LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] digitenne van kpn

Hier kan je jouw mening kwijt over (digitale) televisie.
tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door tiptoo »

vogels schreef:


ach gut, dan maar geen woorden gebruiken waarvan je de betekenis blijkbaar niet weet :lol:
:lol: :lol: verstand heb ik er wel van heb zelf digitenne, alleen fout op geschreven :lol:

Lisbecks
Berichten: 11
Lid geworden op: 28 feb 2011 17:14

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door Lisbecks »

zozo, lijkt het VIVA forum wel, wat een gebekvecht!
thestefke schreef:Dag allen, vraagje: Ik ben op zoek naar een digitenne abonnement en toen kwam ik langs deze site met kpn digitenne (is dit een officiele leverancier?). Nou zie je daarboven iets over een insteekkaart, dus ik heb wat nagevraagd en ik zag dus bij vrienden dat het zappen onwijs lang duurt, dus ik begin nu te twijfelen, maar ligt dat euvel aan de tv of aan de digitenne provider (zo ja, welke providers leveren er dan nog meer digitenne?) Hoor graag wat meningen! Hoi!
om even op het onderwerp door te gaan, ik heb hetzelfde gezeik met die kaart. ik heb me laten vertellen dat dat aan je tv ligt en niet zozeer aan de provider. tegenwoordig zijn de tv's gewoon niet meer zo snel als die goeie ouwe beeldbuizen. je moet alleen even nagaan wat je meer doet; tv kijken of zappen. als je meer tv kijkt dan kan je het best doen, want het scheelt aardig in kwaliteit en als je meer zapt, moet je een oude beeldbuis op de kop tikken! ;) succes in ieder geval!

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door tiptoo »

Lisbecks


misschien vinden ze dat op het viva forum :lol:

maar de tv's van nu zijn prima beter dan die oude bakken.

KPN Webcare
Berichten: 24
Lid geworden op: 16 feb 2011 16:02

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door KPN Webcare »

Geachte Thestefke,

De website waaraan u refereert in uw eerste bericht is een officiële KPN pagina, met betrouwbare informatie over het product Digitenne.

De ervaringen m.b.t. het zappen zijn over het algemeen bij digitale televisie iets langzamer dan bij een analoog signaal. De beeldkwaliteit is wel beduidend beter.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,

Monique

KPN Webcare Specialist

KPN Webcare

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door tiptoo »

:lol: dat ik dit toch nog meemaak...kpn met een reactie :lol:
De website waaraan u refereert in uw eerste bericht is een officiële KPN pagina, met betrouwbare informatie
bij kpn is weinig betrouwbaar.

Bob Schurkjens
Berichten: 8487
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

:shock: KPN webcare. Een primeur? Op het Tros Radar-forum valt erg veel te dweilen voor KPN.

In elk geval ben ik zéér aangenaam verrast door het feit dat digitenne per 1 juni a.s. ook BBC 1 én 2 gaat doorgeven. Alsook BBC radiozenders. Dat dit nog niet eerder mogelijk was, lag bij de BBC.

Als je de reacties op dit forum leest, zijn KPN, Ziggo en UPC allemaal even klantonvriendelijk. De goedkoopste kiezen ligt dan voor de hand (Digitenne). Waarbij opgemerkt moet worden dat Digitenne via EDPNet iets goedkoper is dan via KPN.

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door tiptoo »

Bob Schurkjens schreef:
In elk geval ben ik zéér aangenaam verrast door het feit dat digitenne per 1 juni a.s. ook BBC 1 én 2 gaat doorgeven. Alsook BBC radiozenders. Dat dit nog niet eerder mogelijk was, lag bij de BBC.

.

door dit bericht ben ook ik verrast, heb niks gehoord.

Bob Schurkjens
Berichten: 8487
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Kreeg hier gisteren per post bericht over van KPN, tesamen met de mededeling dat Digitenne 0,50 duurder wordt. Zie ook: http://www.kpn.com/prive/digitennewijzigingen2011.htm > zenderwijzigingen

tiptoo
Berichten: 2345
Lid geworden op: 14 apr 2010 11:58

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door tiptoo »

dank je Bob Schurkjens, ik heb er nog geen post over gehad.

Toolboy

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door Toolboy »

digitenne kan prima werken.
Alhier is aan de orde dat ik per week moet overschakelen naar een andere regio.
Alhier kan ik op de veluwe kiezen,in het kpn menu.
Deze week komt er via Noord holland het beste signaal door,Volgende week weer Utrecht,en daarna flevoland.
Jammer dat het elke keer een zoektocht is ,maar het te ontvangen beeld is elke keer prima.

T

Radar
Site Admin
Berichten: 4971
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door Radar »

[Off-topic berichten zijn verwijderd door de moderator]

Truus301
Berichten: 7
Lid geworden op: 25 mei 2011 19:44

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door Truus301 »

Buiten de discussie over drukke weg of niet, ben ik geïnteresseerd in Digitenne, maar ik heb nog wel wat vragen.
Hopelijk kan iemand mij helpen.

Bij Digitenne per 1 juni BBC2. Jippie, ik wil juist bij Ziggo weg, omdat ze het van mijn huidige analoge signaal afhalen. Maar, is het zo dat ik met mijn eigen hard disk-recorder dan wel BBC2 kan opnemen? Als ik bij Ziggo digitaal wil gaan, moet ik daar namelijk een aparte, nieuwe, dure, 'interactieve HD recorder/ontvanger' voor kopen, omdat opnemen via het analoge signaal gaat. Is dit bij Digitenne ook zo? En gaat het dan om die Digitenne recorder voor 4 Euro per maand extra?
Kan ik die Digitenne recorder ook kopen in plaats van 'huren'?
Ik heb geen HD-TV, kan ik dan wel met Digitenne TV kijken?
O, en iemand ervaringen met de kwaliteit in Noord-Limburg?

Alvast bedankt.

evdbeek99
Berichten: 420
Lid geworden op: 06 jul 2007 20:36

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door evdbeek99 »

Zelf heb ik digitenne, maar niet via een mediabox van de KPN. Ik heb een mini pc met een usb digitenne dongel. Op die mini pc draaid Windows 7 met Windows mediacenter (digitenne is op dit moment geen HD).

Dit bevalt mij prima, zo heb ik alle functionaliteit en flexibiliteit van een normale pc welke ik ook gebruik als mediabox. Wel heb je enige computer ervaring nodig om alles goed te laten werken.

Maar daarna heb je:
Een webbrowser
Uitzending gemist
Blue-ray speler
Harddisk recorder
Spel computer

Investering ongeveer 600 euro of budget 400 euro.

Bob Schurkjens
Berichten: 8487
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

@ Truus: ik denk dat je gewoon de harddiskrecorder die je hebt kan gebruiken omdat het digitennesignaal geheel digitaal is. Hoe het zit met zappen tijdens het opnemen weet ik niet.

Je kan de Digitenne recorder ook los kopen à circa 140 euro:

http://tweakers.net/pricewatch/unsorted ... -nbsp.html

Scheelt je 4 euro per maand. Totdat ie stuk gaat. Digitenne is geen HD-tv. Maar ik vind de beeldkwaliteit zelf prima. En geheel storingsvrij (maar dat kan elders weer anders zijn).

Truus301
Berichten: 7
Lid geworden op: 25 mei 2011 19:44

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door Truus301 »

@EvdBeek, Bedankt voor je tip. Ik vind het een interessante optie die je noemt. KPN kent deze niet (kent niet het bestaan van de USB Digitenne Dongel). :?:
Ik heb zelf nu ook al een (zeer oude) desktop PC aangesloten aan mijn TV (en dus ook al Uitzending Gemist). Doordat mijn TV al redelijk oud is en nog geen HD is, wil ik nu nog niet al te veel geld uitgeven aan TV kijken (als je begrijpt wat ik bedoel), maar zodra ik een nieuwe TV ga kopen, zal ik zeker eens kijken naar de opties van een multimedia center.

@Bob, Jij ook bedankt voor jouw reactie met link. Het kunnen zappen tijdens het opnemen is voor mij juist van belang. Dat is een van de redenen waarom ik toentertijd een goede harddisk-recorder heb gekocht.
Mag ik vragen in welke stad of regio je woont, aangezien je zegt dat het storingsvrij is. Of maakt dat niet uit, kan het al anders zijn bij mijn buren, en moet ik gewoon uitproberen?

evdbeek99
Berichten: 420
Lid geworden op: 06 jul 2007 20:36

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door evdbeek99 »

Elgate eye tv one is een usb dongel inclusief een geschikte mini smartcard en kost ongeveer 90 a 100 euro. Beetje raar dat ze het bestaan er niet van weten. Maargoed kan je vertellen dat hij prima werkt.

De dongel is HD voorbereid (in Amerika hebben ze al wel HD i.c.m. digitenne).

Ik weet dat er nog een digitenne usb ontvanger is, deze is zelfs officieel geleverd door KPN. Maar dit was echt een bagger apparaat.

Bob Schurkjens
Berichten: 8487
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Ik woon in de randstad, stedelijk gebied. Bij zwak signaal kun je een buitenantenne nemen. Vroeger leverde KPN Digitenne die gratis bij klachten. Of ze dat nu nog doen weet ik niet.

snepke
Berichten: 3583
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door snepke »

Bob Schurkjens schreef:Ik woon in de randstad, stedelijk gebied. Bij zwak signaal kun je een buitenantenne nemen. Vroeger leverde KPN Digitenne die gratis bij klachten. Of ze dat nu nog doen weet ik niet.
Nee die moet je nu betalen,ik dacht van een euro of 15,
In het begin was dat 40 euro.

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door ciske »

snepke schreef: In het begin was dat 40 euro.

nee hoor , ik kon die ook gratis krijgen.

snepke
Berichten: 3583
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: digitenne van kpn

Ongelezen bericht door snepke »

ciske schreef:
snepke schreef: In het begin was dat 40 euro.

nee hoor , ik kon die ook gratis krijgen.
Ik ook, mijn buren gingen na 2mnd ook over op digitenne die moesten 40 euro betalen.
Vanaf die tijd moet je betalen voor een buiten antenne

Gesloten