[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Ze sporen niet, maar dat wisten we al.
Pagina 1 van 1

Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 23 nov 2006 14:02
door Langhaar
WW'er mag op dubieuze cursus


HENK SCHUTTENAMSTERDAM - Uitkeringsinstantie UWV betaalt forse bedragen om werklozen een programma te laten volgen bij Avatar, een organisatie met Scientology-achtige trekjes. Volgens de bedenker ervan worden ernstige ziekten zoals kanker in ons lichaam gebracht door 'ontlichaamde wezens'.

Avatar werd twintig jaar geleden opgericht door de Amerikaan Harry Palmer, zelf voorheen een Scientology-aanhanger. In Nederland hebben de laatste jaren ruim 650 mensen een training gevolgd. Alleen een basistraining kost al tweeduizend euro. Wie het Avatar-pad geheel wil doorlopen, is daar minimaal 11.000 euro aan kwijt.

Het UWV financiert Avatar-cursussen bij 'reïntegratietrajecten' om werklozen weer aan een baan te helpen. Hoeveel cursussen het UWV tot dusver heeft betaald, wil een woordvoerster niet zeggen: ''De banden tussen het UWV en Avatar zijn privacygevoelig.''

De voormalige Avatar-master Ronald Cools waarschuwde het UWV onlangs niet in zee te gaan met de organisatie, omdat 'cursisten een geloofssysteem krijgen aangereikt waarbij hen geleerd wordt dat zij bezeten zijn door astrale geesten die verantwoordelijk zijn voor ziektes, niet goed functionerende organen, dwangmatig gedrag en psychische problemen'. Het UWV liet daarop weten dat 'cliënten die bij Avatar in reïntegratie zijn, niet ontevreden zijn'.Vandaag in de krant:

Scientology, maar dan anders
Avatar is bezig aan een geruisloze opmars in Nederland. Zelfs de uitkeringsinstantie UWV schakelt de uit Amerika overgewaaide organisatie tegenwoordig in om werklozen weer aan de slag te helpen. Avatar omschrijft zichzelf als 'het krachtigste, puurste zelfontwikkelingsprogramma dat beschikbaar is'. Critici spreken van een sekte die trekjes vertoont van die andere zo omstreden organisatie. 'Avatar is Scientologie-light'.

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 23 nov 2006 15:04
door S.
http://www.avatar.nl/

Mag je wel mee uitkijken ja.
Lijkt op een ander soort van ''zelfverlichtings-cursus", Landmark

http://www.landmarkeducation.nl/display ... ?top=20446

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 23 nov 2006 15:05
door Bodosan
Ik heb ook een avatar op www.3dee.nl. Wanneer je naar de site van Avatar gaat krijg je de bekende new age achtige humbug voorgeschoteld. Hoe een rationeel mens in staat is deze onzin te verstouwen is me een raadsel. Dat het UWV denkt dat deze scholing in lulkoek de werkloze aan werk kan helpen lijkt me geen compliment voor de gemiddelde werkgever. Het is toch van de gekke dat elke enigszins gewiekste idioot met denkbeelden blijkbaar een flink deel van de mensheid kan wijsmaken dat zijn waarheden de waarheden zijn en al het andere stof in de wind. Maar gezien de opvattingen die vele religies hun aanhangers voorschotelen misschien toch weer niet zo onbegrijpelijk (wel idioot). Zolang vele denken dat hun gedachten een hoger doel dienen ipv correct te constateren dat het niet afgedaalde scheten zijn, blijft deze wereld vergeven van waarheidsprofeten en piskijkers en zal het UWV onze belastingcenten blijven spenderen aan cursussen 'ontlichaamde wezens' en 'ontdingde entiteiten' (de laatste term is copyright Bodosan). Het kwakzalven is weer helemaal in.

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 25 nov 2006 17:35
door Ronald Cools
Volgens Avatar zijn gemene astrale geesten meestal de reden van zelfsaboterend gedrag (Ah! Nu weten we waarom mensen met een uitkering thuis zitten en gereintegreerd moeten worden!)
Om van die geesten af te komen leert Avatar excorsisme. Hier nog wat meer geheim Avatar Materiaal, dat ik naar beste kunnen vertaald heb. Hou je vast!

"Geobsedeerde en leugenachtige entiteiten proberen een plan of doel af te maken dat incompleet was tijdens hun aardse leven. Feitelijk proberen ze jouw astrale lichaam af te dekken met het hunne. Zo weet je niet meer wie wie is. Ze manipuleren jouw gedrag door gevoelens te creeren van ontevredenheid. Wanneer je obsessief gedreven wordt om iemand te verslaan of iets te bereiken, kan deze motivatie komen van obsessieve entiteiten. Je zult nooit succes verkrijgen of genoegdoening, want zij parasiteren op jouw innerlijke strijd. Net voordat je slaagt, saboteer je jezelf. Geobsedeerde entiteiten zijn verantwoordelijk voor de meeste zelf-destructieve gedragingen. Entiteiten intensiveren jouw verlangen om een bepaalde gewoonte voort te laten duren. Verlangende en zich verzettende entiteiten oefenen invloed uit via jouw astrale lichaam op jouw handelingen op het fysieke niveau. Zij proberen een bepaald verlangen te vervullen wat tijdens hun leven een gewoontepatroon was, of ze proberen zich tegen dat verlangen te verzetten. De overeenkomsten tussen jouw gewoonte en de hunne, voedt en versterkt hen. Entiteiten versterken jouw verlangen om een bepaalde gewoontepatroon voort te zetten. Ze kunnen zelfs jouw controle volledig ondermijnen, zodat je de controle over je leven verliest.""

WWW.AVATARSCAM.COM

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 25 nov 2006 17:55
door Jonjo
Wie spoort er wel bij de {semie] overheid.??????????

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 25 nov 2006 18:28
door koetjeBoe
Dat een UWV zich ook echt met dit soort zaken inlaat vind ik een uiterst onwaarschijnlijke situatie.
Zijn ze daar dan echt zo dom?

Op deze pagina van de de door Ronald genoemde site:
http://home.planet.nl/~cools092/ronald-threatened.html
Waar de bedreiger de bedreigde een advies geeft.
Focus your energy on something positive. That is my message.
Waar heb ik dat toch meer gehoord?

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 25 nov 2006 22:26
door donn@
komt mij voor als een slechte science fiction film :wink:

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 26 nov 2006 17:45
door Sunbow
En dan t ebedenken dat ik uitgelachen wer door een keuringsarts, omdat ik liever homepatische dan farmaceutische medicijnen gebruik :?

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 26 nov 2006 23:57
door Chanmaster
LOL Ze sporen wel maar de rails liggen krom :) LOL

Re: Ze sporen niet, maar dat wisten we al.

Geplaatst: 06 mei 2011 02:01
door Bedoeine
De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren hebben een gezamenlijk ambtelijke werkorganisatie met een directeur die AVATAR-Master is. Iedereen is in de afgelopen jaren gedwongen in dit gedachtegoed mee te deinen. Afgedwongen coaching, afgedwongen teamtrainingen met als resultaat het verlies van zeer veel belastinggeld en een organisatiecultuur die zich laat kenmerken door wantrouwen en gespletenheid. Men mag zichzelf absoluut niet zijn. De Avatar-poppetjes krijgen leidinggevende functie's en iedereen die niet meedeint, wordt geelimineerd. Dat de overheid zich door dit soort sekte's , die eigen meningen ofwel persoonlijkheid niet tolereert, laat infiltreren, is verontrustend. Waar is onze rechtstaat over 25 jaar?