LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Beetje laat: PvdA wil verrotte financiele sector aanpakken

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
peewee
Berichten: 2194
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Beetje laat: PvdA wil verrotte financiele sector aanpakken

Ongelezen bericht door peewee » 18 mar 2012 12:23

In zijn eerste toespraak als partijleider besteedde de heer D. Samson ook enige aandacht aan de verrotte financiele sector. Hieronder de passage.
En we zullen zeker die ene hervorming niet vergeten. Die van de financiële sector. Heeft u de brief van Greg Smith gelezen? Deze directeur van Goldman Sachs legt in de New York Times uit waarom hij ontslag neemt. Omdat niemand bij zijn bank meer de vraag stelt hoe ze de klant het beste van dienst kunnen zijn, maar alleen hoe ze hem zoveel mogelijk geld uit de zak kunnen kloppen. Het is deze cultuur die ons in deze crisis heeft gestort, en waarmee een kleine groep rijk werd maar gewone mensen hun huis, baan en pensioen verloren.
Dat maakt me razend. Het is die door en door verotte moraal die wij moeten bestrijden. Stop de perverse bonussencultuur, splits de zakenbanken, creëer nutsbanken, rust niet totdat de financiële sector ophoudt om met roekeloos gedrag onze collectieve welvaart op het spel te zetten.
Nou hij hoeft niet over de grenzen heen te kijken. Werk zat in Nederland zelf. In Nederland begint de veenbrand van de financiele crisis immers al in 2002 met de aandelenlease-affaire. Ook die affaire is een voorbeeld van het ontwikkelen door banken als AEGON, DSB en FORTIS van kansloze nepproducten die slechts één doel hadden: de klant geld uit de zaak kloppen. Producten die werden ontwikkeld onder de ogen van Ministers van Financien als KOK (ook PvdA), ZALM en HOOGERVORST (beide laatsten VVD). DSB en FORTIS zijn al van het toneel verdwenen. DEXIA ligt op apegapen aan het overheidsinfuus. En AEGON komt ook nog op de koffie. Mark my words !

zwiebertje
Berichten: 56
Lid geworden op: 21 aug 2007 21:31

Re: Beetje laat: PvdA wil verrotte financiele sector aanpakken

Ongelezen bericht door zwiebertje » 18 mar 2012 14:27

Ze zijn weer zieltjes aan het collecteren :o

Mousy
Berichten: 325
Lid geworden op: 14 feb 2011 22:29

Re: Beetje laat: PvdA wil verrotte financiele sector aanpakken

Ongelezen bericht door Mousy » 18 mar 2012 14:35

En volgens de krant en maurice de hond zijn ze met zetels alweer gestegen

GJvdZ
Berichten: 7409
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Beetje laat: PvdA wil verrotte financiele sector aanpakken

Ongelezen bericht door GJvdZ » 18 mar 2012 15:49

Trouwens ook wel weer grappig hoe een bericht van een rancuneuze ex-bank medewerker opeens voor de absolute waarheid doorgaat de afgelopen week. Het feit dat deze man zgn. vice-president was zegt helemaal niets. Dat ben je in de VS al als je afdelingschef bent...

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: Beetje laat: PvdA wil verrotte financiele sector aanpakken

Ongelezen bericht door JtC » 18 mar 2012 15:57

Ik had een oom, dat was een ras-echte Amsterdammer. Hij zei altijd (hij is dood) tegen mij: "Kennis is macht, en wie heeft er macht over de kennis? Diegenen met het geld."

Ja, en wat mij betreft geeft het exact weer hoe het in werkelijkheid is gegaan, momenteel gaat, en zoals het altijd zal gaan.

juwita
Berichten: 872
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Beetje laat: PvdA wil verrotte financiele sector aanpakken

Ongelezen bericht door juwita » 19 mar 2012 08:03

@peewee,
Maar als je de speech van Samsom verder doorleest, dan hangt hij het aanpakken van de ''verrotte financiele sector'' volledig op aan ingrijpen door EUROPA. Te voorspellen valt nu al dat daar dus helemaal niets van terecht komt. Europa is vergeven van de lobbyisten van banken en verzekeraars die elke maatregel die hen niet zint weten tegen te houden. En anders de politieke meerderheid van pro financiele sector politieke partijen wel.

Lege woorden dus van meneer Diederik Samsom. Alleen bedoeld als peptalk voor zijn tot vrijwel niets geslonken achterban.

Degene die gedupeerd zijn door malafide delen van de financiele sector zullen het van eigen individuele strijdbaarheid, kracht en inzet moeten hebben. Volhouden en nimmer opgeven.

De Haagse politiek heeft in de aandelenlease- en in de woekerpoliskwestie tot nu toe alleen maar om de hete brij heengedraaid.

Gesloten