Pagina 1 van 1

FourstaR reglement in strijd met Hotmail overeenkomst

Geplaatst: 18 nov 2008 22:30
door RHAS
Graag uw aandacht voor het volgende, sinds kort zit ik in een integratieproject van de gemeente arnhem bij het integratiebedrijf Fourstar. Ik en alle andere deelnemers worden nu gedwongen een overeenkomst te tekenen waar wij het niet mee eens zijn. Doen wij dit niet dan worden onze bestaansmiddelen ontnomen. Er zijn hierover al diverse rechtzaken aangespannen tegen de staat met als inzet dat de huidige regeling dwangarbeid betekend voor de betrokkenen. In de overeenkomst die wij onder dwang "op straffe van een korting die ons onder het bestaansminimum brengt" moeten tekenen staat o.a. het volgende:

"In samenwerking met FourstaR wordt er in het begin van het traject een e-mailadres aangemaakt bij hotmail.com ten behoeve van sollicitatieactiviteiten, ook al heb je een prive-adres. Het is niet toegestaan dit e-mailadres te gebruiken voor andere activiteiten dan sollicitatieactiviteiten. FourstaR behoudt zich het recht voor om de e-mailbox te allen tijden in te zien."

Reglement ATC FourstaR Reintegratie Service Arnhem www.fourstar.nl

Na het lezen van de hotmail gebruikersovereenkomst ben ik van mening dat artikel 5 van de hotmail gebruiksrechtovereenkomst in stijd is met de overeenkomst die wij bij FourstaR moeten ondertekenen. Er word namelijk gezegd:

"5. U bent zelf verantwoordelijk voor de serviceaccount.
Uw account voor de service mag alleen door u worden gebruikt. Voor sommige onderdelen kunnen we u toestemming verlenen aanvullende accounts in te stellen die van uw account afhankelijk zijn ('een gekoppeld account'). U bent verantwoordelijk voor alle activiteiten die met uw account of een gekoppeld account worden uitgevoerd. U mag derden niet namens u toegang verschaffen tot de service en/of derden toestemming verlenen de service namens u te gebruiken, behalve indien Microsoft aan derden een methode aanbiedt om de service namens u te gebruiken."

Gebruiksrechtovereenkomst Windows Live Hotmail

Verder wil ik nog opmerken dat nu door FourstaR Microsoft word betrokken bij een schandalige onderneming. De huidige integratiewet staat onder zware druk door de vele rechtzaken die zijn aangespannen tegen de staat met als inzet dat de huidige wetgeving dwangarbeid betekend voor vele duizende nederlanders. Microsoft moet goed begrijpen dat het niet tekenen van deze overeenkomst, waar nog meer dingen in staan die niet kloppen en ons al onze vrijheid ontnemen zoals gedwongen huiszoekingen, ons op straffe komt te staan dat we onder het bestaansminimum komen en dus geen eten of onderdak meer hebben. Enkele links over deze rechtzaken vind U hier, en microsoft dient zich af te vragen of hotmail hiermee geassocieerd dient te worden.

Dwangarbeid van gemeente roept verzet op.
http://www.gelderlander.nl/algemeen/dgb ... zet-op.ece

Advocaat FNV bind strijd aan met dwangarbeid
http://home.wanadoo.nl/dbpel/geld/407dwarbjur.html

De bijstand en dwangarbeid.
http://www.z24.nl/economie/artikel_14008.z24

Beroep in Work First zaak gegrond verklaard.
http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Rec ... klaard.htm

Work First mogelijk in strijd met mensenrechten.
http://www.fnv.nl/helpjezelf/lokaal/act ... kfirst.asp

Ook wil ik u wijzen op de volgende krantenartikelen over het integratiebedrijf FourstaR dat in mijn mening de Microsoft service Hotmail op onrechtmatige en wettelijke manier gebruikt.

Reintegratiebedrijf FourstaR Fraudeert
http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieu ... _fraudeert

Aangifte-stad-tegen-Fourstar
http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTER ... star.dhtml

Rapport SP - Het zwarte gat van de reintegratie - wanprestaties en verdwenen miljarden.
http://www.sp.nl/service/rapport/rappor ... ie-def.pdf

WorkstaR beschuldigd van oplichting.
http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/2008/0 ... eritas.htm

Klachten over Work First bedrijf FourstaR.
http://www.fnv.nl/helpjezelf/lokaal/nie ... ar_mug.asp

Arbeidstraining' FourstaR onder vuur.
http://nijmegen.sp.nl/weblog/2008/04/15 ... nder-vuur/

FourstaR ontvangt driedubbele premie voor opjagen werkloze.
http://www.nieuwsuitamsterdam.nl/2007/0 ... urstar.htm

Amsterdam stop met WorkstaR.
http://www.fnv.nl/helpjezelf/lokaal/act ... rkstar.asp

Re-integratiebedrijf Fourstar is voor sommigen een kwelling.
http://www.mugweb.nl/index.php?pageID=1 ... MagArt=950

Een leugentje van de directeur van FourstaR.
http://www.bijstandsbond.org/blog/2005/ ... r-van.html

Fourstar faalt bij integratie
http://nijmegen.sp.nl/bericht/24456/080 ... ratie.html

Het integratiebedrijf is omgeven van termen als dwangarbeid, rechtzaken, slavernij, oplichting enzovoorts. Ik kan mij ook niet voorstellen een bedrijf als Microsoft hier op enige wijze aan mee wilt werken. Ik krijg een boete die mij onder het bestaansminimum brengt als ik niet een verklaring onderteken, die automatisch leid naar een acceptatie van de hotmail gebruiksovereenkomst waar ik misschien helemaal niet mee akkoord ga. (privacy etc) Dit is weer in strijd met artikel 3 van de Hotmail gebruiksovereenkomst nl.

"3. Hoe u de service mag gebruiken
Bij het gebruik van de service moet u:
- alle van toepassing zijnde wettelijke bepalingen naleven;
- alle gedragscodes of andere door ons verschafte voorschriften naleven;"

Gebruksrechtovereenkomst Windows Live Hotmail

Ook is artikel 4 van de hotmail gebruiksrechtovereenkomst hierop van toepassing. nl.

"4. Hoe u de service niet mag gebruiken
Bij het gebruik van de service mag u niet:
- onwettige gedragingen uitvoeren, faciliteren of bevorderen;
- de service gebruiken op een wijze die schadelijk is voor ons of voor onze adverteerders, gelieerde ondernemingen, wederverkopers, distributeurs en/of leveranciers of voor klanten van ons of van onze adverteerders, gelieerde ondernemingen, wederverkopers, distributeurs en/of leveranciers;"


Men word dus indirect gedwongen een gebruiksrecht overeenkomst van microsoft te accepteren die in strijd is met de overeenkomst van FourstaR. U gaat al uw persoonlijke gegevens via dat e-mailadres verstrekken ivm sollicitaties als het aan FourstaR ligt. Microsoft heeft uiteindelijk recht van inzage in al uw hotmail bestanden dus ook al uw cv's ed.
Fijn geregeld weer.