overheid te voldoen.

S. ;-)

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door S. ;-) » 11 apr 2006 12:30

- meer concurrentie dus lagere prijzen
Nee vrees van niet, kijk maar naar het zorgstelsel.Ik denk dat de kosten zullen stijgen. Wanneer er minder patiënten komen zullen de te declareren kosten moeten stijgen om als huisarts op hetzelfde inkomen te blijven.
- klant wordt koning (zoals het hoort)
Of de klant wordt naar de mond gepraat, omdat hij dit nu eenmaal graag wil en dit de weg van de minste weerstand is.
- meer aandacht en tijd
Ben bang dat dit dan van korte duur zal zijn omdat de zorgverzekeraar de tijd nog sterker zal begrenzen die een arts aan zijn patiënt mag besteden. Dit om de stijgende kosten in de hand te houden.

Dus een zakelijke huisarts zal er dan op aansturen om zoveel mogelijk patiënten in z'n bestand te krijgen die graag zelf willen bijbetalen voor extra tijd en aandacht. Gebeurt binnen de thuiszorg ook al, dus waarom in deze hoek niet.
De totale kosten zullen dalen door minder medicijngebruik
Nee, de praktijk wijst anders uit. Veel mensen willen een snelle, korte termijnoplossing. Waarom als huisarts uitleggen dat de patiënt minder zal moeten eten om af te vallen, wanneer je van het hele gezeur (en kostbare tijd) afbent als je de patiënt een honger onderdrukkende super afslankpil kunt aanbieden. Vooral als je dit spul onder eigen naam en beheer kunt verkopen.
:P

Mathilde D.
Berichten: 2042
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 14 apr 2006 10:33

Nee vrees van niet, kijk maar naar het zorgstelsel.Ik denk dat de kosten zullen stijgen. Wanneer er minder patiënten komen zullen de te declareren kosten moeten stijgen om als huisarts op hetzelfde inkomen te blijven.
De kosten kunnen WEL dalen. Hoe meer spelers in de markt, hoe lager de prijs. Waarom zou de huisarts hetzelfde inkomen moeten houden? De Nederlandse huisarts verdient 2x zoveel als de Belgische collega's, dus daar kan best wat vanaf.

Kan HvdB zich nog eens in de discussie mengen? Hij heeft dit onderwerp gestart. Zijn argumenten vond ik zeer scherp. Bijvoorbeeld als hij opmerkt dat 5x een verkeerd smeerseltje van de huisarts duurder is dan een keer de goede diagnose van een huidarts. En het tarief van een huidarts is aleen kunstmatig sterk gestegen door de komst van de dbc's. Enkele jaren geleden kostte een consult huisarts 35 gulden een een consult huidarts 45 gulden. Ook in Belgie kost een consult specialist 20-40 euro (plus bijkomende kosten, maar die zijn er in principe niet bij het voorbeeld van een huidarts).

eeliane
Berichten: 1447
Lid geworden op: 06 jun 2005 18:50

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door eeliane » 14 apr 2006 11:17

Wat heeft iedereen toch te zeueren over het inkomen van de huisarts.
Daardoor zijn de kosten in de gezondheidszorg niet hoog maar meer door het idee van de mensen dat de zorg onuitputtelijk is. Voor elk wissewasje naar de huisarts ( maar oke dat kost nog het minst)of in het erge geval de wachtpost en de ehbo.
Mensen die zeer ongezond leven en daardoor konstant een beroep op de gezondheidszorg moeten doen ipv dat ze gezonder gaan leven en daardoor niet zo veel aanspraak hoeven te maken op artsen en medicijnen en andere aanpassingen. Dan heb ik het dus als laatste over de hulp en hulpmiddelen, horen ook allemaal bij de gezondheidszorg, niet alleen dat geleuter over de huisarts. Kijk om u heen en zie dat mensen er maar op los leven , ongezond, te dik, teveel drank sigaretten en maar eisen dat ze van alles vergoed moeten hebben... bah, de mensen moeten worden opgevoed zodat ze minder vaak aanspraak gaan maken op onze toch al te dure gezondheidszorg die uiteindelijk door het egoisme van mensen (niet allemaal hoor) nog duurder gaat worden... Gelukkig houdt de huisarts een oogje in het zeil en worden niet alle simpele ongemakjes meteen op dure specialisten losgelaten...

Mathilde D.
Berichten: 2042
Lid geworden op: 06 aug 2005 18:41

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door Mathilde D. » 14 apr 2006 21:22

Het is gewoon een feit dat de huisartsen in Nederland erg veel verdienen.

En daar betalen we allemaal aan mee. De huisartsen zeuren zelf over hun inkomen, dan mogen de patienten toch ook wel hun mening geven? Want wie moet dat allemaal betalen?

zonnetje2
Berichten: 253
Lid geworden op: 20 apr 2005 00:08

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door zonnetje2 » 15 apr 2006 00:43

Ach wat let ons, we beginnen na 17/18 pagina's gewoon opnieuw!

LindaLovelace
Berichten: 372
Lid geworden op: 18 dec 2004 18:12

Re: De poortwachtersfuctie van een huisarts.

Ongelezen bericht door LindaLovelace » 15 apr 2006 23:45

eeliane


Geplaatst op 01 Apr 2006 10:57 door eeliane
Truude doorzetten hoor, die af en toe enge gevoelens die je hebt zijn gewoon de gevoelens die bij het leven horen, ik heb het zelf meegmaakt, dat afkicken van cipramil (is een andere), maar zolang je lichamleijk en geestelijk niet in paniek raakt en deze gevolens rationeel kunt verwerken, is er niks aan de hand. Geeft niets hoort erbij.
Het zijn geen afkickverschijnselen maar meer het echte leven dat weer bij je komt met al zijn gevoelens, die jij eigenlijk al een poosje hebt gemist. Zo hoort het ook...succes! Komt allemaal goed.
eeliane
BerichtGeplaatst op: 14 Apr 2006 11:17 Onderwerp:

Wat heeft iedereen toch te zeueren over het inkomen van de huisarts.
Daardoor zijn de kosten in de gezondheidszorg niet hoog maar meer door het idee van de mensen dat de zorg onuitputtelijk is. Voor elk wissewasje naar de huisarts ( maar oke dat kost nog het minst)of in het erge geval de wachtpost en de ehbo.
Mensen die zeer ongezond leven en daardoor konstant een beroep op de gezondheidszorg moeten doen ipv dat ze gezonder gaan leven en daardoor niet zo veel aanspraak hoeven te maken op artsen en medicijnen en andere aanpassingen. Dan heb ik het dus als laatste over de hulp en hulpmiddelen, horen ook allemaal bij de gezondheidszorg, niet alleen dat geleuter over de huisarts. Kijk om u heen en zie dat mensen er maar op los leven , ongezond, te dik, teveel drank sigaretten en maar eisen dat ze van alles vergoed moeten hebben... bah, de mensen moeten worden opgevoed zodat ze minder vaak aanspraak gaan maken op onze toch al te dure gezondheidszorg die uiteindelijk door het egoisme van mensen (niet allemaal hoor) nog duurder gaat worden... Gelukkig houdt de huisarts een oogje in het zeil en worden niet alle simpele ongemakjes meteen op dure specialisten losgelaten...
Misschien dat de gezondheidszorg zo duur is omdat hun medewerkers vaak een goede graai uit het medicijnkastje doen.

Rationeel ben je geloof ik nog steeds niet. Dus je kan maar beter weer gaan gebruiken.

Gesloten