[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Geen verlenging tijdelijk contract door ziekte
Pagina 1 van 1

Geen verlenging tijdelijk contract door ziekte

Geplaatst: 17 jun 2008 18:12
door mixer
Ik zal proberen het zo kort mogelijk samen te vatten. En zonder intieme gegevens.
Mijn man noem ik maar meneer x, was ooit werkzaam in zijn leven als maatschappelijk werker en door de Universitaire opleiding bevoegd tot lesgeven. Dat moment brak door allerlei omstandigheden aan en hij gaf les in Groningen aan asielzoekers om nederlands te leren.
Door het beleid van de regering werd dit opgeheven en kreeg hij een gedetacheerde baan bij een school en werd door de Gemeente Groningen betaald, echter tijdens het functioneren bleek hoewel onbevoegd hij ook geschikt was voor andere vakken, maar intussen wel een zestiger.. :wink: hij kreeg na de detachering een tijdelijk contract met de mededeling .....ach dat stelt niks voor dat wordt wel bijgesteld.
Nu inmiddels werd mijn man in Februari ziek zo ziek dat hij trombose kreeg op zijn netvlies door een hoge bloeddruk door zijn werk waardoor het netvies afsterft dus blind worden.
En je bedenkt nu al wat er gebeurde het vage verhaal van ach dat maakt niet veel uit werd nu gebruikt om het tijdelijke contract lopende tot 1 augustus niet te v erlengen. Middels 2 regels zonder reden en zonder bezwaartermijn.
Dus naar het CWI en hoewel hij door de school zelf naar huis is gestuurd met een veel te hoge bloeddruk en de huisarts en specialisten blij waren dat hij thuis is want nu zakt de bloeddruk en zijn oog is onherstelbaar beschadigd komt hij in de WW die hem nog voor 50 % goedkeurt ( de bedrijfsarts dus) Ineens speelt zijn onbevoegdheid voor de vakken waar hij niet voor bevoegd is wel een rol., en de brief van de directie C.Q bestuur vermeldt geen enkele vorm van bezwaar of reden.
Wat te doen?

Re: Geen verlenging tijdelijk contract door ziekte

Geplaatst: 17 jun 2008 19:51
door shv
u kunt tegen het niet verlengen van een tijdelijk arbeidscontract niets ondernemen. in zo'n contract staat namelijk dat het contract van rechtswege eindigt. de redenen die worden opgegeven maken zijn niet van belang.

Re: Geen verlenging tijdelijk contract door ziekte

Geplaatst: 17 jun 2008 21:05
door mixer
Dank u wel voor uw reactie

Re: Geen verlenging tijdelijk contract door ziekte

Geplaatst: 18 jun 2008 12:03
door Maarschalk
@mixer, de reactie van shv is niet geheel correct. Tegen het niet verlengen van een tijdelijk contract kan ej ook bezwaar aantekenen. En men zal dit moeten motiveren als je erom vraagt.

Re: Geen verlenging tijdelijk contract door ziekte

Geplaatst: 18 jun 2008 16:17
door mixer
Ja dat klopt en dat heb ik ook gedaan en dat is positief uitgepakt

Re: Geen verlenging tijdelijk contract door ziekte

Geplaatst: 20 jun 2008 14:15
door birs
Beste Mixer,

In beginsel is het inderdaad zo dat je niets kan doen tegen een tijdelijk contract dat afloopt. Echter, is de situatie mij niet helemaal duidelijk. Was u man ambtenaar? Wat voor contract had hij? Bij wie was hij in dienst? Kan je iets duidelijker zijn over de contracten die hij heeft getekend?

Re: Geen verlenging tijdelijk contract door ziekte

Geplaatst: 02 jul 2008 12:31
door Kabee-
Misschien is het een idee om deze situatie eens neer te leggen bij de online juridische adviseur op www.jobcircle.nl via de chat, dat is gratis overigens. Daar zou je je situatie namelijk kunnen concretiseren..

Re: Geen verlenging tijdelijk contract door ziekte

Geplaatst: 18 feb 2009 13:31
door luciel
Wettelijk is het zo dat een werkgever je niet mag ontslaan omdat je ziek bent, alleen: dit geldt gedurende het contract dat je met je werkgever hebt. In je proeftijd mag een werkgever je om alle redenen ontslaan. Je werkgever is daarna NIET verplicht om je een nieuw contract aan te bieden als je ziek bent. Dat betekent dat je zonder werk komt te zitten.
Je kunt het beste met het UWV contact opnemen over wat je moet doen. Waarschijnlijk kom je wel in de ziektewet, waarbij je geld krijgt van het UWV en zij verder je re-integratie begeleiden.