LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] 2 Duitse websites die onze privacy schenden!

Hoe krijg je jezelf van internet (Google etc.) af? Bespreek hier jouw ervaringen of discussieer mee over dit onderwerp.
bprosman
Berichten: 9936
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: 2 Duitse websites die onze privacy schenden!

Ongelezen bericht door bprosman »

omdat de providers daartoe verplicht zijn. Dit om te voorkomen dat de providers een monopolie op telefoongidsen krijgen.
Maar alleen de nummers die bij de provider ook in de telefoongids zouden verschijnen en een geheim nummer verschijnt nooit in een gids. Kun je ook niet opvragen.

kweenie
Berichten: 15615
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: 2 Duitse websites die onze privacy schenden!

Ongelezen bericht door kweenie »

Nee, maar, zoals ik ook aangaf, je kunt ook later nog voor een geheim nummer kiezen. Het aanleveren gebeurt namelijk onder de
voorwaarde dat ze de gegevens verwijderen als je als klant het nummer geheim wil maken of houden. Daar houden deze sites zich dus blijkbaar niet aan. Iets wat toch een ernstige overtreding van de voorwaarden is.

MichielFRL
Berichten: 2429
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: 2 Duitse websites die onze privacy schenden!

Ongelezen bericht door MichielFRL »

kweenie schreef:Nee, maar, zoals ik ook aangaf, je kunt ook later nog voor een geheim nummer kiezen. Het aanleveren gebeurt namelijk onder de
voorwaarde dat ze de gegevens verwijderen als je als klant het nummer geheim wil maken of houden. Daar houden deze sites zich dus blijkbaar niet aan. Iets wat toch een ernstige overtreding van de voorwaarden is.
@kweenie
De genoemde sites werken niet met via provider verkregen informatie, maar met van internet verkregen informatie. Als een telefoonnummer geheim wordt, zal deze van de officiële website www.detelefoongids.nl verdwijnen, echter niet van internet in het algemeen en/of uit de recent gedrukte versie van het telefoonboek.

Mo Goedhart
Berichten: 20
Lid geworden op: 21 jan 2011 21:29

Re: 2 Duitse websites die onze privacy schenden!

Ongelezen bericht door Mo Goedhart »

In het verleden waren mijn partner en ik slachtoffer van terreur: doodsbedreigingen, daadwerkelijke geweldspogingen en vernielingen (waaronder schade aan auto, vislijnen met vishaken over de schutting, poging tot brandstichting) maakten dat we verhuisden en we hebben onze namen dus niet bij de deur hangen. Daarnaast ben ik zelf in mijn jeugd pestslachtoffer geweest wat gepaard ging met molest door groepen leeftijdgenoten. Enkele jaren geleden is bij mij een diagnose vastgesteld in het autistisch spectrum wat verklaard waarom 'anderen' zoveel lol hadden met mij te pesten. We hebben dus geheime telefoonnummers maar sinds kort presteren 2 Duitse bedrijfjes het mijn achternaam+nieuwe woonplaats online te koppelen met mijn initialen+nieuwe woonadres+1 geheim nummer. Contactpersonen van deze bedrijfjes zijn gelast mijn hiervoor wettelijk vereiste toestemming te presenteren. Deze heb ik hen nl. nooit verstrekt. Google heeft de resultaten naar deze 2 bedrijfjes op deze searchstring verwijderd, op mijn verzoek. Andere zoekmachines is om hetzelfde verzocht.
Een user van dit forum vond dat ik de vergelijking van inbreuk op privacy met ernstige misdrijven zoals verkrachting niet mag maken. Wat ik het publiek duidelijk wil maken is dat burgers incl. slachtoffers in het verleden vogelvrij zijn wanneer dergelijke bedrijfjes zich niet aan de wet houden. Kort geleden is getracht met een babbeltruck toegang tot mijn woning te krijgen. Mijn gehandicapte partner laat niet zomaar vreemden toe. Onbekenden belden diezelfde week naar mijn geheim nummer en verlangden van mijn partner dat deze zich met naam bekend maakte.
Dat zijn de feiten. Altijd zijn er mensen die zeggen dat het je eigen schuld wel zal zijn. Pas wanneer je zelf slachtoffer wordt, valt het kwartje, snap je wat privacy echt betekent. Degenen die op het eerste standpunt blijven, keuren impliciet dergelijke praktijken goed. Zoals er mensen zijn die bij verkrachting zeggen dat het ook wel uitgelokt was met die make-up, netkousen, cleavage, hoge hakken en minirok. Om van 'homo-bashing' maar niet te spreken. En anderen smullen weer van elke discussie waar slachtoffers uit de tent worden gelokt. Fijn mensen, echt fijn. Lekker natrappen of meegenieten vanuit de anonimiteit zoals mijn leeftijdsgenootjes vroeger deden op het schoolplein. En kom vooral niet aanzetten met argumenten dat ik (en andere slachtoffers) het verleden los moet laten, met aantijgingen dat ik dit uit mijn duim zit te zuigen of zelfs met ongepaste opmerkingen dat ik geen 'huilie huilie' moet doen wanneer iemand lekker plezier maakt ten koste van een ander.
Net als met deze misdrijven is de gemiddelde Nederlander in de verwachting dat het hen zelf niet zal overkomen, het is altijd 'de ander' die het er ook wel naar gemaakt zal hebben. Vandaag ik, morgen jullie. Succes met jullie privacy dan!

En nu is het voor mij echt afgelopen dat ik nog reageer op ongepaste opmerkingen van andere users van dit forum. Die oordelen voordat ze goed lezen en niet weten waar ze het over hebben.

stefanhouterman
Berichten: 509
Lid geworden op: 20 aug 2015 20:10

Re: 2 Duitse websites die onze privacy schenden!

Ongelezen bericht door stefanhouterman »

Wat een verhaal.
Nu is mij ook duidelijk, hoe de info op internet gekomen is.

Ik denk trouwens, dat de "twee Duitse dames" zich niets van de Nederlandse wetgeving aantrekken.
Volgens het Nederlands recht


Nog een tip.

Neem een Duitse advocaat in de hand, want voor deze sites geldt Duits recht.

Mo Goedhart
Berichten: 20
Lid geworden op: 21 jan 2011 21:29

Re: 2 Duitse websites die onze privacy schenden!

Ongelezen bericht door Mo Goedhart »

Het genoemde hostingbedrijf van beide websites kent een stringent privacybeleid, ondanks het gegeven dat het in de VS gevestigd is. Een daar in te dienen klacht zal met verwijzing naar het Safe Harbour protocol geschieden. Wanneer 'de Duitsers' de ook op hun eigen sites vermelde privacybeloften niet binnen 2 weken na dagtekening naleven. Hoewel dat Safe Harbour afgelopen week al door het Europees Hof ontoereikend verklaard is. In ieder geval voor het hostingbedrijf reden om de eigen privacyrichtlijnen te handhaven. Ondanks het gegeven dat EU burgers privacyschendingen met VS betrokkenheid niet kunnen voorleggen aan een Amerikaans hof, in tegenstelling van het omgekeerde geval.

bprosman
Berichten: 9936
Lid geworden op: 04 sep 2011 18:39

Re: 2 Duitse websites die onze privacy schenden!

Ongelezen bericht door bprosman »

Een daar in te dienen klacht zal met verwijzing naar het Safe Harbour protocol geschieden.
ondanks het gegeven dat het in de VS gevestigd is
En je data staat ook in de US of in Duitsland ? :wink: .
Daarnaast ben ik zelf in mijn jeugd pestslachtoffer geweest wat gepaard ging met molest door groepen leeftijdgenoten.
Mijn ouders hebben mij als kind bijgebracht in zo'n geval geen huilie huilie te doen maar de grootste uit de groep meteen op zn bek te slaan en ik kan je zeggen, dat helpt. Overigens denk ik dat de reden anders is geweest dan "Autisme" maar goed, dat is mijn mening.
het verleden los moet laten
Misschien zit daar toch wel een kern van waarheid in, of het in ieder geval verwerken.
en niet weten waar ze het over hebben.
In mijn leven heb ik zo'n beetje 17 inbraken achter de rug , tweemaal lag ik thuis boven te slapen en eenmaal werd er met een auto de voordeur van ons huis er uitgereden. Dus met geweld, inbraak, overval heb ik wel ENIGSZINS "ervaring'. En ik kan je zeggen... als mijn telnr vermeld staat wat ik niet wil vraag ik wel een ander aan.
Om van 'homo-bashing' maar niet te spreken
Dat heeft er nou helemaal niks mee te maken. Maar begrijp tussen de regels door wel dat daar een stukje onverwerkte frustratie zit.

Gesloten