LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Afkoopwaarde

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
nanni1996
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 jan 2014 19:43

Afkoopwaarde

Ongelezen bericht door nanni1996 »

Goedenavond,

Vandaag ontving ik een brief van Avero Achmea, nav mijn vraag over het afkopen van mijn verzekering.
Zij hebben de afkoopwaarde gezet op € 600,-. Ik heb een premie vrije verzekering, met het gespaarde bedrag van € 3100,-
Is dit wel juist? Ik weet altijd dat je er op verliest, maar een verlies van 2500,- na 22 jaar lang betaald te hebben ?

wevera
Berichten: 671
Lid geworden op: 06 apr 2008 20:11

Re: Afkoopwaarde

Ongelezen bericht door wevera »

De vraag is: om welke beleggingsverzekering/woekerpolis gaat het?
De kosten van een beleggingsverzekering bestaan uit meerdere bestanddelen waarvan enkele worden betaald worden uit de premie-inleg maar het grootste deel vanuit de waarde van de beleggingen, het beleggingspotje.
Als een beleggingsverzekering premie-vrij is gemaakt verdwijnen alleen de kosten die betaald worden vanuit de premie, maar de kosten die betaald worden vanuit de waarde van de beleggingen, het beleggings(spaar)potje lopen gewoon door. Als de beleggingen geen rendement opleveren dan gaat die kostenafslag gewoon door en wordt de waarde van het beleggingspotje dus steeds minder.
Vervolgens is het ook nog mogelijk dat er aan de betreffende woekerpolis/beleggingsverzekering een risicoverzekering is gekoppeld. Die ingebouwde risicoverzekering stopt ook niet met het premie-vrijmakenvan de beleggingsverzekering. De premie die betaald moet worden voor een ingebouwde risicoverzekering wordt dan vervolgens ook verrekend vanuit het beleggingspotje.
Op dit moment is het zo dat al ruim 2 jaar er op het beleggen en het handelen in aandelen heel goed verdiend wordt. Ik neem dus aan dat u een beleggingsverzekering heeft waarbij er kostenverrekening plaats vindt via het beleggings(spaar)potje en er een ingebouwde risicoverzekering is.
De uiteindelijke vraag is dan : bent u hierover door uw adviseur goed ingelicht bij het aangaan van de polis en vervolgens bij het premievrijmaken van de polius. Zo niet dan ligt een klachtenprocedure voor de hand. Te beginnen bij Avero-Achmea en vervolgens bij het kifid.
Succes en met vriendelijke groet, Arie Wever

Gesloten