LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] levensverzekering polis

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
davevakkeren
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 okt 2014 19:54

aanvulling op pensioen levensverzekeringpolis/garantieverzek

Ongelezen bericht door davevakkeren » 13 okt 2014 20:26

Bij deze wilde ik een vraag stellen over een levensverzekering/garantieverzekering die mijn vriendin heeft afgesloten bij asr.

Ik heb geprobeerd bij een aantal aanbieders een goed advies te krijgen echter twijfel ik zeer aan hun adviezen of dat echt het verstandigste is of dat zij meer bezig zijn aan welke optie zij het beste kunnen verdienen. Graag hoor ik jullie mening

De verzekering is op 01-06-2007 afgesloten voor een maandelijkse premie van 80 euro. In 2047 zou dit een bedrag van €54.091 opleveren. Jaarlijkse winstdeling is eigenlijk altijd 0%.

Als ik bij bijvoorbeeld op de site Aegon de berekening doe voor eenzelfde verzekering komt er meer rendement uit terwijl de startdatum nu pas is. Brand new day heeft ook een aanbod gedaan alleen is dat volledig op beleggen maar zou ook betekenen dat er een bedrag uit komt van €91.000 als ik nu start.

Wat is nou verstandig om te doen een product op sparen of beleggen?
hoe weet of het een soort van woekerpolis is wat ik nu heb??
hebben mensen ervaring met een betere garantieverzekering??

mvg dave

MichielFRL
Berichten: 2414
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: levensverzekering polis

Ongelezen bericht door MichielFRL » 13 okt 2014 20:52

Zou ze alleen maar sparen, dus 40 jaar lang elke maand €80 inleggen, dan zou er op de einddatum +/- €73.500 opgebouwd zijn bij 3% rente.
Ze betaald €80 per maand, zoveel wordt er niet ingelegd/gespaard. Een gedeelte wordt gebruikt om de overlijdensrisico verzekering te betalen. De hoogte van de premie voor een overlijdensrisico verzekering is sterk afhankelijk van de leeftijd.

kweenie
Berichten: 15391
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: levensverzekering polis

Ongelezen bericht door kweenie » 14 okt 2014 10:31

Je moet goed kijken dat je geen appels met peren vergelijkt en dat je je blind staart op voorbeeldrendementen. Beleggen is heel wat anders dan sparen en zal op de lange termijn waarschijnlijk meer opleveren dan sparen. Let bij beleggen ook op wat de kosten zijn,laat je niet gek maken door voorbeelden. Bnd ziet er op het eerste gezicht voordelig uit, maar bij veel andere maatschappijen zijn de kosten voor een bankspaar-beleggen variant niet echt hoger en heb je ook veel meer keuze uit fondsen. (en kun je eventueel ook voor gewoon sparen kiezen)

Ook kan er, wat Michiel aangeeft, in de huidige polis een overlijdensdekkingzijn ingebouwd, waar je dan natuurlijk ook premie voor betaalt. Na aftrek van die dekking blijft er een rendement over van zo'n 1,7% per jaar. Niet echt veel, maar ook weer niet dramatisch slecht.

Je hebt het ook over winstdeling. Blijkbaar is dit een product met winstdeling? In dat geval is het helemaal moeilijk vergelijken met een spaar-product. Want hoewel die deling de afgelopen tijd 0 is geweest, is er best een kans dat het de komende 40 jaar wel weer een keer er totaal anders uitziet en er weer 'zeven goede jaren' komen. Misschien dat je dan wel heel veel spijt zou krijgen met een spaar-product?

Maar ik neem aan dat je vriendin indertijd een bewuste keus voor dit product heeft gemaakt. Wat waren de afwegingen toen?

ClaimConcept
Berichten: 1620
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45
Contacteer:

Re: levensverzekering polis

Ongelezen bericht door ClaimConcept » 14 okt 2014 12:28

Deze vraag hoort niet thuis op dit subforum. Het is een veelgemaakte fout om SprintPlan en woekerpolissen te verwarren, iets wat je de gemiddelde oplettende consument overigens in het geheel niet kwalijk kan nemen, die is meestal totaal niet financieel-juridisch geschoold. Zelfs commissieleden van Kifid halen de verschillende constructies nog wel eens door elkaar.

SprintPlan - Bonusplan - Koersplan enzovoort: zoek de verschillen !

Klaas Jan
Berichten: 1697
Lid geworden op: 29 apr 2014 15:28

Re: levensverzekering polis

Ongelezen bericht door Klaas Jan » 15 okt 2014 09:41

Sparen of beleggen is een persoonlijke keuze. Een product moet bij je passen. Hecht je aan zekerheid dan is een gegarandeerd eindkapitaal zeker een goede keuze. Aan de andere kant haal je nu een rendement van nog geen 2 procent. Met uitzicht op meer als het beleggingsfonds zich goed ontwikkelt. Maar beleggen is risico. Het is goed om ook eens naar de kosten van het product te kijken. Je kunt bij sites als woekerpolis.nl of woekerpolisproces.nl je polis invoeren en kijken of je een woekerpolis hebt.
Hebt u al eens gekeken naar producten als banksparen of depositosparen?

Radar
Site Admin
Berichten: 4667
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: levensverzekering polis

Ongelezen bericht door Radar » 15 okt 2014 18:37

2 topics samengevoegd i.v.m. dubbelpost.

Gesloten