LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Digitale televisie van KPN

Hier kan je jouw mening kwijt over (digitale) televisie.
bbeentje
Berichten: 4
Lid geworden op: 22 mei 2006 19:29

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door bbeentje »

Daar ben ik ook mee aan de gang en ik moet je zeggen dat ik daar steeds meer voor en schotel ga voelen. Het is een hogere investering, maar je, je moet wat!

mr T.
Berichten: 976
Lid geworden op: 02 sep 2005 14:50

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door mr T. »

Daar ben ik ook mee aan de gang en ik moet je zeggen dat ik daar steeds meer voor en schotel ga voelen. Het is een hogere investering, maar je, je moet wat!
IPTV (ook van KPN) is wellicht nog een andere mogelijkheid. Verder dwingt niemand je televisie te nemen.

Marssjo
Berichten: 254
Lid geworden op: 29 sep 2005 15:23

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Marssjo »

Van alle mogelijkheden voor tv ontvangst biedt de schotelantenne nog steeds en met grote afstand de beste beeldkwaliteit en de meeste zenders, zeker als je voor draaibaar kiest of een schotel neemt met daarin meerdere LNB's geplaatst. (bijv. 3 LNB's voor Astra 1 en 2 en Hotbird) Koop NIET een Canaal Digitaal goedgekeurde ontvanger omdat deze vreselijk beperkt in zijn mogelijkheden is, maar koop bij voorkeur een ontvanger met ingebouwde harde schijf om programma's op te nemen. Een video heb je dan niet meer nodig. Het is ook al mogelijk je opname op DVD te branden, mocht je die behoefte hebben...

bbeentje
Berichten: 4
Lid geworden op: 22 mei 2006 19:29

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door bbeentje »

Ik ben er wel achter, het wordt de schotel. Ik ben eens uitgebreid op internet gaan zoeken en heb ontdekt dan alle Vlaamse zenders vanaf juni 2006 via de Astra-1G worden uitgezonden. Ook staan daar de Nederlandse zenders op. Dus dacht ik, ik ga mij abonneren op TV Vlaanderen Digitaal. Maar dat kan (mag) niet voor buitenlanders. Je moet een Belgisch adres en een Belgische bankrekeing hebben. Zou daar nu gaan mouw aan te passen zijn? Wie houdt mij op de hoogte.
Verder zijn via de Astra-2D alle zenders van de BBC nu vrij te ontvangen. Dus met een dubbele kop is dan mogelijk, ook interessant voor mij. Ik zoek verder. :D

camaro
Berichten: 16
Lid geworden op: 27 jun 2005 11:29

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door camaro »

ik woon in Purmerend en hier is het gewoon zeer slecht te ontvangen.
Heb ook een buitenantenne geplaatst maar hielp niet.
Ik ga maar weer terug naar UPC, is wel duurder maar weet dan zeker dat ik met een gerust hart de WK kan volgen.

Dus voor mij geen KPN meer!

Martin1976
Berichten: 847
Lid geworden op: 09 feb 2006 10:48

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Martin1976 »

op zich ben ik wel tevreden met digitale televisie van KPN maar sinds kort vallen mij er 2 dingen op:

ten eerste: de Samsung tuner/ontvanger wordt heel erg heet, ik heb wel meer dat apparatuur warm wordt als hij een tijdje aanstaat maar deze is gewoon heet. Hebben meer mensen dat probleem? Hij heeft ook niet echt een 'uit' stand, moet ik voortaan iedere keer de stekker eruit trekken als ik hem uit willen zetten en niet stand-by wil laten staan?

ten tweede: een paar keer viel het beeld helemaal weg en kwam er de melding 'geen audio-video' in het scherm. De ontvangst is goed volgends de zender, we hebben een buitenantenne hangen.

Zijn er meer mensen die dit meegemaakt hebben?

Cool-Daddy
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 jul 2006 20:02

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Cool-Daddy »

Ik heb sinds vorige week Dig Tv van KPN en herken je probleem.

Wij moeten telkens de smartcard even uit/in schuiven om het probleem "geen audio/video "te verhelpen erg irri!

Ik hoorde dat het met het warme weer te maken had maar andere uit de buurd kennen dit niet.

Ik wil morgen of vrijdag er mee terug want zo is het lastig TV kijken

Waltzing Mathilda
Berichten: 49
Lid geworden op: 23 jul 2006 13:47

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Waltzing Mathilda »

als reactie op je eerste bericht karr-2 of je het spice platinum kanaal er standaard bij krijgt.. <knip> als je zo graag wilt weten of dat pornokanaal standaard erbij zit had je het ook wel aan een medewerker kunnen vragen toch? (Maan79)

Trap er niet in. Zoals ik al in twee andere discussies op dit forum opmerkte, heb ik sterk de indruk dat karr-2 hier zit namens de afdeling marketing van zijn baas. Ik wil dat op deze plek graag nog een keer zeggen. En misschien nog wel vaker als dat moet.

TROS RADAR is een consumentenplatform waar mensen terecht kunnen met klachten over bedrijven. Vervolgens zijn er types als karr-2, "oneerlijk", ?? en Dilbert29 die hier gaan roepen dat de consument niet zo moet zeuren. Beetje vreemd, vind ik. Sterker nog, ze worden zelfs agressief en intimiderend als een "jankert" "doorzeurt". Waarom zou je hier agressief worden tegenover andere mensen op het forum? Dan heb je blijkbaar grote belangen te verdedigen.

Overigens heb ik digitale tv van KPN en ben er erg ongelukkig mee. Alleen kan ik niet terug, want ik heb ruzie met UPC. UPC voerde automatische incasso's uit vanaf verschillende van hun rekeningen zonder mijn machtiging. Ik geef zelden een machtiging want ik houd er niet van dat mensen op eigen houtje in mijn geld gaan zitten graaien. Maar ja, als je UPC z'n zin niet geeft, dan vraag je natuurlijk om problemen.

Hoe dan ook, ik woon aan de rand van Amsterdam en dat betekent dus regelmatig een digitaal tv-beeld dat bevriest, in blokjes en strepen overgaat, haperend geluid et cetera. Echt krankzinnig. Je kan nog beter een sprietantenne uit de jaren zestig hebben.

Iedere keer als ik mijn tv aanzet krijg ik een foutmelding van de tuner. Die kan ik gelukkig wegdrukken met de knop "Menu". Volgens de foutmelding moet ik de installatieprocedure opnieuw uitvoeren. Maar als ik dat doe, dan kan de tuner bijna geen enkel tv-kanaal meer vinden, dus die procedure breek ik dan maar liever af.

Mijn Samsung wordt overigens ook kokend heet, net als die van Martin1976.

Ik ken in mijn buurt nog twee mensen die problemen hebben met de ontvangst. Een derde heeft geen problemen met de ontvangst, maar lukt het met geen mogelijkheid om de video aan de praat te krijgen -- een probleem dat iemand anders hier ook meldde.

Lichtpuntjes zijn er evenwel ook. Ik heb ontdekt dat ik de ontvangst van de RTL'en wanneer nodig kan verbeteren door mijn antenne midden in het huis te zetten op een plek waarvan je zou verwachten dat je er nul-komma-nul ontvangst hebt. Het werkt alleen voor RTL. Ik weet het, het klinkt volstrekt achterlijk -- alsof de RTL'en via een aparte zendmast gestraald zouden worden -- en toch is het zo.

Wat soms ook wonderen doet is de tuner fysiek helemaal uitzetten. De Samsung kan wel degelijk uitgeschakeld worden. Achterop zit een primitief zwart aan-uitschakelaartje. Links, als je de tuner vanvoren aankijkt.

Digitale tv van KPN is wel lekker goedkoop in combinatie met ADSL en vaste telefoon. Althans, als KPN niet de wanprestatie zou leveren die het nu doet. Het enige alternatief nog is de schotel.

Martin1976
Berichten: 847
Lid geworden op: 09 feb 2006 10:48

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Martin1976 »

Alleen kan ik niet terug, want ik heb ruzie met UPC
Als je tegenover UPC hetzelfde reageert als hier op dit forum tegen ons dan verbaasd me dat helemaal niets.

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door karr-2 »

Trap er niet in. Zoals ik al in twee andere discussies op dit forum opmerkte, heb ik sterk de indruk dat karr-2 hier zit namens de afdeling marketing van zijn baas
Ik neem aan dat je dat ook met bewijs kunt onderleggen? Ik werk (gelukkig) niet voor KPN of UPC, dus ik heb als gewoon consument evenveel recht van spreken als ieder ander.

Karr-3
Berichten: 16
Lid geworden op: 09 aug 2006 18:12

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Karr-3 »

Dan heeft ze geen ontstoorde gekocht. Verder zijn er ook nog dusdanige exemplaren te koop die onder gemotoriseerd verkeer vallen. Daar is zelfs de geweldige digitale tv van kpn niet tegen bestand

Coen46
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 aug 2006 18:46

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Coen46 »

Op zich heb ik weinig problemen met digitale TV van KPN, alleen staat de tijd vaak op een heel raar tijdstip als ik 'em aanzet. Dat moet toch anders kunnen in een digitale wereld :evil:?!

En daarnaast stoor ik me eraan dat de speciale tekens zoals é, ë etc. niet goed in de informatiebalken weergegeven worden. Of ligt dat aan mijn toestel?

Hugo909
Berichten: 23
Lid geworden op: 29 aug 2006 13:02

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Hugo909 »

Hallo iedereen!
Ik heb thuis Digitale TV van KPN én Digitale TV kan UPC. Over beide diensten ben ik altijd tevreden geweest.

Ik pas verhuisd en nu heb ik met KPN toch af en toe storing (bij slecht weer/onweer). De ontvanger is geregistreerd op een adres in 't Gooi, maar nu heb ik dat ding meegenomen naar Haarlem. Kan ik zomaar KPN bellen om om een buitenantenne te vragen, of is zo'n apparaat eigenlijk gelinkt aan een adres oid, of maakt het niet uit waar dat apparaat uiteindelijk staat?

Marssjo
Berichten: 254
Lid geworden op: 29 sep 2005 15:23

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Marssjo »

Ontvangst is nog niet in geheel Nederland mogelijk, maar zodra je je binnen het verzorgingsgebied van een zender bevindt kun je digitale tv ontvangen. Wat wel aan te raden is is om je ontvanger alle zenders opnieuw te laten zoeken omdat per zendmast niet alle zenders op dezelfde frequenties uitzenden. Ned1,2 en 3 bijv. zitten in Rdam, Den Haag en Haarlem op verschillende frequenties. De frequenties in het Gooi weet ik niet, vandaar mijn advies om alle zenders opnieuw te laten zoeken.

ger1000
Berichten: 29
Lid geworden op: 20 dec 2005 13:02

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door ger1000 »

Ontvangst in heel nederland is nog lang geen feit, sinds vorig jaar is er nauwelijks uigebreid ondanks de vele beloftes.
Laten zoeken heeft zeker zin. Met mijn boot in Limburg natuurlijk geen nederlandse zenders maar wel GRATIS de 2 vlaamse Belgen en maar liefst 15 Duitse zenders.
Wanneer zou die landelijke dekking eens komen? Ze boloven maar investeren 0,0

??
Berichten: 768
Lid geworden op: 22 jun 2005 12:18

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door ?? »

Ze hebben beloftes gemaakt die ze niet waar kunnen maken. Ze willen overigens wel investeren maar kunnen het nog niet door allerhande complicaties.

Hugo909
Berichten: 23
Lid geworden op: 29 aug 2006 13:02

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Hugo909 »

Is er hier iemand die weet hoe opniew naar zenders kan worden gezocht als de installatie reeds voltooid is? Heb de KPN ontvanger maanden geleden in gebruik genomen, maar woon nu ergens anders.
Laatst gewijzigd door Hugo909 op 30 aug 2006 20:17, 1 keer totaal gewijzigd.

Toolboy

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Toolboy »

Tuurlijk .
snelste way als je de stekker er opnieuw insteekt komt het menu naar voren instaleren

Kangoeroe
Berichten: 176
Lid geworden op: 27 jul 2006 15:59

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Kangoeroe »

@Toolboy:

Er zit toch sowieso een menuknop op de afstandsbediening van de tuner?

Bij mijn tuner kan ik trouwens niet opnieuw installeren omdat ie dan nog maar 3 radiozenders vindt en geen enkele tv-zender. (Terwijl hij op dat moment wel normale ontvangst heeft.) Weet je toevallig waar dat aan liggen kan?

Hugo909
Berichten: 23
Lid geworden op: 29 aug 2006 13:02

Re: Digitale televisie van KPN

Ongelezen bericht door Hugo909 »

De menuknop had ik al gevonden, maar kan dan nergens de zenders opnieuw instellen (installeren).

De stekker uit het stopcontact trekken biedt geen soelaas, het stand-by lampje knippert even, ik zet de ontvanger aan en ik heb direct beeld, geen installatiescherm.

Ik heb wel gelezen dat er een pijltje op de bovenkant van de antenne staat, door dat pijltje naar het raam te richten heb al wel iets minder storing.

Edit: gelukt via menu: terug naar fabrieksinstellingen, installeren. Helaas is de ontvangst nog steeds slecht.
Laatst gewijzigd door Hugo909 op 04 sep 2006 11:22, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten