LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nova Lusus

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Martijn, wat ik mis zijn de feiten die jij presenteert.
Je laat zien dat de prospectus is ingediend bij de FSA.
Goedkeuring zie ik niet.
Ook mis ik de goedkeuring van de AFM waar jij mee schermt.

mlmangel
Berichten: 1820
Lid geworden op: 19 dec 2005 21:05
Contacteer:

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door mlmangel »

Wauw, indrukwekkend, een prospectus is goedkgekeurd! So? De eerste link waar je naar verwijst is een advertentie op speurders.nl, niet echt een betrouwbare bron...

De tweede link verwijst naar de FSA. Die hebben van LN de vraag gekregen aan te kondigen dat LN aandelen zou gaan uitbrengen. Dit betekent niet dat de de FSA op een of andere manier zijn goedkeuring verleend aan de handelspraktijken van LN.

En als het echt een heksengang zou zijn vanwege de overheid zoals jij beweert, hoe komt het dan dat de AFM het goedgekeurd zou hebben? De AFM, dat is toch ook een onderdeel van de overheid? Dus als die mee in het complot tegen LN zitten, dan zou het AFM toch niet LN goedkeuren?!

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door jor »

Geplaatst op 19 Feb 2008 15:11 door Martijnsteven


--------------------------------------------------------------------------------

Dit slaat werkelijk alles! Geen van al die elementen die Jor opsomt komen terug in de prospectus.

Deze niet onderbouwde heksenjacht van Tros Radar, gefinancierd van oa belastinggeld en de overheid (lees Holland Casino) probeert kosten wat het kost alle internetgaming bedrijven te dwarsbomen om zo hun eigen gokpraktijken in eigen hand te kunnen houden.

Is er hier geen moderator die onzinnige berichten als die van Jor weghaalt? Op deze manier krijgen bedrijven ten onrechte een slechte naam!
Er zijn hier voldoende moderators beschikbaar, alleen denk ik niet dat deze mijn reactie's verwijderd gezien de bijzonder slechte naam van Novalusus. Laat even zien waar de goedkeuring is van het FSA ( niet dat hij alleen ingediend is ) en meteen ook even de goedkeuring van de AFM ( en ook hier niet alleen de indiening ).

Mvg Jor.

Martijnsteven
Berichten: 23
Lid geworden op: 18 feb 2008 22:23

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door Martijnsteven »

Er staat duidelijk bij NOTIFICATION OF APPROVAL! Dit is de Engelse AFM. Zij hebben het prospectus goedgekeurd. Wanneer de FSA een prospectus goedkeurd moet Nederland het ook goedkeuren (wat ook al is gebeurd, vorige week vrijdag). Dit omdat Nederland een EU land is.

Jullie hebben daadwerkelijk geen idee hoe de vork precies in de steel zit en roepen allerlei onzin en dragen onterecht bij aan een slechte naam van een onderneming.

Wanneer ook de AFM het één en ander publiceert zal toch echt dit topic gesloten moeten worden. Dit zal meteen ook het moment zijn voor mij om te gaan investeren.

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door jor »

Wanneer ook de AFM het één en ander publiceert zal toch echt dit topic gesloten moeten worden. Dit zal meteen ook het moment zijn voor mij om te gaan investeren.
Lekkere investereerder, laat zijn deelname afhangen van een topic op een consumenten-website. :idea: .. Leer er maar mee te leven dat dit topic niet gesloten word zolang er ontopic word gereageerd. En hier kan je niet de dienst uitmaken. daar hebben we dus de Mods voor en een goede felle discussie( over voor en tegens) is toegestaan, al komt dat jou kennelijk niet uit.

Mvg Jor.

Econometrist
Berichten: 809
Lid geworden op: 09 jan 2005 04:03

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door Econometrist »

Jullie hebben daadwerkelijk geen idee hoe de vork precies in de steel zit
Zo wordt deze nova lusus discussie nog interessant ook. Ik maak uit jouw teksten op dat jij geen idee hebt wat een prospectus nou eigenlijk is. Allereerst dat deze 'goedgekeurd' zou zijn. Door wie is deze volgens jou dan goedgekeurd vraag ik me af?
Het prospectus is niets anders dan een reclamefolder die wordt opgemaakt om potentiële beleggers te interesseren voor de aankomende emissie. Er staat in wat voor mooie dingen het bedrijf allemaal doet, wat de toekomstige winstprognoses zijn, hoeveel aandelen er worden geplaatst en hoeveel aandelen er statutair zijn, hoeveel geld de onderneming wil ophalen, wat de onderneming met de verworven middelen gaat doen, en wat de bandbreedte van de prijs van het aandeel wordt, dat soort dingen. Goedkeuring hiervan zou net zo iets zijn als de goedkeuring van de nieuwste AH-folder. Door wie dan, en met welk gezag?
Je bron is ook uiterst dubieus te noemen. Het is gewoon advertentienummer 37710224 op marktplaats. Daar had net zo goed kunnen staan dat de nieuwe plaat van jantje smit is goedgekeurd. Als je de advertentiekosten maar betaalt, of is het misschien wel gratis?

Als jij je eigen link nog eens even volgt dan zie je daar ook dat er nog geen gegevens staan vermeld waar het prospectus beschikbaar is. Zoals je ziet zijn alle vakjes van de intermediair, regulated market en newspaper waar hij verkrijgbaar zou zijn nog leeg. En de link naar novalusus wijst naar een lege website. Het zou ook erg uitzonderlijk zijn als het prospectus al drie jaar voor de emissie beschikbaar zou zijn, omdat daar dingen in staan die nog helemaal niet bekend zijn. Normaal gesproken is een concept ongeveer een half jaar, en het definitieve prospectus 3 maanden vooraf te verkrijgen. Hij is nu alleen nog maar aangekondigd op 6 februari, maar dan is er nog een lange weg te gaan en is het zeker niet gezegd dat het ook daadwerkelijk tot een beursgang komt. Het beursbestuur gaat eerst nog onderzoeken of nova lusus een beurswaardig fonds is, en daarin speelt heel veel een rol maar niet het prospectus.

Je doet nogal een aantal zeer stellige beweringen naar aanleiding van deze bewering over het prospectus, alsof je hem zelfs al gezien hebt. Maar het ding bestaat niet, en voordat jij je spaarcentjes hiervoor van de bank gaat halen daag ik je dan ook uit om dit prospectus te bemachtigen en ons deelgenoot te maken van de informatie die je gelijk na de inhoudsopgave in het voorwoord leest; namelijk wie de financiële verantwoordelijkheid draagt en welk bankconsortium deze beurgang gaat begeleiden?

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door jor »

Geplaatst op 20 Feb 2008 13:19 door Martijnsteven

Jullie hebben daadwerkelijk geen idee hoe de vork precies in de steel zit en roepen allerlei onzin en dragen onterecht bij aan een slechte naam van een onderneming.

Nee hoor. Voor het bezorgen van die slechte naam hoeven wij niets te doen, dat kan Novalusus prima zelf. :D

Econometrist
Berichten: 809
Lid geworden op: 09 jan 2005 04:03

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door Econometrist »

Oja, en nog iets met betrekking tot de slechte naam die het bedrijf gekregen zou hebben door de documentaire van de Tros die eenzijdige informatie of maar één kant van het verhaal zou hebben getoond; dat komt dan toch hoofdzakelijk door het feit dat toen het woord aan de novalusus heren werd gegeven deze niet thuis gaven. Normaal gesproken zou een bedrijf uitermate tevreden zijn met zulke gratis zendtijd, maar zo niet novalusus. Het ene heerschap verdween helemaal als een dief in de nacht (letterlijk en figuurlijk) en liet het aan het andere heerschap over de filmploeg eruit te bonjouren. Dat is toch merkwaardig gedrag voor leiders van een bedrijf dat op het punt staat veel geld op de markt te gaan ophalen en daar de nodige bekendheid goed bij kan gebruiken. Zeker als er sprake is van een nare geur die om novalusus heen zou hangen zouden ze toch alles op alles willen zetten om openheid van zaken te geven zou je kunnen denken...

Als een piramidesysteem wordt opgerold, zijn de slachtoffers daarvan de mensen die bij hun toetreding al wel hun centjes hebben afgedragen aan de organisatie boven zich, maar nog niet de kans hebben gekregen hun geld -eventueel met winst- te innen bij de nieuwe generatie onder zich. Die kunnen piepen wat ze willen, maar een feit blijft wel dat de potentiële deelnemers in deze nieuwe generatie het verlies bespaard blijft, en dat de verliezers van nu de toekomstige oplichters van deze nieuwe lichting zouden zijn geweest. Om die reden zijn bij piramidespelen niet alleen de organisatoren, maar ook de deelnemers met een strafbaar feit bezig. Dus meneer easynl, kijk als je benadeeld denkt te zijn niet naar de filmploeg die er ruchtbaarheid aan heeft gegeven, maar naar de boeven die jou erbij hebben gelapt!

Martijnsteven
Berichten: 23
Lid geworden op: 18 feb 2008 22:23

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door Martijnsteven »

Hoi Econometrist,

Doe dan zelf even navraag bij de AFM. [email protected]

Gij zult dan zien dat het is goedgekeurd door zowel FSA als AFM. Dergelijke documenten worden alleen aan nette bedrijven vergeven en niet aan pyramidespelen zoals jij dat suggereert!

Ik zou zeggen, ga eens een potje poker spelen bij NL en je ziet zelf dat er geen enkele vorm van Pyramide in zit! Dit hebben de mensen van Tros ook nagelaten en hun oordel gebaseerd op de informatie van een niet officiële website! Sterker nog; ze hebben NOOIT de informatie van de originele, officiële website van NL gebruikt! Dit was zeer duidelijk in beeld te zien.

Groet,

Martijn

Econometrist
Berichten: 809
Lid geworden op: 09 jan 2005 04:03

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door Econometrist »

Doe dan zelf even navraag
Laat ik even voorop stellen dat ik helemaal niks ga doen! Ik constateer alleen dat er sprake is van een zeer vage belofte van een zeer vage onderneming met een zeer vaag businessplan.

Wat er wel of niet duidelijk te zien is geweest neem ik graag van je aan. Ik vraag me dan ook af waarom de heerschappen die alle gelegenheid werd geboden deze dwaling van de trosploeg recht te zetten blijkbaar het licht van de cameralamp niet konden verdragen en alle overeenkomsten vertoonden met het kruipend ongedierte dat 's nachts in het bos als je de lampen van je auto aanzet, zich tussen de rottende boomstronken een veilig heenkomen zoekt. Dat geeft weinig hoop op hun verdraagzaamheid ten aanzien van het échte daglicht.

De vraag doet zich op waarvoor NL het verworven maatschappelijk kapitaal eigenlijk denkt te gaan gebruiken. Het rijk maken van de huidige generatie is misschien een aantrekkelijke gedachte om deze mensen nu over de streep te halen om 'aandelenpakketten' aan te schaffen, maar wat gebeurt er dan nu met dat geld? En waarom zou de beursbelegger straks dit aandeel kopen, wat levert het die belegger dan op? De site is er al, de gokkers komen al, en er wordt al omzet gedraaid. Ik neem aan dat de beloofde booming groei ook al aan de gang is, dus het geld begint binnen te stromen. Waarom houden de huidige aandeelhouders deze winst niet gewoon voor zichzelf, maar laten ze hun aandeel verwateren door nog veel meer mensen mee te laten delen in de winst? Bij een internetbedrijf werkt het niet als bij een fabriek; als je er één bij bouwt heb je daarna de dubbele omzet en door de grotere schaal een meer dan dubbele winst, zodat er vanaf dat moment tegenover de éénmalige investering waarvoor je de middelen via een emissie binnenhaalt, een hogere winst per aandeel voor álle aandeelhouders wordt gerealiseerd. Nova lusus is één bedrijf en zonder meerkosten kan je een nl2 beginnen, maar met de eerste had je al de hele wereld bereikt, dus schiet je niks op met een tweede site.

Verder zag ik nog wat heel merkwaardigs staan, namelijk dat 70% van het bedrijf in handen van de aandeelhouders is. Hoezo 70%? De eigenaar(s) van de rest hebben toch ook een aandeel van 30% in het bedrijf? ELK bedrijf is altijd voor 100% in handen van de aandeelhouders. Ik neem aan dat jij over deze merkwaardige discrepantie nog niet nagedacht had? Er wordt waarschijnlijk bedoeld dat 70% van de aandelen wordt verkocht aan mensen zoals jij die 600 euries neertellen voor een 'pakket' waarvan je niet weet wat het je op gaat leveren. Er is weinig fantasie voor nodig om te bedenken dat het 30% aandeel preferent in handen blijft van de slimme jongens die bij nl de dienst uitmaken. Dit is ook interessante informatie voor jou om eens na te lezen in het prospectus; hoe is de aandelenconstructie opgebouwd en hoe is de stemverhouding op de aandeelhoudersvergadering vastgelegd tussen deze 30% en 70% van de aandelen, en idem voor het dividend.

Zoals je ziet is er voor jou alle reden om achter dit prospectus aan te gaan alvorens jij je zuurverdiende centjes hierin gaat investeren. Reken er nou maar niet op dat er één financiële waakhond bestaat die voor jou in de gaten houdt of dit soort dingen voor de aandeelhouders gunstig in elkaar steekt. De authoriteiten die jij noemt doen niets anders dan de gevolgde procedures te checken en te controleren of de juiste formuliertjes wel zijn ingevuld om te komen tot hun approval. Of de onderneming zich daarna gaat bezighouden met piramideoplichting of drugshandel is ze volstrekt om het even, als het beursreglement maar wordt nagevolgd.

Ik wil je nogmaals mijn suggestie aan de hand doen om dit prospectus maar eens op te vragen. Uit de (on-)verkrijgbaarheid daarvan moet je dan nog maar eens nadere conclusies trekken...

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door jor »

Als Opgelicht?! met de verborgen-camera een bijeenkomst bezoekt van Nova Lusus staan we opmerkelijk genoeg bijna meteen oog in oog met Hans van der Meer, een van de naaste vertrouwelingen van ‘wonderbelegger’ Rene van den Berg. Van der Meer blijkt lid te zijn van de ‘World Leader’s Group’ en vormt met een aantal andere personen de harde kern van Nova Lusus.
Toen de camera daar dus was sloop men inderdaad als een dief in de nacht weg.De ene nog sneller dan de andere.Waarom als het allemaal zo goed in orde is niet gelijk de boel rechtgezet. Gewoon aan de reporter de door jou bedoelde papieren laten zien en NV had de kans om positief eruit te komen, maar nee, als een stel crimineeltjes sluipen ze weg.Het was net of je een steen optilde.En als opgelicht ernaast zat waarom geen kort geding over smaad? Moet makkelijk geweest zijn met de door jou aangereikte gegevens.Nee, blijf er maar ver vandaan want lang voor het moment van de zogenaamde beursgang zijn de euro's opnieuw verdamp.Op je gezegde dat de website in de lucht is en goed draait, is het antwoord , dat geloof ik beste er zijn altijd sukkels die in dit soort rommel trappen.
Geplaatst op 22 Feb 2008 14:55 door Martijnsteven


--------------------------------------------------------------------------------

Hoi Econometrist,

Doe dan zelf even navraag bij de AFM. [email protected]

Gij zult dan zien dat het is goedgekeurd door zowel FSA als AFM. Dergelijke documenten worden alleen aan nette bedrijven vergeven en niet aan pyramidespelen zoals jij dat suggereert!

Ik zou zeggen, ga eens een potje poker spelen bij NL en je ziet zelf dat er geen enkele vorm van Pyramide in zit! Dit hebben de mensen van Tros ook nagelaten en hun oordel gebaseerd op de informatie van een niet officiële website! Sterker nog; ze hebben NOOIT de informatie van de originele, officiële website van NL gebruikt! Dit was zeer duidelijk in beeld te zien.

Groet,

Martijn
Zie de vraag boven. :D
Jor.

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door jor »

Als Opgelicht?! met de verborgen-camera een bijeenkomst bezoekt van Nova Lusus staan we opmerkelijk genoeg bijna meteen oog in oog met Hans van der Meer, een van de naaste vertrouwelingen van ‘wonderbelegger’ Rene van den Berg. Van der Meer blijkt lid te zijn van de ‘World Leader’s Group’ en vormt met een aantal andere personen de harde kern van Nova Lusus.

De bezoekers van de bijeenkomst worden door Nova Lusus warm gemaakt voor deelname in het bedrijf, waarbij enorme winsten worden voorgespiegeld. Er wordt echter wel door Nova Lusus benadrukt dat de uitbetaling van de winst pas mogelijk is nadat er minimaal 2 nieuwe, betalende leden zijn aangebracht. En dat is dus een piramidespel. Ook beweren de sprekers van Nova Lusus dat het bedrijf de potentie heeft 'om groter te worden dan Microsoft', als zij 1% van de gaming-industrie in handen krijgt.' En er zou binnen 3 jaar een Engelse beursgang zijn gepland waarvan, opmerkelijk genoeg, binnenkort al een prospectus wordt uitgegeven.

Als Opgelicht?! een afspraak maakt met 2 leden van de World Leader's Group, waaronder Hans van der Meer, volgt er een opvallende ontmoeting. Onze programma krijgt in eerste instantie een hartelijk onthaal, maar als wij onze feiten op tafel leggen slaat de sfeer plotseling om. Uiteindelijk slaat de deur zelfs voor onze neus weer dicht.
Waarom werden ze niet normaal te woord gestaan ?Dit blijf ik me afvragen.Verder wens ik Martijnsteven geluk, hij zal het hard nodig hebben.

gamer
Berichten: 39
Lid geworden op: 23 feb 2008 00:21

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door gamer »

Allereerst is het duidelijk dat jullie nog nooit hebben meegemaakt hoe zo'n verborgen camera actie opgezet wordt en vervolgens volledig geknipt en geplakt weer op de buis gebracht wordt, zodat het er voor het publiek ook een beetje smeuig uitziet.

Er is helemaal niets wat je op zo'n moment van overval zou kunnen zeggen dat het vooringenomen beeld van de reporters zou doen veranderen.

Vervolgens heeft de reporter die de opnames maakte in de zaal, uitgebreid gesproken met de IT directeur en zat hij op rij één naast de CEO van het bedrijf die speciaal uit Australie was overgekomen. Ook van zijn verhaal over de prospectus, inclusief het intervieuw met de IT director is geen seconde uitgezonden.

Er is niet één keer contact gezocht met het moederbedrijf, we zijn NIET uitgenodigd in de uitzending om ons zegje te kunnen doen en de gegevens die werden gebruikt in de uitzending werden gehaald van een andere dan de Company website.

Zo maar even een opsomming van wat knulligheden, even daargelaten dat de geintervieuwden het wel professioneler hadden kunnen aanpakken, maar dat zij daarvoor niet zijn opgeleid. Het waren slechts twee vertegenwoordigers van het bedrijf, zoals er nu bijna 9000 zijn. Het had ieder ander kunnen overkomen. En overigens was er geen sprake van niet te woord willen staan, ze werden binnengehaald, hebbenb koffie gedronken, de hele presentatie gezien, maar dat wordt uiteraard niet uitgezonden. Pas toen de filmploeg (uit zichzelf) naar buiten liep en daarna weer naar binnen wilden. (handige actie om het erop te laten lijken of de deur wordt dichtgegooid) werden ze niet meer binnen gelaten. Dat was al meer dan een uur en enkele kopjes koffie later. Alle gelegenheid dus om een uitzending te maken met vraag en antwoord, maar daar hebben ze uiteraard niet voor gekozen, anders kijkt er geen hond naar.

Tot slot zal de zogenaamde deskundige zich nu wel het snot voor de ogen schamen als hij morgern de moete zou nemen met de AFM og het zoals hij zei inderdaad iet mogelijk is om een prospectus voor dit bedrijf uit te geven. Terug naar de schoolbanken zou hem beter staan.

Het Prospectus is goedgekeurd door de UKLA en via de zogenaamde Passporting methode ongeveer 5 werkdagen later ook in Holland en een paar andere landen die de Engelse versie van het prospectus accepteren. Andere landen willen eerst even de samenvatting in hun eigen taal inzien en dan is hij daar ook gedgekeurd.

Geloof het niet van mij, maar geef de AFM een belletje, ze zijn ervoor. Vraag meteen ook even waarom ze daar de policy hebben om "gepasspoorte"Prospectussen NIET te publiceren op hun website. Ik sanp dat namelijk ook niet en er is gisteren nog aan deze mensen verteld dat ze dan een telefoontje (zouden kunnen) verwachten van 8500 leden (en twee of drie halsstarrigen van het Radar Forum)

Postal address
Netherlands Authority for the Financial Markets (AFM)
P.O. box 11723
1001 GS, AMSTERDAM
The Netherlands
Visiting address
Vijzelgracht 50
1017 HS, AMSTERDAM

Phone: +31(0)20- 797 2000
Fax: +31(0)20- 797 3800
E-mail: [email protected]

website: http://www.afm.nl/corporate/

Wees daarna ook zo sportief om te vermelden wat ze je hebben verteld. Het opvragen van deze prospectus kan gratis, hetgeen overigens een overheids verplichting is. Ruim 120 pagina, volledig uitgewerkt met Marketing wijze (Netwerkmarketing) welke markt in gewerkt wordt (online gaming) en de exacte gang van zaken de komende 3 jaar in aanloop naar de beursgang.


Zomaar even een reactie van ook een zelfstandig ondernemer bij NovaLusus. Hou het verder netjes mensen, hou je bij de feiten en laat je emoties niet de overhand krijgen.

Fijn weekend weer

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door jor »

De tros is echt niet de enige die zich vragen stelt bij Novalusus, dit stukje stond in het Algemeen dagblad, toch niet een krant die bekend staat om leugens.
bedrijf Nova Lusus. Dit bedrijf biedt sindsapril 2006 via het Internet spelletjes als poker, blackjack of rouletteaan. Spelers kunnen ook aandelenpakketten van 600 euro kopen in hetbedrijf. Als ze twee anderen kunnen overhalen ook van die pakketten tekopen, krijgen ze een pakket gratis. De aandelen worden geld waard alshet bedrijf naar de beurs gaat. Volgens Nova Lusus gebeurt dat in 2010.

Volgensjuristen lijkt Nova Lusus echter op een piramidespel. Ook omzeilt hetbedrijf het Nederlandse verbod op kansspelen via Internet door met eenlicentie en een server op Curaçao te werken. Vorig jaar novemberbesteedde het TROS-programma Opgelicht?! aandacht aan het bedrijf. Toenvoorspelden een deskundige advocaat dat 95 procent van de deelnemerszijn geld zal kwijtraken. De deelnemers zweren er echter bij en zijnervan overtuigd dat hun aandelen geld gaan opleveren.

Bron: Algemeen Dagblad
http://tros.nl/index.php?id=2920
ook is in de dossiers iets anders te zien als je stelt over het verwijderen van de filmploeg.Klik op Uitzending 6-11-2007 en je ziet hoe het werkelijk ging.

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door jor »

Zomaar wat stukjes uit de woorden van NovaLusus tijdens het filmen.De Uitbetaling Start Op Het Moment dat je Twee Nieuwe Leden A €600.- Aanbrengt + Een Wekelijkse Ticket Koopt.? Toch een Piramidespel? De wet in Nederland word omzeilt door de server op Curacao te plaatsen en de administratie via Brazilie te laten gaan. Op vragen over het niet hebben van een licentie in Nederland word geantwoord , dat hoeft ook niet want we bieden geen gokspel aan maar aandelen. De prospectus zou in het filmpje in 2010 komen maar is intussen verschoven naar 2011, ( waar heb ik dat meer gehoord? )De prospectus drie jaar eerder uitbrengen dan de beursgang is heel vreemd omdat deze een actuele weergave dient te zien van het bedrijf en wie weet dat al drie jaar van tevoren.Figuren als Hans van der M zou ik gezien zijn achtergrond niet verder vertrouwen dan dat ik hem kan gooien ( en dat is niet ver ).Kortom, een hoop mooie woorden, Maar Bezint Eer U begint zou ik zeggen. dat voorkomt een hoop narigheid waar het mlm-forum/opgelicht forum vol mee staat!
Wees daarna ook zo sportief om te vermelden wat ze je hebben verteld. Het opvragen van deze prospectus kan gratis,
De prospectus is slechts een onderdeel van het hele proces van een beursgang en je moet je daar niet blind op staren.

Econometrist
Berichten: 809
Lid geworden op: 09 jan 2005 04:03

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door Econometrist »

Er is helemaal niets wat je op zo'n moment van overval zou kunnen zeggen dat het vooringenomen beeld van de reporters zou doen veranderen.
Dat is maar ten dele waar. Als je de televisie ploeg alle gelegenheid geeft hun verdenkingen te verifiëren en ze kunnen niets vinden dat hun vermoedens bevestigt, dan zal een subtiele verwijzing naar het wetboek van strafrecht in de context van smaad al voldoende zijn om in het eindprodukt de oorspronkelijke aantijgingen te laten vervallen.
Inderdaad, met knippen en plakken is het mogelijk een andere sfeer te scheppen in de reportage dan er oorspronkelijk tijdens de opnamen is geweest. Maar daar staat tegenover dat het wegvluchten voor de camera an sich niet het strafbaar feit is waarvan de heren worden verdacht. We hebben ook uitgebreid op film gezien wat een spreker glashard stond te verkondigen aan de toehoorders. Alleen al de rekensom van de 1% en Microsoft is eenvoudig na te rekenen onjuist. Misschien wil je bij die verborgen camera opnames ook aanvoeren dat ze in een onjuiste volgorde zijn verknipt, maar desalniettemin zijn de zaken wél gezegd. En de toehoorders onthouden ook de afzonderlijke uitspraken, en niet de volgorde of de context.

Maar even wat anders, gamer; je doet verslag van het verhaal alsof je er zelf bij bent geweest, is dat ook zo? Ook over het prospectus vermeld je feiten alsof je het ding al in je bezit hebt, klopt dat ook? En in dat laatste geval, waarom heb jij dan niet even het antwoord geplaatst op mijn toch zeer eenvoudige vraag wie er in het prospectus als de financieel verantwoordelijke wordt genoemd en welke bank de beursgang gaat begeleiden?

Hou me ten goede, maar mijn indruk is dat jij hier regelrecht citeert uit het verweer dat intern bij NL rondgaat bij de 8000 deelnemers, en waar jullie bestuur zorgvuldig over heeft nagedacht hoe de gebeurtenissen van de bewuste opnamedag uitgelegd kunnen worden, zonder dat daarbij al te veel schadelijke gedragingen aan de onderneming zelf toegeschreven hoeven te worden. Ook dit verhaal is natuurlijk weer eenzijdig, maar ditmaal in het voordeel van NL, waar bij de 8000 aanhangers meer bereidheid voor bestaat om dit voor waar aan te nemen, hoewel er nog minder ondersteunend bewijsmateriaal van bestaat dan wat de reporter heeft laten zien. Cognitieve dissonantie heet dat verschijnsel. Op deze manier hou je de mensen binnen boord.

Voor wie geïnteresseerd is in mijn opinie van het verhaal: nova lusus is niet één, maar twéé bedrijven. De eerste is een volkomen legitieme internetgoksite die uiteraard statutair gevestigd is in een land waar dat is toegestaan. Een bierbrouwer vestigt zich ten slotte ook niet in Saoudi Arabië. Maar het probleem met dit soort sites is dat je niet de dertiende in een dozijn, maar de dertien miljoenste in een dozijn bent. De markt is dan misschien wel groot (hoewel ik wel -tig keer na zou denken wat mijn kansen zouden zijn dat winsten ook daadwerkelijk worden uitbetaald) maar in het aanbod verzuip je helemaal. Internet gambling levert op google al 11 miljoen hits. Er valt dus nauwelijk iets te verdienen, laat staan 1%. Daarom is er nog een tweede nova lusus. Namelijk het piramidespel nova lusus, dat leunt op het gokbedrijf. Het zal altijd onduidelijk blijven WAT je nou precies aanschaft als je zo'n pakket à 600 euries koopt, en het zal altijd onduidelijk blijven WAT er nu precies met al die 9000 * 600 = 5,4M gebeurt. Het is te vergelijken met het piramidesysteem dat 'rapporten' verspreidt. Geen mens weet, of interesseert het, wat voor rapporten dat dan precies zijn of wat de inhoud is, het gaat alleen om de inkomsten die je ervan verwacht van de volgende generatie in de kettingbrief. De goksite is het legale sausje over de piramide, waarvoor de inkomsten uit de aandelenpakketten niet worden gebruikt om te investeren in de goksite, en waarvan uiteraard de vraag open blijft staan waarvoor dan wél? Wie het weet mag het zeggen.

En die beursgang? Die komt over 3 jaar. Ten tijde van de reportage was dat dus 2010, en anno nu is dat 2011. Het is de oude truc als in het café waar een groot bord hing met daarop de tekst "Morgen gratis bier". Jaja, mlm is het systeem van de toekomst, en dat zal het altijd blijven...

gamer
Berichten: 39
Lid geworden op: 23 feb 2008 00:21

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door gamer »

Ik begrijp dat het nu ineens geen issue meer is en de prospectus niet meer belangrijk. Iedereen roept eerst dat dit bedrijf de boel oplicht, want er is geen prospectus. "Deskudigen" in de uitzending zeggen zelfs, er kan helemaal geen prospectus uitgegeven worden.

En nu we iedereen uiteindelijk te kakken zetten en precies uitleggen waar je die prospectus kunt vinden is het ineens niet meer belangrijk?

Op naar het volgende discussiepunt, als je maar gelijk hebt?

Volgens mij werkt het zo niet helemaal hoor.

Toch een fijn weekend.

gamer
Berichten: 39
Lid geworden op: 23 feb 2008 00:21

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door gamer »

Ik snap volkomen wat je schrijft en geef je volkomen gelijk. Jij hebt je mening namelijk gebaseerd op (euhhhh, waarop eigenlijk) op een programma dat met wat knip en pakwerk volkomen verdraaide (mis) informatie geeft.

Op jouw vraag: Was je erbij toen de opname gemakt werd: Ja, ik zat ook in de zaal, met de reporter op de eerste rij in het midden vooraan. Er is zelfs een foto van hem gemaakt. Zonnebril met weggewerkte camera op zijn krullenbol, Microfoon in zijn hand, keurig verstopt in een NovaLusus brochure.

Op je vraag heb je de prospectus in je bezit: Ja (en dat kan jij over slechts enkele werkdagen ook hebben als je deze opvraagd) Als je even geduld hebt zelfs in het Nederland vertaald, want dat was nodig voor de Belgische markt. (ze spreken in Belgie geen Engels)

Dus jer hebt volkomen gelijk als je ervan uit gaat dat het programma niks heeft verdraaid en niks heeft verknipt. Helaas is dat ver buikten de waarheid.

600 euro verhaal: onzin
verplicht mensen inschrijven: onzin

En voordat ik hierover in een oeverloze discussie verzand, zoek eens een persoon op die je wilt uitleggen hoe het nu wel in zijn werk gaat. Vast wel iemand te vinen op het internet die je te woord wil staan.

En tot slot de opmerking over die ene procent. Hoe groot is de totale Gaming markt wereldwijd. Enig idee hoeveel 1% daarvan is? Als je dat hebt uitgerekend en daarna de jaarcijfers van Microsoft ernaast legt, zal je zien dat het niet ens zoveel verschil uitmaakt. Maar dit is gebruik als "beeldspraak". Daar hoef je toch niet zo ingewikkeld over te doen? Ik snap de commotie niet.

Voor de rest kan ik je zeggen dat ik beslist niet vijandig tegenover jouw postings sta, maar vraag me wel af waarom je zo star vasthoudt aan je mening, die alleen maar gevormd kan zijn door een spectakel uitzendinkje. Want verder heb je geen informatie lees ik.

Ik vraag me af of je ook een persoon bent die zijn mening kan bijstellen, of alleen maar hier bezig bent om je eigen visie te verkondigen.

Nog steeds een fiun weekend iedereen.

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door jor »

http://tros.nl/index.php?id=2920
600 euro verhaal: onzin
verplicht mensen inschrijven: onzin

Vertel waarom de man voor een volle zaal dit dan zegt? Of roept hij maar wat om de aandacht te trekken?En nu niet roepen dat het allemaal anders gefilmd is want de uitspraak heeft hij op ( verborgen camera ) gedaan.Zie de link naar het filmpje.

jor
Berichten: 4541
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Nova Lusus

Ongelezen bericht door jor »

Lees ook eens dit stukje over een mooie prospectus. Of als je zekerheid wil toets dan maar via www.google.nl.

http://www.stelling.nl/divers/teakopstand.pdf


Fijn he, zo een mooie prospectus.Ik zeg niet dat het bij NV net zo gaat maar gezien het verleden van sommige leiders zou ik het in ieder geval nimmer gokken.

Gesloten