Pagina 1 van 1

Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Geplaatst: 19 nov 2020 19:18
door Jackie55
Hallo,

Ik heb van mijn pensioenfonds 2 brieven gehad met foute informatie wat betreft de hoogte over mijn pensioen. In deze brieven stonden hogere bedragen dan waar ik recht op had volgens het pensioenfonds. Ik ben daarom gekort op mijn pensioen.
Ik vraag mij daarom af: wat voor waarde heeft een handtekening onder al die brieven die deelnemers krijgen van hun pensioenfonds? Ik neem aan dat deze handtekening ergens voor staat.

Re: Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Geplaatst: 20 nov 2020 09:10
door sjohie
Die brieven hebben een dagtekening, wat "slechts" betekent dat die informatie op dát moment goed was, als er later wetten/regels zijn veranderd, of de dekkingsgraad is zeg door beursperikelen en een pandemie te laag, dan kan er ná zo'n brief natuurlijk prima een correctie plaatsvinden. Dat maakt die oude brief met handtekening niet ineens fout, alleen achterhaald.

Wat ik hier dus mis, is de volgorde der brieven/mededelingen en uitleg.

Re: Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Geplaatst: 20 nov 2020 10:56
door kweenie
Zo'n handtekening heeft bij de meeste organisaties inderdaad nauwelijks betekenis. Het geeft vooral aan dat de brief verstuurd is vanuit de afdeling van de betreffende manager en dat die manager achter de inspanningen staat die de medewerker voor die brief heeft verricht.

Inhoudelijk, zulke brieven worden gemaakt op basis van de informatie die op dat moment bij de medewerkers beschikbaar is. Niet alleen kan regelgeving wijzigen, ook kunnen de gegevens die in de administratie staan later weer veranderen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je werkgever nog niet de juiste salarisgegevens heeft doorgegeven en dat de berekeningen daarom op onjuiste gegevens gebaseerd zijn. En zo kunnen er vele redenen zijn waarom de definitieve bedragen afwijken van wat in het verleden gemeld is.

Re: Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Geplaatst: 13 jan 2021 14:23
door Quirijn684
Er worden continue fouten gemaakt in de pensioenfondsen administratie. Je zou ervoor kunnen kiezen om bewaar te maken.

Re: Handtekening onder brieven pensioenfondsen

Geplaatst: 13 jan 2021 18:23
door PeterPeters1966
Iedereen zal wel eens een keer een brief hebben ondertekend waar achteraf foutjes in zaten of waarvan de inhoud later wijzigde.