LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] The advertising net

Discussieer hier over thuiswerkcentrales en bedrijven die thuiswerk aanbieden.
Meerbeek
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 jan 2013 12:20

The advertising net

Ongelezen bericht door Meerbeek »

Wie heeft er gehoord van 'The Advertising Net'? [link verwijderd door de moderator]

Naar mijn idee een soort verkapte piramide spel.... Zogenaamd wordt je een website aangeboden voor 55 dollar per maand (Bij mijndomein.nl heb je je eigen website al voor 49 euro PER JAAR) maar je moet dan wel weer 2 personen vinden die 'onder jou' weer komen te staan en die op hun beurt weer 2 moeten zoeken.
Valt dit niet onder verboden kansspelen?

Graag jullie reacties.

nr1belgium
Berichten: 1
Lid geworden op: 25 jan 2013 22:48

Re: The advertising net

Ongelezen bericht door nr1belgium »

Hier alvast wat meer uitleg over The Advertising Net.
Het is geen piramidespel het is spijtig dat er mensen zijn die blijven zeggen dat MLM (netwerk marketing) een piramide is.

Waarom MLM gezien wordt als piramidespel

Het begint behoorlijk irritant te worden om mensen die ooit iets hebben opgevangen maar verder helemaal nooit lid zijn geweest van een MLM organisatie, steeds maar te horen roepen dat ze iemand afraden in te stappen in een MLM systeem, omdat ze het maar een onbetrouwbare handel vinden en het wel een piramidespel moet zijn. Jammer genoeg beïnvloeden deze sceptici andere mensen en bevuilen met hun geschreeuw ook nog het forum. Sommigen willen nog wel een poging doen om het een en ander uit te leggen en richten zich daarmee op de 97% die niet erg succesvol wordt in MLM. Hier moet je wel een bepaald percentage in mindering brengen die wordt vertegenwoordigd door mensen die zelf producten gebruiken en het fijn vinden enkele euro’s per maand bij te verdienen zonder topverdieners te willen worden. Ik weet niet hoe groot dat % is dus tellen we deze distributeurs er gewoon bij. Dan is het waar dat 95-97% het moeilijk heeft in de MLM industrie maar het is dan ook belangrijk eens te kijken waar dat aan ligt en in een ander bericht besteed ik hier meer aandacht aan. Lees: Waarom 97% niet slaagt in MLM

Ondanks dat MLM en piramidespelen (Piramidespel oplichting) op een aantal vlakken qua structuur op elkaar lijken, zijn ze totaal verschillend.

Mensen die geheel niet geïnformeerd zijn over de opbouw van MLM en piramidespel denken soms onterecht dat de vorm (bekende driehoek) van een MLM betekent dat het hier altijd gaat om een piramidespel systeem die ze dan kwalificeren als illegaal. Dit klopt echter niet.Bedenk hierbij ook dat ondernemingen zoals Amway (de 1e MLM organisatie in de VS) en bv. Herbalife respectievelijk al sinds 1959 en 1980 op de markt zijn. Stel je voor dat zij gebruik maken van illegale piramidespel systemen, denk je dan dat ze nu nog op de markt waren?
In 2005 heeft de Hoge Raad de volgende uitspraak gedaan omtrent MLM en piramidespel(en)

Naast het piramidespel zoals hierboven uiteengezet, bestaan er verkoopmethoden die in bepaalde opzichten gelijkenis vertonen met piramidespelen. Deze verkoopmethoden zijn bekend onder de naam “multilevelmarketing” of “netwerkmarketing”. Deze verkoopmethoden of vorm van marketing vallen niet onder de definitie van het begrip piramidespel en zijn derhalve niet verboden onder het regime van de Wet op de kansspelen. Bij deze vorm van marketing verwerft de koper van een product het recht om zelf ook bepaalde producten te verkopen waarmee hij een bonus, een provisie of een percentage van de omzet kan verwerven. Hetzelfde geldt voor de opvolgende kopers. Qua structuur vertoont multilevel marketing gelijkenis met een piramidespel. Het doel van deze vorm van marketing is echter wezenlijk anders dan het doel van een piramidespel. Multilevel marketing is een verkoopmethode. Een te verwerven voordeel in de vorm van een bonus, provisie of omzetpercentage dient om de verkoop van de betreffende producten te bevorderen en vormt derhalve onderdeel van het verkoopsysteem.

Bij multilevel marketing is geen sprake van het betalen van een bepaald bedrag uitsluitend teneinde het recht tot deelname aan een organisatie of het recht tot het werven van nieuwe deelnemers/kopers te verkrijgen, maar staat de verkoop van producten centraal. De deelnemer koopt producten in voor een reële prijs, teneinde ze met winst te verkopen. In tegenstelling tot bij een piramidespel is er sprake van consumentenkoop in de zin van artikel 7:1 BW. De afnemer betaalt niet voor deelname, maar voor het product. De afnemers die geen producten willen of kunnen verkopen worden derhalve niet benadeeld.

Gezien het bovenstaande is er geen reden multilevel marketing te verbieden zolang het gebruikt wordt als een methode om producten te verkopen.
Naar aanleiding van deze uitspraak heeft de tweede Kamer vragen gesteld m.b.t. MLM en piramidespel(en)

Op vragen van de Tweede Kamer naar aanleiding van de memorie van toelichting aangaande Multi-Level Marketing antwoordde de minister:

Op het moment dat een deelnemer aan een piramidespel geld inlegt, verwerft hij geen voordeel, doch slechts de kans op voordeel in de toekomst. Dat mogelijkerwijs te behalen voordeel is echter afhankelijk van de inleg door latere deelnemers. Is er echter sprake van de verkoop van producten tegen een reële prijs, dan is er geen sprake van een piramidespel.

In een uitspraak van de Hoge Raad in februari 2005, met betrekking tot illegale piramidespel systemen en Multi-Level Marketing heeft de Hoge Raad deze lijn gevolgd en bevestigd.

Met andere woorden:

Het verschil tussen een illegaal piramidespel en een legale Multi-Level Marketing-organisatie is dat bij een piramidespel de nadruk ligt op het werven van nieuwe leden/verkopers/consultants/distributeurs.

In een legaal MLM-systeem worden er commissies verdiend op de verkoop van producten of de diensten aan een eindconsument. Er kan geen geld worden verdiend op alleen maar het “inschrijven” van potentiële distributeurs of consultants. Wel worden er commissies verdiend over de omzet van de aangeworven distributeurs of consultants. Het begrip reële prijs is daarbij cruciaal in de beoordeling van een en ander.Dit betekent dat Multi-Level Marketing-organisaties en deelnemers duidelijk moeten kunnen maken dat de kosten die zij in rekening brengen aan deelnemers die direct of indirect voor hen verkopen redelijk zijn.


Wat is The Advertising Net?

The Advertising Net is, simpel gezegd, een professioneel advertentiebedrijf. Zoals jullie weten is de online advertentiemarkt een groeiende industrie/business. Vorig jaar is er meer dan 100 miljoen dollar omgezet in deze markt.

Wat is het verdienmodel? Het verdienmodel is werkelijk ongelofelijk. Kort en goed komt het erop neer dat het bedrijf advertentiepakketten aanbiedt en dat jij daar prachtige winsten op kunt verdienenDe pakketten en opbrengsten in beeld

Pakket A: PLATINUM.

De aanschafkosten zijn $ 820 per maand en de opbrengsten zijn meer dan $4,250 per maand.Het dubbele hiervan kan verdiend worden wanneer ook de 4e lijn ingevuld is.Daarnaast zit in dit pakket een gratis cruise voor 2 personen in het Caraibisch gebied oktober 2013.

Pakket B: GOLD

De aanschafkosten zijn $385 per maand en de opbrengsten zijn ca. $1,650 per maand.Het dubbele hiervan kan verdiend worden wanneer ook de 4e lijn ingevuld is.Als extra bonussen hierbij zijn $600 per maand inbegrepen

Pakket C: SILVER

De aanschafkosten zijn $160 per maand en de opbrengsten zijn ca. $450 per maand.Hierbij is een bonus van $300 per maand inbegrepen.

Pakket D: BRONZE

De aanschafkosten bedragen $55 per maand en de opbrengsten zijn ca. $150 per maand.

Wat is de werkwijze?

Bovengenoemde pakketten zijn slechts startpakketten met startbedragen.

Je kan dus van het ene level AUTOMATISCH naar het volgende groeien.

Hoe doe je dat? Door na je inschrijving 2 andere mensen onder jou te laten inschrijven.Alleen de mensen die inschrijven met een BRONZE pakket hoeven tot 1 januari 2013 niemand in te schrijven. Iedereen die inschrijft wordt in een matrix van 14 personen geplaatst.

En zodra jouw matrix weer gevuld is (door de mensen die onder jou, boven jou, naast jou inschrijven) bouw je niet alleen een geweldig maandsalaris op, maar je groeit ook nog eens naar de bovenliggende levels.Je gaat dus een MAANDSALARIS opbouwen. Elke maand zie je weer hoe jouw inkomen groter en groter wordt.

Maar er is meer dan dat…

1. Naast de basispakketten groei je dus naar de nog hogere levels van Diamond, Star 1, Star 2 etc.. Degenen die meteen in Platinum instappen vullen daarmee tegelijkertijd hun posities in op Gold, Silver en Bronze.Wanneer je dus een pakket koopt vul je daarmee ook tegelijkertijd je positie op in de lagere pakketten.

2. Al wanneer jouw matrix in Silver gevuld is, ga je naast je basisinkomen ook extra bonussen ontvangen.Zoals een vergoeding voor carlease (silver en gold), een hypotheekvergoeding, een vakantievergoeding en zelfs een gratis Caribean cruise (vanaf Gold).Ook krijg je in niveau Star 2 zelfs een auto!!

3. Hoe meer mensen na jou gaan inschrijven hoe sneller jij omhoog schiet naar de hogere levels.Het enige wat jij hoeft te doen is 2-3 mensen met jouw registratielink te laten inschrijven. Het maakt niet uit met welk pakket zij inschrijven.

MegaSponsor
Berichten: 20
Lid geworden op: 26 sep 2008 09:27
Locatie: hengelo

Re: The advertising net

Ongelezen bericht door MegaSponsor »

Bedankt voor de uitstekende uitleg.

bertuss
Berichten: 15
Lid geworden op: 05 feb 2007 10:11

Re: The advertising net

Ongelezen bericht door bertuss »

Gewoon een verkapte vorm van een piramidespel.
Met als dekmantel een product (een idioot website-tooltje) waar werkelijk niemand op zit te wachten.
Alleen enorme losers trappen hier in.

mart2345
Berichten: 79
Lid geworden op: 04 aug 2014 02:12

Re: The advertising net

Ongelezen bericht door mart2345 »

Precies, MLM van het foutste soort, dit. Zo doorzichtig als wat. Je reageert overigens op een oud topic. Het lijkt, zoals al dit soort bedrijfjes na een tijdje, in Nederland op sterven na dood. De filmpjes op de (behoorlijk beroerde) website doen het in elk geval niet meer en de website verwijst nog naar 2013, een update is er blijkbaar al bijna een jaar niet meer geweest. Natuurlijk ook weer de leuke fotootjes van tropische eilanden enzo.

prem
Berichten: 1988
Lid geworden op: 12 feb 2007 14:49

Re: The advertising net

Ongelezen bericht door prem »

Hier in België hadden we een naar of twee geleden de koffie hype, iets van Organo koffie, genas zelfs kanker haha ....ze vroegen enorme bedragen.
Komen we in de supermarkt in een Caraibisch land waar we ieder jaar komen, ligt het voor omgerekend een euro en nog wat bij de kassa.

Cascade
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 sep 2014 01:01

Re: The advertising net

Ongelezen bericht door Cascade »

Geachte,

D v Wijk, niet onbekend van een aantal jaren geleden. Zeer actief binnen Eurostar, Titan.. piramide spelen waar deelnemers wederom gouden bergen beloofd werden. Trap er alstublieft niet in!! Degene die er mee beginnen... you are in for a world of financial hurt!! u kunt uw centen beter in een oude sok stoppen, dan houdt u meer over dan wanneer u uw verdiende centen toevertrouwd aan deze figuren.

U heeft het over dat u het storend vindt dat er een vergelijking getrokken wordt tussen Advertising.net en b.v. Amway, toch niet vreemd als u zich beseft dat uw compagnon in deze, D v Wijk gewezen Amway, Eurostar, & Titan.. eveneens deel uit maakt van uw praktijk zijnde "Advertising.net"..
Wat ik persoonlijk storend vindt is dat personen als u, en v Wijk op deze manier hard werkende burgers geld uit de zakken klopt voor niets anders dan puur eigen gewin.

Schande,..steek zelf de handen uit de mouwen.

Ps: Topic mag een oude post zijn, maar kan niet vaak genoeg onder de aandacht gebracht worden om dit soort praktijken uit te bannen, voor zover mogelijk.

Mvg Cascade!

Gesloten