Radar

toggle menu

Regionale Energieveiling: geen contactmogelijkheid

Heb je bepaalde ervaringen met een energiebedrijf? Deel hier jouw mening.

Regionale Energieveiling: geen contactmogelijkheid

door Judith18 » 19 feb 2018 09:20

Ik heb vorige week telefonisch een nieuwe overeenkomst afgesloten voor energielevering via Regionale Energieveiling, maar kan op geen enkele manier meer met hen in contact komen. Telefoonnummer is 'niet in dienst' en e-mail wordt gebouncet.
Zijn er meer mensen die hier ervaring mee hebben?

Judith18
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 19 feb 2018 09:14

RE: Regionale Energieveiling: geen contactmogelijkheid

door NicoKr » 27 feb 2018 10:35

Mij overkwam gisteren hetzelfde. De man bleef maar aandringen dat ze een onafhankelijke partij zijn en hij mij alleen een overzicht wilde sturen. Vervolgens kreeg ik ook een bevestiging van een overeenkomst waar ik het dus absoluut niet mee eens was.

Vervolgens heb ik de EON gebeld (0402577600) en hen dit probleem voorgelegd, waren zij ook niet van gediend. Mocht het contract doorkomen dan gingen zij die direct voor mij weer opzeggen. Ook heb ik het telefoonnummer van Energieveiling zelf gekregen (0853038230). Hen geïrriteerd opgebeld en werd het voor me opgelost zeiden ze.
NicoKr
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 27 feb 2018 10:29

RE: Regionale Energieveiling: geen contactmogelijkheid

door Jennifer Schroeders » 27 feb 2018 21:50

Vandaag hetzekfde meegemaakt. Onder enige dwang op de bevestigings knop in de mail gedrukt. Dit zou alleen zijn om mijn gegevens te controleren. Vervolgens krijg ik een bevestiging van een contract.
Kan nergens vinden hoe ik kan ontbinden Telefoon nummer is niet meer ingebruik.
Jennifer Schroeders
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 27 feb 2018 21:43

RE: Regionale Energieveiling: geen contactmogelijkheid

door Anita de Keijzer » 28 feb 2018 10:46

Ik ben op 13 februari gebeld door Regionale Energieveiling met de mededeling dat ik als ZZP'er gebruik kon maken van een goedkoper, zakelijk energietarief. Tijdens het gesprek werden er allerlei berekeningen gedaan en kwam naar voren dat E.on het goedkoopst zou uitpakken, dit zou mij zo'n E 250,00 op jaarbasis schelen. Ik kreeg vervolgens per e-mail een contract toegestuurd, terwijl ik de betreffende meneer nog steeds aan de lijn had. Ik moest op een button klikken om akkoord te gaan met het aanbod. Nadat ik in een later stadium contact heb opgenomen met de bank, bleek dat je hiermee een machtiging hebt afgegeven voor automatische incasso. Normaal gesproken heb je nog 14 dagen de tijd om terug te komen op je beslissing, maar omdat dit een zakelijke overeenkomst betreft, zit je er helaas meteen aan vast...

Nadat ik de telefoon had neergelegd, besloot ik dat ik toch wel graag mijn beslissing ongedaan wilde maken. Toen kwam ik er dus inderdaad achter dat Regionale Energieveiling zowel telefonisch als per e-mail niet bereikbaar was. De e-mail gaf een foutmelding en het telefoonnummer bleek buiten dienst. Bij een zoekactie op internet bleek er ook geen website te zijn, ik vond alleen enkele reacties op Facebook van mensen die ook gebeld waren en ook wat argwaan hadden. Toen heb ik contact gezocht met E.on. Dat verliep wat moeizaam, telefonisch hadden ze eerst storing en de mail die ik vervolgens heb gestuurd is nog steeds niet beantwoord, op de ontvangstbevestiging na. Uiteindelijk heb ik vervolgens wel meerdere keren een medewerker van E.on aan de lijn gehad, maar zij waren niet bekend met Regionale Energieveiling en hebben tot op heden ook nog geen contract door gekregen. Naar verwachting gaat dit ook niet meer gebeuren, want volgens een medewerker die ik sprak gebeurd zoiets meestal binnen twee dagen en krijg je sowieso nog een ontvangstbevestiging per e-mail van E.on zelf. Ik vermoed dat E.on helemaal niet betrokken wordt bij de contracten, maar dat alleen hun naam gebruikt wordt. Het is bijvoorbeeld heel typisch dat ik een contract heb gekregen voor 5 jaar vast, terwijl ZZp'ers volgens de website van E.on maximaal 3 jaar vast kunnen zetten.
Ik kreeg ook de vraag om het contract met het bijbehorende verhaal van wat er gebeurd was door te sturen per e-mail naar E.on zakelijk. Ook hier heb ik behalve een ontvangstbevestiging helaas nog steeds geen antwoord op gehad. Maar ik hoop echt dat E.on dit wel nader gaat onderzoeken.

Voor de zekerheid heb ik dus ook nog contact opgenomen met de bank en zij hebben mij uitgelegd dat ik zonder het op dat moment te beseffen, dus een automatische incasso had afgegeven. Dat was voor mij het moment om aangifte te doen bij de politie. Er zijn al meerdere aangiftes tegen Regionale Energieveiling gedaan bij de politie.
Anita de Keijzer
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 27 feb 2018 08:44

RE: Regionale Energieveiling: geen contactmogelijkheid

door Anita de Keijzer » 07 maart 2018 10:46

Inmiddels heb ik een e-mailbevestiging gekregen van E.on dat mijn contract in zou gaan per 1 mei. Zij noemen daarin Synnion BV als tussenpersoon. Deze naam hoor ik nu voor het eerst, maar dit is wel de partij waarnaar verwezen wordt voor vragen en/of klachten... Als ik ze probeer te bellen, kan ik een voicemailbericht achter laten, dus daar kom ik ook niet direct verder mee...

Ik heb uiteraard maar weer contact gezocht met E.on en zij hebben mij nu de toezegging gedaan het contract alsnog te ontbinden. Ik krijg hier per e-mail een bevestiging van. En de medewerker die ik heb gesproken, heeft ook de toezegging gedaan dat E.on dit nader uit gaat zoeken, omdat dit niet de wijze is waarop E.on nieuwe klanten wil werven.
Anita de Keijzer
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 27 feb 2018 08:44

RE: Regionale Energieveiling: geen contactmogelijkheid

door NicoKr » 12 maart 2018 15:43

Na meerdere malen met de tussenpartij Synnion gebeld te hebben (0853038230) werd eindelijk de telefoon opgenomen en uitgelegd dat ik niet gediend was van de manier van zaken. Ook heb ik de EON hierover meerdere malen gebeld en was ik niet de eerste die dit overkomen was. Ze gingen er werk van maken zeiden ze. Maar uiteindelijk heb ik het telefoonnummer van Regionale Energie zelf weten te bemachtigen (0502113820) en hen dringend verzocht het contract direct te ontbinden. De betreffende collega die hierover ging was niet aanwezig, maar zou ik z.s.m. teruggebeld worden.
NicoKr
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 27 feb 2018 10:29

RE: Regionale Energieveiling: geen contactmogelijkheid

door Lady1234 » 12 maart 2018 16:24

Waarom gaat men eigenlijk op die telefonische aanbiedingen in? Gewoon gesprek beëindigen met nee dank u, geen interesse.
Lady1234
 
Berichten: 1280
Geregistreerd: 02 nov 2017 16:04

Geef de vorige berichten weer
Sorteer op

Keer terug naar Energie