Pagina 1 van 1

Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 15 feb 2012 10:52
door Sloofje77
Heel vaak verbaas ik me over het feit dat er zo veel mensen lopen te klagen over hun uitkering. Er zijn er zoveel die terecht een uitkering nodig hebben, maar zeker ook heeeeeeeeeel veel die dat helemaal niet nodig hebben en toch op wat voor manier geld krijgen.

Even een paar voorbeelden:

Een aantal jaren terug was ik zwanger...alleen...partner door omstandigheden niet toelaatbaar in Nederland...dat geeft allemaal niet. Ik was niet getrouwd ofzo..ik had altijd werk gehad (vanaf mn 14e) maar ik heb best een zware zwangerschap gehad,(de bekende kwaaltjes + wat extra's) Maar... ik moest werken van mn baas. Ik had zoiets van ja daag...mijn gezondheid staat voorop en zeker dat van mn kind. Door alle omstandigheden waarin ik verkeerde raakte ik tijdens mn zwangerschap ook overspannen, zag t allemaal niet meer zitten en werd elke dag gebeld door mn baas waar ik bleef.
Ik heb gezegd dat ik niet kon werken vanwege dat ik zwanger was en pijn in mn knieen (lekker voor in de horeca) en dat ik mn kind belangrijker vond dan werken op dat moment. Reactie terug was: dat kind is jou probleem, jij komt gewoon werken. Ben niet gegaan...had me toen al die tijd ziek gemeld.
Na mn verlof hingen ze meteen weer aan de telefoon wanneer ik weer terug kwam. Ik had geen geld voor oppas...mn loon was inmiddels ook gezakt en de rekeningen opgestapeld. Mijn antwoord op de baas zn reactie was: als mijn kind mijn probleem is...dan kies ik voor mijn probleem. En ben niet meer terug gegaan, ook op advies van de arbo arts.
Nu komt t...ik kreeg nergens, maar dan ook echt nergens geld van. Van geen enkele instantie...niemand die hielp. Daar zat ik dan. Alleenstaand met een pasgeboren kind, geld raakte op aan vaste lasten...ik leefde op geroosterd brood met suiker en limonade. Geld dat ik nog had was om mn kind te voeden.

Als ik nu kijk hoe het er nu aan toe gaat om me heen dan denk ik: hoe kan het dat ik het niet voor elkaar gekregen heb om geen cent te krijgen van een instantie?

Mijn achterburen (zijn nu weg) woonden jaren samen, maar hij stond daar niet ingeschreven, zij ontvingen dus dubbel salaris en kortingen op van alles.
Ze riepen altijd: we kunnen dit of dat niet betalen, maar intussen staat er een heel nieuw interieur en witte poeder op t aanrecht waar t eten werd klaar gemaakt voor de kinderen.

Mn andere achter buren...allebei niet werkend, maar wel van alles nieuw in huis. (huurhuizen) Hoe kan het dat ze voor van alles worden afgekeurd?
Heb last van mn rug...ik heb dit...maar de kinderen rennend naar school brengen op hun nek dat kan wel? lekker op de schaatsen kan ook gewoon?
Zijn de tegeltjes in de douche niet goed verzinnen ze wel weer wat zodat ze een compleet nieuwe douche krijgen en wat zegt de woningbouw tegen ons?
Oh gewoon schoonmaken en n likje verf geven.

Mijn vriend...zou zonder werk zitten omdat t bedrijf failliet is gegaan...maar wilde geen uitkering. En hij had binnen 2 weken weer werk. Krijgt nu ook minder dan wanneer ie een uitkering zou hebben gekregen.

Als ik al dat geklaag hoor, dan zeg ik tegen mn vent: je had beter thuis kunnen zitten en geld vangen...doet een ander ook.
Er is zo veel werk...wil je wel werken of is het allemaal te min voor je? Dat is de vraag. Ik heb de afgelopen 8 jaar misschien wel 10 versch.banen gehad.
1x een uitkering voor 2 mnd. Maar dat kreeg ik wel alleen als ik bleef solliciteren anders kreeg ik weer mensen achter me aan en gekort op mn uitkering.

Als ik nu kijk naar een familielid....altijd gedoe met zn werk....dingen doen die niet mogen...weg blijven van werk...enz. Die krijgt nu verdorie gewoon al een hele poos ww uitkering. hij mankeert totaal niks. Maar solliciteren doet ie niet.
En nu verwacht ie dat ie op zn luie ass kan blijven zitten en zn vrouw fulltime gaat werken. Hij komt bij familie aankloppen voor benzine geld..anders kan ie niet komen...Maar hij koopt wel dure kleding voor zich zelf en de kinderen en huisdieren. Hoe kan dat als je geen geld hebt?

Hoe krijgen dat soort mensen altijd alles voor elkaar op een oneerlijke manier.

Mijn vriend en ik werken hard voor onze centen, maar als ik dan een advocaat nodig heb om het gezag te regelen zodat ik dat alleen krijg en niet nog mn ex waar ik al jaren niks van hoor. Krijg ik niet eens rechtsbijstand!!!
Mijn vriend is niet de echte vader zeg maar, maar er wordt wel naar zijn minuscule rotsalaris gekeken. We blijken net iets te veel inkomsten te krijgen wat niet waar is want ik werk part time. hoe kan ik een advocaat betalen die voor 2 opgevraagde stukken E 500,- vraagt.
Dat bedoel ik nou.....wij en andere eerlijke mensen die werken wordt altijd op gekort.

Een slechterik om het zo maar te zeggen, zou zo een pro deo krijgen...

Dus hou op met dat geklaag over geen uitkering krijgen...zeker niet als je er geen recht op hebt en t uit loop te buiten.

ga werken....vacatures genoeg....ergens las ik dat er iemand niet wilde werken voor 6 euro p/u

Ik heb gewerkt voor de helft...zat in mn proeftijd en kreeg geen geld, tot ik er naar vroeg...had al 6 weken gewerkt en toen werd er gezegd dat ik maar E 3,- kreeg. Na 1 dag inwerken, werkte ik de rest al alleen van 12.00-22.00 en dan maar E 30,- krijgen en ook nog moet zeuren om je geld.
Op een gegeven moment kreeg ik helemaal niks meer...Die vent zie toen: jaja je krijgt t wel...Dat zei hij alleen omdat ie dan wist dat ik terug zou komen.
Want hij zei ook: als ik je nu geld geef kom je niet meer. Waarom zou ie dat zeggen? Dan wist ie ook wel dat er iets niet klopte.
net voor t tekenen van het contract ben ik met E 100,-- weg gegaan. en nooit meer terug.

Dus mensen met een onterechte uitkering...ik weet waar ik het over heb.

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 15 feb 2012 11:04
door aardjee
Vacatures genoeg??? nou ik zie er een aantal per dag voorbij komen, maar ik krijg net zoveel afwijzingen. Mooie cv mooi arbeidsverleden, maar geen HBO diploma dus dan maar reageren op banen met een veel lager salaris, wordt ik niet uitgenodigd omdat ze bang zijn dat je dan snel weg bent. Ik denk dat ik de laatste 3 maanden alleen al zo'n 250 sollicitaties de deur heb uitgedaan en niet 1 reactie voor een gesprek. En veel vacatures voor de helft van mijn oude salaris . Het enige wat ik aan wil geven is dat er voor mij in ieder geval weinig tot geen banen zijn en ik ben al een lange tijd bezig. En ja ook ik krijg niets dus vanaf november helemaal geen inkomsten maar de vaste lasten gaan wel gewoon door

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 15 feb 2012 11:20
door bianca82
ik heb een baan gelukkig (0 uur) maar ben vandaar uit ook aan het zoeken naar iets met meer vastigheid wat uren betreft

ik reageer veel maar krijg nooit antwoord
alles na laten kijken door de zogenaamde specialisten.

ja er zijn vacatures genoeg.. ja er zijn ook dubbel zoveel mensen die een baan zoeken

overigens ben ik het met je eens dat door de slechte (de voorbeelden) de goeden moeten lijden want ken er genoeg mensen die het hard nodig hebben en ook solliciteren

toen ik een ww nodig had tijdens mn zwangerschap omdat mn contract niet verlengd werd heb ik ook netjes een boekwerk aan sollicitaties getoond aan mn coach.. zelfs tijdens mn verlof heb ik nog gesolliciteerd

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 16 feb 2012 17:44
door VioletPrue
Dus sSoofje vindt het gek dat zij geen WW krijgt als zij zelf ontslag neemt om voor haar kind te gaan zorgen?
Ik niet!
Overigens kom je dan altijd in aanmerking voor Bijstand, dus waarom er geen geld was snap ik niet.
En probeer je op andere dingen te focussen.
Als je je best doet, zie je altijd dingen waar je het niet mee eens bent.
Dan kun je twee dingen doen: je er mateloos aan gaan ergeren en je eigen leven erlangs afmeten of je schouders ophalen en genieten van wat je hebt.
Ik zou voor het laatste kiezen, dat is makkelijker voor jezelf en dan ben je een stuk beter te genieten voor je omgeving.

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 03 apr 2012 10:46
door tuctuc
8)

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 03 apr 2012 10:52
door rozemarijntje
@ts

ik ben het met violet en tuctuc eens..

de wereld is hard,maar het is niet anders,ik zeg altijd maar zo,mensen komen zich zelf wel tegen.(ben het met je eens dat de goede onder de kwade moeten lijden soms)

geniet van het leven,sluit een rechtsbijstand verzekering af,dat kan je gebruiken bij uwv,wonen etc etc...is goedkoper dan een advocaat...

kijk naar de zonnige dingen in het leven doe ik ook,en anders ga je alles zwart wit zien en daar wordt je geen vrolijker mens van...echt niet..

dus advies geniet van het zonnetje vandaag,denk ik heb een man en een kindje...het si niet anders,het leven is te kort om alleen maar boos te zijn...

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 03 apr 2012 15:04
door bianca82
meeste mensen vinden het inderdaad niet leuk.. ik kan pas in augustus ww aanvragen..
heb net te horen gekregen dat ik mijn vast contract op mn buik kan schrijven
dus ik ben nu al hard aan het zoeken zodat ik hopelijk geen ww nodig zal hebben.

ook gelijk kdv opgezegt maar zal helaas 2 maanden door moeten betalen (terwijl ik niet genoeg inkomsten heb ervoor in combi dat de toeslag al het geleverde geld terug wilt)

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 29 jun 2012 09:04
door bianca82
eum oppakken 10 baantjes kan ook uitzendwerk zijn he ;) of seizoenswerk

ik heb in 10 jaar 7 banen gehad waarvan veel uitzendwerk of seizoenswerk (en 2 banen heb ik zelfs naast elkaar gehad)
(geld is geld)

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 14 aug 2012 08:14
door sjohie
Tsja, voor die klaplopers zou een uitkering in natura wel wat zijn. Dus simpele flatwoning, gratis gas water en licht voor gemiddeld gebruik, standaard adsl internet en tv zenders, voedselbonnen, ov jaarkaart en wat kleedgeld. Eens kijken hoe lang het duurt voordat ze aan het werk kunnen.

En als ze werken wordt alles wat bovenstaande kost het eerste jaar afgeroomd, en mogen ze de rest houden.

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 14 aug 2012 10:27
door GJvdZ
sjohie schreef:Tsja, voor die klaplopers zou een uitkering in natura wel wat zijn. Dus simpele flatwoning, gratis gas water en licht voor gemiddeld gebruik, standaard adsl internet en tv zenders, voedselbonnen, ov jaarkaart en wat kleedgeld. Eens kijken hoe lang het duurt voordat ze aan het werk kunnen.

En als ze werken wordt alles wat bovenstaande kost het eerste jaar afgeroomd, en mogen ze de rest houden.
Met de voorzieningen die jij noemt denk ik dat veel van die klaplopers zich rot gaan lachen. En alle basisdingen die je nodig hebt, en omdat het niet van jezelf is hoef je je er geen zorgen om te maken ook. Als je van je uitkering een TV moet kopen en die gaat kapot moet je een nieuwe kopen. Als het onderdeel uitmaakt van "het servicepakket" wordt dat ding gewoon vervangen. Anders voldoet de uitkering in natura niet meer aan de regels....

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 14 aug 2012 11:21
door sjohie
GJvdZ schreef:
sjohie schreef:Tsja, voor die klaplopers zou een uitkering in natura wel wat zijn. Dus simpele flatwoning, gratis gas water en licht voor gemiddeld gebruik, standaard adsl internet en tv zenders, voedselbonnen, ov jaarkaart en wat kleedgeld. Eens kijken hoe lang het duurt voordat ze aan het werk kunnen.

En als ze werken wordt alles wat bovenstaande kost het eerste jaar afgeroomd, en mogen ze de rest houden.
Met de voorzieningen die jij noemt denk ik dat veel van die klaplopers zich rot gaan lachen. En alle basisdingen die je nodig hebt, en omdat het niet van jezelf is hoef je je er geen zorgen om te maken ook. Als je van je uitkering een TV moet kopen en die gaat kapot moet je een nieuwe kopen. Als het onderdeel uitmaakt van "het servicepakket" wordt dat ding gewoon vervangen. Anders voldoet de uitkering in natura niet meer aan de regels....
Hangt er van af natuurlijk, voedselbonnen bevatten wat mij betreft geen drank en sigaretten, en die TV zal een standaard 4:3 beeldkanon worden, geen 50" plasma met internet en 3D. Internet mag 1 uur per dag voor solliciteren en bankieren gebruikt worden, verder niet. Bovenmatige vernielingen/onzorgvuldigheid mag wat mij betreft gestraft worden met een elektronisch huisarrest inclusief proeftijd.

Werkgevers die hier misbruik van maken, zoals die tuinders rondom Rotterdam die de gedwongen werkelozen precies 1 maand (= zwaar gesubsidieerde proeftijd) laten werken en er dan weer uittrappen, mogen wat mij betreft ook met sancties gestraft worden.

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 14 sep 2012 12:05
door Jajajamy
aardjee schreef:Vacatures genoeg??? nou ik zie er een aantal per dag voorbij komen, maar ik krijg net zoveel afwijzingen. Mooie cv mooi arbeidsverleden, maar geen HBO diploma dus dan maar reageren op banen met een veel lager salaris, wordt ik niet uitgenodigd omdat ze bang zijn dat je dan snel weg bent. Ik denk dat ik de laatste 3 maanden alleen al zo'n 250 sollicitaties de deur heb uitgedaan en niet 1 reactie voor een gesprek. En veel vacatures voor de helft van mijn oude salaris
Als je nog niet eens reactie krijgt op zoveel sollicitaties dan zou ik toch je sollicitatie brief eens na laten kijken, want dan moet die wel verschrikkelijk zijn!

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 15 sep 2012 20:50
door bianca82
ik krijg de zelfde reacties.. en volgends mijn uwv begeleider is mijn cv in orde..

het is volgends hem gewoon de situatie van deze tijd..
frustrerend is het wel moet ik zeggen.

overigens doe ik ook al 3 jaar (was ook naast mijn baan) vrijwilligerswerk om toch nuttig bezig te zijn in de samenleving.. ik heb het geluk dat dat savonds is als mijn vent al thuis is.. (voor onze kleine)

maar niet veel mensen hebben dat geluk en kunnen de kids niet even naar opvang brengen om toch bezig te zijn (want ook vrijwilligerswerk is werkervaring) dus zitten noodgedwongen maanden thuis tot ze eindelijk weer aan de slag kunnen..

kan zeer frustrerend zijn

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 15 sep 2012 23:20
door klaas1978
bianca82 schreef:ik krijg de zelfde reacties.. en volgends mijn uwv begeleider is mijn cv in orde..
Ik ben op dit moment ook op zoek naar een nieuwe baan en ik moet zeggen dat ik niet erg onder de indruk ben van de adviezen van het UWV. Als ik het UWV moet geloven moet je een halve kermisattractie van je CV maken met plaatjes en toestanden waar geen enkele werkgever op zit te wachten. Ik ga liever af op de adviezen van detacheringsbureaus, ik heb het idee dat die net iets beter weten wat wel en niet werkt dan die lui van het UWV.
Tegen alle UWV-adviezen in heb ik er voor gekozen om mijn CV gewoon saai en overzichtelijk te maken en ik ben al voor meerdere gesprekken uitgenodigd, dus kennelijk doe ik iets goed.

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 15 sep 2012 23:22
door Jolijn
klaas1978 schreef:
bianca82 schreef:ik krijg de zelfde reacties.. en volgends mijn uwv begeleider is mijn cv in orde..
Ik ben op dit moment ook op zoek naar een nieuwe baan en ik moet zeggen dat ik niet erg onder de indruk ben van de adviezen van het UWV. Als ik het UWV moet geloven moet je een halve kermisattractie van je CV maken met plaatjes en toestanden waar geen enkele werkgever op zit te wachten. Ik ga liever af op de adviezen van detacheringsbureaus, ik heb het idee dat die net iets beter weten wat wel en niet werkt dan die lui van het UWV.
Tegen alle UWV-adviezen in heb ik er voor gekozen om mijn CV gewoon saai en overzichtelijk te maken en ik ben al voor meerdere gesprekken uitgenodigd, dus kennelijk doe ik iets goed.
:o Het is toch "Boer zoekt vrouw" niet?!

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 15 sep 2012 23:29
door mje
Jolijn schreef:
klaas1978 schreef:
bianca82 schreef:ik krijg de zelfde reacties.. en volgends mijn uwv begeleider is mijn cv in orde..
Ik ben op dit moment ook op zoek naar een nieuwe baan en ik moet zeggen dat ik niet erg onder de indruk ben van de adviezen van het UWV. Als ik het UWV moet geloven moet je een halve kermisattractie van je CV maken met plaatjes en toestanden waar geen enkele werkgever op zit te wachten. Ik ga liever af op de adviezen van detacheringsbureaus, ik heb het idee dat die net iets beter weten wat wel en niet werkt dan die lui van het UWV.
Tegen alle UWV-adviezen in heb ik er voor gekozen om mijn CV gewoon saai en overzichtelijk te maken en ik ben al voor meerdere gesprekken uitgenodigd, dus kennelijk doe ik iets goed
.
:o Het is toch "Boer zoekt vrouw" niet?!
:lol: :lol:

Re: Verpest door fraudeurs

Geplaatst: 17 sep 2012 14:03
door bianca82
ook detacheerburo's (2 stuks) zeggen dat mijn cv in orde is ;)