[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?
Pagina 1 van 1

Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 29 mar 2015 17:16
door Nicky_The
Wij gaan ADSL TV en internet aanvragen bij Telfort, maar nu heb ik 2 vragen:
1. Zijn er hier mensen die hun (Ziggo) humax kastjes werkend hebben op Telfort/KPN ADSL? Zo ja, hoe?
2. Telfort/KPN gaat natuurlijk niet over de Ziggo kabel, maar over de telefoon kabel. Hoe worden de TV's daarop aangesloten? Op dit moment heb ik namelijk overal Coax liggen, maar daar zal het neem ik aan niet mee werken?

LET OP: Het gaat dus NIET over glasvezel, want dat zou hier niet verkrijgbaar zijn (terwijl er wel glasvezel in de wijk ligt).

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 29 mar 2015 17:38
door Barre Barry
Nicky_The schreef:Wij gaan ADSL TV en internet aanvragen bij Telfort, maar nu heb ik 2 vragen:
1. Zijn er hier mensen die hun (Ziggo) humax kastjes werkend hebben op Telfort/KPN ADSL? Zo ja, hoe?
2. Telfort/KPN gaat natuurlijk niet over de Ziggo kabel, maar over de telefoon kabel. Hoe worden de TV's daarop aangesloten? Op dit moment heb ik namelijk overal Coax liggen, maar daar zal het neem ik aan niet mee werken?

LET OP: Het gaat dus NIET over glasvezel, want dat zou hier niet verkrijgbaar zijn (terwijl er wel glasvezel in de wijk ligt).
Zit er een aansluiting voor een telefoonkabel op die Humax kastjes?

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 29 mar 2015 17:43
door joep873
Nicky_The schreef:Wij gaan ADSL TV en internet aanvragen bij Telfort, maar nu heb ik 2 vragen:
1. Zijn er hier mensen die hun (Ziggo) humax kastjes werkend hebben op Telfort/KPN ADSL? Zo ja, hoe?
Nee, kan niet, de Humaxen kun je weggooien.
2. Telfort/KPN gaat natuurlijk niet over de Ziggo kabel, maar over de telefoon kabel. Hoe worden de TV's daarop aangesloten? Op dit moment heb ik namelijk overal Coax liggen, maar daar zal het neem ik aan niet mee werken?
De TV wordt aangesloten op een kastje dat je van Telfort krijgt, en dat kastje sluit je aan op het modem. Bij voorkeur met een ethernetkabel, eventueel met Powerline-adapters.

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 29 mar 2015 17:44
door MichielFRL
Nicky_The schreef: 1. Zijn er hier mensen die hun (Ziggo) humax kastjes werkend hebben op Telfort/KPN ADSL? Zo ja, hoe?
Nee, want TV van KPN/Telfort is iTV (IP-based, gaat via internet) en je hebt dus een UTP-kabel nodig
Nicky_The schreef: 2. Telfort/KPN gaat natuurlijk niet over de Ziggo kabel, maar over de telefoon kabel. Hoe worden de TV's daarop aangesloten? Op dit moment heb ik namelijk overal Coax liggen, maar daar zal het neem ik aan niet mee werken?
Klopt, zie 1.

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 29 mar 2015 18:01
door bprosman
Je zult of nieuwe (CAT5/6) kabels moeten trekken of iets van Hirschmann MoKa's moeten gebruiken.
Powerline adapters zou ook kunnen maar geven over het algemeen veel ellende.
Houd er wel rekening mee dat je qua beeld er op achteruit gaat. De KPN HD is een slap aftreksel van de Ziggo/UPC HD.

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 29 mar 2015 18:18
door Nicky_The
bprosman schreef:Je zult of nieuwe (CAT5/6) kabels moeten trekken of iets van Hirschmann MoKa's moeten gebruiken.
Powerline adapters zou ook kunnen maar geven over het algemeen veel ellende.
Houd er wel rekening mee dat je qua beeld er op achteruit gaat. De KPN HD is een slap aftreksel van de Ziggo/UPC HD.
Liever een slechtere beeld kwaliteit als geen beeld of half beeld ;)



Kunnen die kastjes van Telfort ook via wifi?

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 29 mar 2015 18:20
door Nicky_The
Barre Barry schreef:
Nicky_The schreef:Wij gaan ADSL TV en internet aanvragen bij Telfort, maar nu heb ik 2 vragen:
1. Zijn er hier mensen die hun (Ziggo) humax kastjes werkend hebben op Telfort/KPN ADSL? Zo ja, hoe?
2. Telfort/KPN gaat natuurlijk niet over de Ziggo kabel, maar over de telefoon kabel. Hoe worden de TV's daarop aangesloten? Op dit moment heb ik namelijk overal Coax liggen, maar daar zal het neem ik aan niet mee werken?

LET OP: Het gaat dus NIET over glasvezel, want dat zou hier niet verkrijgbaar zijn (terwijl er wel glasvezel in de wijk ligt).
Zit er een aansluiting voor een telefoonkabel op die Humax kastjes?
Nee, wel USB en internet.

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 29 mar 2015 18:29
door bprosman
Kunnen die kastjes van Telfort ook via wifi?
Dat kunnen ze niet, bovendien TV kijken via Wifi... dan hou je helemaal geen beeld meer over, kom je meer in de Digitenne kwaliteit.

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 30 mar 2015 09:47
door Slobberbone
bprosman schreef:
Kunnen die kastjes van Telfort ook via wifi?
Dat kunnen ze niet, bovendien TV kijken via Wifi... dan hou je helemaal geen beeld meer over, kom je meer in de Digitenne kwaliteit.
Kan best zelfs op laptop/tablet en smartphone maar zou toch eerst kijken naar glasvezel als dat mogelijk is want dat beeld is echt niet veel minder dan bij Ziggo.

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 30 mar 2015 15:42
door pghonders
Toevallig ben ik een maand geleden ook overgestapt van Ziggo naar Telfort. De monteur was op dat moment gratis: weer mooi meegenomen en het scheelt een hoop tijd en puzzelen. De monteur heeft in de meterkast een kastje geplaatst, en omdat ik geen zin had in kabels door mijn hele huis heb ik een of ander apparaatje apart bijgekocht (van Telfort) die gewoon in het stopcontact gestoken wordt. Humax naar de recycling en een gelijksoortig kastje van Telfort eraan. Aan de coax-aansluiting heb je inderdaad niets meer. En ik ben erg tevreden: internet werkte meteen vlekkeloos, het geluid van mijn tv is opeens veel beter en de afstandsbediening werkt ook prima. Het enige nadeel is dat de radio alleen via de tv beluisterd kan worden. Dat komt de geluidkwaliteit vaak niet ten goede.

Re: Telfort/KPN TV: hoe werkt dat?

Geplaatst: 30 mar 2015 19:02
door johnsnel70
Je kan het HD kastje van Telfort of KPN via een snoertje op je stereo aan sluiten .Er zit op de achterkant van een HD kasje een aansluiting voor audio uit (mini jack 4 mm).Sluit deze aan op een aan op een aansluiting op je stereo installatie Er is vast wel een aansluiting over.Soms gewoon even uit proberen. Kijk ook even in je gebruik's boekje Er is ook een snoertje bij geleverd (wel soms te kort) Succes John S