Onecoin

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
310773144
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 okt 2016 08:24

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door 310773144 »

Hallo allemaal,
Allereerst moet ik zeggen dat ik nog nooit aan dergelijke (discussies) heb deel genomen.
Het valt me hier op dat er nogal wat ongefundeerde en ongenuanceerde reacties op de vraagsteller worden afgevuurd als of hij ze niet meer allemaal op een rijtje heeft, (zelfs op het onfatsoenlijke af) dat noopt mij er toe toch wat te zeggen over dit onderwerp.
Onecoin Bitcoin of welke ander vorm Van cryptocurrency krijgen een steeds groter aandeel in de wereld economie. dat is een onherroepelijke consequentie van de globalisering.
De meeste reacties op de vraag van wieckse witte, zijn feitelijk gebaseerd op de vraag wat kan ik zelf met onecoin of elke andere vorm.
In principe hebben wij deze vorm van (geld) in west Europa niet nodig, wij kunnen overal geld pinnen en betalen.
Hoe ziet dat er in de rest van de wereld uit? wel neemt u google maps er eens bij en zoek in Afrika, Azië , Zuid Amerika, Australië en ga zo maar verder, eens naar de dekkingsgraad van banken.
U zult gaan begrijpen dat voor het merendeel van de wereld bevolking een bank helemaal niet zo vanzelfsprekend is.
Met als gevolg dat deze mensen met het geld onder het matras slapen, wat direct veel criminaliteit in de hand werkt en in Afrika bijvoorbeeld complete stammen oorlogen heeft veroorzaakt.
Om het wat dichterbij te brengen, wat denkt u van de Syriërs die hun land ontvlucht zijn? bij velen hoor ik "wij moeten ze betalen en moet je eens zien met welke mobieltjes ze rondlopen" (wat u er ook van vindt) als deze mensen terug keren naar eigen land vinden ze puinhopen en ellende, een bank zal er niet te vinden zijn.
met hun mobiel en cryptocurrency zouden ze weer een financieel systeem kunnen vormen binnen hun eigen leef omgeving zonder dat er cash aanwezig is.(maakt een mogelijke terugkeer wel aanzienlijk veiliger).
Voor de duidelijkheid ik woon in Duitsland en werk intercontinentaal en ben zelfstandig ondernemer. dat maakt de visie op dit onderwerp even anders.
Het introduceren van nieuwe dingen brengt altijd negatieve reacties voort, we mogen ons daardoor niet laten afleiden.
Op de vraag wat vindt u van onecoin kan ik niet direct een antwoord geven, het blijft een persoonlijke opvatting en visie, ik kan het alleen in een breder perspectief plaatsen.
Ik heb het een en ander onderzocht en vindt de keuze van wieckse witte wel te begrijpen, hoewel de meesten hier daar anders over denken.
Onecoin is voor zover is gebleken geen criminele organisatie maar zet wel de finnaciele wereld behoorlijk op zijn kop.
op dit moment is onecoin in een ontwikkelingsfase waarbij zij hebben gekozen de coin eerst over de continenten te verspreiden alvorens ze de coin ter beurze brengen. de actuele waarde die aan de coin is gekoppeld wordt bepaald door de verkoop snelheid en dus de vraag.
De daadwerkelijke waarde is feitelijk 0 zolang die nog niet daadwerkelijk gebruikt gaat worden.
Wat de waarde wordt als dit op de beurzen verhandeld wordt is onduidelijk en afhankelijk van de gebruikers.
Aangezien ik verwacht dat cryptocurrency in de toekomst ook gebruikt zal gaan worden door de industrie en de handel om de simpele reden dat 10% van de kostprijs van een product veroorzaakt wordt door bank kosten wisselkoersen en direct daaraan gekoppelde kosten is daar veel te verdienen.
Ik hoop dat de reactie gevers tot nu toe even iets hebben om over na te denken. deze materie gaat iets te ver voor de (kroegpraat) die ik tot nog toe heb gezien. verder wil ik u vragen hoe u denkt dat scam journalisten kunnen bestaan, precies door reclame inkomsten en daarom schrijven ze zoveel mogelijk topics... wel even zelf onderzoeken aub.

Innovatie afkraken is heel gemakkelijk

310773144
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 okt 2016 08:24

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door 310773144 »

Banken en Landen zijn behoorlijk angstig voor cryptocurrency, het zal leiden tot controle verlies en inkomsten derving.
over zakkenvullers: stel eens een opsomming samen van de in Europa aanwezige banken en instellingen en stel vast wat de directie raad van commissarissen en accountmanagers bij elkaar kosten.....verbijstering wekend.
Onecoin heeft voor netwerk marketing gekozen om hun product over de arde te verdelen, tot noch toe tamelijk effectief. en inderdaad de inleg van de een dekt de kosten van de ander, inherent aan het systeem.

wiekcse witte kan afhankelijk van wat hij heeft gekocht van zijn kennis, een rendement genereren van 150 tot 400%.
Wat zou hij dan moeten doen? zodra de coins vrij vallen (staan 60 dagen vast) ze in de exchange verkopen met max 1,5% per dag.
Actueel is de vraag zodanig dat er in de exchange ongeveer 4,- euro per coin betaald wordt, dat komt omdat er mensen zijn die zo vast geloven in de waarde van deze betaalmiddelen dat zij ze verzamelen.
Van deze verzameldrang kan wieckse witte gebruik maken.
Daar is niets mis mee.
Persoonlijk heb ik wel iets tegen MLM maar in dit geval zie ik niet in wat er fout aan is, zolang men maar een eerlijk verhaal houd.
Verder op getallen en de manier hoe ze hier zogenaamd weerlegd zouden zijn ga ik niet in lijkt me zinloos.
Als u een mening wil vormen over cryptocurrency zoekt u eens op wat Bill Gates er over te zeggen heeft, lijkt me een verstandiger oordeel dan dat van scam journalisten.
Goed het is dus duidelijk dat ze wel degelijk verkoop en verhandelbaar zijn, en dat geeft dan direct de waarde van de inhoud van alle reacties ongeveer wel weer.
Wieckse witte je hebt een product gekocht en als je dat als investering wil zien, mij best, nu het product weer verkopen en u bent koopman.
Doe het gerust daarna nog een keer en nog een keer, maar stel wel even je begin investering veilig.

Ik groet u Allen

newmikey
Berichten: 4423
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door newmikey »

310773144 schreef: Allereerst moet ik zeggen dat ik nog nooit aan dergelijke (discussies) heb deel genomen.
Ik zou, gezien uw bijdrage, het ook zo houden...uw definitie van Onecoin "de inleg van de een dekt de kosten van de ander, inherent aan het systeem." dekt exact de definitie van een Ponzi dus dank voor die bevestiging. De rest van het verhaal is fluff rechtstreeks uit de koker van die opzwepende bijeenkomsten en joetjoep filmpjes.

stfwlk
Berichten: 180
Lid geworden op: 06 mei 2012 14:01

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door stfwlk »

Geen wonder dat "investeerders" mensen nog snel wijs proberen te maken dat Onecoin munten niet waardeloos zijn. Onecoin staat immers op instorten en er lopen onderzoeken tegen Onecoin in minstens 4 Europese landen (het VK, zweden, Finland en Duitsland) en in China is Onecoin verboden, zijn er mensen gearresteerd en zijn er miljoenen in beslag genomen.

De enige manier om hun geld er nog snel uit te krijgen, is door de waardeloze munten aan andere mensen te verkopen. Want op een andere manier kan je ze niet kwijt.

Hier een waarschuwing van de Financiële Autoriteit van het Verenigd Koninkrijk tegen Onecoin: https://www.fca.org.uk/news/news-storie ... es-onecoin

"The City of London Police are currently investigating OneCoin. If you believe that you have been a victim of fraud in this regard, or have had dealings with OneCoin, then please contact Action Fraud (link is external) or telephone them on 0300 123 2040."

Hier een waarschuwing tegen Onecoin door de Oostenrijkse consumentenbond: https://stmk.arbeiterkammer.at/beratung ... dacht.html

"Die Arbeiterkammer warnt davor, Versprechungen vom schnellen Geld zu glauben.
Bei Bitcoin hat sich tatsächlich so etwas wie ein Markt etabliert, mit Angebot, Nachfrage und einem stark schwankenden Wechselkurs zu echten Währungen. Ob es bei Onecoin auch in diese Richtung geht, ist zweifelhaft. Ein freier Handel hat sich bisher trotz angeblich toller Kursentwicklung nicht etabliert, und im Netz häufen sich Warnungen vor einem Betrug."


De zweedse Kansspelcommissie heeft besloten dat Onecoin een piramidespel is en heeft klacht ingediend bij de zweedse politie. http://www.lotteriinspektionen.se/sv/Pr ... terilagen/

kweenie
Berichten: 15469
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kweenie »

De meeste reacties op de vraag van wieckse witte, zijn feitelijk gebaseerd op de vraag wat kan ik zelf met onecoin of elke andere vorm
Dat zie je niet helemaal juist. Het bezwaar is niet zozeer tegen cryptovaluta als zodanig. Dat zal zeker -op de korte of lange termijn- een rol gaan spelen. Het bezwaar is dat cryptovaluta een middel is, en geen doel als zodanig. Waarde en waardevermeerdering moeten voortkomen uit enige economische activiteit. Vandaar de vraag wat je met onecoin kunt, waar de waardevermeerdering zou kunnen zitten. Het is namelijk een vrij simpel principe dat zonder 'koppeling" aan economische activiteiten winst voor de één per definitie verlies voor de ander betekent. Daar is in het geval van onecoin sprake van.

kuklos
Berichten: 5994
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kuklos »

310773144 schreef:Hoe ziet dat er in de rest van de wereld uit? wel neemt u google maps er eens bij en zoek in Afrika, Azië , Zuid Amerika, Australië en ga zo maar verder, eens naar de dekkingsgraad van banken.
Sja, Australië. Daar kon ik in 1997 al pinnen met mijn pinpas in een klein dorpje in Queensland. Inderdaad, vreselijk die dekkingsgraad daar.
310773144 schreef:Aangezien ik verwacht dat cryptocurrency in de toekomst ook gebruikt zal gaan worden door de industrie en de handel om de simpele reden dat 10% van de kostprijs van een product veroorzaakt wordt door bank kosten wisselkoersen en direct daaraan gekoppelde kosten is daar veel te verdienen.
Deze mag, nee moet, je bewijzen. Dit is voor het eerst dat ik dit lees. In inmiddels toch als dik 25 jaar financiële vakliteratuur en studieboeken lezen en zelf werkzaam zijn en tig kostprijsberekeningen onder ogen hebben gekregen.
Ik ben zeer benieuwd naar je onderbouwing hiervan.

Wat ik in jouw verhaal mis is een inhoudelijke reactie op de ingebrachte bezwaren. Verder dan "die zijn geschreven door scamjournalisten" kom je niet.

kuklos
Berichten: 5994
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kuklos »

310773144 schreef:Als u een mening wil vormen over cryptocurrency zoekt u eens op wat Bill Gates er over te zeggen heeft, lijkt me een verstandiger oordeel dan dat van scam journalisten.
Dit is ook weer typisch gedrag bij zowel mlm-ers. Iets over een bekend persoon roepen en dan google maar. Nee, geef de url, dan hoeven we niet te googlen.
Ik ben maar eens gaan googlen. En kwam dit interview tegen. Opvalllend is dat Bill Gates juist géén voorstander is van bitcoin, maar zegt dat de technologie erachter opties biedt. Ook opvallend is dat hij nergens Onecoin noemt en dat niet hij, maar de interviewer Bitcoin aanstipt.

Dus 310773144, leg ons eens uit waarom Onecoin geen scam is in tegenstelling tot wat die zogenaamde "scamjournalisten" beweren en leg ons daarna eens uit hoe Bill Gates achter die Bitcoin en cryptocurrency zou staan.

gemist
Berichten: 586
Lid geworden op: 13 mar 2016 00:32

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door gemist »

Soms vraag ik me af of ze de argumenten kopiëren uit het topic Lifeplus of Planb4you... universeel toepasbaar...

breien
Berichten: 4076
Lid geworden op: 01 nov 2014 12:51

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door breien »

Deze uitspraak van Bill Gates vond ik via google. Ik typte de woorden "Bill Gates"en Cryptogeld" in
Mobiel bankieren met een smartphone is inmiddels gemeengoed geworden. De volgende stappen worden ook daar gezet. Opvallend bij mobiel bankieren is dat de zogenaamde ontwikkelingslanden ver voor lopen. Bill Gates stelt dat “By 2030, 2 billion people who don’t have a bank account today will be storing money and making payment with their phones.” Conclusie van Gates: dit is digitaal bankieren zonder afhankelijk te zijn van het traditionele bankcircuit. En er gebeurt nog meer….

Dat deze uitspraak op cryptogeld slaat is mij niet geheel duidelijk. Het slaat op betalen met de mobiele telefoon en dat kan ook met echt geld.

Maypole
Berichten: 92
Lid geworden op: 08 mar 2011 12:32

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Maypole »

OneCoin heeft helemaal niks met cryptocurrency te maken. OneCoin voldoet gaan geen van de eigenschappen die een cryptocurrency zou moeten hebben:

De sourcecode is niet openbaar - Deze moet per definitie openbaar zijn.
Het zogenaamde minen duurt steeds exact even lang, namelijk 1 minuut - Bij het minen van een echte crytocurrency varieert het minen steeds van enkele uren tot enkele maanden. Dat OneCoin precies 1 minuut duurt om te minen geeft al aan dat het gaat om monopolie, dus nep, geld.
Het beheer vindt niet gedecentraliseerd plaats. - Beheer moet per definitie gedecentraliseerd plaats vinden. Dat betekent dat niet 1 bedrijf of instantie de transacties bijhoudt, maar dat tientallen datacenters verspreid over de hele wereld dat doen. Zo kan het systeem nooit platgelegd worden, want er zijn tientallen kopieeen van de blockchain. De blockchain van OneCoin is niet eens inzichtelijk, laat staan dat die gedecentraliseerd bijgehouden wordt.
Er vindt geen vrije handel in plaats. - In elke valuta moet je vrij kunnen handelen. OneCoin is niet te verhandelen. Je kan hem alleen zogenaamd terugverkopen aan de scammers van OneCoin zelf.
Het wordt nota bene door een bedrijf beheert. - Het hele idee van cryptocurrency is dat er juist geen bedrijf of personen achter acteren.

OneCoin pretenteert een technobedrijf te zijn met een cryptocurrency. Toch zit hun hele systeem vrijwel non-stop in onderhoudsmodus, of meer specifiek het gedeelte van het uitbetalen (De vertragingstactiek waar ik eerder over sprak) en is hun app een 300 dollar kostende white-label app waar een eerstejaars student zich nog voor zou schamen.

Dus jongens, stop nou alsjeblieft eens met steeds terug te vallen naar een discussie over cryptocurrency, want daar heeft onecoin niets, maar dan ook helemaal niets mee te maken.
Laatst gewijzigd door Maypole op 15 okt 2016 12:26, 1 keer totaal gewijzigd.

kuklos
Berichten: 5994
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kuklos »

Let, Bill Gates is een Amerikaan, in de VS. De VS loopt achter op Nederland aangaande geld digitaal overmaken. Hoe lang is het al dat we via internet bankieren geld kunnen overmaken? In de VS wordt nog steeds met cheques betaald, in Nederand kan je overal met je pin betalen. Hoeveel fysiek geld gaat er nog door onze (Nderlanders) handen?

Mucha

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Mucha »

[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

Maypole
Berichten: 92
Lid geworden op: 08 mar 2011 12:32

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Maypole »

Omdat jullie het de hele tijd niet kunnen laten om toch weer in een algemene discussie over cryptogeld te verzanden, heb ik maar een nieuw topic aangemaakt: Cryptogeld.

Als jullie daar nou eens over bill gates en algemene acceptatie van cryptogeld gaan praten, dan kunnen we ons hier focussen op de OneCoin scam.

kuklos
Berichten: 5994
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kuklos »

@Maypole, ik ben het met je oneens. Feitelijk zijn er twee vragen in dit topic.

1) Is Onecoin een cryptocurrency?
2) Hebben cryptocurrencies toekomst?

Onecoin wordt mede aangeprezen op de stelling dat cryptocurrencies de toekomst zullen zijn. Mijns inziens is dan ook in de discussie van belang dat we laten zien dat cryptocurrencies helemaal nog niet zo algemeen geaccepteerd. En dat dus zelfs legitieme cryptocurrencies een soort van gokken zijn.
Waarbij ik de Onecoin beschouw als een Ponzischeme, die wordt verkocht als een cryptocurrency.

Maypole
Berichten: 92
Lid geworden op: 08 mar 2011 12:32

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Maypole »

Dit topic gaat over OneCoin. Het is al vastgesteld dat OneCoin geen cryptocurrency is. Geen van de eigenschappen die een cryptocurrency zou moeten hebben, is van toepassing op OneCoin. Niemand heeft dat betwist.
En dus is een algemene discussie, dus of cryptocurrencies toekomst hebben, niet van toepassing op dit topic.

De Econometrist
Berichten: 303
Lid geworden op: 24 dec 2011 14:31

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door De Econometrist »

Wiecksewitte schreef: Sterker nog als ik er over een poosje achter kom dat dit daadwerkelijk bij de neus ben genomen zal ik de eerste zijn die hier 'uit eigen ervaring' post om er niet mee in zee te gaan.
De grap is dat jouw waarschuwing in dat geval ook van nul en generlei waarde zal zijn. Doordat jij je tot deze scam hebt laten verleiden heb je immers al bewezen dat jouw inschattingsvermogen op dit gebied faalt, dus een waarschuwing is evenals een aanmoediging uit jouw mond geen bruikbare aanwijzing. Om jezelf als ervaringsdeskundige op te werpen omdat jij er in getrapt bent is natuurlijk te ridicuul voor woorden. Dat heeft wel wat weg van die mensen die nauwelijks weten waar de on/off van hun computer zit maar wel naar al hun e-mail contacten die mail doorsturen over dat virus dat gisteravond in de onderzoekslaboratoria van het MIT is ontdekt en zelfs computers kan besmetten die uit staan en je vervolgens aansporen om je win.exe te deleten of zoiets...

Na jaren van aanwezigheid hier op deze site blijf ik me toch nog altijd verbazen over de grenzeloze naïviteit waarmee mensen rücksichtslos in de meest krankzinnige zonneklare scams stappen. Dan vraag ik me altijd af hoe het komt dat je überhaupt geld bezit om hier in mee te gaan en waarom je dat dan nog niet eerder is ontfutseld.

Trouwens, mijn mlm-bingo kaart loopt ook al weer aardig vol. Het schijnt dat Donald Trump in een interview met Oprah heeft gezegd dat als hij president wordt dat hij zijn salaris dan in onecoins wil ontvangen.

De Econometrist
Berichten: 303
Lid geworden op: 24 dec 2011 14:31

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door De Econometrist »

310773144 schreef:Ik hoop dat de reactie gevers tot nu toe even iets hebben om over na te denken.
Jazeker heb je stof tot nadenken gegeven. Zoals bijvoorbeeld de vraag 'wat beweegt een intercontinentaal opererende ondernemer die zelf geen onecoin accepteert tot het registreren op een consumentensite ten behoeve van het plaatsen van een lange verhandeling met als conclusie dat we moeten open staan voor een overduidelijke scam die meelift op de bekendheid van een gelijkend product maar waarbij het verhaal rammelt aan alle kanten'?

Wiecksewitte
Berichten: 25
Lid geworden op: 03 okt 2016 16:44

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door Wiecksewitte »

De reden waarom ik niet reageerde is omdat ik nogal onthutst ben over de manier waarop ik hier te kakken word gezet op een doodnormale vraag.
Het lijkt wel alsof sommigen hier er een sport van maken om mensen voor l*l te zetten.

gemist
Berichten: 586
Lid geworden op: 13 mar 2016 00:32

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door gemist »

Wiecksewitte schreef:De reden waarom ik niet reageerde is omdat ik nogal onthutst ben over de manier waarop ik hier te kakken word gezet op een doodnormale vraag.
Het lijkt wel alsof sommigen hier er een sport van maken om mensen voor l*l te zetten.
Nou nee, maar geef toe dat je absoluut niets van ons wil aannemen. Lees de topics PlanB4you, Flexcom en de rest even door. Exact hetzelfde, ander "product". Daar moe(s)t je betalen om miljardair te worden...dus...

kuklos
Berichten: 5994
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Onecoin

Ongelezen bericht door kuklos »

Wiecksewitte schreef:De reden waarom ik niet reageerde is omdat ik nogal onthutst ben over de manier waarop ik hier te kakken word gezet op een doodnormale vraag.
Het lijkt wel alsof sommigen hier er een sport van maken om mensen voor l*l te zetten.
Je wordt niet te kakken gezet, je argumenten worden met de grond gelijk gemaakt.

Plaats reactie