LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Waarom geen kort geding tegen Dexia i.v.m. BKR noteringen?

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
jeroenEUR
Berichten: 430
Lid geworden op: 10 mei 2007 22:24

Waarom geen kort geding tegen Dexia i.v.m. BKR noteringen?

Ongelezen bericht door jeroenEUR » 17 apr 2008 20:26

De aandelenleaseaffaire sleept zich nu al enkele jaren voort en inmiddels is de rechtspraak het er grotendeels wel over eens dat Dexia haar zorgplicht heeft geschonden / er bij het aangaan van de overeenkomst een handtekening van de partner verplicht was en dat op grond hiervan de aandelenleaseovereenkomsten dus kunnen worden vernietigd.

We weten allemaal dat we hiervoor zelf een rechtszaak moeten opstarten tegen Dexia.

Maar de Rechtbank Amsterdam is nu al overbelast.
De vooruitzichten op een snelle afhandeling zijn niet erg bemoedigend.

En veel gedupeerden zijn ook afhankelijk van de snelheid waarmee Leaseproces of hun advocaat hun zaak in behandeling wil nemen (hier kunnen zij zelf nauwelijks invloed op uitoefenen).

Ondertussen blijven de BKR achterstandnoteringen lekker staan.

Waarom is er nog geen jurist op het idee gekomen om namens al die aandelenleasegedupeerden een kort geding aan te spannen tegen Dexia en daarin onmiddelijke verwijdering van die ongeldige BKR noteringen te eisen?

Onder verwijzing naar de jurisprudentie?

Waarom heeft Leaseproces dit niet voorgesteld aan hun cliënten?

Procesvoerder
Berichten: 689
Lid geworden op: 12 jul 2006 12:26

Re: Waarom geen kort geding tegen Dexia i.v.m. BKR noteringen?

Ongelezen bericht door Procesvoerder » 17 apr 2008 21:01

In specifieke, individuele gevallen zou dit misschien succes kunnen opleveren. Als groepsactie zal dit wel te moeilijk zijn, omdat er per geval spoedeisend belang moet worden aangetoond. De nood moet voor een gedupeerde wel erg hoog zijn om een kort geding te overwegen: het risico van een verloren procedure is levensgroot aanwezig met de aanmerkelijke kosten vandien, die dan ten laste van die gedupeerde zullen komen.

henkgeluk
Berichten: 302
Lid geworden op: 29 apr 2005 20:05

Re: Waarom geen kort geding tegen Dexia i.v.m. BKR noteringen?

Ongelezen bericht door henkgeluk » 17 apr 2008 23:54

kwam er afgelopen week achter dat dexia mij bij de bkr met achterstand heeft gemeld in 2004~ over een zaak die door ons is gewonnen in eerste aanleg. navraag blijkt dat zolang een zaak niet definitief is uitgesproken de bkr in stand blijft! zou enigszins logisch zijn.maar ze hebben wel even de rente er al vast bijgeteld! tot nu toe is dat 75% van de restschuld!
heb ik dadelijk een leuk bedrag aan rente tegoed is nl vernietigd binnen 3 jaar!~of is de rente minder ! (bedrijfsrente versus consumenten rente)

kantjil
Berichten: 5
Lid geworden op: 15 apr 2008 20:23

Re: Waarom geen kort geding tegen Dexia i.v.m. BKR noteringen?

Ongelezen bericht door kantjil » 19 apr 2008 17:10

Eigenlijk moeten we schade vergoeding claimen tegen Dexia want door Dexia staan wij al 7 jaar genoteerd al wanbetaler bij de BKR wij konden geen huis kopen geen lening krijgen en had fysiek schade gelopen.

Hiawathaatje
Berichten: 151
Lid geworden op: 19 nov 2007 10:56

Re: Waarom geen kort geding tegen Dexia i.v.m. BKR noteringen?

Ongelezen bericht door Hiawathaatje » 19 apr 2008 17:45

Het staat u vrij om een individuele rechtzaak te beginnen tegen Dexia.

Ik wens u veel succes !

Brabander
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 jul 2004 23:17

Re: Waarom geen kort geding tegen Dexia i.v.m. BKR noteringen?

Ongelezen bericht door Brabander » 27 apr 2008 09:39

Jammer dat het BKR gen melding maakt van de ten onrechte door Dexia en andere boevenbanken en verzekeraars opgevoerde en weer ingetrokken registraties.

Bijna 11 miljoen mensen geregistreerd bij BKR
Uitgegeven: 26 april 2008 19:24
Laatst gewijzigd: 26 april 2008 19:50

TIEL - Ruim 10,8 miljoen mensen staan geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel, ruim 360.000 mensen meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit het zaterdag gepubliceerde jaarverslag over 2007 van de nationale databank van de kredietwaardigheid.

De bijna 11 miljoen ingeschrevenen hebben samen bijna 14 miljoen lopende kredieten en 9 miljoen afgelopen kredieten op hun naam staan.

BKR, vaak kortweg Tiel genoemd, informeert aangesloten organisaties over kredieten en mobiele telefoonabonnementen die consumenten al hebben afgesloten. Die organisaties raadpleegden de gegevens van het BKR in 2007 meer dan 21 miljoen keer, een stijging van ruim 3 procent.

De 224 bij het BKR aangesloten organisaties zijn onder meer banken, financieringsmaatschappijen, thuiswinkelorganisaties, creditcardbedrijven en aanbieders van mobiele telefonie.

Eigen gegevens

Ook consumenten kunnen voor 4,50 euro hun eigen gegevens opvragen Tiel. Ongeveer 124.000 mensen deden dat het afgelopen jaar. Een stijging van bijna 6 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Volgens het BKR komt dat door de toenemende bekendheid van Tiel en omdat consumenten dit steeds vaker doen voor organisaties die zelf geen toegang tot de gegevens hebben.

Persoonsgegevens

Het BKR registreert de persoonsgegevens van consumenten en de kredietgegevens. Onder dat laatste vallen het soort krediet, het bedrag, het moment waarop iemand over het krediet of het mobiele telefoonabonnement kan beschikken en de verwachte en daadwerkelijke aflossings- of beëindigingsdatum.

BKR Score

Het BKR biedt aangesloten organisaties ook een zogenoemde BKR Score, waarin een hoog of laag risico wordt toegekend met betrekking tot het betalingsgedrag van een bepaalde persoon. Daarvoor kreeg het BKR afgelopen jaar 6,7 miljoen verzoeken.

(c) ANP

Gesloten