[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD
Pagina 1 van 1

CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 20 mei 2016 17:15
door boornbergum
Plotseling is ned 3 van het scherm...alleen nog in HD kwaliteit te verkrijgen.
mijn vraag: kan Canal digital je verplichten om een andere TV te kopen
het abonnements geld blijft ongewijzigd .
dit is toch misbruik maken van je monopolie positie !
graag uw reactie
vr gr
Bouke

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 22 mei 2016 07:34
door MichielFRL
Zolang de settopbox maar HD ondersteund is er niks aan de hand en ja, Canal Digitaal mag zaken wijzigen aan hun dienstverlening.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 22 mei 2016 13:44
door zorg
boornbergum schreef:Plotseling is ned 3 van het scherm...alleen nog in HD kwaliteit te verkrijgen.
mijn vraag: kan Canal digital je verplichten om een andere TV te kopen
het abonnements geld blijft ongewijzigd .
dit is toch misbruik maken van je monopolie positie !
graag uw reactie
vr gr
Bouke
Nog niet opgevallen, dat ook de rest in HD is?
Je hoef toch geen andere TV te kopen, ook met de gewone TV is NPO 3 en de rest te ontvangen.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 22 mei 2016 14:13
door Brahms
Je moet toch wel een behoorlijk oude TV hebben wil je de HD zenders niet kunnen ontvangen, vele zenders zijn immers al langere tijd HD.

Voor CanalDigitaal, zie alhier: http://www.canaldigitaal.nl/zenders/hd-zenders/

Misschien een idee om de zenders even opnieuw te laten zoeken door de TV. Dan staat alles weer goed :D

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 22 mei 2016 15:05
door zorg
TS heeft niets aan, om de zenders opnieuw te zoeken.
Ten eerste verdwijnen alle SD zenders van Astra1 19,2 graden .

Deze zenders zijn naar Astra3 23,5 graden verplaatst.

Om deze zenders te kunnen ontvangen, is een dubbele kop (LNB) noodzakelijk, anders werkt het niet.

Maar dan, zoals ik eerder schreef, kan je ook met een TV die niet HD gereed is, kijken.

Hier nog een samenvatting:

http://www.totaaltv.nl/nieuws/23070/

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 22 mei 2016 20:08
door GJvdZ
De klachten worden steeds hilarischer. Nu krijg je verdorie HD is het weer niet goed. Straks gaan mensen nog klagen dat ze geen een settopbox met alleen HDMI niet op hun zwart-wit TV kunnen aansluiten.

Daarnaast het CanaalDigitaal geen monopolie voor de PO.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 23 mei 2016 09:02
door zorg
GJvdZ schreef:De klachten worden steeds hilarischer. Nu krijg je verdorie HD is het weer niet goed. Straks gaan mensen nog klagen dat ze geen een settopbox met alleen HDMI niet op hun zwart-wit TV kunnen aansluiten.

Daarnaast het CanaalDigitaal geen monopolie voor de PO.
Niet een beetje kort door de bocht, maar heel veel!

Zoals ik al geschreven heb, is het ontvangen van de HD zenders niet zonder kosten te ontvangen, want je moet een andere LNB hebben.

Helemaal te zwijgen, als iemand een schotel heeft, om op vakantie te kijken, ook deze te klein kan zijn, dus ook ff een nieuwe grotere kopen.

Dus jou redenatie klopt van geen kant.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 23 mei 2016 15:40
door Emlichheimer
Helemaal te zwijgen, als iemand een schotel heeft, om op vakantie te kijken, ook deze te klein kan zijn, dus ook ff een nieuwe grotere kopen.
Niet helemaal correct, een kleinere schotel beter werkt dan een grotere bij de HD zenders.
Ik had een duo LNB besteld bij CD, maar de installateur wilde me geen grotere schotel verkopen. Die ik nu had was beter af te stellen en minder storingsgevoelig dan een grotere schotel.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 23 mei 2016 18:11
door zorg
Emlichheimer schreef:
Helemaal te zwijgen, als iemand een schotel heeft, om op vakantie te kijken, ook deze te klein kan zijn, dus ook ff een nieuwe grotere kopen.
Niet helemaal correct, een kleinere schotel beter werkt dan een grotere bij de HD zenders.
Ik had een duo LNB besteld bij CD, maar de installateur wilde me geen grotere schotel verkopen. Die ik nu had was beter af te stellen en minder storingsgevoelig dan een grotere schotel.
@Emlichheimer

Beter lezen.

Ik heb het over het gebruik van CD in het buitenland, dus vakantie.

Dus lees mijn bericht nog een keer.

In Nederland is een heel andere situatie, en daar heb je gelijk!

Desto verder je naar het zuiden gaat, moet de schotel groter zijn, om de HD zenders van DeNederlandse zenders via Astra 3 23,5 te kunnen ontvangen.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 23 mei 2016 19:03
door riddert
zorg schreef:
Emlichheimer schreef:
Helemaal te zwijgen, als iemand een schotel heeft, om op vakantie te kijken, ook deze te klein kan zijn, dus ook ff een nieuwe grotere kopen.
Niet helemaal correct, een kleinere schotel beter werkt dan een grotere bij de HD zenders.
Ik had een duo LNB besteld bij CD, maar de installateur wilde me geen grotere schotel verkopen. Die ik nu had was beter af te stellen en minder storingsgevoelig dan een grotere schotel.
@Emlichheimer

Beter lezen.

Ik heb het over het gebruik van CD in het buitenland, dus vakantie.

Dus lees mijn bericht nog een keer.

In Nederland is een heel andere situatie, en daar heb je gelijk!

Desto verder je naar het zuiden gaat, moet de schotel groter zijn, om de HD zenders van DeNederlandse zenders via Astra 3 23,5 te kunnen ontvangen.
@Zorg,

Wij gaan altijd op vakantie naar Noorwegen met de camper. Moeten wij dan juist een kleinere schotel nemen? We gaan immers naar het noorden.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 01 jun 2016 22:12
door piete242
Ik heb een opblaasbare schotel aangeschaft en pas zo nodig de grootte aan naar behoefte. Nooit problemen meer met de grootte.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 03 jun 2016 12:09
door drako
Wij zijn al jaaaaren lid van Canal Digitaal, en vanaf 1 juli gaan we er gelukkig weg. Ze denken alleen aan hun zelf en werken nergens aan mee. Als je alles maar voor hun doet dan ben je een beste klant. Mijn man werd 65 jaar en we wilden een goedkoper pakket, nou dat kun je schudden, want ze willen alles van je weten, je inkomsten en noem maar op. Wij zeiden wat we nu als aow-er ontvangen, maar daar hadden ze maling aan. Eerst de officiele papieren laten zien anders ...bekijk het maar. Toen hadden we veel trammelant met de kast, en vroegen om een nieuwe, ja dat kon, maar dan moest je 'weér een aan een nieuw abonnement van 2 jaar. Ze proberen je aan alle kanten te pakken, en wij zijn blij dat wij er nu vanaf zijn per 1 juli. Ging heel moeilijk maar het is gelukt. (hopen wij per 1 juli). Wij hebben wel een bevestiging gevraagd en ook ontvangen, dus....
Mensen kijk uit als je er mee in zee gaat. Lees alle reviwus maar eens.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 03 jun 2016 13:13
door alfatrion
Canal digital had dit een maand van te voren moeten melden en je de mogelijkheid moeten geven om kosteloos op te zeggen.
Ik weet niet of er een verplichting bestaat om NPO 1, 2 en 3 analoog door te geven.

Re: CanalDigitaal: NPO 3 alleen in HD

Geplaatst: 03 jun 2016 15:17
door GJvdZ
alfatrion schreef:Canal digital had dit een maand van te voren moeten melden en je de mogelijkheid moeten geven om kosteloos op te zeggen.
Ik weet niet of er een verplichting bestaat om NPO 1, 2 en 3 analoog door te geven.
NPO 1,2 en 3 wordt al tijden niet meer analoog uitgezonden, dus die verplichting zal er niet zijn. Dat (sommige) kabelbedrijven het digitale signaal nog omzetten naar een analoog signaal moet je als een extra service beschouwen.