Pagina 1 van 1

Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 19:30
door Roxana
Je hoort de laatste tijd veel over de reizen naar Istanbul in combinatie met plastische chirurgie. De prijzen zijn daar aanzienlijk lager soms scheelt het wel 40 %
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben ? graag zou ik het willen weten wat zowel positief of negatief is en in welk ziekenhuis ze zijn geweest.
Zelf denk ik er aan om ook zo'n reis te maken omdat hier in Nederland de prijzen verschrikkelijk hoog zijn.
Graag van jullie te horen!
groetjes

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 19:55
door yvonne s
Hallo,

Een tijd geleden is daar een documantaire over geweest.
Om een lang verhaal kort te maken

EEN DIEPE ELLENDE.

Als ze het van te4 voren geweten hadden ,hadden ze liever meer betaald in eigen land.
groetjes yvonne s

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 19:57
door ronald g
De prijzen kunnen dan wel lager liggen maar wordt dan ook de nazorg gegarandeerd. Als ik u was zou ik er niet aan beginnen. Naar mijn mening hangt er een grote geluks factor aan, eentje die ik persoonlijk niet zou nemen. Mocht het zo zijn dat het daar mis gaat kan uw ziekenfonds verzekering moeilijk gaan doen.

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 20:04
door Roxana
Ja ik heb ook wel een documentaire gezien daarover maar kwam op mij over dat het juist wel goed daar is ...maar ja ik hoor het liever van de mensen zelf die er ervaringen mee hebben.Ze kunnen het natuurlijk mooi maken in zo'n filmpie...

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 20:06
door Roxana
Ja en als ik het hier laat doen kan het ook goed fout gaan . Het is gewoon jammer dat het hier zo duur is en dat voor bepaalde behandelingen je verzekering niets kan betekenen.

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 20:12
door ronald g
Het gaat er niet om wat er gedaan moet worden heeft u al op google gekeken wat de ervaringen zijn? er moet dan toch iets bekend zijn over de kliniek waar alles uitgevoerd wordt.

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 20:13
door Roxana
:D

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 20:16
door Roxana
Nou bij het reisburo waar ze deze gecombineerde reizen doen hebben ze een gastenboek met mooie verhalen maar dat kunnen ze zelf ook hebben ingevuld dus daar vertrouw ik niet op, en het baykent ziekenhuis in istanbul waar hen het over hebben kan ik niet vinden in google dus zet mijn vraagtekens erbij...

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 20:18
door ronald g
Wat ik wel weet dat ook in deze landen de medische stand hoog ligt maar het blijft wel uitkijken.

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 20:28
door ronald g
heb ook even gekeken op google het ziekenhuis bestaat wel maar mijn turks is nul komma nul als ik u was zou ik alle aanbiedingen waarmee zo`n combinatie vakantiereis wordt aangeboden eens doornemen.

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 20:30
door Roxana
Joh ik kon het niet vinden op google en nee ik ken ook geen turks... ja maar ik laat het ook niet zomaar doen ik wil toch eerst heel goed voorgelicht worden...

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 21:13
door S.
Heb wel ooit een documantaire gezien over Engelsen die in Polen plastische chirurgie lieten doen met dramatische gevolgen.
Nazorg was erg slecht en de chirurg kon alleen onder plaatselijke verdoving de operatie uitvoeren omdat er geen anaestesist bij het operatie-team was.

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 08 jul 2005 22:57
door Roxana
ja Polen maar dat kan je niet vergelijken met Turkije vind ik ...kijk over het algemeen kan het overal fout gaan , hier in nederland zitten ook hele slechte klinieken.Ik heb zelf ervaring met Belgie ( met naasten die daar geweest zijn ) nou daar hebben ze ook slachtbanken...

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 21 jul 2005 02:08
door Erik Groen
Hoewel ik absoluut geen zicht heb op de kwaliteit van snijdende artsen in het buitenland (wie wel?) zijn er wel enkele overwegingen voordat u besluit in een ander land een dergelijke operatie te laten uitvoeren:
• Wat is het opleidingsniveau van de snijdende persoon
o Is het een arts?
o Is het een chirurg?
o Is het een plastisch chirurg?
o Is de titel (plastisch) chirurg daar net als hier beschermd en heeft hij of zij een vergelijkbare opleiding genoten?
• Wat zijn de mogelijkheden als het mis gaat met dan wel na de operatie?
o Wordt u dan weer teruggevlogen of moet iemand het hier maar oplossen? Wil of kan iemand het hier nog oplossen?

Met vriendelijke groeten,

Erik Groen

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 26 jul 2005 10:10
door Bulent
Ik heb de (verontrustende) berichten op de site gelezen en heb zelf maar eens een kijkje genomen bij het Baykent ziekenhuis in Turkije. Ik ben zelf van Turkse afkomst dus misschien dat ik een beetje licht in de duisternis kan brengen.

Het Baykent Tip Merkezi (lees Baykent Medical Center) is een prive ziekenhuis. Ik heb niet direct iets over aanbiedingen voor kosmetische circurgie of wat dan ook kunnen terugvinden, maar wat ik wel lees is dat ze een zeer uitgebreid pakket aan diensten leveren.

Om een aantal voorbeelden te noemen: Ze hebben verschillende specialismen onder een dak gebracht van Kosmetische chirugie t/m cardiologie, nurologie, dermatology, pedagogy etc....

Om een indicatie te geven wat de afkortingen zijn:

Op. Dr. = Chirurg
Uz. Dr. = Specialist
Prof. Dr. = Professor Doctor

Om informatie in te winnen is het makkelijkste om gewoon een e-mail te sturen of te bellen. Aangezien het een prive ziekenhuis is zullen er ook engelstalige mensen/specialisten rondlopen.

Persoonlijk ben ik wel van mening dat het verstandig is u goed te laten informeren door uw verzekeraar wat eventuele consequenties kunnen zijn bij een ingreep in het buitenland. Wellicht dat er in overleg uitgezonden kan worden naar Turkije.

Ik hoop dat dit een beetje een idee geeft van de mogelijkheden en dat de horrorverhalen een beetje de kop is ingedrukt.

Ook in Turkije heb je wetten en gelden er regels voor het runnen van een Prive Kliniek. Alle ziekenhuizen zijn geregistreert bij het ministerie van Volksgezondheid.

Groet,

Bulent.

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 26 jul 2005 22:40
door Pvdb
Op de vraag van Roxanne kan ik geen antwoord geven. Heb geen ervaring met Turkije. Wel spreek ik uit ervaring mbt cosmetische chirurgie in Tunesië :idea: Gewoon zeer goed, goedkoop en geweldige nazorg.
Wat me opvalt in de reacties is de ronduit negatieve lading. Kennelijk zijn we in Nl zo verschrikkelijk bang voor alles wat vreemd is. Of wordt de eigen markt beschermt door de rest volledig af te breken.
Natuurlijk moet je je goed informeren. Vragen om cv's, kijken op websites van klinieken en als het even kan zorgen voor nederlandse begeleiding die ter plaatse bekend is.
Dus Roxanne, waarom niet Turkije.

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 31 jul 2005 20:58
door Roxana
onwijs bedankt Bulent !!

Re: Plastische chirurgie Turkije

Geplaatst: 03 aug 2005 23:01
door SN
Ook ik wil graag reageren op dit onderwerp. Ik ben zelf van Turkse afkomst en organiseer toevallig dergelijke reizen naar Turkije. De laatste tijd is het medisch toerisme steeds meer in opkomst. Veel Nederlanders laten zich in het buitenland behandelen en niet alleen voor plastisch chirurgische behandelingen.

Ik kan me best voorstellen dat je twijfels hebt bij het maken van de keuze of je je in het buitenland laat behandelen of niet. En vaak speelt bij het maken van die keuze geld een belangrijke rol. In het buitenland, o.a. in Turkije liggen de prijzen daadwerkelijk stukken lager dan in Nederland. En dat het goedkoper is, betekent niet dat de kwaliteit slechter is.

Ook wil je natuurlijk weten, als je geopereerd wordt in het buitenland of de chirurg wel zijn benodigde papieren heeft en hoe de kliniek heet waar hij bij aangesloten is en ook of ze wel zijn aangesloten bij de juiste verenigingen etc.

Ik ben zelf 2x geopereerd, 1x in Nederland en 1x in Turkije. Beide keren aan mijn neus. In Turkije ben ik geopereerd door een plastisch chirurg van de kliniek met wie ik samenwerk. Ik ben zowel zeer tevreden over zowel het resultaat, als de operatie en de zorg in Turkije.

Dus mijn persoonlijke ervaringen zijn zeer positief en ook de ervaringen met patienten welke door mij zijn bemiddeld. Ik kan er niks negatiefs over vertellen.

Indien je besluit om er toch voor te gaan, wil ik je wel adviseren om je goed te laten informeren over de kliniek/ziekenhuis en arts.