[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • positief UWV
Pagina 1 van 3

positief UWV

Geplaatst: 01 feb 2006 22:16
door kazana
Ja jongens en meiden ik kan het haast niet geloven maar heb positief bericht gehad om voor mezelf te gaan beginnen eerste 3mndn financieleondersteuning ivm voorbereidingen enzo.
En alsof dat niet genoeg is :wink: als het binnen 1 1/2jr echt niet lukt is me WW gegarandeerd dat ik dat terug krijg. Mag ik dit echt geloven,durf het niet te geloven vandaar dat ik het hier neerzet :wink:

Re: positief UWV

Geplaatst: 02 feb 2006 09:37
door Langhaar
Hallo,

heb je dit zwart op wit?

Groet Langhaar

Re: positief UWV

Geplaatst: 02 feb 2006 16:46
door themaster
beste ik zal je uit je droom helpen.

je krijgt alleen 3 mnd uitstel voor solliciteren en je krijgt niks financiele ondersteuning simpel genoeg.

ik heb zelf dat traject ook gevolgd maar je kunt uiteindelijk zelf alles uitzoeken want hun doen geen ene moer

Re: positief UWV

Geplaatst: 02 feb 2006 19:26
door antialles
Kazana heeft gelijk de wet is aanpast sinds 1 januari nav een experiment wat vorig jaar gedaan is. dus je mag idd een aantal maanden MET BEHOUD van een VOLLEDIGE WW een bedirjf opzetten, zonder sollicitatie verplichting. Eventuele winst wordt uiteraard gekort op je ww.

Dus Themaster eerst kijken of zaken kloppen en dan pas reagere, komt anders zo dom over.

Re: positief UWV

Geplaatst: 02 feb 2006 19:38
door Kor B
Persbericht 05/113


Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie
01 juli 2005

Nr. 05/113WW als springplank naar eigen bedrijf

Het wordt werklozen makkelijker gemaakt een eigen bedrijf te beginnen. Ze krijgen de kans om, met behoud van WW, de eerste orders in de wacht te slepen. De ondernemers in de dop krijgen ook een ruimere vrijstelling van de sollicitatieplicht.

Met die maatregelen wil staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bevorderen dat mensen in de WW een toekomst als zelfstandig ondernemer overwegen. ‘Ondernemen is evengoed een optie als een baan in loondienst.’

De staatssecretaris zette vier maanden geleden een projectgroep aan het werk om het ondernemerschap te stimuleren. De projectgroep maakte als eerste een inventarisatie van kansen en knelpunten. Eén van de knelpunten doet zich voor in de WW. Werklozen krijgen al wel de mogelijkheid om zich, in ieder geval drie maanden, te oriënteren op het ondernemerschap, maar in die tijd mogen ze nog niet proberen hun eerste opdrachten in de wacht te slepen. Van Hoof vindt dat een belemmering voor het starten van een eigen bedrijf. Hij komt daarom op korte termijn met voorstellen de wet zo te veranderen dat werklozen in de oriëntatieperiode aan een orderportefeuille kunnen werken zonder dat hun uitkering in gevaar komt. In individuele gevallen kan die oriëntatieperiode van drie maanden worden verlengd. Van Hoof wil ook een verdere vrijstelling van de sollicitatieplicht mogelijk maken, zodat werklozen ‘meer ruimte krijgen om zich volledig te richten op de vraag of het starten als ondernemer een haalbare optie is.’

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft de staatssecretaris, mede namens zijn collega Van Gennip van Economische Zaken, dat hij de startpositie van ondernemende werklozen in de toekomst verder wil verbeteren door de financiële risico’s te verminderen. ‘Bijvoorbeeld door een korte afbouwperiode in de WW te creëren, waardoor de ondernemer in kwestie de tijd tussen het opstarten van zijn bedrijf en de eerste inkomsten beter kan overbruggen.’

Van Hoof wil met zijn beleid bereiken dat het makkelijker wordt om de stap naar het ondernemerschap te zetten. ‘Het kunnen kiezen voor ondernemerschap past in het nemen van eigen verantwoordelijkheid voor participatie op de arbeidsmarkt.’
--------------------------------------------------------------------------------

De volgende Officiële publicatie(s) zijn gerelateerd aan bovenstaande persbericht:

Brief van staatssecretaris Van Hoof, mede namens de staatssecretaris van EZ, over de ontwikkeling en voortgang van het beleid ondernemerschap en starten vanuit een uitkering


Dit persbericht is onderdeel van dossier(s):
Werkloosheidswet
Weer aan het werk


2006

2005

2004

2003

2002

2001

2000

1999

1998

1997

1996
Abonneren Persberichten

--------------------------------------------------------------------------------

[colofon] 101-484 [bovenkant pagina]

Re: positief UWV

Geplaatst: 02 feb 2006 21:49
door kazana
Het staat als voorlopig zwart op wit krijg daar nog een officiele bevestiging van is me gezegd.
Weet dat ik alles zelf moet uitzoeken dat heb ik dus al gedaan en met me ondernemingsplan naar het UWV gegaan
Met financieleondersteuning bedoel ik geen lening ofzo maar behoud van WW.of in ieder geval dat ik me rechten daarop niet helemaal verspeel.
Het is als volgt: 3 maanden GEEN sollicitatieplicht.
Mocht het lukken om al gelijk opdrachten binnen te krijgen mag ik die aannemen met als gevolg dat ik dat op moet geven (logisch) en die uren worden in mindering gebracht op de WW. en dat gedurende 3 maanden als dat nodig mocht zijn, dus toch 3 maanden 100% inkomsten niet dat dat zoveel is maar maakt het toch makkelijker om iets op te zetten. Wat er na die 3 maanden gebeurt weet ik eigenlijk niet exact ga ervan uit dat ik dan weet okee het gaat me lukken of niet.
Maar na die 3 maanden zal er toch ook iets zijn, want binnen 1 1/2jr zou ik dan het bedrijf op moeten doeken en krijg weer 100% WW geeft gevoelsmatig toch wel rust.
Maar ik ga ervan uit dat ik hooguit 3maanden hulp nodig heb en dan mezelf kan bedruipen,hoef geen tonnen te verdien (zou wel leuk zijn) maar wil gewoon van die uitkering af en gezien me leeftijd (53) zal geen werkgever me aannemen omdat je te duur bent, dus spring maar in het diepe dat thuis zitten heb ik nu wel gezien na deze 5 maanden.

Re: positief UWV

Geplaatst: 02 feb 2006 22:09
door tomaatje
kazana wat ga je dan precies doen ???

Re: positief UWV

Geplaatst: 02 feb 2006 22:20
door kazana
Een onderhoudsbedrijf dat gespecialiseerd is in DIAMANT boren en zagen en zo nodig ook sloopwerkzaamheden.
Gaten maken voor open haarden en gaten zagen voor afzuigkappen ed.zal hoofdzakelijk bij particulieren gebeuren maar verder via grotere bouwbedrijven aan het werk zien te komen
Maar als er een vraag is om ergens een muur te slopen doe ik het ook mijn originele beroep is sloper, dat lijkt makkelijk maar je moet wel weten welke muur er ECHT weg kan :P

Re: positief UWV

Geplaatst: 03 feb 2006 15:37
door tukker2
Kazana wat ik mij afvraag

Heb jij zoveel middelen om zo’n bedrijfje op te starten?
Jij schrijft dat je met jou ondernemingsplan bij uwv bent geweest, ze zullen het ondernemingsplan wel met jou hebben door besproken en nu mag je zelf aan de slag om te kijken of je kans van slagen hebt.
Ga eerst eens met het ondernemingsplan naar een bank, en dan gaan en kijken of zij daar ook achter staan. Kan je veel werk besparen.

Re: positief UWV

Geplaatst: 03 feb 2006 21:51
door kazana
Tukker2
Is het van belang hoeveel middelen ik heb???? wil je wel zeggen dat ik GEEN bank nodig heb, maar om nu al me spaarcenten te gaan opgebruiken omdat de WW maar 62% uitbetaald ze zeggen dus 70% maar houden ook nog 8% vakantietoeslag in en dus zelf elke maand me spaarcenten bij me uitkering te leggen daar heb ik niet al die jaren voor gewerkt.
Het feit dat ik al vanaf m,n 14 werk(toen kon dat) zegt genoeg denk ik zo.
Het gaat mij erom dat de rechten die ik in al die jaren heb opgebouwd NIET verspeel door voor mezelf te beginnen.
Kan in de WW blijven en daarna socialedienst aanvragen OF nu iets voor mezelf te starten en de eer aan mij te houden.
Heb de hoop dat dit gewoon gaat lukken en dan kan ik toch als ik 65 ben stoppen maar misschien blijf ik wel bezig omdat ik niet stil kan zitten, kan niet in de toekomst kijken maar ga ervan uit positief gedrag en je komt al een heel eind :P

Re: positief UWV

Geplaatst: 24 feb 2006 12:07
door willemtrosradar
Kazana,
Goed plan en je hebt pit en je bent niet ingedut en niet lui. Je gaat het maken. Ik hoop dat veel mensen je werk gaan gunnen. Dat de nieuwe eu-genoten die uit nood van heinde en ver komen je niet teveel werk uit handen zullen nemen door oneerlijke concurrentie. Je verdient een kans.
Ik wens je geluk en wijsheid en een goede gezondheid
Old Billy uit Meteren

Re: positief UWV

Geplaatst: 24 feb 2006 14:20
door tukker2
Kazana hoe is het nu met het opstarten van jou bedrijf

Re: positief UWV

Geplaatst: 24 feb 2006 17:12
door Chanmaster
Wie positief gestemd is over UWV mag zich slecht bedeelde noemen.
UWV heeft er een rommeltje van en alle uitbestedingen welke aan UWV zijn gedaan gaan op de schop. Achmea heeft zich reeds van UWV ontdaan en de rest volgt. UWV is te groot om goed te functioneren.

Chanmaster

Re: positief UWV

Geplaatst: 24 feb 2006 19:51
door kazana
UWV heeft ook bij mij fouten gemaakt maar ben er wel als een speer steeds opgedoken.
Nu nog even wachten op het BTW-nr want OOK de belasting dienst is niet altijd snel krijg het morgen binnen is belooft, en vanaf a.s.maandag gaan de faxen de deur uit en ja dan maar afwachten of er werk binnen komt he. Ben niet de goedkoopste maar sta wel voor het geen ik bied. Weet wel dat als het me lukt dat ik waarschijnlijk geen goedkope krachten in dienst zal nemen geef mij maar een "oudje"die weet wat ie moet doen en als het goed is staat die OOK voor z,n werk dus verdient ie ook zichzelf weer terug :wink:

Re: positief UWV

Geplaatst: 20 mei 2006 22:24
door kazana
De 3 maanden zijn voorbij en heb al een klein beetje werk binnen,kreeg wel te horen in de "branche" dat gevestigde bedrijven het ook 2 maanden heel stilletjes hadden gehad.

Dit geeft deze burger weer een klein beetje moed

Het verdiende werd gekort maar dat is logisch toch :wink:
Hoop dat ik over 3maanden kan zeggen dat er "duur" 'oud "personeel moet komen :wink:

Re: positief UWV

Geplaatst: 20 mei 2006 23:25
door timefa
Klopt, de activiteiten nemen weer wat toe maar liggen nog beneden de langjarig gemiddelden voor wat betreft de fluxi. Na augustus neemt de activiteit doorgaans weer met een zelfde percentage af.
Dan wordt de fluxi nogmaals vastgeld. Ik wens u heel veel succes

Re: positief UWV

Geplaatst: 20 mei 2006 23:35
door donn@
Gefeliciteerd Kazana, ik denk dat het je gaat lukken. Je instelling is tenminste prima :)

Re: positief UWV

Geplaatst: 21 mei 2006 01:33
door opa
KAZA,

Mooi kerel, geweldig.

Alleen is 3 maanden veeeeeel te kort om te orienteren voor een eigen bedrijf.
Minimaal 1 jaar heb je nodig voor opstarten, bekendheid en werving van klanten en marktorientatie. Daarna heb je zeker nog 3 tot 5 jaar nodig om helemaal klaar te stomen.
Is na 5 jaar je bedrijf vatbaar, dan loopt het wel door. Besta je langer dan 10 jaar, zit er toekomst in.

Over banken, zou ik proberen zo lang als mogelijk zonder te doen, het starten met eigen middelen en langzaam opbouwen is mijn advies.
(met +/- 5000,00 euro kan je al iets starten).

Hier een Opa's wijsheid en moet je onthouden:
" Een bank geeft je een paraplu als de zon schijnt,
maar als het gaat regenen willen ze de paraplu weer terug hebben"
Geld lenen geeft ook druk, door de druk raak je afgeleid van je werkelijk doelen die je wil behalen.

En daarbij, met eigen middelen is ook veel leuker starten.

Succes kerel, toch?

Re: positief UWV

Geplaatst: 21 mei 2006 08:52
door kazana
OPA

Weet dat ik er nog lang niet ben, maar je moet ergens beginnen toch, van de WW is nauwelijks te leven.

Heb in me 53 jaar waarvan vanaf me 14de gewerkt dus ervaring qua werk zat maar altijd voor een "baas" en dat dat iets heel anders is kom ik nu achter.
Weet ook dat ik er nog lang niet ben maar het is een beginnetje wat ik hopelijk af kan maken
Heb tot Okt. 2007 de mogelijkheid om met financiele ruggesteun het te proberen dit geeft ook een beetje rust.

Bank of financiele instellingen hoop ik buiten de deur te kunnen houden ben ook met eigen geldmiddelen gestart en moet maar zien dat ik dat eerst terug heb verdient.

Re: positief UWV

Geplaatst: 21 mei 2006 13:16
door opa
KAZA,

Ik neem altijd mijn petje af voor mensen die lef hebben voor zichzelf te starten.

TIP:
Maak van 'het terug verdienen van je investering' niet een doel.
Ga gewoon voor de vrijheid als ondernemer en de zorg voor je klanten.
Als dat goed in je hoofd zit, komt 'het terug verdienen' van zelf wel goed.

Suc 6 kerel
(oude generatie met pit)