LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] uitzendburo wel of niet voor werken

Hier kan je discussiëren over het onderwerp reïntegratie.
tukker2
Berichten: 74
Lid geworden op: 26 jan 2006 12:50

uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tukker2 »

Vanaf 1976 werk ik voor een uitzendburo en ik hoop nog heel lang voor uitzendburo`s te blijven werken
Is er niet veel veranderd in al die jaren bij een uitzendburo.
met uitzondering van mensen die er al jaren werken
Nee, over een ding kun je zeker zijn, ze zijn er om zo veel mogelijk geld te verdienen.
Het enige pluspunt is dat jij er ook veel geld kunt verdienen.
Als je naar een uitzendburo gaat kijk of ze samen werken met een vakbond je hebt de ABU en de NBBU allebei zijn ze op het Internet te vinden.
Lees het eens door er staat in wat jij van het uitzendburo mag verwachten
Verder is er ook de Werkpocket van Randstad ook op het Internet te vinden hierin word goed beschreven waar je zoal recht op hebt over reiskosten en verdere ontkosten dit boekje gaat zelfs nog verder het helpt je eventueel ook met het aanvragen van huursubsidie of bij het invullen van je belasting papieren en studiemogelijkheden.

Als je langs een uitzendburo gaat weet dan precies wat je wilt zet alles op papier hoeveel je zou willen verdienen, als je gebruik moet maken van vervoer wat zijn de ontkosten heb je recht op koffiegeld, kleding of gereedschapgeld en werkschoenen
Maar vraag je zelf ook af als je bij een uitzendburo komt of het ook reëel is wat je vraagt.
Begrijp dat als je geen beroep hebt je niet te veel eisen kunt stellen over de hoogte van jou salaris wel kun je het laatst verdiende loon opgeven en je hoeft er echt niet onder te gaan zitten.

Even iets over hoe een intercedent kijkt als er iemand een uitzendburo binnen stapt.
Een groot deel van de mensen die bij een uitzendburo komen worden gestuurd via het arbeidsbureau of de UWV waar ze het advies hebben gekregen om langs uitzendburo`s te gaan om zich laten inschrijven.
Op zich niet verkeerd maar de meeste mensen willen niet voor een uitzendburo werken en maken zich zorgen of ze wel of niet een uitkering krijgen als ze er niet heen gaan.

Als je voor een uitzendburo wilt of gaat werken en je moet een arbeidsovereenkomst tekenen, het is het van groot belang dat je die goed doorleest, wat ze niet vermelden aan eventuele onkosten krijg je ook niet, daarom is het belangrijk dat je vooraf goed weet wat je wilt verdienen om later niet te gaan zeuren om eventuele vergoedingen of omdat je niet genoeg verdiend.

Zie het werken voor een uitzendburo als een spelletje jou onwetendheid maakt ze rijk jij kunt het spelletje meespelen door zelf goed te informeren wat jou rechten zijn maar ook jou plichten.
Als jij van je zelf kunt zeggen, ik wil werken en het maakt jou niets uit wat voor werk het is, jij altijd voor ze klaar staat, zul je zien dat je werk krijgt

Als je opslag wilt dan zeg je voor het eind van de opdracht die je hebt, dat jij bij de volgende opdracht meer geld wilt hebben.
In de eerste plaats zullen ze zeggen dat het niet mogelijk is om jou meer te betalen maar ga in de tussentijd ook eens naar een ander uitzendburo.
Het werk dat zij krijgen zal een ander uitzendburo ook in hun bestand hebben.
Gooi 25 eurocent per uur op jou salaris en je zult zien dat het werkt. Later kun je altijd weer terug naar het uitzendburo waar je weg komt. Maar zorg ervoor dat je werk hebt voordat je meer geld wilt.

Nog een ding: ga nooit naar een uitzendburo en zeg dat je voor langere tijd een baan wilt of een vast dienstverband eraan over wilt houden.
Bij een uitzendburo zullen ze altijd zeggen dat het voor een langere periode is maar in werkelijkheid is het maar voor een paar weken.
Als binnen het bedrijf waar je via een uitzendburo werkt en jij goed bevalt dan komen ze wel naar jou toe om te vragen dan of je niet voor hen wilt werken.
Ga regelmatig naar de uitzendburo`s waar je staat ingeschreven laat je zien zorg dat ze jou niet vergeten
Eenmaal binnen zul je zien dat het allemaal wel meevalt om voor ze te werken en denk nooit dit is een goed uitzendburo vergeet nooit dat zij niet op jou zitten te wachten maar wat ze aan je kunnen verdienen.

In al die jaren dat ik voor het uitzendburo werk is het voor mij geen optie om bij een bedrijf in vast dienstverband te werken omdat ik in die jaren een te hoog salaris heb opgebouwd en de bedrijven het niet meer kunnen betalen. Geloof me ik ben niet de enige die zo werkt

Henrice
Berichten: 537
Lid geworden op: 22 jun 2005 09:45

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door Henrice »

Nog een ding: ga nooit naar een uitzendburo en zeg dat je voor langere tijd een baan wilt of een vast dienstverband eraan over wilt houden.
Ben het grotendeels eens met je verhaal.
Alleen wat dit betreft heb ik zo mijn bedenkingen omdat veel werkgevers toch uiteindelijk een goed ingewerkte vaste kracht wil overhouden.De uitzendburo's doen alleen de voorselectie en daar betalen bedrijven voor en voor de eventuele risico's.

Aan het werk!
Berichten: 200
Lid geworden op: 06 dec 2005 16:04

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door Aan het werk! »

@Tukker2: een goed en constructief verhaal. Ik heb zelf 12,5 jaar bij een uitzendbureau gewerkt en wou dat ik daar meer zoals jij had gezien. Gewoon zeggen waar het op staat, das voor alle partijen duidelijk. Overigens gaf ik altijd aan de uitzendkrachten aan, als zij erom vroegen, wat wij erop verdienden. Wel zo eerlijk en het is geen geheim dat we er wat aan verdienden toch?
Groet en succes
AHW

tomaatje
Berichten: 318
Lid geworden op: 13 dec 2005 20:27

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tomaatje »

Mensen die ouder zijn dan 30 kunnen beter in vaste dienst werken dan via een uitzendbureau. Dat blijkt uit een onderzoek van de stichting Loonwijzer.

Salaris
Tot 30 jaar verdienen uitzendkrachten ongeveer hetzelfde salaris als collega's in vaste dienst. Maar wie doorgaat met uitzendwerk na zijn dertigste verjaardag groeit in salaris minder dan collega's in vaste dienst.

Verschillen
Bij dertigers bedraagt het verschil in bruto-uurloon tussen uitzendkrachten en vaste werknemers gemiddeld 2 euro. Bij veertigers en vijftigers groeit het verschil tot gemiddeld 6 euro per uur.

tukker2
Berichten: 74
Lid geworden op: 26 jan 2006 12:50

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tukker2 »

Tomaatje lees jou eigen berichten eens door.
Wat denk je, met zo`n instelling die jij hebt kan ik mij voorstellen dat jij niet voor een uitzendburo wilt werken en eerlijk gezegd ik denk dat een uitzendburo jou ook niet aan het werk wil hebben.
Jij hebt wat werk betreft niets positiefs te melden overal heb je kritiek op als het over jou zelf gaat.
Je schrijft dat je eens hebt gesolliciteerd bij een bloemkwekerij en dat je niet bent aangenomen `om z`n gevoel`.
Wat denk je, wat zou de oorzaak daarvan kunnen zijn.
De werkgever die door zijn ervaring mensen zoals jij er meteen er uit kan pikken, wetend dat die persoon alleen maar ellende binnen het bedrijf brengt of een pool aannemen die komt werken voor het geld en dan ook nog hard werkt
Op het uitzendburo waar ik voor werk zie ik wel eens mensen die negatief over komen en met een smoes worden weg gestuurd als ik vraag waarom, zeiden ze dat het totaal geen zin heeft om in die persoon tijd en energie te steken. Zij spreken dan uit ervaring. Ook ik heb ooit eens met iemand samen gewerkt die alleen maar commentaar over het werk had en niets positiefs te melden had. Denk je dat het prettig is om met zo`n persoon samen te werken.

Nog even iets anders. Ben ruimschoots in de 40 en heb een inkomen waar menig persoon binnen een bedrijf waar ik voor werk jaloers op is maar niet voor een uitzendburo durven te werken omdat ze dan geen zekerheid hebben.
Daar zijn wij als vaste uitzendkrachten alleen maar blij mee. Wij kunnen dan bepalen wat we willen verdienen
Denk niet dat je dat zo maar krijgt, je zult er hard voor moeten knoken maar de beloning is er dan ook na.

kidcat
Berichten: 180
Lid geworden op: 06 sep 2005 22:56

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door kidcat »

Tukker2,
Ben ruimschoots in de 40 en heb een inkomen waar menig persoon binnen een bedrijf waar ik voor werk jaloers op is
Dat zal dan wel een gevolg zijn van het feit dat je al zo lang voor uitzendbureaus werkt. Voor 'starters' als wij liggen de salarissen laag.

En wat betreft dat verhaal van Tomaatje, dat heb ik ook zien staan op RTLtext.
Het is dus niet zomaar negatief 'gemauw', maar gewoon een mededeling van een (nieuws)feit.
Het is per slot een topic over werken via een uitzendbureau, toch? :wink:

Groet,
Kid

tukker2
Berichten: 74
Lid geworden op: 26 jan 2006 12:50

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tukker2 »

Kidcat ik heb dat stukje van jou gelezen wat je in werken via uitzendburo op 17-12-05 hebt geschreven.
Ben het helemaal eens met wat je schrijft de jaren 80 maar nog meer de jaren 90 zijn voor uitzendburo`s goudmijnen geweest. Maar ook voor mij waren het toen gouden jaren. Eind jaren 90 heeft een uitzendburo er maar weinig voor hoeven te doen om mensen aan het werk te krijgen. Toen belden bedrijven het uitzendburo voor mensen.

Een uitzendburo moet nu de bedrijven bellen en er veel tijd instoppen om mensen aan het werk te krijgen wat dan ook hun taak is. De concurrentie is onderling groot tussen de uitzendburo`s iedereen wil een graantje meepikken wat dus ten koste gaat van de uitzendkrachten.
Om nog even op `starters als wij` terug te komen. Wat ik al eerder schreef, jij bepaalt wat je wilt niet het uitzendburo voor jou 10 andere uitzendburo`s. Als jij je vak of beroep goed verstaat zelfverzekerd bent dan bepaal je zelf wat je wilt verdienen mits het binnen de grenzen blijft.
En wat interesseert mij dat wat een uitzendburo op mij verdiend mij gaat het erom wat ik er aan verdien.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Ik heb een broertje dood aan uitzendbureaus!
Ik heb de pest aan uitzendbureaus! Je bouwt in een zeer bescheiden mate rechten op, kunt op die kortstondige cotractbasis geen toekomst opbouwen, het inkomen is zeer weinig voor vaak goed betaalde en gekwalificeerde arbeid. Ik kan mij voorstellen dat een werkgever periodiek meer mensen nodig heeft en dan middels een uitzendbureau extra mensen aantrekt maar de mensen die via uitzendbureaus werken hebben geen zekerheid, al is die voor vaste werknemers ook steeds meer betrekkelijk. Ouderen krijgen via uitzendbureaus, behoundens specialisten, nauwelijks vast werk. De wetgeving zou beter moeten voorzien in het regelen van het inzetten van uitzendkrachten. En wat zeg ik hiermee nu concreet? Uitzendbureaus versterken de indruk dat mensen worden uitgebuit tegen betaling van een schamele beloning.

Chanmaster

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door NAK »

Nee, over een ding kun je zeker zijn, ze zijn er om zo veel mogelijk geld te verdienen
.
Uitzend bureaus zijn toch de moderne overkoepelde organisaties van koppelbazen.

Vroeger stond je op vaste punten te wachten tot een koppelbaas langs kwam, nu moet je er naar toe.

Ze hebbe één ding gemeen; Rijk worden over de rug van de ingehuurde arbeidskrachten.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Maar ik baal er van. Wat heb je tegenwoordig jouw gezin nog te bieden?
Je hele leven af en aan naar een uitzendbureau lopen schiet niet echt op!

Chanmaster

tomaatje
Berichten: 318
Lid geworden op: 13 dec 2005 20:27

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tomaatje »

tukker2

zoals gewoonlijk ben ik het met chanmaster eens.

En werken voor een uitzendburo bied geen enkele vorm van toekomst.
Dat ik voor een uitzendburo werk was meer door de "worst" die ze me voor hielden dat ik er voor vast kon werken.

Daarintegen de arbeids omstandigeheden bij een bloemenveiling e.d. zijn bijzonder slecht.

Ik werk liever niet voor een uitzendburo omdat je dan van de ene dag op de andere zonder werk kan zitten en het dan weer zelf moet uitzoeken. wat mij betreft zie ik hier helemaal liever geen uitzend of reintegratie buro's ze profiteren over de rug van de werklozen.

en daarbij de wijze waarop werklozen aan werk geholpen worden door mv uitzendburo's en reintegratieburo's is gewoon bijzonder slecht en dat mag iedereen best weten vind ik. En dat zal ik ook beslist niet nalaten.

En dan moeten we dankbaar zijn en niet klagen ook zeker.

en daarbij vind ik het zonde van mijn tijd en energie om met uitzend en reintegratieburo's in zee te gaan.


Wat die polen betreft die zullen best hard werken en niet klagen en overal ja en amen op zeggen ook al zijn de arbeidsomstandigheden beneden peil. Het FNV is niet voor niets bezig die lonen voor hun ook gelijk te trekken.


Ideaal voor de werkgever: een pool die hard werkt, niet klaagt,nooit ziek zal en mag zijn en werkt tot hij dood neer valt en niet voor zichzelf opzal komen omdat hij blij mag zijn dat hij hier mag werken.

Helaas voldoen wij nederlanders niet aan de voorwaarden ;-)

Kom nou zeg.!

Ook ben ik van mening dat als en geen uitzendburo's zouden zijn er veel meer vacature's zouden zijn bij het CWI en in de krant.

Helaas worden goede vacature's ingepikt door uitzend en reintgratie buro's of jobhunters.

Daar is (nu) nog niets aan te doen.

tukker2
Berichten: 74
Lid geworden op: 26 jan 2006 12:50

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tukker2 »

Tomaatje of je een toekomst kunt opbouwen bij een uitzendburo dan is het antwoordt duidelijk nee. Maar moet dat dan. Het is ook een stap naar werk in vast dienstverband.
Als je het stuk wat ik schreef nog eens leest dan zie je dat het ook anders en beter kan.

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door NAK »

zoals gewoonlijk ben ik het met chanmaster eens.
Hé tomaatje, heb jij dan geen eigen mening ......??????? :cry:

tomaatje
Berichten: 318
Lid geworden op: 13 dec 2005 20:27

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tomaatje »

tukker2 een vast dienstverband via een uitzendburo komt bijna zelden tot weinig voor. Misschien een paar jaar geleden maar nu in iedergeval niet meer. En natuurlijk moeten ze eerst flink aan je verdiend hebben en dan nog mag je hopen dat ze je laten gaan.

Mijn standpunt betreft uitzend en reintegratie buro's blijft dan ook nog steeds onveranderd.

En inderdaad ik heb een eigen mening hoor maar hetgeen chanmaster schrijft komt overeen met hetgeen ik ook vind over bepaalde onderwerpen.

En er zullen vast meer mensen zijn die mijn mening delen en zo niet jammer dan.

tukker2
Berichten: 74
Lid geworden op: 26 jan 2006 12:50

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tukker2 »

Tomaatje ik bedoelde niet een vast dienstverband bij een uitzendburo, maar om door te stromen naar een normaal bedrijf al dan niet via een uitzendburo.
Ik weet ook wel dat je niet meer bij een uitzendburo een contract voor onbepaalde tijd zult krijgen, als je de eerste fase in een uitzendburo wilt doorlopen moet je er 78 weken voor hebben gewerkt. En dan moet je er nog door twee doorlopen.

tomaatje
Berichten: 318
Lid geworden op: 13 dec 2005 20:27

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tomaatje »

sorry maar ik vind het gewoon niks om via een uitzendburo te moeten doorstromen, te lange onzekerheid of je uiteindelijk wel of niet mag blijven.

Dan liever een maand proeftijd en een vast contract voor een half jaar.

En het verdiend ook gelijk beter dan voor een uitzendburo.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Als dat nog het enige aspect was ging het nog. Na de maximale contractduur te hebben gewerkt voor een UZB zie ik de meesten gewoon weer op straat lopen. Veel mensen klagen hierover maar het is allemaal legaal dus klopt de wetgeving zoals gewoonlijk van geen kant.

Chanmaster

tukker2
Berichten: 74
Lid geworden op: 26 jan 2006 12:50

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tukker2 »

Wat is belangrijker voor een bedrijf, iemand aan nemen die tijdelijk bij een uitzendburo werkt of iemand vanuit de WW aannemen.

tomaatje
Berichten: 318
Lid geworden op: 13 dec 2005 20:27

Re: uitzendburo wel of niet voor werken

Ongelezen bericht door tomaatje »

wel ze maken bij het UWV reklame voor een proeftijd bij een werkgever via het UWV.

Daarbij kan een werkgever aanspraak maken op diverse regelingen en subidies.

Dus niet via een uitzendburo lijkt mij in iedergeval beter dan een profiterend uitzendburo die alleen maar dik aan je verdiend als wegwerp arbeider.

Dus de keus is niet zo moeilijkt lijkt mij.

Gesloten