Pagina 1 van 3

Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 16 dec 2006 17:42
door ad
Op de website van PAL staat dat de uitspraak die voor 14 december gepland was weer is uitgesteld. Deze keer tot 11 januari.

http://www.platformaandelenlease.nl/Agenda.htm

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 17 dec 2006 15:53
door peewee
Verbaast me niks. Het Gerechtshof dient immers eerst nog een beslissing te nemen over het door de Vereniging Consument & Geldzaken (VCG) gedane verzoek tot voeging van de VCG en Gesp rechtszaken. Bovendien gaan veel rechtsvragen waarover het Hof Amsterdam in deze (te voegen) zaken te oordelen heeft, deels over dezelfde zaken die (indirect) ook in de Wet CAM/Dexia zaak een rol speelt en waarover in de tweede helft van januari een uitspraak is te verwachten. Laatstebedoelde uitspraak betreft het verzoek tot algemeen verbindenverklaring van de magere Duisenberg schikking Voor SprintPlan-gedupeerden is het misschien maar goed ook dat vonniswijzing even is uitgesteld. Beter een vertraagd vonnis dan een slecht vonnis. Ofschoon natuurlijk ook de combinatie van een vertraagd EN slecht vonnis mogelijk is. Kortom, in de aandelenlease rechtstrijd kan het nog alle kanten op.

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 25 apr 2007 18:05
door ad
Morgen is het weer zover.
Uitspraak in hoger beroep. Ben benieuwd.

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 26 apr 2007 10:35
door peewee
De advocaat van Gesp zal toch al een aantal dagen weten of het Gerechtshof inderdaad vandaag tot een uitspraak komt. Dit is bij de rolraadsheer na te vragen door een advocaat.

Ik ben benieuwd !

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 26 apr 2007 17:13
door Piet
De uitspraak is weer aangehouden.

De nieuwe datum voor het arrest (uitspraak) van het gerechtshof Amsterdam in het hoger beroep van de stichting GeSp en Spaarbeleg over het Sprintplan staat nu op 5 juli.
De oorspronkelijke uitspraak datum stond op 10 augustus 2006.

Ach , waar praten we eigenlijk over, een ouwe fiets die in de hoek staat?
Of mensen van vlees en bloed met emoties en financiele problemen?
Mensen die zich opgelicht voelen en eindelijk eens willen weten waar ze aan toe zijn!

Geduld hebben we nodig, geduld en vertrouwen.

En of er op 5 juli een uitspraak komt?
Je leest het als eerste op :
http://www.platformaandelenlease.nl/Agenda.htm

We knokken door, met elkaar en voor elkaar.

Groeten,
Piet

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 26 apr 2007 21:44
door bor 58
Zo is het Piet, zo wordt geprobeerd ons murw te krijgen alleen dat gaat niet lukken we houden vol tot het eind!!!

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 03 jul 2007 17:24
door ad
Nog twee nachtjes ( 5 juli ) en dan is eindelijk de lang verwachte uitspraak door het Gerechtshof Amsterdam.
Of stellen we weer uit.

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 05 jul 2007 15:06
door Piet
En ja hoor.... de uitspraak van het Hof Amsterdam in de zaak Spaarbeleg v.s. GeSp is weer aangehouden, nu tot 16 augustus 2007.

Groeten,
Piet

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 05 jul 2007 16:27
door mankon
Wat een schoften en wat zijn ze goed in plannen zeg, daar bij die rechtbank.
6 x uitstel, wat een soep zooitje.
Wat worden wij als burgertjes ontzettend in de maling genomen.
Bah, bah en nog eens bah, wat een stelletje slappe zakken!!!

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 08 jul 2007 11:15
door peewee
Mankom,

Even voor alle duidelijkkeid het gaat hier om een vonnis van het GERECHTSHOF in hoger beroep. Dus niet om een uitspraak van een Rechtbank.

Het steeds maar weer uitstellen van dit vonnis door het Amsterdamse Gerechtshof begint inderdaad uiterst laakbare trekjes te vertonen. Misschien zou GESP kunnen overwegen om een klacht in te gaan dienen bij de Hoge Raad. Of bij de Raad voor de Rechtspraak.

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 08 jul 2007 19:51
door bor 58
en.. dat is nu langzamerhand nodig aktie!!!!! Ik heb 'n beetje een idee dat we indutten en berusten en dat is nou precies de tactiek van Aegon dus Spirit of Gesp of C&G actief blijven!!!!!!! Niet opgeven we gaan immers voor RECHT!!!!!!!! Overigens met alle respect begrijp ik niet dat er allerlei andere zaken op dit forum terechtkomen zoals en op zich interessant maar toch heel anders NBG finance abc spaarplan enz enz. Er staat toch duidelijk Spaarbeleg/Sprintplan.

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 10 jul 2007 08:47
door peewee
Bor 58,

Mee eens wat betreft de vervuiling met berichten die niets met Spaarbeleg/SprintPlan te maken hebben.

Wat betreft acief blijven, vertrouw ik erop dat dit in ieder geval geldt voor Consument & Geldzaken, dit is immers een consumentenorganisatie die al ruim 10 jaar bestond op het moment dat ze Spaarbeleg ging aanpakken. De andere twee organisaties lijken mij veel meer amateuristisch bezig te zijn.

de stroperigheid waarvan nu sprake in de voortgang van de lopende rechtszaken, lijkt mij echt aan rechters te wijten. (onderbemensing, vakantie, ziek, zwak misselijk, ADV dagen, brug stond open, kinderen uit de creche halen...........dat soort smoesjes) .


Niet uit te sluiten is natuurlijk ook dat Gerechtshoven en Rechtbanken door een bewuste vertraging de leasebanken de kans willen bieden de zaak nu buiten de rechter om op te lossen. Eigenlijk is nu al duidelijk dat de leasebanken de leaserechtsstrijd hoe dan ook gaan verliezen. In de Dexia rechtsstrijd is een en ander al uitgekritstalliseerd, min of meer. De vraag is eigelijk wat de leasebanken willen. Nog jaren doorprocederen met de zekerheid dat miljoenen extra aan rente- en advocaatskosten te betalen krijgen en bovendien jarenlang het rechterlijk apparaat blijven verstoppen.

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 10 jul 2007 19:04
door mankon
Beste Peewee, Bor 58 en alle andere gedupeerden,

Uit het laatste berichtje blijkt toch nog een beetje positiviteit.
Het kan toch niet zo zijn, dat wij met z'n allen voor Jantje Doedel zitten te wachten, tot we een ons wegen zeg maar.
Daarbij hebben die oplichters toch niets te willen?!
Het is duidelijk, dat onze "grote aegon vrienden" aan het rekken zijn.
Enige tijd op water & brood (of wat mij part iets soortgelijks) + geleden schade terug.
Uitsluitend terugbetalen is namelijk geen straf, want dat hebben die lui al lang en breed ingecalculeerd.
Straffen dat zooitje ongeregeld!!!!!!!! Nederlands "rechts"systeem laten wij eens keer een zien, dat wij ballen hebben, of hoe zit het????

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 10 jul 2007 21:28
door bor 58
Voor zowel Mankon als Peewee we zitten denk ik op dezelfde lijn en Peewee je hebt gelijk wat de twee andere betreft het zijn stichtingen en dus vrijwilligerswerk, is allemaal met respect overigens wat amateuristisch en dus gevoeliger ook om fouten te maken en moeten dus goed oppassen en de goede juristen hebben, heb trouwens al in 2004 € 170.- betaald voor rechtzaak met Spirit tegen Spaarbeleg maar de verwachting was toen niet dat het nu nog zou lopen en volgens mij duurt het ook nog veel langer als we zouden willen maar nogmaals we geven niet op :!:

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 16 jul 2007 12:25
door peewee
Ik heb het even uitgezocht op www.rechtspraak.nl , maar er dient bij iedere Rechtbank, Gerechtshof en ook bij de Hoge Raad een klachtprocedure te bestaan waar een procederende partij zich kan beklagen o.a. over de trage voortgang bij een vonniswijzing. Dus niets belet de Stichting GESP om zo'n klacht in te dienen.
Consument & Geldzaken (VCG) kan niet zo'n klacht indienen want de rechtszaak van VCG staat nog niet op de rol voor vonniswijzing bij het Gerechtshof in Amsterdam

Gesp dus wel en gezien de belangen van de Gesp-donateurs lijkt het me uiterst zinvol om daadwerkelijk zo'n klaagschrift in te dienen bij het Bestuur van het Gerechtshof.

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 15 aug 2007 12:05
door peewee
Ik ben benieuwd of er dan morgen, 16 augustus 2007, eindelijk het vonnis wordt gewezen door het Gerechtshof Amsterdam in de zaak van de Stichting GESP tegen Spaarbeleg over het SprintPlan. Mocht vonniswijzing voor ongeveer de 10e keer worden aangehouden, dan zou ik het bestuur van de Stichting GESP toch echt adviseren een klachtprocedure te starten bij het bestuur van het Gerechtshof.

De zaak staat al sinds augustus vorig jaar op de rol voor vonniswijzing, nog langer aanhouden van deze belangrijke zaak door het Hof begint langzamerhand schandalige trekken te vertonen.

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 15 aug 2007 21:32
door bor 58
peewee,

Helemaal mee eens!!!! ze hebben nu me dunkt toch wel genoeg tijd gehad, of is men bang om uitspraak te doen...?lijkt er wel op!

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 16 aug 2007 15:16
door jmulder
Nog niks bekend over vandaag??

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 16 aug 2007 17:47
door oudshoorn
Op de site van PAL staat een uitspraak van de Hoger Beroep van vandaag over Sprintplan. Als ik goed begrepen heb dan geen schade vergoeding. Op de site van sprintplanclaim meld elke keer een paar mensen zich aan. Ik vraag mij daarom af of dat nog nut heeft.
Ik heb mij al heel lange geleden aangesloten bij GESP, Sprintplanclaim en bij SPirit (nu overgenomen door Beursklacht.)
Van geen enkele stichtingen hoor je iets. Het enige is PAL die ons informeert. Deze uitspraak baart mij zorgen. Ik ben bang dat wij ook niets krijgen. Dag 6000 gulden.

Re: Rechtzaak Gesp

Geplaatst: 16 aug 2007 19:51
door peewee
.....