LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Particulier pensioen van de Amersfoortse

Discussieer hier over pensioenregelingen, levensloopregelingen en aanverwante zaken.
Bask74
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 apr 2009 11:44

Particulier pensioen van de Amersfoortse

Ongelezen bericht door Bask74 »

Je kent de reclames van de Amersfoortse waarschijnlijk wel. Mensen die relaxt op het strand zitten omdat ze een inkomensverzekering van de Amersfoortse hebben.

Dit spotje slaat niet op het particuliere pensioen dat ze aanbieden.

Na drie jaar lang elk jaar 624,-- ingelegd te hebben, is het saldo nu wel: 855,-- euro. 62% van de inleg gaat op aan kosten. Daarnaast weet de Amersfoortse op het geld dat overblijft een negatief rendement te behalen (ok, 1 jaar hebben ze een positief rendement van wel 50 euro behaalt).

Ja, het gaat dus om een Woekerpolis. Waarvan een deel van de kosten naar de Amersfoortse gaat, en een deel naar de tussenpersoon.

En nu ik het wil afkopen... krijg ik niet het eindsaldo van 855 euro. De belastingdienst heft over het afkoopbedrag nog eens 52% belasting.

Met een normale spaarrekening had ik de afgelopen 3 jaar dus zo'n 1800 euro kunnen sparen (+ de rente die je hier over krijgt). Nu naar drie jaar bij de Amersfoortse heb ik echter nog maar 450 euro over.

Over een negatief rendement gesproken... Ja, ik had destijds dus iets beter moeten opletten... Maar dit resultaat verwacht je toch niet bij een merk als de Amersfoortse.

Voor mij is het leed reeds geschied. Maar bij deze dus een waarschuwing voor degenen die overwegen hun inkomen via de Amersfoortse te gaan verzekeren.

(ik heb contact opgenomen met de Amersfoortse, reactie krijgen duurt erg lang. En ipv het aanbieden van een aardige regeling aangezien ze met deze polis toch wel erg fout bezig zijn, geven ze alleen aan dat ze verplicht zijn de afkoop door te geven aan de belastingdienst, en dat dit fiscaal grote gevolgen heeft (leuke poging om te proberen om de klant binnen te houden). Maar gezien het geweldig negatieve rendement, blijft mn verlies nemen middels afkoop, de financieel voordeligste oplossing).

svdmeer
Berichten: 222
Lid geworden op: 23 jun 2006 13:25

Re: Particulier pensioen van de Amersfoortse

Ongelezen bericht door svdmeer »

Je kunt overwegen het geld over te hevelen naar een bankspaarrekening tbv. pensioenopbouw. Je hebt dan niet te maken met de belastingaanslag. Ook niet met de extra boete van de fiscus die nog bij de 52% op komt.. Bovendien was jouw bedoeling het geld te gebruiken voor een oudedagsvoorziening, en dat blijf je dan doen. Kies voor een bankspaarrekening zonder beleggen. Je hebt dan geen verborgen kosten. Kies ook voor een rekening zonder verplichte minimale storting. Bij oa. Rabobank en SNS Bank kun je goed terecht.

Bask74
Berichten: 9
Lid geworden op: 17 apr 2009 11:44

Re: Particulier pensioen van de Amersfoortse

Ongelezen bericht door Bask74 »

Bedankt voor de tip. Dat moet ik is gaan bekijken :)

Maar nu eerst nog voor elkaar krijgen dat De Amersfoortse iets doet mijn wens om de polis te beeindigen. Ben nu sinds 21 juni bezig... En op de laatste twee brieven met verzoek tot opheffing (12 juli en 2 augustus hebben ze nog niet gereageerd).

Ik sta ook erg te kijken van hun huidige reclame campagne waarmee ze de consument willen laten merken hoe betrouwbaar ze zijn: ASR Nederland (= o.a. De Amersfoortse) raadt u een verzekeringsadviseur aan.

Ze vertellen er echter niet bij dat deze verzekeringsadviseur jaarlijks meer dan 200,-- euro provisie krijgen voor de verzekeringen die zij van De Amersfoortse verkopen.

Dit houdt in het kort in dat 33% van de jaarlijkse inleg rechtstreeks naar de verzekeringsadviseur gaat.

svdmeer
Berichten: 222
Lid geworden op: 23 jun 2006 13:25

Re: Particulier pensioen van de Amersfoortse

Ongelezen bericht door svdmeer »

Dus nooit een polis voor vermogensopbouw gebruiken.

Voor overige verzekeringen geen enkel probleem.. als je een scherpe premie hebt dan maakt het niet uit of die adviseur nou 5% of 50% krijgt. Maar bij vermogensopbouw met een onzekere opbouw is dit funest.

Banksparen dus. Lees wel voordat je een rekening opent de voorwaarden goed door, zodat je van eventuele kosten op de hoogte bent.

Gesloten