LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Het wordt steeds erger.

Hier kan je discussiëren over het onderwerp reïntegratie.
yoram
Berichten: 50
Lid geworden op: 18 dec 2005 11:47

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door yoram » 21 mei 2006 20:04

Opa,

Inderdaad zou men kriebels kunnen krijgen als men de stukken van Jansen en Jansen leest.
Zit ook niet te wachten op een overheid die de vinger wel erg vast op de pols houdt. Zit tegelijkertijd ook niet te wachten tot de bom valt. Ik vind terrorisme veruit een grotere dreiging dan het afknabbelen van de privacy. Vindt als overheid maar eens een manier die én de burger beschermt tegen dreiging van buiten ( of van binnen) én de individuele vrijheid niet te zeer aantast. Nogmaals, veiligheid en het mogelijk in kaart brengen van groeperingen die het niet zo zien zitten in onze Westerse manier van leven krijgt van mij voorrang. Dat door deze intensievere manier van toezicht op de samenleving ook (uitkerings)fraude beter wordt aangepakt is dan mooi mee genomen. Dat U in Uw beleving de geschiedenis zich ziet herhalen, kan ik mij wel voorstellen. Ik prijs mij gelukkig dat ik in gelukkiger tijden ben opgegroeid, en dat wil ik zo lang mogelijk koesteren en bewaren, en dan lever ik ( niet graag) wat vrijheid voor in.

Langhaar
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 nov 2005 10:41

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door Langhaar » 21 mei 2006 20:45

yoram,

De site niet zo goed gelezen?

opa
Berichten: 497
Lid geworden op: 06 sep 2005 11:14

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door opa » 21 mei 2006 23:36

Yoram,

Zeer reele reactie had ik niet van u verwacht. :wink:
Mag ik wel zeggen?
Inderdaad is al langer bestaande pagina maar staat veel info over achtergronden.
Maar ik ben niet van plan mijn vrijheid in te leveren voor iets wat niet als bewezen feit is verklaar.

Ik schreerf al vaker:
Vroeger riep de pastoor van de kansel:
Als u niet doet wat wij zeggen komt u bij de duivel in de hel.
Tegenwoordig lachen we hard om de duivel en de hel.
Daarom zegt meneer pastoor tegenwoordig:
Als u niet doet wat wij zeggen komt de vloek van ala over u.
Beide stellingen zijn pure nonsens en komen voort uit macht willen hebben over de mens.

Stel u zelf eens de vraag bij het terroristme verhaal:
- Wie heeft er belang bij onrust en chaos in de wereld?
- Als arabier de bom gooit, koopt niemand meer hun olie, hebben ze inkomsten en geen eten meer.
Als de wind de verkeerde kant op staat gaat de gooier er ook nog aan.

Ik bedoel,
geloof niet alles maar denk logisch na over de informatie die u leest.
En vooral het logisch na-denken is de huidige generatie erg verleerd en daar maak ik mij ernstig zorgen over, voor de toekomst.

Maar zolang de babyboem generatie nog aanwezig is op deze aardkloot, blijven wij de juffies en knaapjes verwijzen naar lessen uit het verleden.

Het is weer een heel verhaal geworden ik stop daar maar eens mee want ik lijk wel een LP.

trusten

Praat u wel eens met uw grootouders over vroeger tijden?

marjal
Berichten: 194
Lid geworden op: 27 aug 2005 18:04

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door marjal » 22 mei 2006 01:09

Opa dit forum is je levensvulling geeft niet maar pretendeer niet dat je alles weet. Zelf word ik een beetje ziek van je meningen..erg opdringerig :shock:

Tuinieren wat voor je :?:

Eddie2
Berichten: 605
Lid geworden op: 05 nov 2005 21:52

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door Eddie2 » 22 mei 2006 01:15

marjal, jaloers?

opa
Berichten: 497
Lid geworden op: 06 sep 2005 11:14

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door opa » 22 mei 2006 14:00

Lieve Marjal,

--Een levens-in-vulling?
Er is een maatschappelijk probleem en er zitten op dit forum veel serieuze mensen die zonder elkaar te beledigen met elkaar in discussie gaan.
Een goede discussie ga ik niet uit de weg en het aan de kaak stellen van maatschap problemen is al 70 jaar een aard van het beestje
Opdringerig....?
daar heeft u misschien wel gelijk in maar om doelen te bereiken heb je niets aan JA-knikkers en volgers.

--Tuinieren een hobby?
mijn hobbys zijn computers, treintjes, postzegels, sigarenbandjes, lezen, schrijven, discussieren, mijn medemens helpen in den nood en ook garaniums verzorgen, maar dan niet in de vensterbank maar in de tuin. Dit houden de geest jong en vitaal.

--Maar Marjal vertel u eens aan opa,
wat is uw mening over deze maatschappij en de reintegratie in het bijzonder dan kan ik beetje beeld vormen over uw opmerking aan mij gericht.

Langhaar
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 nov 2005 10:41

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door Langhaar » 26 mei 2006 23:42

Waardigheid en respect
Gepost op: vrijdag 12 mei '06 - 13:41
Onderstaande reactie heb ik (Leidenaar) op de website van de Leidse aPvdA geplaatst:

Een geheel ander aspect van de verzorgingsstaat betreft de wijze van omgang met degenen die er van afhankelijk zijn. Nou, daar hebben PvdA-wethouders Aboutaleb en zijn voorganger Oudkerk wel wat op verzonnen, waaronder de totale psychoterreur van bijstandsgerechtigden. Deze psychoterreur in de vorm van veelvuldig afgelegde intimiderende en vernederende (standaardmatige, zgn. preventieve) huisbezoeken wil Aboutaleb wettelijk verankerd zien:

"Wethouder Aboutaleb van Amsterdam gaat bij staatssecretaris Van Hoof van Sociale Zaken aandringen op een wettelijk verbod op het weigeren van huisbezoeken. Dat liet zijn woordvoerder donderdag weten.
Bijstandsambtenaren van de Dienst Werk en Inkomen (DWI) van de gemeente voeren regelmatig huisbezoeken uit om te controleren of mensen daadwerkelijk recht hebben op een uitkering. Klanten kunnen een huisbezoek nu echter nog weigeren. Nieuwe aanvragen voor een uitkering worden in dat geval afgewezen. Bestaande klanten moeten met hun dossier op het kantoor van de DWI verschijnen."
http://www.nieuwnieuws.nl...eigeren.html

Ook de Rotterdamse PvdA heeft zich enthousiast getoond over deze vorm van machtsmisbruik, psychologische marteling, intimidatie en vernedering. Ik hoop dat verstandige PvdA'ers deze zorgwekkende ontwikkeling zullen stoppen. Ook mensen aan de sociaal-economische onderkant hebben recht op respect en waardigheid, dat wordt veel te vaak vergeten. Aan de wijze van omgang met minder weerbaren herkent men de mate van beschaving van een samenleving. Nederland wordt steeds onbeschaafder, en niet alleen door toedoen van het kabinet Balkenende, want ook de PvdA draagt dus een steentje bij aan de verloedering van onze beschaving. Wellicht kan de Leidse PvdA proberen er wat aan te doen.

De praktijk:

"´Wij hebben slechte ervaringen met de Amsterdamse sociale dienst. Alleen al het woord ´huisbezoek´ roept heel veel op bij mensen die wij te woord staan. Ook bijvoorbeeld zo´n artikeltje over huisbezoeken in het DWI-krantje Werkwoord brengt mensen onmiddellijk in een staat van paniek. Mensen zijn toch volledig afhankelijk van dat inkomen. En onze ervaring heeft geleerd dat als een uitkering eenmaal wordt stopgezet, je eindeloos bezig bent om dat weer op te starten. Dat kan soms heel lang duren omdat je in allerlei ambtelijke procedures verzuipt.´ " (een helpdeskcoördinator)

"Het gaat er bij een huisbezoek niet om of de wet op een juiste manier wordt nageleefd, maar of mensen misbruik maken van de wet. Die bejegening geeft mensen bij voorbaat het gevoel dat ze verdacht zijn. En dat zal bij een deel van de mensen een gevoel van machteloosheid geven. En als er één ding is waar mensen niet tegen kunnen, dan is het wel machteloosheid. Dit geeft stress, irritatie of boosheid. Gevoelens waar je vervolgens niets mee kan doen.´" (een psycholoog)

http://www.mugweb.nl/inde...owMagArt=465

Daar nog meer over intimiderende en vernederende huisbezoeken, Lees en huiver!

E. Meijer

Aanvulling
Gepost op: vrijdag 12 mei '06 - 17:01
De link naar het MUG-artikel is:

http://www.mugweb.nl/index.php?pageID=1 ... MagArt=465

Wat fraude betref, het is maar net wat daaronder wordt verstaan. Vaak worden daar ook onder begrepen terugvorderingen waar geen frauduleus gedrag aan voorafging en onrechtmatige verstrekkingen door fouten van een sociale dienst, die nogal eens voorkomen.

Verder wordt veel zogenaamde fraude gepleegd doordat mensen de vaak ingewikkelde en niet altijd even logische regels niet begrijpen en vanuit een interne logica dingen doen die puur juridisch gezien niet mogen. Een voorbeeld is bijv. iemand die een klein erfenisje gebruikt om een schuld af te lossen en de erfenis niet opgeeft omdat hij nog steeds niets heeft.

Ook kan iemand meer tijd bij een ander doorbengen dan een sociale dienst goed vindt, omdat er sprake zou kunnen zijn van het delen van de kosten van de huishouding. Het is echter heel goed mogelijk dat deze persoon zorgtaken verricht, dus eigenlijk heel goed bezig is en de maatschappij ook nog eens zorgkosten bespaart.

Een sociale dienst heeft veel mogelijkheden om de rechtmatigheid van een verstrekking vast te stellen, zonder dat een dergelijke inbreuk in de persoonlijke levenssfeer van mensen nodig is. Pas bij zeer concrete aanwijzingen van bijv. woonfraude of zwart werken vind ik een huisbezoek aanvaardbaar.

De ingezette methodiek staat meestal in geen verhouding tot de zwaarte van de vermoede delicten en de hoeveelheid geld die er mee gemoeid is. Het klassieke voorbeeld is de faillissementsfraude voor een bedrag van 600-1000 miljoen euro, waarvoor slechts een handvol frauderechercheurs beschikbaar is, voor uitkeringsfraude t.w.v. ca. 160 miljoen wordt echter een enorm leger van sociale rechercheurs ingezet (meer dan 1000, als ik het wel heb).

E. Meijer (Cliëntenraad SoZA Leiden)

Eddie2
Berichten: 605
Lid geworden op: 05 nov 2005 21:52

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door Eddie2 » 24 jun 2006 01:41

Een schrijnend voorbeeld van de NSB mentaliteit.

http://www.prikpagina.nl/read.php?f=844 ... 1&t=164191

opa
Berichten: 497
Lid geworden op: 06 sep 2005 11:14

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door opa » 24 jun 2006 12:06

Tja, wat zal ik zeggen.

Een paar maanden terug deed ik een vergelijking met een periode uit onze geschiedenis, waarop nogal heftig werdt gereageerd. Ik deed ook een voorspelling dat het nog veel erger gaat worden. En hierbij doe ik wederom een uitspraak, het gaat nog veel verder want als u weet wat er boven ons hoofd hangt. Terwijl wij met oranje hoedjes en ons druk maken om de uitverkoop van wuppies, worden er allerlei nieuwe wetten door de kamer gejast die onze privacy ernstig schaden en dit allemaal onder met mom van terroristime maar in de praktijk worden deze ook gebruikt bij burgers die niets met terroristme te maken hebben.
Alhoewel....... ik kan mij voorstellen dat iemand met een vorm van uitkering zoals WW, WWB of AOW onderhand wel allerlei ideeen krijgen tot protest maar dan zorgt nederland voor een groep goed opgeleide millitairen die straks protesterende AOWers in elkaar gaat meppen.

Is dit stemmingmakkerij denkt u?
Ik voorzie en vrees dat dit wel eens bewaarheid kan gaan worden.
Want tot op heden komen spijtig een aantal van mijn voorspelling
uit.......

- zie de kranten met vele ouderen met AOW leven onder bestaansminimum.

Maargoed, wij, u en ik willen dit allemaal want Nederland moet immers het NewYork van Europa worden.

In buitenland vragen ze zich af wat er loos is in Nederland. Daar zien ze wel dat er iets aan de hand is en het blijft diep en diep triest dat het grootste deel van onze eigen maatschap dit niet ziet.

Tot later maar weer

Langhaar
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 nov 2005 10:41

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door Langhaar » 24 jun 2006 17:06

Opa,

Het is inderdaad triest.

Groet Langhaar.

[email protected]
Berichten: 156
Lid geworden op: 23 jan 2006 21:02

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door [email protected] » 25 jun 2006 11:35

Terwijl wij met oranje hoedjes en ons druk maken om de uitverkoop van wuppies
Dat is dus wat er mis is met nederland, wij maken ons druk om dingen die niet belangrijk zijn. Na de tweede wereldoorlog hebben wij ons voorgenomen ons nooit meer te laten betuttelen. Maar kijk naar het verleden. Zolang het goed gaat en we ons natje en droogje hebben vinden wij het prima. Nu het minder gaat en er gekort moet worden, doet men dat bij de zwakste groep. Wij worden betutteld en niet alleen door de regering, ook door bedrijfen en instanties. Neem de bedrijven waar wij aan moeten betelen. Hoe vaak heeft u niet het verzoek gehad om het automatisch over te laten schrijven "dat is zo makkelijk voor u" (ik vertaal dit als, u vergeet het toch maar dus laat ons het maar doen) maar als er iets mis gaat zijn wij nog steeds verantwoordelijk. WW en WAO, er was geld zat dus waarom moeilijk doen. Nu komen ze te kort dus gaan ze strenger controleren. En zoals altijd moeten de goede onder de kwade lijden.

hoeksteenvanhetmuurtje
Berichten: 86
Lid geworden op: 17 mei 2006 20:45

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door hoeksteenvanhetmuurtje » 25 jun 2006 14:21

NSB mentaliteit
Wat is volgens u de kern van het Nationaal Socialistisch Bewegingsdenken?
Doelt u hier op de arbeidsplicht welke Anton Mussert wilde invoeren? dat is een van de punten. het voornaamste was echter het volk dat op nummer een stond boven de individu. Daarom ook de arbeidsplicht, je behoorde je in de zetten voor de maatschappij.

ps 1 de SP is overigens ook voor verplichte arbeidsdeelname.
ps2 tot in 1941 konden joden lid worden van de nsb, en talloze joden waren lid van de nsb gedurende het interbellum

Langhaar
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 nov 2005 10:41

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door Langhaar » 25 jun 2006 14:42

WW en WAO, er was geld zat dus waarom moeilijk doen. Nu komen ze te kort dus gaan ze strenger controleren.
Komen ze wel te kort?

Groet Langhaar.

Henrice
Berichten: 537
Lid geworden op: 22 jun 2005 09:45

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door Henrice » 25 jun 2006 16:04

Wij worden betutteld
Nee hoor, het zijn slechts de domme,de meelopers de kuddedieren en de ja-knikkers die de mentaliteit bepalen.

En die weten niet beter dan dat het allemaal normaal is.

Kijk vanavond maar naar het Nederlands Elftal.En vooral naar al die idioten op de tribune. En zie daar, het algemene gemiddelde van arbeidend Holland.

Om je dood te schamen.

Heeft iedereen al zo'n oranje Wuppie?

Anders hoor je er niet bij hoor.

Dat soort dingen wordt je op beoordeeld hier in Nederland.

[email protected]
Berichten: 156
Lid geworden op: 23 jan 2006 21:02

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door [email protected] » 25 jun 2006 19:27

Komen ze wel te kort?
Moet de oplossing dan pas komen als het zover is?

Langhaar
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 nov 2005 10:41

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door Langhaar » 25 jun 2006 23:50

Moet de oplossing dan pas komen als het zover is?
Komt het wel zo ver?

Langhaar.

[email protected]
Berichten: 156
Lid geworden op: 23 jan 2006 21:02

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door [email protected] » 26 jun 2006 12:45

Komt het wel zo ver?
Tja Langhaar ik had je hoger ingeschat. Wie kan rekenen weet dat het zover komt. Meer aow'ers, minder arbeiders door automatisering en fusie dus minder inkomsten ww premie.
Ja als je het realistisch bekijkt denk ik dat het zover zou kunnen komen.

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door Janneke52 » 26 jun 2006 13:16

Als ze de meevallers van de regering eens in dit fonds hadden gestopt was alles opgelost :lol:

[email protected]
Berichten: 156
Lid geworden op: 23 jan 2006 21:02

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door [email protected] » 26 jun 2006 14:36

Als ze de meevallers van de regering eens in dit fonds hadden gestopt
Helaas :( zo werkt dat niet. Nederland houd er een potjes systeem op na. Wat in het ene potje te kort is mag niet uit een ander potje worden bijgevuld.

daatselar
Berichten: 45
Lid geworden op: 27 mei 2006 20:32

Re: Het wordt steeds erger.

Ongelezen bericht door daatselar » 26 jun 2006 15:03

Volgens mij wel de hondenbelasting b.v. is een verkapte diefstal voor gemeentes en het geld voor de wegenbelasting wordt ook al jaren ergens anders voor gebruikt :lol:

Gesloten