LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] rechtzaak spirit 3 augustus 2005

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
bananacreek
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 apr 2005 15:50

rechtzaak spirit 3 augustus 2005

Ongelezen bericht door bananacreek »

Inmiddels ben ik ook door Stichting Spirit op de dagvaarding van 3 augustus 2005 toegevoegd naar aanleiding van de “Akte tot vermeerdering van eis” voor de zogenaamde “ laatkomers”, (zie Spirit site).
Dat betekent dat op NAAM wordt geprocedeerd. Kost me €170, maar ik eis van Spaarbeleg € 10,800 en dan kan die € 170 er wel vanaf. Dat is maar een heel klein risico. Op 10 mei 2006 gaat de rechtbank een zittingsdatum vaststellen. Verder ben ik ook nog lid van Consument & Geldzaken en GeSp om zeker te zijn dat ik niet naast de plank sla op een gegeven moment. Maar je mag maar ÉÉN KEER op naam procederen.

Ik ben geen klanten aan het versieren voor Spirit maar geef gewoon door op dit forum hoe mijn zaken er voor staan.

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: rechtzaak spirit 3 augustus 2005

Ongelezen bericht door peewee »

op 10 mei gaat de rechtbank een zittingsdatum vaststellen
Bananacreek
Het vaststellen van een zittingsdatum in de Spirit zaak zegt op zichzelf niets. Wat voor een zitting ? Een rolzitting (zijn onbelangrijk daarvan vinden er in iedere rechtszaak wel 10 of meer plaats) of een belangrijker pleitzitting (waarin de slotpleidooien kunnen worden gehouden. Wellicht gaat het hier gewoon om het eerste, een rolzitting. Als de rechtszaak van Spirit in augustus 2005 van start is gegaan is er het komende jaar nog geen vonnis te verwachten. In de Gesp-zaak duurde de procedure voor de rechtbank, als ik het goed heb, zestien maanden. In de (uitgebreidere) rechtszaak van Consument & Geldzaken duurde de procedure voor de Rechtbank niet minder dan 26 maanden.

bananacreek
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 apr 2005 15:50

Re: rechtzaak spirit 3 augustus 2005

Ongelezen bericht door bananacreek »

Peewee
Inderdaad, een rolzitting, zoals hieronder aangegeven:

1. Toevoegen aan dagvaarding

De allereerste groep deelnemers zijn van start gegaan met het uitbrengen van de dagvaarding op 3 augustus 2005. Door het aan Spaarbeleg verleende uitstel voor de schriftelijke reactie, kregen we voldoende tijd om in november vorig jaar een groep van 384 deelnemers toe te voegen aan deze groep. Omdat Spirit uitstel heeft aangevraagd voor het reageren op deze zogenaamde conclusie van repliek ontstond de mogelijkheid om een dergelijke toevoeging nogmaals te doen. Zodoende ontstond een financieel sterke eenheid 1133 deelnemers. Op de rolzitting van 10 mei j.l. heeft de daadwerkelijke toevoeging aan de dagvaarding met de eerder toegepaste akte tot vermeerdering van eis plaatsgevonden. Het betrof in totaal 275 deelnemers. Wie van u belangstelling heeft om alsnog kennis te nemen van de dagvaarding, kan dit per email of per post aan ons kenbaar maken.

2. Vernietigen en/of ontbinden van overeenkomsten

Op 8 mei is de brief naar Spaarbeleg uitgaan waarin wordt aangegeven dat Stichting SPiRiT door u is gemachtigd om in rechte te treden en zal trachten uw vorderingen te incasseren. De tekst van deze brief is ter informatie bijgevoegd als Bijlage 1. De brief dient tevens om mogelijke verjaring van uw vordering tijdens de procedure te voorkomen. Dit wordt ook wel het stuiten van verjaring genoemd. Omdat u dit wellicht niet uit de brief kunt opmaken, is daarom een nadere uitleg over dit aspect toegevoegd als Bijlage 2.

In deze brief worden uw Sprintplanovereenkomsten vernietigd cq ontbonden. U hoeft daarom zelf geen brief naar Spaarbeleg te sturen om stuiting van mogelijke verjaring tegen te gaan.


Maar in ieder geval gebeurt er iets en ik had ook kunnen afwachten en niets doen hetgeen meestal alleen maar velies opleverd. Niets komt voor niets, zelfs de zon komt niet voor niets op.

Maar in ieder geval heb ik nu een beetje meer "peace of mind"

Het eind is zeker nog lang niet in zicht. Ik verwacht dan ook geen eindvonnis van de Rechtbank binnen twee to zelfs drie jaar.En daarna hoogstwaarschijnlijk nog naar het Gerechtshof enz. enz.

Gesloten