LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Recht op loon

Hier kan je discussiëren over het onderwerp reïntegratie.
Langhaar
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 nov 2005 10:41

Recht op loon

Ongelezen bericht door Langhaar » 02 jun 2007 12:52

FNV houdt work first in de peiling
De FNV gaat in kaart brengen welke work first-projecten deugen en welke niet. De vakbond heeft hiervoor op internet een checklist gepubliceerd die iedere deelnemer aan een dergelijk project zelf kan invullen (zie de link onderaan dit artikel). Als je langer dan zes maanden aan het werk bent, heb je bijvoorbeeld recht op minimumloon. Je moet het maar weten.


Wie vandaag de dag een uitkering heeft, wordt het leven flink zuur gemaakt. Werken zal je! Steeds meer gemeenten gaan te werk vanuit het work first-principe. Dat is het principe van de tewerkstelling: wie niets doet voor zijn geld, wordt gedwongen te werken. Let wel: onbetaald, met behoud van bijstandsuitkering. Zo worden, duizenden mensen in het land aangezet tot het doen van vernederende werkzaamheden, onder het mom van ´werkervaring opdoen´. Wie weigert, wordt gekort op zijn uitkering.

Staking
De gemeenten en de sociale diensten beschouwen de work first-projecten als een succes. De werkloosheid is in vijfentwintig jaar niet zo laag geweest! Work first werkt ook als een goeie afschrikmethode. Veel mensen kijken wel uit om een bijstandsuitkering te vragen. Alles liever dan kleerhangers sorteren in een of andere hangar. Een schrijnend gevolg van dit ontmoedigingsbeleid blijkt uit onderzoek van de gemeente Apeldoorn. Vijf procent van de work first-weigeraars had helemaal geen inkomen meer.

Gelukkig nemen de protesten toe. In Den Bosch brak recentelijk bijna een wilde staking uit onder deelnemers aan een work first-project vanwege de slechte arbeidsomstandigheden.

De FNV vindt de work first-benadering niet per se verkeerd. De vakbond is in sommige gemeenten zelfs actief betrokken bij work first-projecten. ´Maar´ zegt Federatiebestuurder Hartveld, ´dan moeten de gemeenten ook daadwerkelijk in de werkzoekenden investeren. Deze mensen moeten bijvoorbeeld bijscholing krijgen en er moeten banen zijn voor mensen die het traject hebben doorlopen´.

Arbeidsomstandigheden
De FNV heeft een aantal voorwaarden gesteld aan work first-projecten. Een tewerkstellingsperiode mag van de vakbond niet langer dan drie tot zes maanden duren. Uit de Lokale Monitor Werk en Inkomen van de FNV blijkt dat veel gemeentes hun work first-deelnemers soms twaalf maanden of zelfs tweeëndertig maanden laten doorploeteren.

Ook vindt de FNV dat een traject erop gericht moet zijn dat de werkzoekende ook echt aan de slag komt met zijn werkervaring. Want met kauwgum inpakken, gordijnhaakjes maken en pizzadozen vouwen vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt echt niet.
Natuurlijk moeten de arbeidsomstandigheden goed zijn. In Amsterdam werd kortgeleden op last van Bouw- en Woningtoezicht een project gesloten wegens onveilige omstandigheden.
Ook moet het de deelnemers natuurlijk vrij staan om iemand van een vakbond of belangenorganisatie uit te nodigen op de werkvloer. Bij een work first-project in Roosendaal waar deelnemers door hun leidinggevenden werden geïntimideerd, werd dat niet toegestaan.

Naar de FNV-website

koetjeBoe
Berichten: 321
Lid geworden op: 26 jun 2006 19:57

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door koetjeBoe » 03 jun 2007 12:13

Ook moet het de deelnemers natuurlijk vrij staan om iemand van een vakbond of belangenorganisatie uit te nodigen op de werkvloer. Bij een work first-project in Roosendaal waar deelnemers door hun leidinggevenden werden geïntimideerd, werd dat niet toegestaan.
Het frustreren van openheid dmv intimidatie door uitvoerders van zogenaamde work-first projecten moet nooit geaccepteerd worden.
Wanneer deze uitvoerders een dergelijke criminele tendens in hun gedrag vertonen moet openheid -desnoods op hardhandige wijze- geforceerd worden.

De beschreven intimidatie is in feite een oorlogsverklaring, waarmee uitvoerders van work-first projecten de weg naar escalatie openen.

g.imminga
Berichten: 5
Lid geworden op: 22 okt 2007 21:34

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door g.imminga » 22 okt 2007 21:37

Gewoon massaal ziek melden als er niet minimaal het minimumloon wordt uitbetaald. Er horen ook hoge bonussen te worden uitbetaald bij geestdodend of psychische schade veroorzakend werk!!!!

g.imminga
Berichten: 5
Lid geworden op: 22 okt 2007 21:34

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door g.imminga » 22 okt 2007 21:46

Het uitvoeren van work-first projecten is in feite een crimininele aktviteit.
Ik zou zeggen: "money first, than work!!"
Zij die dit bedacht hebben en uitvoeren zullen hun inspiratie hebben opgedaan uit de tewerkstellingsprojecten ten tijde van het Nazi-Duitsland: "Arbeid macht frei"
Velen die daar het slachtoffer van waren ondervinden heden ten dage nog de psychisch traumatische gevolgen van deze praktijken en ontvangen inmiddels hoge schadevergoedingen!!!

Eddie2
Berichten: 605
Lid geworden op: 05 nov 2005 21:52

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door Eddie2 » 24 okt 2007 00:58

Arbeit macht frei, dat is iid de gedachte tegenwoordig van het SoZaWe tuig.

Zelfs met niersteenaanvallen, Ischias, Prikkelbaar Darm Syndroom en Tinnitus word je nog geacht te gaan werken met behoud van uitkering. Als je je vervolgens dagelijks wegens al de pijn ziek moet melden dan is je houding niet goed en je dient dan gestraft te worden met een sanctie.

Het is een walgelijk landje dat Nederland!!!

g.imminga
Berichten: 5
Lid geworden op: 22 okt 2007 21:34

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door g.imminga » 24 okt 2007 10:03

Als je in dat geval een korting (sanctie) zou krijgen kun je het volgende doen:
1. het kortingsbedrag als ziektekosten opvoeren bij de belasting voor belasting teruggave (krijg je dan volledig terug)
2. bij het diaconaat van de kerk (nog de enige echte sociale dienst in ons land) een financiële hulpbijdrage vragen
3. bezwaar aantekenen tegen de korting en daaraan een klachten reeks koppelen. Tevens aangeven dat je dat in financiele problemen heeft gebracht die eerst moeten worden opgelost alvorens je weer aan werk toe bent (heeft je psychische schade berokkend).

Wanneer je alle 3 mogelijkheden positief hebt weten te benutten, moet je dit niet laten weten aan de uitkeringsinstantie, je hebt dan zelfs 2 maal het bedrag gewonnen dat men je oorspronkelijk wilde korten: dat is recht!!

Drs. P.
Onafhankelijk psycholoog

egeltje
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 aug 2007 14:41

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door egeltje » 28 dec 2007 12:41

Deze tendens is toch al jaren aan de gang eerst de melkertbanen daar ging het al mis. Een tiental jaren hetzelfde werk doen als de reguliere banen en daarvoor een melkertuitkering ontvangen. Deze uitkering werd door de gemeente/rijk? betaald en er werd miljoenen winst gemaakt door deze bedrijven. Toen deze regeling werd afgeschaft en kregen de mensen massaal ontslag. En daar stonden ze weer en konden ze na de ww weer als bijstander terugkomen als zeer ervaren medewerker maar nu met een bijstandsuitkering dus nog minder dan ze als melkertbaner geeindigd waren en ook minder dan hun collega's die hetzelfde of nog minder deden dan zij. Ook heb je de gesubsidieerde banenpoolers en waar blijven de winsten in de zakken van de hoge heren met dikke bonussen etc. Ik kots ook van dit Nederlandse beleid en het zou goed zijn dat al deze mensen niet meer met hun lieten sollen en dat Nederland op de kaart werd gezet als uitbuiter en zo de "slechte naam"krijgt die Nederland verdient. De naam uitbuiter van mensen die het al moeilijk hebben.

egeltje

iemand24
Berichten: 53
Lid geworden op: 17 okt 2007 14:52

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door iemand24 » 18 jan 2008 15:48

Ik doe zelf een juridische opleiding maar er worden hier toch echt probleemoplossingen aangedragen die onder fraude vallen. Ik snap de frustratie ,maar frauderen lijkt me geen oplossing

G. de Vries
Berichten: 4
Lid geworden op: 16 aug 2007 14:05

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door G. de Vries » 18 jan 2008 16:47

NU ER IS NOG GEEN OPLOSSING AANGEDRAGEN WAS DAT MAAR WAAR ALLEEN EEN OPROEP OM MET ZIJN ALLEN IN OPSTAND TE KOMEN DAT IS IETS HEEL ANDERS EN DE REST VAN HET VERHAAL IS WAAR

egeltje
Berichten: 6
Lid geworden op: 16 aug 2007 14:41

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door egeltje » 18 jan 2008 16:57

HELEMAAL MEE EENS WAS ER MAAR EEN OPLOSSING. MAAR DAN ZOU DE MENS NIET ZO BEHEPT MOETEN ZIJN MET GELDZUCHT EN EEN ANDER DIE HET HEEL VEEL MINDER HEEFT OOK WAT GUNNEN. zOLANG DE VELE RIJKEN DIE ONS LAND TELT ALLEEN MAAR RIJKER WILLEN WORDEN EN NIET DENKEN AAN DE MENSEN DIE DEZE MOGELIJKHEDEN NIET HEBBEN ZULLEN DEZE NIET GEHOLPEN WORDEN.

jakobs
Berichten: 14
Lid geworden op: 18 dec 2006 15:57

Re: Recht op loon

Ongelezen bericht door jakobs » 28 jan 2008 18:37

hallo,

het zou naar mijn mening niet meer dan terecht zijn dat het bedrijf waar je een leer/werkervaringsplaats hebt, een aanvulling op je loon/uitkering doet tot het minimumloon in de cao waar je in werkt.

opleiden kost geld, maar leven ook, en als je vrij bent van je werk wil je ook wel es uit eten.
ik kan begrijpen dat het niet echt motiverend werkt als je geen geld hebt en toch moet werken ,tenzij het een opleiding betref uiteraard.

maar je hoort idd niet zulke goede berichten meer over die luche integratie bedrijfjes, die dus idd gewoon over de ruggen van de financeel zwakkeren in de samenleving, gewoon tigduizenden euros in de maand vangen om de mensen van die [in sommige gevallen dan] uitzichtloze werkplekken creeren.
het werkt uiteraard niet echt stimulerend toch?, als je bijvoorbeeld als timmerman of administrateur van 40/45 jaar, klerenhangers moet inpakken.
het grootste gedeelte van de wereld werkt om geld te verdienen en dat werkt uiterst motiverend voor die mensen , dat geld dan toch ook voor werklozen lijkt me.

mvg

ps.
*beetje offtopic :oops: had niet naar datum gekeken*

Gesloten