Stadswarmte Eneco

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.
Plaats reactie
Bensmits
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 dec 2017 14:33

Stadswarmte Eneco

Ongelezen bericht door Bensmits » 06 dec 2017 15:08

Als gepensioneerd echtpaar wonen we 11 jaar in een tussenwoning uit 2004. Zoals al onze buren zitten we vast aan stadswarmte van Eneco. Dit jaar ontvingen we een jaarrekening die aangaf dat de hoeveelheid gigajoules die we verbruikt zouden hebben 55% hoger was dan het jaar ervoor en 100% hoger als die van onze naaste buren (vergelijkbaar huis).
We proberen al jaren zuinig met energie om te gaan en hebben daarom bijvoorbeeld al 5 jaar 10 zonnepanelen op het dak. Wat ons stoort is dat Eneco zelf niet eerder (vlak nadat we de meterstand doorgaven) aan de bel trok en mij verast met een belangrijk hogere jaarafrekening.
Er zijn maar drie mogelijke oorzaken volgens ons.
Ons verwarmingssysteem is gesloten, eventuele lekkage zou onmiddellijk duidelijk zijn.
Van een mogelijke lekkage in ons tapwatersysteem is niks gebleken of het zou onder de vloer moeten zitten.
En een defecte meter.
We begrijpen natuurlijk dat een fout in ons eigen systeem voor eigen rekening is. Maar We vinden dat Eneco niet erg geïnteresseerd is in het wel en wee van de klanten en acteer als een typische monopolist. Na veel soubatten gaan ze nu een monteur sturen om de meter te controleren. We voelen ons gevangen omdat er geen alternatief voor ons bestaat.

NeoDutchio
Berichten: 4145
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Stadswarmte Eneco

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 07 dec 2017 12:02

Enecomedewerkers hebben geen inzicht in uw gegevens. Als u uw standen doorgeeft gaat alles automatisch. U krijgt ook automatisch uw afrekening waar dan een extreem verbruik uit blijkt. Op dat moment kan er pas actie ondernomen worden.
Dat de meter een verkeerd verbruik aangeeft is mogelijk, die kunt u dan laten ijken.
Maar wat zou Eneco anders moeten doen in uw ogen? Als er allemaal persoon aangenomen moeten worden om standen te vergelijken met voorgaande jaren en met de buren wordt het allemaal wel erg duur. Dan nog is de uitkomst hetzelfde.

Plaats reactie