[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam
Pagina 1 van 1

Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Geplaatst: 01 mar 2019 09:09
door juwita
De rechtspraak in Nederland begint langzamerhand in de smiezen te krijgen dat de rechter er vaak maar niet in slaagt tot een effectieve oplossing te brengen in een geschil. De hele aandelenlease-affaire is hiervan een goed voorbeeld. ZEVENTIEN JAAR slepende rechtszaken is het gevolg (and counting !). Er bestaan sinds kort een aantal nieuwe projecten die beogen wel een bijdrage te leveren aan echte, serieus te nemen oplossingen. Mogelijk is het project ''de regelrechter'' in Rotterdam er een. Met name voor de Sprintplan-bedrogenen die destijds werden geadviseerd door een onbevoegde tussenpersoon en waarover de Hoge Raad al tot twee keer oordeel dat in die gevallen de VOLLEDIGE SCHADE + de wettelijke rente vergoed dient te worden. En Aegon weigert u uw schade (incl. wettelijke rente) te vergoeden.


Woont u in de regio Rotterdam en werd u destijds voorafgaande aan de start van uw Sprintplan geadviseerd door een (vrijwel altijd onbevoegde) tussenpersoon, en kunt u die advisering aantonen, stap dan naar de regelrechter.

Hoe gaat u te werk:
Zoek eerst in uw administratie naar alle bewijsstukken waaruit de advisering door de tussenpersoon blijkt en ook waaruit blijkt dat Aegon/Spaarbeleg wist wie uw adviseur was. Vraag via de website www.afm.nl na of de tussenpersoon destijds, d.w.z. ten tijde van de advisering aan u over een Wte-vergunning beschikte als beleggingsadviseur. 99,9% kans dat uw tussenpersoon die vergunning niet had. Bereken uw verlies op uw Sprintplan (meestal het totaal van alle 60 maandbetalingen); verdubbel dit verliesbedrag met de wettelijke rente. Voorbeeld stel u betaalde 60 x 300 gulden/euro136,13 en Aegon/Spaarbeleg keerde niets uit per einde looptijd. Uw verlies is dan euro. 8.167, 80. Tel hierbij (globaal) 8.200,-- bij op voor wettelijke rente en u weet het te claimen bedrag.
1 download het aanbreng formulier hierhttps://www.rechtspraak.nl/SiteCollecti ... echter.pdf
2 vul het formulier in een breng uw zaak aan;
3 Vraag tijdens de zitting aan de regelrechter om de lijn van de Hoge Raad te volgen in uw zaak
en Aegon te veroordelen tot volledige schadeloosstelling ( verlies + wettelijke rente).

Succes ermee. Laat Aegon niet wegkomen met uw Sprintplan schade.

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Geplaatst: 01 mar 2019 09:25
door Moneyman
Creatief, maar ik denk niet dat dat gaat werken. De regelrechter is met name bedoeld voor de eenvoudige(r) zaken, waarbij beide partijen moeten instemmen in deze behandeling door de regelrechter en waarbij met een goed gesprek een en ander op te lossen is. Complexe zaken als deze, waarover al 17 jaar wordt geprocedeerd, vallen daar evident niet onder.

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Geplaatst: 01 mar 2019 09:29
door ClaimConcept
https://www.rechtspraak.nl/Organisatie- ... chter.aspx
Het is niet verplicht om aan de pilot deel te nemen. Alleen als beide partijen dat willen, wordt de regelrechter ingeschakeld.

Aegon heeft eerder al aangegeven niet mee te werken aan dergelijke snelle laagdrempelige arbitrage
ClaimConcept schreef:
13 apr 2018 12:43
We hebben inmiddels Aegon gevraagd om in te stemmen met zo'n mooie razendsnelle procedure bij het digitale loket e-Kantonrechter, waar geen beroep mogelijk is en waar Aegon dus niet de gedupeerde kan kapotprocederen met hoger beroep bij het Gerechtshof, natuurlijk gevolgd door cassatie bij de Hoge Raad.

Een goedkope snelle verzoekschriftprocedure die ons 10 jaar bespaart, maar helaas niet mogelijk is zonder instemming van de tegenpartij. Wat denk je, zou Aegon hebben ingestemd? :wink:

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Geplaatst: 01 mar 2019 10:56
door juwita
@ Moneyman en @Claimconcept.

Medewerking weigeren betekent dat Aegon geen effectieve rechtspraak in Nederland wenst. Zeventien miljoen burgers in Nederland behoren dit dan te weten, dan is dit ook duidelijk en weet men welke bankverzekeraar er geboycot kan worden.

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Geplaatst: 01 mar 2019 15:50
door Moneyman
Dat is te makkelijk en een doelredenering. Dit soort zaken leent zich überhaupt niet voor het type rechtspraak van de regelrechter.

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Geplaatst: 01 mar 2019 16:37
door berndv
juwita schreef:
01 mar 2019 10:56
Zeventien miljoen burgers in Nederland behoren dit dan te weten, dan is dit ook duidelijk en weet men welke bankverzekeraar er geboycot kan worden.
Maak daar dan in ieder geval 16.999.999 van, want na het lezen van dit topic kom ik toch wel tot de conclusie dat het mij eigenlijk niet heel veel uit maakt dat Aegon niet mee werkt. Ik zal dan ook zeker niet de aegon links laten liggen op basis van deze conclusie. Als we daar op banken op moeten gaan beoordelen, blijft er geen bank meer over.

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Geplaatst: 01 mar 2019 20:07
door Joepie Joepie
is kantonrechter een laagdrempelig altenatief (voor KiFiD)?